Nyheter om Bardu


Vil slutte fred med svensksamene(pluss)

I vår slo norsk Høyesterett fast at Saarivuoma sameby har rett til å drive reindrift i tvisteområdene på norsk side av grensen. Dette må Bardu ta konsekvensen av, og kommunedirektøren går inn for å oppheve foreleggene kommunen har ilagt sju reindriftsutøvere for ulovlig hyttebygging. Det mener ordføreren er både rett og rimelig.
Les mer om:

Anbefaler salg av hele området til boligutvikling i privat regi(pluss)

Gruppa som har sett på mulighetene anbefaler politikerne å selge området som i dag huser både Setermoen skole og Bardu ungdomsskole. Men de anbefaler også at kommunen skal ha ei hånd på rattet for den videre utviklinga av området.
Les mer om:

I kveld viser Morten frem Nord-Norge på sitt beste til hele verden

I flere måneder har National Geographic filmet Norge fra lufta. Nå kommer dokumentarserien «Europa fra oven» og et av innslagene fra Norge er fra Innset i Bardu.
Les mer om:

30 rekrutter får ikke stemme i Bardu(pluss)

En tropp på rundt 30 soldater på Setermoen satt i koronakarantene og rakk ikke fristen for å forhåndsstemme. Hæren sier det er beklagelig.
Les mer om:

Rekordmange har forhåndsstemt i Midt-Troms(pluss)

Rekord, rekord, rekord og rekord! Aldri tidligere har så mange forhåndsstemt til noe valg i Målselv, Senja, Sørreisa og Bardu.
Les mer om:

To mistet lappen på E6 i Bardu

Les mer om:

Har ikke registrert smitte knyttet til skolestart(pluss)

Koronahøsten har startet bra i Målselv og Bardu. Ingen smitte er registrert i forbindelse med skolestart. Og ved utgangen av neste uke skal alle over 18 år ha fått tilbud om 2. vaksinedose.
Les mer om:

Innspilling av NRK-serie i Bardu er i gang(pluss)

I takt med at nye rekrutter har ankommet Setermoen Leir for å avtjene førstegangstjeneste, har innspillingen av NRKs nye serie – som skal følge noen av disse rekruttene gjennom året – startet.
Les mer om:

Ordføreren i Bardu raser over bjørnejakt-stans: – De er oppdratt til å slå sauer

Frykter at bjørnejakt-stansen fører til de samme problemene neste år.
Les mer om:

Bjørnejakta i Bardu og Målselv avsluttes(pluss)

Statsforvalteren i Troms og Finnmark forlenger ikke skadefellingsforsøket på bjørn i deler av Bardu og Målselv.

Kan bli en utfordrende tid når skolene åpner(pluss)

Med endra rutiner i skole og barnehage ved korona-utbrudd blir belastningen på det kommunale apparatet større, sier smittevernlege i Målselv og Bardu, Vidar Bjørnås. Influensa og barnesykdommer kan øke med åpning av samfunnet.
Les mer om:

Ønsker kontakt med lokale matleverandører(pluss)

Bardu kommune deltar som eneste kommune i Midt-Troms på prosjektet "Kjøp bærekraftig" i regi av OsloMet. De ønsker i den forbindelse å høre fra deg som lokal matleverandør.
Les mer om:

Nye koronasmittede i Bardu

Les mer om:

Borten Moe gjør som Frp: Stiller regjeringskrav

BARDU/MÅLSELV (VG) Ola Borten Moe advarer anonyme Ap-kilder mot å ønske seg en ren Ap-regjering. Han sier at Senterpartiet ikke støtter en regjering de selv ikke er med i.

Bjørnejakta i Bardu fortsetter

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har forlenget skadefellingstillatelsen på en bjørn i Bardu i Indre Troms til 11. august.
Les mer om:

Raser mot bjørne-vedtak: – Vi er litt irritert på at man ikke bare kunne skyte dem i fjor

Bjørnejakten i Bardu er utvidet med en uke. Nå håper ordføreren at de får resultater.
Les mer om:

– Han finner på sine egne regler(pluss)

Bardu kommune søker om å få forlenget bjørnejakta som går ut om to dager. De vet hvilken bjørn som er blant de som har drept sau i det siste. – Forvaltninga er ute av kontroll, fastslår ordfører Toralf Heimdal.

– En ubegripelig ondskap som ikke er til å forstå(pluss)

Flere hundre mennesker stilte opp til en stille og verdig 10-årsmarkering av Utøya-tragedien der Gunnar Linaker og Anders Kristiansen fra Bardu ble ofre for terroristens kuler.
Les mer om:

Ny bjørnejakt i Bardu: – Venter på statlige bjørnehunder(pluss)

Det melder skadefellingsleder Tore Helberg i Bardu om den nye bjørnejakta som nå forberedes etter at departementet har gitt tillatelse til å felle en fjerde bjørn som slår sau.
Les mer om:

Jakten på bamse nummer fire er i gang: Flere bjørnehunder på tur

Jakten på den fjerde bjørnen i Bardu har startet.
Les mer om:

Ny bjørnejakt i Bardu: – Venter på statlige bjørnehunder(pluss)

Det melder skadefellingsleder Tore Helberg i Bardu om den nye bjørnejakta som nå forberedes etter at departementet har gitt tillatelse til å felle en fjerde bjørn som slår sau.
Les mer om:

Slik skal 22. juli markeres i Bardu og Salangen(pluss)

Torsdag 22. juli er det ti år siden det ufattelige og grusomme terrorangrepet på Utøya og i regjeringskvartalet hvor 77 mennesker mistet livet. Både i Bardu og Salangen blir det minnemarkering

Sp-Sandra: Ti av familiens sauer tatt av bjørn utenfor bjørnesone

LAVANGEN/OSLO (VG) Sp-politiker Sandra Borch fortviler. Brunbjørn har tatt livet av over 45 sauer på beite i Lavangen og Bardu i sommer. Minst ti av sauene tilhører hennes egen familie.