Nyheter om Australia


New Zealand sender soldater til kriserammede Salomonøyene

New Zealand slutter seg til Australia og sender forsvarsstyrker til Salomonøyene, som den siste uka har vært rammet av opptøyer og politisk uro.
Les mer om:

Det stoppa på 10-0

Det blei berre ei scoring då VM-kvalifiseringskampen mellom Armenia og Norge blei avslutta onsdag morgon. Ingrid Syrstad Engen scora på straffe etter at ho sjølv var felt. Dermed blei det endelege resultatet 10-0 til Norge. Norge leier gruppa med 16 poeng på seks kampar og 34-0 i målskilnad. Gruppevinnaren går til VM i Australia og New Zealand i 2023. Kvalifiseringa held fram i april. Kampen blei avbroten tysdag, fordi skodda blei for tjukk. Då var det 20 minutt att, og Norge leia 9-0. Derfor måtte resten av kampen i Jerevan spelast onsdag, nærmast som eit pliktløp.

USA ruster opp i møte med Kina – utvider baser i Guam og Australia

Pentagon skifter fokus og har bestemt seg for å ruste opp sine militærbaser i Guam og Australia. Tiltaket kommer som direkte konsekvens av Kinas aktivitet og et ønske om å være mer tilgjengelig i området.

Nådde ikke opp i BBC-kåring

Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen var nominert til prisen årets kvinnelige spiller i verden av BBC. Vivianne Miedema (25) gikk til topps i kåringen. Graham Hansen var blant fem nominerte av den britiske allmennkringkasteren BBC. Den nederlandske Arsenal-stjernen Vivianne Miedema ble stemt fram av fansen. Sam Kerr (Chelsea/Australia) og Alexia Putellas (Barcelona/Spania) kom på plassene bak. Ashley Lawrence (Canada/Paris Saint-Germain) var den siste som var nominert av et panel med eksperter.

Fra Perth til Svalbard

De siste seks årene har Rasa Cassandra Johansen bodd i Perth i Australia. Da hun ble lei varmen, ville hun finne på noe helt nytt, og søkte jobb i kalde nord.

Australia bekrefter første tilfelle av virusvarianten omikron

Australske myndigheter bekreftet søndag at de har påvist koronavarianten omikron hos to passasjerer som kom fra det sørlige Afrika.

Australia nekter innreise fra ni sørafrikanske land

Australia gjør som flere andre land og innfører strenge innreiserestriksjoner for folk som kommer fra land i sørlige Afrika på grunn av den nye virusvarianten.
Les mer om:

Flere land stenger grensene for reisende fra det sørlige Afrika

USA, Canada, Brasil og Australia gjør som flere europeiske land og stenger grensene for reisende som kommer fra land i det sørlige Afrika.

Australia sender inn forsvarsstyrker til Salomonøyene etter uro

Bygninger står i brann i Salomonøyenes hovedstad Honiara torsdag, og folk krever at statsminister Manasseh Sogavare går av. Australia sender nå inn soldater.

Australia terrorlister Hizbollah

Australia betegner hele Hizbollahs virksomhet som en «terrororganisasjon». Tidligere har kun den militære deler av bevegelsen vært på denne lista.
Les mer om:

Her er de nominerte til årets spiller 2021

Det er bare to norske som er nominert til årets spiller av det internasjonale forbundet FIFA. Vinnerne av The Best Awards 2021 blir annonsert i en online-seremoni 17.janaur 2022. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen Les: Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere Jurien består blant annet av Eniola Aluko, Emma Byrne og Marta Tejedor, samt Tim Cahill, David Trezeguet og Alexi Lalas. Offentlig avstemning for hver kategori vil være åpen frem til 10.

Australia tar imot studenter og arbeidere fra desember

Utenlandske studenter og enkelte arbeidere får igjen innreise i Australia fra 1. desember, 20 måneder etter at landets grense ble koronastengt.
Les mer om:

Vraker Grease:- Antifeministisk

To prominente skoler i Australia skroter planen om å arrangere musikalen «Grease», av én spesiell grunn.
Les mer om:

Premier League fortsetter å skrive TV-avtaler med høygaffel

Vi er alle klart over at det er mye penger i fotball, men prisen TV rettigheter fortsetter å sjokkere. De nye avtale som sikres øker inntekter til Premier League med 1 milliard euro i løpet av de enste tre årene. Premier League får et gigantisk økonomisk løft, ettersom ligaen er nær ved å sikre en samlet avtale på 11,6 milliarder euro for sine TV-rettigheter for perioden mellom 2022 og 2025 til innenlandske og utenlandske leverandører. Les: Tror vi snart har to norske Premier League managere! Dette beløpet vil bli fordelt på de 20 Premier League-klubbene.

Leteaksjon etter haiangrep i Australia

Redningsarbeidere i det vestlige Australia leter etter en mann som er savnet etter et haiangrep lørdag morgen.
Les mer om:

Mann savnet etter å ha blitt angrepet av to haier

En mann er savnet etter at han skal ha blitt angrepet av to haier samtidig i Fremantle, Australia.
Les mer om:

West Australia vil ikke åpne opp ennå

Mens Australias langt mer befolkede østkyst har åpnet opp, vil covid-19-frie West Australia opprettholde sine strenge restriksjoner inn i 2022.
Les mer om:

Frankrike: SMS nytt lavmål i ubåtkrangel

At Australia lekker SMSer fra Frankrikes president Emmanuel Macron til media, er et «nytt lavmål» i ubåtkrangelen, mener Frankrikes ambassadør.

OL-utøver ble pappa 15 måneder etter sin død

Sommeren 2020 omkom snøbrettkjøreren Alex «Chumpy» Pullin (32) i en drukningsulykke i Australia. Nå bekrefter kjæresten at Pullin er far til barnet hun fødte i forrige uke.
Les mer om:

Onsdag 3. november: Dette skjedde i natt

Australia puster lettet ut etter at fireåringen Cleo Smith er funnet i live etter tre uker.
Les mer om:

Mann pågrepet etter at Cleo (4) forsvant – funnet i live etter to uker

Fireåringen forsvant etter en campingtur med familien i Australia for 18 dager siden. Nå er hun funnet i live.
Les mer om:

Norge ble dagens Glasgow-fossil

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje.
Les mer om:

Norge ble dagens Glasgow-fossil

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje.
Les mer om:

Norge fikk verstingpris

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje.
Les mer om: