Nyheter om Argentina


Klart for Maradona Cup

25. november er det ett år siden Diego Armando Maradona forlot denne verden. Sorgen etter tapet var synlig på alle kontinenter, og argentinerens tidligere klubber og spillere æret minnet hans. Nå skal ikonet minnes med egen cup. I 1982 tok Maradona skrittet fra Boca Juniors til Barcelona og europeisk fotball.

Messi har allerede fått Gullballen «tilsendt i posten»

Det har vært et mildt sagt kaotisk år for Lionel Messi. Alt ståket rundt argentineren har tatt en god del av fokuset bort fra prestasjonene på gressmatta. For Luis Suarez, som selv hadde har hatt et gnistrende godt år, er det kun én som kan vinne Ballon d´Or i 2021. Forrige gang Messi løftet gullballen var i 2019. Nå mener Suarez han bør rydde plass i troféskapet til én til, i tillegg til de 38-titlene, seks andre Ballon d´Or-trofeer og åtte Pichichi trofeer han allerede har i skapet.

Norge klatrer

Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år. Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

Brasil og Argentina mot VM-spill

Fotballstorhetene Brasil og Argentina damper i vei mot VM i Qatar neste sommer. Torsdag nedsablet Brasil Uruguay med 4-1, mens Argentina vant 1-0 over Peru.

Dennis Johnsen og gjengen gjør Sergio Romero endelig happy

Venezia har kommet litt skjevt ut fra hoppkanten og står med 12 baklengs på 7 kamper. Nå er Sergio Romero satt på saken. Dennis Johnsen og gjengen får dermed en sisteskanse som har har gått noen solide runder, først for Sampdoria, så seks år på Old Trafford. Les: Matcher Haaland og Mbappé Etter en mindre harmonisk exit fra United i juni, bar det ut på markedet som free transfer. Argentineren har holdt seg i form i hjemlandet og lover han skal gi Venezia det beste han viste hos Sampdoria og United.

Ruud slet og tapte

Casper Ruud måtte få behandling i armen underveis i kampen da han tapte åttedelsfinalen i ATP Masters-turneringen i Indian Wells onsdag kveld. Den norske stjernen tapte i to strake sett (6-3, 6-3) mot Diego Schwartzman fra Argentina. Schwartzman brøt sin norske motstander allerede i kampens første servegame, og beholdt initiativet gjennom en kamp der Casper Ruud ikke fikk vist seg fra sin aller beste side. Ruud vant en ATP-turnering i San Diego fem dager før turneringen i Indian Wells.
Les mer om:

Messi dundret over Luis Suarez og gjengen

Vi har dette året blitt vant til at Lionel Messi markerer seg i den argentinske landslagskdrakta uavhengig av alt kaoset i Barcelona, men etter overgangen til PSG fikk vi oppleve en Messi som var involvert i nærmest alt som skjedde foran Uruguays mål i VM-kvalikkampen på søndag.

Messi med ny scoringsrekord

Med sin 1-0-scoring i VM-kvalifiseringskampen mot Uruguay natt til mandag, ble Lionel Messi den første fra Sør-Amerika som har scoret 80 landslagsmål, skriver BBC. Argentina vant nattens kamp 3–0 og er ubeseiret på de siste 24 kampene.
Les mer om:

Colombia ødela Brasils seiersrekke

Etter ni seiere på ni kamper kom Brasils fotballherrer ned på jorden igjen med uavgjort og 0–0 mot Colombia på veien mot Qatar-VM. Likevel topper Brasil fortsatt sin gruppe i VM-kvalifiseringen med 28 poeng på ti kamper. Argentina er på andreplass.
Les mer om:

Ni strake for Brasil

Brasil slo Venezuela 3-1 i VM-kvalifiseringen natt til fredag, og står da med ni strake seire. Venezuela tok ledelsen i kampen, men PSG-stjernen Marquinhos, Gabriel Barbosa og Antony fikset brasiliansk seier. Også Argentina har stø kurs mot VM, og har ennå ikke tapt, men klarte bare 0-0 mot Paraguay.

Møter argentiner eller spanjol

Casper Ruud skal opp mot enten Renzo Olivo (Argentina) eller Roberto Carballés (Spania) i 2. runde i Indian Wells-turneringen i tennis. Kampen går trolig først lørdag. Olivo er ranket som nummer 199 på siste ATP-liste. Carballés ligger på 85.-plass.
Les mer om:

Karantene-krøll for flere spillere

Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager. Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

Argentina har tilbakebetalt en del av sitt enorme IMF-lån

Argentina betalte onsdag nærmere 1,9 milliarder dollar av sitt 44 milliarder dollar store lån til Det internasjonale pengefondet (IMF).
Les mer om:

Hareide legger opp – og følger drømmen om Argentina

TRONDHEIM (VG) Åge Hareide (snart 68) vil bruke friheten sin fra treneryrket til å følge drømmen – reise til Argentina for å se River Plate mot Boca Juniors. Det er den eneste planen han, foreløpig, har for 2022.

Overgangssagaen om Messi endte i PSG

Fotballhistorien om Lionel Messi har alltid handlet om en spiller som har vært dedikert for en klubb. For den lille argentineren har fotball alltid vært ensbetydende med Barcelona. Slik så det også ut til at det skulle fortsette å være, men etter noen dramatiske dager i august, befant plutselig Messi seg i Paris som spiller for det franske hovedstadslaget Paris Saint-Germain. ‘Se Messi sin hjemmedebut direkte på UnibetTV’ Lang og trofast karriere for Barcelona Unge Messi kom til Barcelona fra Argentina som 13-åring.

Messi har hvertfall ikke mistet piffen

En tårevåt Messi forlot Barcelona med en siste pressekonferanse, der han lovet Barca-supporterne at han selv ikke ønsket å forlate klubben i sitt hjerte. Så ble flyttelasset sendt til Paris. En kaotisk omveltning for én som har bodd i Barcelona siden han var 13. Vi var spent på om situasjonen har tappet argentineren for fotballkrefter. Natt til fredag kom svaret. Argentina spilte VM-kvalikkamp mot Bolivia, og sendte motstanderen ut av stadion med 3-0 tap. Lionel Messi sto bak samtlige scoringer.

Neymar kontrakten! Tjener 5,5 millioner på å være høflig

Neymar gikk i motsatt retning enn sin lagkamerat Kylian Mbappe og signerte en forlengelse med Paris Saint-Germain i sommer. – Nå har El Mundo fått tak i en mildt sagt spesiell klausul i avtalen. 5,5 millioner kroner i måneden for å være høflig Den brasilianske superstjernen ble verdens dyreste signering noensinne sommeren 2017 da PSG betalte hans utkjøpsklausul på 222 millioner euro. Les: ESPN: Manchester United har en plan for Rice og Haaland Etter mye spekulasjoner om at han ønsket å forlate Paris, forlenget Neymar kontrakten i sommer frem til 2025.

Aston Villa-direktør: – Etterspillet av Brasil-Argentina vil gjøre klubber ekstremt nervøse

Hendelsene underveis og etter kampen mellom Brasil og Argentina vil gjøre klubber ekstremt nervøse med å slippe spillere til landslag, sier Aston Villa-direktør
Les mer om:

Får seks dagar på å forklare seg

FIFA har gitt Brasil og Argentina seks dagar på å kome med sine forklaringar om landskampen som blei avbroten av helsestyresmaktene på grunn av brot på korona-restriksjonane. Det melder Argentinas fotballforbund. FIFA har innleia etterforsking, og stadfester at dei har fått rapport både frå kampinspektøren og dommaren. Også politiet i Brasil stadfestar at dei har sett i gang formell etterforsking av det argentinske laget, og avhøyrde dei aktuelle spelarane før dei blei sende ut av landet. Politiet seier spelarane gav falsk informasjon ved innreisa til Brasil, og skal finne ut om det er straffb

Fifa beklager absurde Brasil-scener

Storkampen mellom Brasil og Argentina varte i bare seks minutter før den ble stoppet av brasilianske helsemyndigheter.

Fifa beklager absurde Brasil-scener – starter etterforskning

Storkampen mellom Brasil og Argentina varte i bare seks minutter før den ble stoppet av brasilianske helsemyndigheter. Mandag åpnet Fifa disiplinærsak.
Les mer om:

Åpner etterforskning

FIFA bekrefter at de åpner etterforskning etter søndagens storkamp mellom Brasil og Argentina ble stoppet.
Les mer om:

Fifa beklager absurde Brasil-scener – starter etterforskning

Storkampen mellom Brasil og Argentina varte i bare seks minutter før den ble stoppet av brasilianske helsemyndigheter. Mandag åpnet Fifa disiplinærsak.
Les mer om:

TV 2-ekspert: – Alvorlig at spillerne løy til brasilianske myndigheter

TV 2-ekspert Mina Finstad Berg spår en skikkelig oppvask etter at kaoskampen mellom Brasil og Argentina ble stoppet på grunn av brudd på karantereglene som gjaldt fire spillere.

Bisarre scener mellom Brasil og Argentina – kampen stoppet etter sju minutter

Storkampen mellom Brasil og Argentina ble stoppet etter bare sju minutter. Brasiliansk politi gikk på banen for å stoppe kampen.
Les mer om: