Nyheter om Aust-Agder


Marius (37) har skrevet bok om skjulte perler i Norge: – Områdene rundt i Aust-Agder er noen av de fineste i landet

Marius Nergård Pettersen (37) har tilbrakt mye tid i Gjerstad i oppveksten. Nå har han skrevet bok om skjulte perler i Norge, og han kan avsløre at noen av disse stedene ligger i området.

Klart for kontroll her

Aust-Agder Revisjon IKS skal nå gjennomføre en eierskapskontroll av kommunens heleide aksjeselskap Tvedestrand Vekst AS, etter bestilling fra kontrollutvalget.

Regnet høljer ned: Forsikringsselskap forventer skader

Det er sendt ut gult farevarsel for store nedbørsmengder i Aust-Agder, Telemark og Vestfold mandag kveld og tirsdag. Tryg Forsikring forventer skader, og ber folk ta sine forholdsregler.

Farevarsel sendt ut om kraftig regn i Aust-Agder, Telemark og Vestfold

Meteorologisk institutt har sendt ut gult varevarsel om store nedbørsmengder det neste døgnet. Enkelte steder kan det komme opptil 60 millimeter nedbør.
Les mer om:

Valgthriller: Frp kan miste mandat til Venstre

Hvis SV får 91 stemmer til nasjonalt, kan vi få en dominoeffekt i Aust-Agder. Marius Arion Nilsen (Frp) risikerer å miste stortingsplassen til Emma Lind (V).
Les mer om:

Frp kan miste mandat i Aust-Agder

Telledrama kan få konsekvenser over hele landet.
Les mer om:

Ferskingen inne på utjevningsmandat

Etter noen vanvittig nervepirrende timer for Frps Marius Arion Nilsen var han ved midnatt inne på et utjevningsmandat for kretsen Aust-Agder.
Les mer om:

Valg-thriller mellom Mykjåland (Sp) og Nilsen (FrP)

Høyre og Ap stikker av med to av mandatene i Aust-Agder. Hvem som tar den tredje plassen og utjevningsmandat er høyst usikkert.
Les mer om:

Nå er han klar for ny jobb: – Jeg er allerede i gang med å prøve å finne meg et sted å bo

Mandag morgen ble det offentliggjort at Torfinn Skåttet, redaktør i Rjukan Arbeiderblad igjennom 11 år, tar over redaktørstolen i Aust-Agder Blad.

Rjukan-redaktør overtar roret i AAB

Mandag morgen ble det offentliggjort at Torfinn Skåttet, redaktør i Rjukan Arbeiderblad igjennom 11 år, tar over redaktørstolen i Aust-Agder Blad.
Les mer om:

Velgerne i Agder holder fast på Ropstad tross bråk om pendlerleilighet

Bråket rundt KrF-leder Kjell Ingolf Ropstads pendlerleilighet har ikke skremt bort velgerne i Agder. På en ny måling går partiet fram både i Vest- og Aust-Agder
Les mer om:

Solberg om Ropstad: – Klokt å beklage

OSLO/ÅS (VG) Statsminister Erna Solberg sier det var klokt av KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (36) å beklage at han har fått gratis bolig av Stortinget mens han har vært folkeregistrert på gutterommet i Aust-Agder.

Vegårsheiing blir sentral i ny millardsatsning

I gamle Aust-Agder satses det stort på det grønne skiftet i årene fremover. Morten Henriksen fra Vegårshei er en av dem som får en sentral rolle.

Valglister i Aust-Agder ved stortingsvalget 2021

18 partier stiller valglister i Aust-Agder ved stortingsvalget 2021. Her finner du alle partiene og kandidatene. Listene ligger alfabetisk.
Les mer om:

Svanesang for Aust-Agder

Forfall, oppløsning og avvikling er stikkord for setesdølen Gunstein Bakkes nyeste roman «Austalgi», barokkaktig overlesset skittenrealisme med en anelse nostalgi.
Les mer om:

Krever tvungen psykisk helsevern etter drapsforsøk i Åmli

En mann i 30-årene må i midten av august møte i Aust-Agder tingrett, tiltalt for blant annet drapsforsøk og drapstrusler.
Les mer om:

Statsministeren knyttet opp knuten - mandag kommer de første gjestene

- Det kunne ikke passet bedre enn at statsministeren åpner denne flotte kystperlen. Vi føler oss veldig heldig. Dette er en gledens dag, sier Dag Fagermyr, daglig leder i Aust-Agder Turistforening.
Les mer om:

Varsler styrtregn

Mandag ettermiddag og kveld ventes det kraftige regn- og tordenbyger på Østlandet, i Telemark og Aust-Agder.
Les mer om:

– Får nærmest servert uføretrygd i 18-årsgave

Stortingsrepresentant Jorunn Lossius (KrF) fra Aust-Agder fikk regjeringen med på å bevilge fire millioner kroner i revidert budsjett til et unikt prosjekt for å hindre at funksjonshemmede faller utenfor.

Redaktøren i Aust-Agder Blad har sagt opp

Trond Nøstvold Tou skal begynne i ny journalistjobb – litt nærmere hjemtraktene.
Les mer om:

Vi har sjekket valglistene: Dette er de lokale kandidatene til Stortinget

85 år gamle Stein H. Ørnhøi fra Sandøya er den eldste kandidaten fra tidligere Aust-Agder som stiller til valg Stortingsvalget i hjøst. Kjente lokalpolitikere som Marianne Landaas, Vidar Holmsen Engh og Bjørn Gunnar Baas finner du også på listene, men også mer ukjente Kjell Erik Sandvik og Raymond Bechen.

Hellevik-brødrene dømt til å betale 700.000 kroner i erstatning, men de ansatte vil neppe få pengene

Aust-Agder tingrett ga de to tidligere ansatte ved Englegård behandlingssenter fullt medhold i sitt erstatningskrav. Men om pengene faktisk kommer inn på konto er slett ikke sikkert.
Les mer om:

To bedrifter ønsker å etablere seg på Grenstøl - kan bli stoppet av regionale regler

En reguleringsplan Aust-Agder fylkeskommune vedtok i 2015 kan skape problemer for to lokale bedrifter som ønsker å etablere seg på Grenstøl.
Les mer om:

Ann-Siril (31) fødte på do – fikk medhold i retten

Som tjuetreåring fødte Ann-Siril Nordstrand sitt første barn alene på doen på Rikshospitalet. Aust-Agder tingrett har nå fastslått at hun ikke fikk helsehjelpen hun trengte.
Les mer om:

Lot samboeren kjøre bilen selv om han var ruspåvirket

En kvinne fra Tvedestrand må møte i Aust-Agder tingrett etter at hun lot samboeren kjøre bilen hennes, selv om han ikke hadde førerkort og var ruspåvirket.