Nyheter om Arsenal


Vil ikke si noe om Brann samtidig som han er i ferd med å bli sjef i Åsane

Det ble ikke akkurat en hockeykølleeffekt av Brann sin sparking av Kåre Ingebrigtsen, men de ligger i det miste ikke helt på bunn, men på den gule streken. – Den tidligere Rosenborg og Brann treneren som er på vei til Åsane ønsket ikke å kommentere sparkingen til Bergens Tidende: «Det er vel ingen trenere som får sparken som synes det er rettferdig. Det kunne jeg sagt mye om, men det har jeg ikke noe ønske om». Årets trønder for noen år siden ser ut til å fortsette sin karriere i Bergen, bruttern har de siste 14 dagene vært i samtaler med Åsane om å overta som sportssjef.

Én dårlig og én god nyhet for Everton-supporterne

Når Everton har spilt Premier League-kamper, da har også Abdoulaye Doucouré vært nitti minutter på banen. Sesongen for den sentrale midtbanespilleren har startet bra med 2 scoringer og 4 assists på 8 ligakamper. Mot West Ham gikk det dessverre ikke like bra. Søndag fikk David Moyes og gjengen fikk med seg full poengpott på Goodison Park etter en sen scoring.

Kieran Trippier hamrer på Old Trafford-porten

I sommer var den engelske landslagsspilleren så sterkt linket til Manchester United at engelsk presse nesten tok overgangen for gitt. Solskjær ville ha inn høyrebacken som skulle gi Wan-Bissaka skikkelig konkurranse, men forhandlerne hos United undervurderte Atleticos standhaftighet. Ifølge Sport1 avviste Atletico et bud på 21 millioner pund fra United, og i midten av august kom meldinger om at Premier League-klubben hadde «avsluttet interessen» for 31-åringen.

Patrick Vieira var minuttet fra det store poengranet

Han har spilt Arsenal til tre serietitler og fire FA Cup-trofeer. På mandag var oppgaven å sørge for at Arsenal-supporterne gikk nedtrykte hjem fra Emirates Stadium. Patrick Vieira skulle lede Crystal Palace mot klubben i sitt hjerte, og ble møtt av et hjemmepublikum som ikke hadde glemt en av sine største fotballhelter fra gullalderen til klubben. Ødegaard fikk 67 minutters møte med Vieiras menn. (foto: arsenal, twitter) Les: The Chronicle: «Ralf Rangnick har begynt å lage skisse på visjonen for Newcastle» Så gikk fløyta, og Vieira var lederen for «fienden».

Inter Milan manager Simone Inzaghi har festet blikket på norsk landslagsspiller

Morten Thorsby «ble igjen» i bakgårdsklubben Heerenveen da Martin Ødegaard på utlån fra Real Madrid dro videre. Med langt mindre rabalder, nesten under radaren har 25 åringen blitt bedre og bedre til nå å være aktuell for regjerende seriemester i Italia. På søndag måtte Sampdoria se tre poeng gå til Cagliari. Morten Thorsby gjorde jobben med scoring, men kunne ikke hindre at Gagliari vant 3-1 og fikk en lenge etterlenget seier etter fire tap og tre uavgjort. For Sampdoria betød dette at bunnstriden for alvor kaller. For Morten Thorsby kan det være en «vei ut» allerede i januar.

Arsenal jakter Real Madrid flopp

Det er liten tvil om at Arsenal har mye å gå på i sitt angrep. Manager Mikel Arteta er sikker på han klarer å bringe frem det beste i en av floppene i kongens klubb. Luka Jovic fikk sitt gjennombrudd for Eintracht Frankfurt etter en låneavtale som ble til kjøp i 2017. – Sett i ettertid ville det trolig være best for 23 åringens karriere at han ble værende og ikke hoppet på en gullkantet avtale med Real Madrid i 2019.

Lacazette reddet Arsenal

Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren. Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter. Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen.

Lacazette reddet Arsenal: Scoret fire minutter på over­tid

NHL-spiller suspendert for for­falskning
Les mer om:

Lacazette reddet Arsenal: Scoret fire minutter på overtid

(Arsenal – Crystal Palace 2–2) Martin Ødegaard gikk ut, Alexandre Lacazette kom inn – og reddet ett poeng for Arsenal på overtid av overtiden.

Reddet uavgjort

Arsenal så ut til å gå på et pinlig hjemmetap for Crystal Palace, men langt på overtid dukket Alexandre Lacazette opp og sørget for at det endte 2-2.
Les mer om:

Patrick Vieira takker ikke Arsène Wenger for trenerkarrieren

Patrick Vieira kommer «hjem» til Arsenal som Crystal Palace-manager, men det er ikke Arsène Wenger han takker for sin trenerkarriere.
Les mer om:

Melder Gareth Bale hinker tilbake til Premier League i en midt på treet sjokkerende overgang

Gareth Bale er fantastisk god når han gidder og når han ikke er skadet. – Da han kom tilbake til Real Madrid etter utlånet til Tottenham var mottagelsen og engasjementet overraskende stort. Manager Carlo Ancelotti var strålende fornøyd med å få tilbake sin stjernespiller fra første runde på Santiago Bernabéu, men så skjedde det som måtte skje, Bale ble skadet.

Mohamed Elyounoussi vekker interessen fra de «store»

For et par uker siden kunne den norske venstre vingen Mohamed Elyounoussi fortelle han synets det var ufattelig deilig å endelig slå igjennom Southampton. – Han kom i sommer tilbake til St. Mary’s Stadium fra utlån hos Celtic og det var tydelig han hadde en plan. Southampton manager Ralph Hasenhüttl har definitivt Mohamed Elyounoussi godt plantet i sin førsteelver og det ser lysere ut også for han som manager etter lørdagens 1 -0 seier mot Leeds klatret opp på en 15.plass i Premier League og vekk fra nedrykksstreken.

Barcelona slet seg til tre poeng i Danmark – Maanums Arsenal slo tilbake

Tittelforsvarer Barcelona ble satt på prøve av danske Køge i mesterligaen torsdag, men slet seg til 2-0-seier mot en kontringsfarlig motstander.
Les mer om:

Hegerberg-innhopp i storseier

Forrige uke gjorde Ada Hegerberg comeback etter nessten 21 måneder på sidelinjen. Torsdag kveld fikk hun et nytt innhopp i Mesterligaen da Lyon herjet hjemme med Benfica i gruppe D, og vant 5-0. Hegerberg hadde gode muligheter til å notere seg på scoringslista, men det ble ingen mål etter at den norske stjernen kom inn i det 67. minutt. – Det var mange følelser og ren lykke også. Det er en lang vei igjen for meg, men det føltes som en stor seier, sa Hegergberg til BBC om comebacket. Frida Maanum spilte hele kampen for Arsenal, som vant hele 4-0 over Hoffenheim i gruppe C.
Les mer om:

Enorm nedtur for Fiorentina blir til jubel for Liverpool

Denne uken kunngjorde Fiorentinas president Rocco Commisso at deres store stjerne Dusan Vlahovic ikke ønsker å forlenge kontrakten. Den 21 år gamle serberen som har to år igjen av kontakten er skyhøyt oppe på ønskelisten til «alle» de store klubbene i Europa. Så langt har Juventus, Tottenham og Manchester City gitt sine folk marsordre om å hente Dusan Vlahovic etter det ble klart at spissen Fiorentina «aldri ville selge» trolig legges ut for salg neste sommer.

AC Milan løser håndleddsoperasjon med signering av 38-åring

Zlatan hater å få spørsmål om alderen sin, så vi styrer glatt unna temaet. Likevel, når AC Milan henter inn en 38-åring, kan vi ikke unngå å plassere Antonio Mirante i kategori Zlatan. Førstekeeperen Mike Maignan har dratt på seg en skade i håndleddet som krever operasjon, og er ute av troppen i opptil ti uker. Maignan (foto: milan, twitter) Les: Arsenal legger et bud på bordet som er nesten det Club Brugge ønsker seg Dermed har Maldini hentet inn en keeper som kunne troppe opp på kort varsel. 38-åringen er ingen hvem som helst.

Lars Vilsvik: «Jeg har hele veien sagt at jeg har lyst til å fortsette og etter hvert avslutte karrieren her»

Den tysk/norske backen Lars-Christopher Vilsvik øker hver gang han spiller klubbrekorden for antall kamper spilt for Strømsgodset. Drakt nummer 26 startet å spille ball for Lichterfelder FC som er en lokal Berlin. Vilsvik kom til Drammen på prøvespill ved en tilfeldighet en høstdag for tolv år siden. Strømsgodset bekrefter at de har forlenget kontrakten med klubblegende Lars Vilsvik til ut 2023. – Etter en meget vanskelig tid for klubben ser ting bedre ut. Strømsgodset er «utenfor fare» for å rykke ned og befinner seg på en 8.plass i Eliteserien.

Arsenal legger et bud på bordet som er nesten det Club Brugge ønsker seg

Den 22 år gamle nederlandske venstrevingen Noa Lang har i lengre tid vært i søkelyset til sportsdirektører i klubber i større ligaer enn den belgiske. Lang, som nå er en rimelig fast del av landslaget var ikke med da Nederland spilte uavgjort mot Norge i VM kvalifiseringskampen på Ullevål stadion første september. Arsenal forbereder et bud på Noa Lang som har imponert for Club Brugge, denne sesongen har han notert for fire mål og fire assists på 13 kamper med den belgiske storklubben.

Hvordan ble Premier League verdens mest sette fotballiga?

I en ny dokumentarserie som NRK har kjøpt inn får du et innblikk i den fantastiske historien om Englands øverste divisjon. Premiere i dag! «Premier League – en helt annen liga» tar oss med på reisen fra da engelsk fotball ble sett på som bakgårdsidrett på 80-tallet, til det som i dag er verdens mest lukrative sportskonkurranse. TILBAKE? Frank Lampard tar over verdens rikeste klubb? De viktigste hendelsene blir gjenfortalt av noen av de mest sentrale aktørene i Premier League-historien, blant annet Eric Cantona, Alan Shearer, Peter Schmeichel og David Beckham.

Arsenal-legenden hyller Maanum: – Helt fantastisk

Everton-manageren trodde han hadde signert Frida Maanum (22) i sommer. I stedet måtte han se 22-åringen knuse alt håp i stortapet mot Arsenal. Nå hylles den norske landslagsspilleren av en av klubbens største legender.
Les mer om:

Maanum med praktscoring

Frida Maanum leverte en scoring av det lekre slaget da Arsenal slo Everton 3-0 søndag. Laget står med full pott etter fem kamper i den engelske superligaen. Tre minutter før full tid var det duket for Maanum-show. Den norske landslagsspilleren førte ballen elegant forbi en Everton-spiller, før hun feide ballen inn ved stolpen fra rundt 19 meter og fastsatte resultatet til 3-0. Seieren gjør at Arsenal troner helt øverst på tabellen, tre poeng foran Guro Reiten og Maren Mjeldes Chelsea.

Sene scoringer reddet Chelsea

Guro Reiten fikk 25 minutter på banen da Chelsea kranglet med seg alle poengene mot bunnlaget Leicester i den engelske superligaen søndag. Reiten har vært i storform den siste tiden, men måtte finne seg i å se de første 65 minuttene på Kingsmeadow fra benkeplass. Men etter at den norske vingen entret gressmatten begynte det å løsne for de blåkledde fra London. Snaut sju minutter før full tid fikk Chelsea endelig hull på byllen. Jessie Fleming fant danske Pernille Harder i Leicester-boksen. Hun bredsidet enkelt inn 1-0 for vertene.

Nicklas Bendtner må vinke farvel til Porsche og en bøtte med cash

Vi skjønner Nicklas Bendtner, med de problemene som han har med å få taxisjåfører til å kjøre han dit han vil, trenger han å få kjøre sin egen bil selv om han ikke har gyldig førerkort. Dessverre for den danske fotballstjernen var ikke retten i København enig. Nicklas Bendtner må gi fra seg sin Porsche Taycan som han kjøpte for nesten 3 millioner kroner i desember i fjor og betale en bot på 54 000 kroner.

Spissen som er meislet ut for Premier League er nå ledig

Han scorer hos Toronto, han gjør det samme på det italienske landslaget med 12 scoringer på 39 kamper (selv om det ble bom i EM). Andrea Bellotti var sterkt linket til en overgang til Premier League i sommer, men ble i Torino. Nå er avgjørelsen tatt, 27-åringen er klar for noe større. Torino er en solid klubb, men makter ikke å klatre opp til de interessante og innbringende plassene på Serie A-tabellen.