Nyheter om Andersson


Svenske stjerner sendes hjem

Langrennsstjernene Ebba Andersson og Charlotte Kalla (bildet) er sendt hjem fra Sveriges treningssamling i Frankrike etter mageproblemer, skriver Aftonbladet. De skal undersøkes nærmere ved hjemkomst. – Vi tror det dreier seg om maten i og med at det ikke har spredt seg i gruppen, sier landslagsrener Stefan Thomson. Moa Lundgren og Emma Ribom er også sendt hjem.

Magetrøbbel i den svenske langrennsleiren: Andersson og Kalla sendt hjem

Langrennsløperne Ebba Andersson og Charlotte Kalla er sendt hjem fra det svenske landslagets samling i Frankrike på grunn av mageproblemer.

Svensker imponerer: - Bedre enn Johaug

Frida Karlsson og Ebba Andersson har vist seg som to av Therese Johaugs tøffeste rivaler i skisporet. Nå viser svenskene at de kan gi Johaug real konkurranse også på løpebanen.

Uroleg for utbrende utøvarar

Fleire kvinnelege idrettsstjerner har dei siste åra måtta ta pause frå idretten på grunn av helsesituasjonen. Det uroar landslagslegen til svenskane i langrenn. – Det er den største utfordringa vår i uthaldsidrettane no. Spesielt blant jenter. Det er òg gutar som har støtt på problemet, men vi ser at det er meir vanleg hos jenter.

Slår alarm: - Mørketall

Den svenske langrennslegen Per Andersson slår alarm rundt kosthold og trening i langrenn. Han får delvis støtte av den norske langrennslegen Øystein Andersen.

Karlsson trapper opp treningen

Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson (22) har økt treningsmengden etter at en sliten og overbelastet kropp tvang henne til å roe ned i august. Karlsson har dessuten slitt med en forkjølelse den siste tiden. Det gjorde henne til et usikkert kort til det svenske landslagets høydesamling i franske Font Romeu, men nå er hun på plass i de franske Pyreneene. – Hun følger planen som er lagt, sa landslagslege Per Andersson på et digitalt pressetreff torsdag. – Hun kom ned senere enn de andre og trente individuelt i begynnelsen.

Isaac Kiese Thelin jobber mot klokka

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson var enig i Isaac Kiese Thelin sin vurdering om at han trenger å fullføre en overgang til en ny klubb. – Landslagsplassen står i fare hvis ikke han klarer å komme seg bort fra Anderlecht, derfor å forkant av VM kvalifiseringskampene de siste dagene fikk han forlate landslagssamlingen for å gjennomføre en overgang.

Sverige dropper Qatar-tur

Sveriges landslag i fotball har ombestemt seg. De drar likevel ikke til Qatar på treningsleir, som først planlagt. Det skriver svenske medier onsdag.

Vil stoppe tur til Qatar

Klubbene i Allsvenskan ber det svenske landslaget droppe sin planlagte tur til Qatar i januar. Det svenske fotballforbundet får hard kritikk. I helgen kom beskjeden om at Sveriges fotballandslag for herrer skal på sin årlige Qatar-tur i januar. Det er en beslutning som har blitt støttet av trener Janne Andersson. Ifølge Fotbollskanalen vil klubbene i Allsvenskan og Superettan (nivå 2) sette en stopper for turen.

Svahn må operere etter skade

Linn Svahn må operere for å komme seg etter sin skulderskade.
Les mer om:

Qatar-tur vekker reaksjoner

Det svenske landslaget planlegger å reise til Qatar i januar 2022. Valget vekker oppsikt og får hard medfart. I helgen kom beskjeden om at Sveriges fotballandslag for herrer skal på sin årlige Qatar-tur i januar. Det er en beslutning som har blitt støttet av trener Janne Andersson. – Det gir oss bra sportslige forutsetninger, vi får spille på bra arenaer og jeg tror det er en fordel av å ha vært der før VM. Hadde ikke VM vært i Qatar, hadde vi aldri dratt dit.

Anthony Elanga sender nok en melding til Solskjær og den svenske landslagssjefen

På fredag var det klart for U21-landslagskamp for Sverige. For Anthony Elanga var dette en gylden mulighet til å vise Janne Andersson og arbeidsgiveren i Manchester hvordan det ligger an med utviklingen. Sverige vant solid 3-1 over Montenegro, Elanga dro til med to av scoringene.

Drar på turné til Qatar

Kritikken har vært massiv mot neste års fotball-VM i Qatar. Likevel velger det svenske landslaget å reise dit i januar for å spille treningskamper. Lørdag forsvarte Sverige-trener Janne Andersson avgjørelsen om å legge turneen i et land som blir kritisert for manglende menneskerettigheter og dårlig behandling av gjestearbeidere. – Det gir oss bra sportslige forutsetninger. Vi får spille på gode arenaer, og jeg tor det kan være en fordel å ha vært der før VM. Hadde ikke mesterskapet gått der, hadde vi aldri reist dit.
Les mer om:

ABBA slipper nytt album nær 40 år etter bruddet

– Det låter akkurat som det alltid har gjort, sier Benny Andersson.

ABBA slipper nytt album nær 40 år etter bruddet

– Det låter akkurat som det alltid har gjort, sier Benny Andersson.

ABBA slipper nytt album nær 40 år etter bruddet

– Det låter akkurat som det alltid har gjort, sier Benny Andersson.

Svensk drapsgåte om Helena (22) kan være løst

For nesten 30 år siden forsvant Helena Andersson sporløst.
Les mer om:

29 år gammelt drapsmysterium i Sverige: Mann i 60-årene pågrepet

14. juni 1992 forsvant 22 år gamle Helena Andersson. Skoene og ringene hennes ble funnet. 29 år senere står politiet fortsatt uten spor etter levningene.

Svensk drapsgåte kan være løst

For nesten 30 år siden forsvant 22 år gamle Helena Andersson sporløst. Mandag ettermiddag ble en mann pågrepet og mistenkt for å ha drept henne.
Les mer om:

Tommy og Fredrik ble fortalt at «dette er altfor komplisert»: – Vi hadde ikke trodd vi skulle få til dette på så kort tid

I 2019 kjøpte Fredrik Andersson og Tommy Bønsnæs en container for å teste ut om ideen deres holdt vann. Nå skal de levere Norges største prosjekt av sin sort til Revac i Re.

Victor Lindelöf skal lede Sverige

Hos United har Raphael Varanes inntog lagt noen ekstra utfordringer på tallerkenen til Victor Lindelöf, men svensken virker lite påvirket før sesongstart. 27-åringen vet at Solskjær har tillit til ham, 45 kamper på banen forrige sesong signaliserte dette. Hos det svenske landslaget er det ingen tvil om hvem som er hogd ut for lederrollen på kamparenaen. Kaptein Andreas Granqvist har lagt opp, nå plasseres kapteinsbindet på armen til Victor Lindlöf.

Sverige rotet bort OL-gullet

Sverige var favoritt til å vinne OL-finalen i fotball mot Canada, men må nøye seg med sølv etter å ha tapt på straffer. Svenskene tok ledelsen ved Stina Blackstenius i 1. omgang, men etter pause utlignet Jessie Fleming på straffe. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, og der ble det bommet hele syv ganger. Det sto 2-2 etter fem straffer, og dermed ble den sjette straffen avgjørende. Jonna Andersson bommet, mens Canadas Julia Grosso scoret og sørget for canadisk OL-gull. Dette er Sveriges andre strake OL-sølv; i Rio for fem år siden tapte de finalen mot Tyskland.

Rosenborg knuste Domzale

Rosenborg fikk ikke all verdens utfordring i hjemmemøtet med slovakiske Domzale i 3. runde av serieligakvalifiseringen. Trønderne vant kontrollert 6–1. Resultatet fjerner i realiteten all tvil om hvilket lag som kommer til å avansere i kvalifiseringen og møte franske Rennes i det avgjørende dobbeltmøtet om en plass i serieligaens gruppespill. Adam Andersson, Dino Islamovic (2), Erlend Dahl Reitan og nyervervelsen Noah Holm scoret for RBK i en kamp de dominerte fullstendig. I tillegg laget Domzale et selvmål. Fire av vertenes scoringer kom før pause. (NTB)

Godt dansk skadenytt: – En svekkelse av Norges lag

Danmark får tilbake en viktig forsterkning til OL-kvartfinalen i håndball mot Norge. Forsvarskrigeren Lasse Andersson er friskmeldt etter skade.

Kan du få en god håndholdt støvsuger for 800 kroner? Vi tester

Mange av leserne kjenner sikkert til merket Andersson, som er nettbutikken NetOnNets eget merke.
Les mer om: