Nyheter om Avfall


Elektronisk avfall truer barns helse, advarer WHO

Økte mengder elektronisk avfall er i ferd med å bli en helsefare for flere millioner mennesker, særlig barn, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).
Les mer om:

Iris vant nasjonal pris

(SALTEN) Tolv dyreskulpturer laget av avfall er blitt lagt merke til.
Les mer om:

Brannsjefen: – Det var stor brannfare i søppelet på Frevar

Brannsjef Stein D. Laache sier at det var røkutvikling i siloen med lagret avfall da brannvesenet var på befaring under streiken. De anbefalte oppstart av anleggene med én gang for å hindre brann. Unio står fast ved at det ikke var brannfare.

Frevar-sjefen sterkt bekymret for brannfaren i avfallsberg

Store mengder avfall er blitt liggende hos Frevar og Kvitebjørn på Øra, etter at åtte medlemmer av Unio var tatt ut i streik. Nå frykter Frevar-direktør Fredrik Hellström at det kan ta fyr i avfallsbergene i forbrenningsanleggene.
Les mer om:

Den lille ombruksgiganten på Lindeberg jubilerer

Lindeberglokalet er ikke på mer enn 100 kvadratmeter, men likevel sparer det miljøet for 10 tonn avfall i året. Nå fyller ombruket på Lindeberg fem år.
Les mer om:

Synker: Frykter miljøkatastrofe

Store mannskaper har jobbet på spreng i to uker for å stanse brannen på lasteskipet MV X-Press Pearl, som var lastet med farlig avfall. Onsdag måtte de gi opp.
Les mer om:

Slik så det ut på den populære badeplassen: – Kun to ganger tidligere har vi hatt høyere besøkstall

Med sommervarmen trakk også folket ut til badeplassene på Romerike. Det førte både til parkeringskaos og enorme mengder avfall som måtte ryddes opp.
Les mer om:

Har forsøkt å slukke skipsbrann utenfor Sri Lanka i over ti dager

Store mengder mikroplast, diesel og avfall har drept liv i havet og skylt i land på Sri Lankas hvite strender. Skipsbrannen kan være den verste miljøkatastrofen for øya noensinne.
Les mer om:

Ja i både Fredrikstad og Sarpsborg til å utrede felles søppelinnsamling

Fredrikstad og Sarpsborg kommuner er et skritt nærmere felles innsamling av avfall – og samarbeid om maskiner, kjøretøy og verkstedtjenester. Politikerne i begge kommuner har nå sagt ja til å utrede saken.

Vil resirkulere 3000 tonn plastavfall i året: – Plast er et fantastisk materiale

Svarte plastrør og tauverk skal gjenvinnes kort vei fra der oppdrettsnæringen opererer. Det kan spare havet for mange tonn avfall i året.
Les mer om:

Overskuddssnø vil i mange tilfeller være forurenset og inneholde avfall. Nå ber Statsforvalteren om en oversikt fra kommunene

«Deponering av snø på land og dumping av snø i vassdrag kan derfor være søknadspliktig etter forurensningsloven», skriver Statsforvalteren og ber om informasjon fra kommunene om slike snødeponier. Plastproblematikk er et tema Statsforvalteren tar opp.
Les mer om:

Pandemien ga avfalls-boom – nå tar RIR grep(pluss)

I fjor kastet vi 3000 tonn mer avfall enn i 2019. Neste år åpner RIR ny gjenvinningsstasjon – under tak. De vil også ta mer ansvar for gjenbruk.
Les mer om:

Tapte kampen mot askedeponi: - Vi må ta vare på vårt eget avfall

Beboerne i Kattfjord har kjempet mot askedeponi i det gamle grustaket. Første runde endte med tap.
Les mer om:

Foreslår 150 millioner til oppryddingen av lavradioaktivt avfall etter Søve gruver 

Revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem tirsdag 11. mai og regjeringen foreslår å sette av 150 millioner til oppryddingsarbeidet av det lavradioaktive avfallet etter virksomheten ved Søve gruver.   
Les mer om:

Reagerte kraftig etter funn av giftig avfall – to år senere har ingenting skjedd

SKIEN: Store mengder av det som tilsynelatende ser ut som flasker med tidligere giftig innhold er dumpet i Gulsetmarka. – Det er et klart brudd på forurensningsloven, sa miljøvernsjef Eigil Movik for snart to år siden. Avfallet ligger der fremdeles.
Les mer om:

Her er det dumpet søppel rett ved byens mest populære tursti: – Det har ligget der i flere år

SKIEN: Rett ved turveiene i Skien fritidspark er det dumpet et helt lass med avfall. En turgjenger TA har snakket med hevder det har ligget der i flere år uten at det er blitt ryddet opp.
Les mer om:

Har ryddet 43 holmer: – Vi ligger her som et grovfilter for marint avfall og det treffer brutalt (pluss)

En gjeng fra Mausund Feltstasjon er nå sammen med frivillige i gang med å rydde holmer og skjær i øygruppen Tarva i Ørland kommune, og de har allerede fått ryddet mange øyer her for marint avfall. 
Les mer om:

Jakter på naturopplevelser og marint avfall

Drømmen om å leve et liv med et minimalt miljøavtrykk førte dem ut i Saltens fantastiske skjærgård på jakt etter naturopplevelser og marint avfall.
Les mer om:

Rykker ut til brann i avfall

SKIEN: Det brenner i avfallsanlegget på Bjorstaddalen.
Les mer om:

Lofterød stenger i flere dager: – Forstår at dette kommer ubeleilig for noen

Har du planer om å kvitte deg med avfall i løpet av de nærmeste dagene. Da må du i så fall styre unna gjenvinningsstasjonen på Lofterød.
Les mer om:

Har du farlig avfall? Slik blir du kvitt det (pluss)

De neste ti dagene vil RIR stå klare til å ta imot farlig avfall og grovavfall.
Les mer om:

Tid for å rydde strendene i Salten

(SALTEN) Saltenværingene er rå på strandrydding, men det er fortsatt mye avfall langs kysten som må ryddes. Gjør du litt, gjør Iris resten.
Les mer om:

Ønsker å gjenskape fjorårets suksess: - Det ville vært utrolig artig om vi kunne slå rekorden fra 2017

- Saltenværingene er rå på strandrydding, men det er fortsatt mye avfall langs kysten som må ryddes. Gjør du litt, gjør Iris resten.
Les mer om:

Frevar-styret vil bruke millioner på å forhindre tyverier og plastforurensing

Frevar plages av tyverier og vil sette opp et gjerde rundt eiendommen. Styreleder Hege Dubec (Ap) minner om at sikringen også skal forhindre at avfall blåser ut i Øra naturreservat.
Les mer om:

Kartleggingen snart ferdig: Fant flere fyllinger med søppel og kjemikalier

Undersøkelsene av hva som skjuler seg under Kjeller flyplass er så godt som fullført. Sogna-området er utvidet etter funn av flere fyllinger med søppel, kjemikalier og annet avfall. Skjebnen for Måsan er derimot ikke avklart.
Les mer om: