Nyheter om Angela Merkel


Ennå ingen enighet om felles konservativ kandidat i Tyskland

Den selvpålagte fristen for å nominere en kandidat til å overta etter statsminister Angela Merkel utløp søndag uten enighet mellom CDU og CSU.

Merkel og Macron krever russisk tilbaketrekning

Statsminister Angela Merkel og president Emmanuel Macron slutter seg til Ukrainas krav om russisk tilbaketrekning fra grensa mot Øst-Ukraina.

Angela Merkel har fått AstraZeneca-vaksine

Tysklands statsminister Angela Merkel har fått første dose av AstraZenecas omstridte coronavaksine, ifølge en talsmann.

Bild: Markus Söder erklærer seg som tysk statsministerkandidat

Markus Söder, som leder CSU i Bayern, vil stille som kandidat til å bli ny statsminister i Tyskland etter Angela Merkel.

Tyskland vil stramme inn de nasjonale coronareglene

Tysklands regjering og delstatene er enige om å stramme inn landets coronalov, sier en talsperson for statsminister Angela Merkel.

Kreml: Vladimir Putin og Angela Merkel bekymret over spenning i Øst-Ukraina

Russlands president Vladimir Putin og Tysklands statsminister Angela Merkel «uttrykte bekymring» over situasjonen øst i Ukraina under en telefonsamtale torsdag.

Kilder: Palestinas president til Tyskland for helsesjekk

Palestinas president Mahmoud Abbas (85) er på vei til Tyskland der han skal til helsesjekk og møte statsminister Angela Merkel, ifølge kilder i Ramallah.

Putin, Merkel og Macron i vaksinesamtaler

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-vaksinen.
Les mer om:

Merkel ber delstatene om å holde seg til enighet om koronatiltak

Tysklands statsminister Angela Merkel ber landets 16 delstater om å respektere koronatiltakene de er blitt enige om for å hindre smittespredning.

Angela Merkel reverserer planene om påske-nedstenging

Og det bare én dag etter planene ble kunngjort.
Les mer om:

Merkels påskeplan kollapset – ber om tilgivelse

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel innrømmer at hennes plan om påskenedstenging var en feiltakelse og ber folk om tilgivelse.
Les mer om:

Tyskland forlenger nedstengingen til 18. april

Statsminister Angela Merkel og lederne av landets delstater har blitt enige om å forlenge nedstengingen av Tyskland til 18. april.

Tyskland forlenger nedstengingen til 18. april

Statsminister Angela Merkel og lederne av landets delstater har blitt enige om å forlenge nedstengingen av Tyskland til 18. april.

Merkel drøfter strengere nedstengning

Tysklands statsminister Angela Merkel møter mandag landets delstatsministre for å drøfte en forlengelse av den harde nedstengningen.

Merkel vil forlenge de tyske koronarestriksjonene

Tysklands statsminister Angela Merkel vil forlenge den delvise nasjonale nedstengingen ut i april, ifølge et forslag nyhetsbyrået AFP har fått innsyn i.

Merkel: Tyskland klar til å bestille Sputnik V

Tyskland vil bestille den russiske Sputnik V-vaksinen dersom den blir godkjent av Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA), sier statsminister Angela Merkel.

Tyskland forlenger nedstengningen til 28. mars

Tysklands statsminister Angela Merkel og delstatenes regjeringssjefer er enige om å forlenge nedstengningen til 28. mars, men åpner for gradvis lettelser.

DPA: Foreløpig enighet om å forlenge nedstengningen i Tyskland

Tysklands statsminister Angela Merkel og delstatenes regjeringssjefer er foreløpig enige om å forlenge nedstengningen til 28. mars, ifølge DPA.

Liverpool slapp ikke unna med en behagelig London-tur

På lørdag informerte RB Leipzig at de hadde to alternativer for stadion etter at Angela Merkel stengte grensen for Liverpool. Det ene hadde vært genialt for Liverpool med en kort tur til London, det andre noe mer kronglete. Nå er ikke Budapest akkurat utenfor allferdsvei i Europa, men i verste koronatid blir reising utenfor grensene uansett pes. Les: Manchester City har kommet opp med en kreativ løsning for Fernandinho På søndag kom UEFA med bekreftelsen på at Liverpool ikke slipper unna med en kjapp kamp og handletur i London. Puskas Arena in Budapest it is.

RB Leipzig har et alternativ Liverpool vil digge, det andre vil skape hodebry for Klopp

Når du har UEFA i ryggen eller pressende på, da løses ting seg, koste hva det koste vil. Etter at tyske myndigheter stengte grensen for Liverpool og resten av Storbritannia, var det RB Leipzig som fikk logistikk utfordringen. Fikk ikke hjemmelaget organisert seg til at CL-kampen mot Liverpool kunne gjennomføres, ville det bety et automatisk 0-3 tapt. Nå ser det ut som Bundesliga-klubben har funnet en løsning Angela Merkel, UEFA og Liverpool kan leve med. Les: På fredag fikk Solskjær bekreftelsen på at noe virkelig stort er på vei -Vi har to konkrete muligheter.

Vaksineprodusenten med ambisiøst løfte før oppvaskmøtet

Mandag møter Angela Merkel en rekke frustrerte delstatsledere. Men det er en annen gruppe i det viktige videomøtet som er viet størst oppmerksomhet.
Les mer om:

Merkel diskuterer vaksinasjonsfortgang

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel skal senere mandag møte delstatsledere, ministre, vaksineprodusenter og EU-kommisjonen for å diskutere vaksineutrulling.
Les mer om:

Biden vil få liv i USAs allianse med Tyskland

President Joe Biden har snakket med Tysklands statsminister Angela Merkel på telefon, og lover bedring i forholdet mellom landene, som skrantet under Trump.

Tysk delstatsminister får Candy Crush-refs etter coronamøte

Førsteministeren i tyske Thüringen får skarpe reaksjoner etter at han innrømmet å ha spilt Candy Crush under et coronamøte med statsminister Angela Merkel.

Merkel tilbyr vaksinehjelp til Russland

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel tilbyr Russland samarbeid med koronavaksinen Sputnik V, på betingelse av at den blir godkjent i EU.
Les mer om: