Nyheter om Bahrain


Professor om Formel 1s sponsorer og vertsland: – Forsøker å legitimere seg

Saudi-Arabias gigantkonsern Saudi Aramco er blant hovedsponsorene til et Formel 1-sirkus som blant annet besøker diktaturene Aserbajdsjan, Bahrain, Saudi-Arabia og De Forenske Arabiske Emirater gjennom sesongen.

Norge skulle stoppet ham

Helt feil av norsk idrett å la Kristian Blummenfelt få lov til å dra til OL som privatløper for det brutale regimet i Bahrain, skriver Dagbladets kommentator.
Les mer om:

Norge skulle stoppet ham

Helt feil av norsk idrett å la Kristian Blummenfelt konkurrere i OL både for Norge og det brutale regimet i Bahrain, skriver Dagbladets kommentator.
Les mer om:

Svarer på kritikken: - Vanskelig sak

Debatten rundt Kristian Blummenfelts (27) privatlag fra Bahrain fortsetter. Nå har Triatlonforbundet og Norges idrettsforbund respondert på ny kritikk.
Les mer om:

Ingebrigtsen-konkurrent avga positiv dopingprøve

Mellomdistanseløperen Alsadik Mikhou fra Bahrain er suspendert etter at en dopingprøve avgitt under OL viste spor etter bloddoping.
Les mer om:

Ingebrigtsen-konkurrent dopingtatt

Mellomdistanseløperen Alsadik Mikhou fra Bahrain er suspendert etter at en dopingprøve avgitt under OL viste spor etter bloddoping. Det opplyser det internasjonale testbyrået (ITA), som har ansvaret for dopingtesting under OL, søndag. Mikhou ble testet 2. august. Dagen etter deltok han i kvalifiseringen på 1500 meter for menn, men han ble slått ut med 34, beste tid. Han løp ikke i heat med verken Jakob eller Filip Ingebrigtsen. (NTB)
Les mer om:

Vilt scoringsshow av Frankrike: Klar for semifinale i OL

Frankrike kjørte over Bahrain med 42-28 i kvartfinalen i herrehåndball i OL. De scoret på 42 av 49 skudd.
Les mer om:

Danmark blir Norges motstander

Danmark tapte overraskende 30-33 for Sverige i OL-håndballen for menn, men møter likevel Norge i kvartfinalen tirsdag. Svenskene måtte vinne med fem mål for å kunne ta puljeseieren fra danskene. På det meste ledet Sverige med fem og la et realt press på danskene, men det holdt ikke. Dette er de tre andre kvartfinalene tirsdag: Frankrike – Bahrain, Egypt – Tyskland og Spania – Sverige. Det blir det første mesterskapsmøtet mellom Norge og Danmark siden 2019-VM. Da vant danskene klart både i gruppespill og finale.

Svarer på Bahrain-kritikken

Han tok et sensasjonelt OL-gull og imponerte en hel idrettsverden. Nå svarer Kristian Blummenfelt for sin deltakelse i et privatlag i regi av menneskerettsverstingen Bahrain.
Les mer om:

Sverige vant tett håndballkamp mot Portugal – storseier for Danmark

Sverige vant knepent 29-28 over Portugal i mennenes håndballturnering onsdag. Danmark knuste Bahrain 31-21 i samme gruppe.

Vondere enn med Northug

Kristian Blummenfelt vant en av norsk idretts største seire. Men en norsk OL-mester på privatlag med regimet i Bahrain er ingen framtidig vinnerkombinasjon.
Les mer om:

Tok etappesiger etter politirazzia

Matej Mohoric vann den 19. etappen i Tour de France. Laget hans Bahrain Victorius blei utsett for ein politirazzia for to dagar sidan. – Det er litt merkeleg at ein i 2021 framleis trur me gjør noko ulovleg, sa Mohoric før gårsdagens etappe. Forventingane var store til at Mark Cavendish skulle slå rekorden med flest etappesigrar på dagens flate etappe, men det var eit brot som haldt heilt inn.

Politiet startet dopingetterforskning før razziaen i Tour de France

Fransk politi utførte en razzia på hotellet til sykkellaget Bahrain Victorious onsdag kveld. Politiet sier at det har pågått en etterforskning av sykkellaget.

Politirazzia på lagbussen og hotellet til Tour de France-lag

Bahrain Victorious, som har vunnet to etapper i årets Tour de France, bekrefter selv at de fikk besøk av politiet.

Politirazzia i Tour de France

Bahrain Victorius-laget bekrefter til Cyclingnews at de fikk besøk av politiet på hotellet onsdag. Politiet gjennomsøkte laget hotellrom og buss, og konfiskerte treningsdata.

Har vaksinert over halvparten av befolkningen – smitten likevel ute av kontroll

Effektive vaksinasjonsprogrammer med kinesiske vaksiner ga håp om coronafri sommer i Mongolia, Bahrain og Seychellene. Etter nye smittebølger stilles det spørsmål ved effektiviteten til Sinovac- og Sinopharm-vaksinene.
Les mer om:

Esteban Ocon henrykt han får fortsette for Alpine

Det er en svært emosjonell Formel 1-fører som nå får forlenget sin kontrakt med Alpine F1 (tidligere Renault) med tre år. Esteban Ocon har tidligere kjørt for Renault, Force India og Manor Racing, og debuterte i Belgias Grand Prix 2016 hvor han erstattet Rio Haryanto. 24-åringen har kjørt for laget siden 2020, og sikret på tampen av forrige sesong sin første pallplassering i Bahrain.

Ukrainsk sjokkseier

Ukrainske Mark Padun (24) fra Bahrain Victorious kom alene til mål og tok karrierens største triumf på lørdagens Critérium du Dauphiné-etappe. Riche Porte tok over ledertrøyen.
Les mer om:

Red Bull reagerer: – Jeg håper at det er slutt nå

Max Verstappen (23) mistet seieren i Bahrain, så beste startspor og beste rundetid i Portugal. Den mektige Red Bull-konsulenten Helmut Marko tordner mot regelbruken i formel 1-VM.
Les mer om:

Norske Justine (25) er kvinnen ved Schumacher-sønnens side

Dette bildet fra Formel 1-depotet i Bahrain viser nykommeren Mick Schumacher (22) sammen med norske Justine Huysman (25).
Les mer om:

Hamilton vant i Bahrain

Lewis Hamilton stakk av med seieren i sesongens første Formel 1-løp. Men nummer to i mål, Max Verstappen, var alt annet enn fornøyd etter målgang. Les mer på tv2.no/sport.
Les mer om:

Verstappen slapp Hamilton forbi seg til seier

Max Verstappen (23) lå an til å vinne Formel 1-starten i Bahrain - men syv ganger verdensmester Lewis Hamilton (36) tok på spektakulært vis første stikk i 2021.
Les mer om:

Schumacher debuterer i Formel 1: – Ikke etternavnet som gjør det

Formel 1-sesongen kjører i gang med Bahrain Grand Prix – og for første gang på ni år er det en Schumacher på startstreken: Mick Schumacher (22).
Les mer om:

– Vi bør ikke reise til disse landene og bare ignorere det som skjer der

Lewis Hamilton har brukt flere måneder på å sette seg inn i menneskerettighetssituasjonen i Bahrain.
Les mer om:

Smittestopp 2

Historien om Smittestopp-appen har et snev av påskedrama over seg: Korsfestet, begravd og gjenoppstått, om ikke den tredje dag, så i det minste i god tid før påske. Ildsjeler i DND har hatt en rolle i flere faser av dramaet. Da Smittestopp ble lansert med brask og bram noen uker inn i koronaepidemien, gikk det ikke lang tid før den ble korsfestet av fagfolk, personvernere og Datatilsynet. Blant kritikerne var DNDs ildsjel og til daglig sjefsutvikler i Sopra Steria, Johannes Brodwall.