Nyheter om Art


Camilla gleder seg over solid fjorårsresultat: – Dette mener jeg vi virkelig har fortjent

Danseskolen Extend Dance of Art kom regnskapsmessig greit ut på plussiden i mål i fjor.
Les mer om:

App kan redde utrydningstruet art

Fire studenter ved NTNU har utviklet en app som kan redde salamandere fra å bli utryddet. Appen er mer dyrevennlig enn tidligere metoder.
Les mer om:

Norges dobbeltfirer avslutter samarbeidet: – En utfordrende situasjon

Roerne Kristoffer Brun, Oscar Helvig, Erik Solbakken og Martin Helseth avslutter sin satsing i dobbeltfireren nesten før det har begynt. Det opplyser Norges Roforbund i en pressemelding. Kristoffer Brun var kommet inn etter OL-legenden Olaf Tufte, men under oppkjøringen har det blitt avdekket manglende fart, står det i pressemeldingen. Verdenscupen i polske Poznan neste uke blir dermed ikke noe av for kvartetten. Nå starter jobben med å sette sammen nye båtsammensetninger. – Dette er en utfordrende situasjon, men samtidig er det greit at dette blir avdekket og avklart allerede nå.

Tønsberg-firma vil gjøre business på østers fra Tvedestrand

Stillehavsøstersen er en fremmed og uønsket art på våre trakter, men den er også en delikatesse. Det har et norsk selskap utnyttet. Nå setter de i gang med å høste stillehavsøsters i Tvedestrand.
Les mer om:

Gullfisk er satt ut i Bingedammen – kan gjøre skade for amfibier

Jan Nilsen har sendt oss et bilde av en gullfisk i Bingedammen. – Gullfisk er en fremmed art som ikke har noe å gjøre i norsk fauna, og den bør fjernes fra dammen, sier biolog Jan Ingar Båtvik.
Les mer om:

Opplev i Bilbao: Superarkitektens bildrømmer

Guggenheim Museum Bilbao feirer sitt 25-årsjubileum med en gedigent anlagt utstilling i regi av Lord Norman Foster. Temaet er «Motion. Autos, Art, Architecture».
Les mer om:

Unik utstilling i tusen biter

Lørdag åpnet utstillingen Mosaic - the art of pixels på galleri Steinbruddet på Kalbakken. Når sollyset stråler gjennom vinduene, skinner det av de utallige porselensflisene, natursteinene og glassbitene i Aksel Strangstads fargerike og varierte verk.
Les mer om:

Opplev i Bilbao: Superarkitektens bildrømmer

Guggenheim Museum Bilbao feirer sitt 25-årsjubileum med en gedigent anlagt utstilling i regi av Lord Norman Foster. Temaet er «Motion. Autos, Art, Architecture».
Les mer om:

Dødeleg art kom snikande under eit skip

Hamnespy kom truleg til Noreg som blindpassasjer på eit skip år tilbake. – Vi trur han spreier seg meir i sommar. Det er deprimerande å sjå, seier forskar.
Les mer om:

Se bilder fra Extend-dansernes Romeo og Julie-forestilling

Denne helga har Extend art of dance inntatt Oseberg kulturhus. Der framfører de sin Romeo og Julie-forestilling. Forestillingen framføres seks ganger i løpet av helga.
Les mer om:

Ekstremt sjelden art fødte baby – omtales som triumf

Arten er kritisk utrydningstruet. Fødselen trekkes frem som svært viktig.
Les mer om:

Ekstremt sjelden art fødte baby – omtales som triumf

Arten er kritisk utrydningstruet. Fødselen trekkes frem som svært viktig.
Les mer om:

Ekstremt sjelden art fødte baby – omtales som triumf

Arten er kritisk utrydningstruet. Fødselen trekkes frem som svært viktig.
Les mer om:

Barcelona-supporterne kan endelig senke skuldrene

Alle prater om vinner -og fotballkrigermentalitet som forutsetningen for å kunne løfte trofeet og gi det et saftig smellkyss. For Barcelona handler det like mye om spilleglede. På torsdag var det et Barca som lekte seg til 2-4 seier over Serie A’s tredjebeste klubb. Xavi har gitt spillerne tilbake noe av gleden med å spille Barca-fotball. Denne fotballen som har gledet supporterne gjennom tiår og ergret motstanderne tilsvarende, er bygd på disiplin, men også artisteri.

Endelig er det klart for konsert igjen

(VALNESFJORD/BODØ) Soetkin Baptist og barokk-ensemblet Ratas del viejo Mundo med Vocal art inviterer til konsert med Mørke og Gnist i Valnesfjord kirke lørdag 5. februar og Bodin kirke søndag 6. februar.
Les mer om:

Australian Open snur i Peng Shuai-strid

Australian Open har valgt å omgjøre sitt forbud mot å bære t-skjorter med påskriften «Where is Peng Shuai» under tennisturneringen. Plakater og bannere vil imidlertid fortsatt være forbudt, skriver The Guardian. Arrangørene har fått mye kritikk etter at de ba en tilskuer ta av seg en t-skjorte som refererte til den kinesiske tennisspilleren. Beslutningen ble begrunnet med at det ikke er tillatt med bekledning eller bannere som er av politisk art.

Peng Shuai-budskap forbudt i Australian Open: – Ynkelig

Arrangørene av Australian Open tillater ikke T-skjorter som støtter Peng Shuai. Den tidligere verdensstjernen Martina Navratilova (65) reagerer kraftig. Det australske tennisforbundet, Tennis Australia, organiserer Grand Slam-turneringen som foregår i Melbourne.

Kina advarer utenlandske OL-utøvere

Et medlem av Kinas OL-organisasjonskomité advarer utenlandske idrettsutøvere og sier at de kan bli straffet for politiske ytringer som bryter kinesisk lov under vinterlekene i Beijing. – Alle ytringer som er i tråd med den olympiske ånden vil sikkert bli beskyttet, sa Yang Shu, visedirektør for internasjonale relasjoner i Beijings organisasjonskomité, på en pressekonferanse tirsdag. Han la likevel til: – Enhver oppførsel eller tale som er imot den olympiske ånd, spesielt kinesiske lover og regler, er imidlertid også underlagt en viss straff, sa han. IOC kunngjorde også før fjorårets sommerleke
Les mer om:

Adama Traoré har blitt enig med Antonio Conte om opplegget

Det har pågått samtaler en god stund mellom muskelbunten Adama Traoré og Tottenham. – Tema for samtalene har ikke bare vært av økonomisk art, selv om det er viktig, høyrevingen ønsker å finne tilbake til samme form som han opplevde i Nuno Espírito Santo sin regjeringstid i Wolverhampton. Vil bli best igjen! Det er over et år igjen av avtalen som Adama Traoré har med Wolverhampton så en avtale klubbene i mellom må også på plass før en overgang kan gjennomføres.

Ønsker å gi minnestein i gave til kommunen: – Uproblematisk at den blir stående der den står i dag(pluss)

Styreleder Eirik Berg i selskapet Selsbane Holding AS som eier Art Gymsal, ønsker å gi minnesteinen som er plassert ved gamle BSIN gymsal til Harstad kommune.
Les mer om:

– Dette kommer ikke som noe sjokk(pluss)

I går kom nyheten om at villaksen nå er på den norske rødlista som en art som er «nær truet». Dette kom ikke uventet på lederen av Samarbeidsutvalget for Målselvvassdraget (SUM), for han har sett varsellampene blinke lenge.
Les mer om:

Extend feiret 20 år: – Det var en imponerende forestilling

Danseskolen Extend art of dance feier 20 års jubileum i år med en jubileumsforestilling. 350 danseelever fra 3 år helt opp til 79 år har bydd på to generalprøver og fire forestillingen i helgen i storstuen i Oseberg kulturhus. Festforestillingen var satt sammen av et utdrag av fem kjente balletter; Tornerose, Snehvit & de sju dvergene, Skjønnheten & Udyret, Coppelia og Askepott.
Les mer om:

20-åring feirer på scenen i helgen: – Det har vært masse terping og såre føtter

Extend – Art of Dance feirer 20 års jubileum på Oseberg Kulturhus i helgen.
Les mer om:

Skulle tømme vatn for gjedde - så dukka denne opp

Det er teke opp fleire hundre kilo daud gjedde i det populære badevatnet. Men så dukka det opp ein art ingen hadde sett føre seg å finne der.
Les mer om: