Nyheter om Analyse


Analyse spår svak kornhøst i Ukraina

Hvetehøsten i Ukraina i år blir trolig dårligere enn tidligere år, både på grunn av Russlands invasjonskrig og tørke, ifølge en analyse gjort av tyske BayWa.
Les mer om:

Mange muligheter med datadrevne beslutninger

Stadig flere bransjer får øynene opp for muligheten med stordata og analyse. Nå samler Dataforeningen spesialister fra offentlige sektor, byggebransjen, bank- og forsikringsbransjen, dagligvarebransjen og teknologileverandørene for å belyse utfordringer og muligheter med teknologien.  Les mer om «Make Data Smart»-konferansen her. Ikke gå glipp av Early Bird-prisen til 12. juli! Blant foredragsholderne på konferansen finner vi Lars Rinnan, CEO i Amesto NextBridge, Christoffer O.

15.000 rikfolk forventes å forlate Russland i år

Superrike russere i tusentall forventes i år å snu ryggen til Putins regime og finne seg andre land å bo i, viser ny analyse.
Les mer om:

Kommunedirektør: – Ser at vi burde hatt en enda dypere analyse

Bærum kommune starter umiddelbart en gjennomgang av skolesituasjonen etter at flere rektorer har sluttet på kort tid og begrunnet avgangene med for stort arbeidspress.
Les mer om:

Rydjes analyse: – Det er jo verdensklassenivå

Fotballekspert Kjetil Rydje har fulgt med på verdensrekord-intervjuet til Morten Svesengen og Simon Mesfin. Dette er dommen over det han har sett.
Les mer om:

Vi elsker en god debatt, sier de 5 i Fvn

Hva er en god debatt, da? Er det leserinnlegg fra menigmann og kvinne, kronikker fra skribenter, lederens utsagn eller en analyse av de som tilhører selve debattforumet i avisen?
Les mer om:

Langt høyere dødelighet blant svenske menn under pandemien

Dødeligheten blant svenske menn som ble smittet av coronaviruset, var 75 prosent høyere enn blant kvinner, viser en ny analyse.
Les mer om:

Verste ulykken på norske veier siden 2018: Varsler full analyse

Statens havarikommisjon vil granske ulykken i Steigentunnelen.
Les mer om:

Ny analyse: Strømprisene skyldes kraftkablene til utlandet

Norge importerer høye strømpriser gjennom kraftkablene til utlandet, mener forskningsstiftelsen De Facto. – Helt feil, svarer Energi Norge.
Les mer om:

Varsler massiv industridød: - 400.000 jobber i fare

Det spøker for norsk industri, og med det en rekke norske lokalsamfunn, varsler en fersk analyse.
Les mer om:

Varsler katastrofe for norsk industri: - 400.000 jobber i fare

Det spøker for norsk industri, og med det en rekke norske lokalsamfunn, varsler en fersk analyse.
Les mer om:

Marco Rose fikk sparken som Borussia Dortmund-trener

– Etter en intens analyse av sesongen på torsdag har klubben kommet frem til å gå nye veier. Vi ønsker Marco Rose lykke til videre, skriver klubben på Twitter. Rose ledet Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund til sølv i Bundesliga denne sesongen, men ble slått ut i gruppespillet i mesterligaen. 45-åringen tok over klubben før 2021-sesongen og har tidligere trent Haaland i RB Salzburg. – Denne dagen er ikke lett for noen av oss, fordi den gjensidige respekten vi har mellom hverandre er stor, sier klubbdirektør Hans-Joachim Watzke.

Ny analyse: Strømprisene skyldes kraftkablene til utlandet

Norge importerer høye strømpriser gjennom kraftkablene til utlandet, mener forskningsstiftelsen De Facto.
Les mer om:

Ny analyse: - Dette er årsaken til de høye strømprisene

En ny analyse mener de har funnet årsaken til de høye strømprisene i Norge det siste året.
Les mer om:

Ny analyse: Strømprisene skyldes kraftkablene til utlandet

Norge importerer høye strømpriser gjennom kraftkablene til utlandet, mener forskningsstiftelsen De Facto.
Les mer om:

Forsvarsekspert på russisk TV: – Hele verden er imot oss

Foran millioner av TV-seere på den russiske statskanalen Rossija-1 ga forsvarsekspert Mikhail Khodaryonok mandag en kritisk analyse av Russlands invasjon av Ukraina.
Les mer om:

- Vi har synset mye. Snart skal vi få svar på hvor mye Valdres tjener på hyttesatsinga

- Når vi vet at 80 prosent av reiselivet i Valdres er basert på dagens fritidsboliger, trenger vi en analyse som i mye større grad ivaretar denne delen av reiselivet.
Les mer om:

Svensk Nato-rapport peker på fordeler med Nato-medlemskap

Den svenske regjeringen og Riksdagen legger fredag fram en sikkerhetspolitisk analyse som danner grunnlag for landets Nato-beslutning.
Les mer om:

Mester Klopp: «Haaland-overgangen setter en helt ny standard»

Mens noen av oss er litt småbekymret for at Erling Haaland skal få seg en ubehagelig vekker når han følger etter kompisen Jadon Sancho til Premier League, skjønner vi på Jürgen Klopp at vi ikke trenger å bekymre oss for 21-åringen. Liverpool-manageren har nylig signert forlengelse, han forventer ingen lettere jobb mot City fremover.

Forsmak på folkemøtet i Bjerke BU: Trolig lite trafikkaos ved nedbygging av Trondheimsveien

Aud Tennøy har på oppdrag fra Sletteløkka vel lagd en analyse om den mulige effekten av nedbygging av Trondheimsveien. Under torsdagens BU-møte fikk bydelsutvalget høre mer om hvordan det har gått tidligere.
Les mer om:

Rangnick forklarer hvor ille det egentlig var da han tok over Manchester United

De fleste av oss har vært borti håndverkere, rørleggere eller-forstå-seg-påere av fotball som skal inn og gjøre en jobb eller analyse, der første del av jobben er å rakke ned på jobben «de andre» har gjort der tidligere. Ralf Rangnick tar en omvendt taktikk: Han forteller verden med to kamper igjen av sesongen om hvor ille det var da han tok over, men også at hvorfor han ikke fikk muligheten til å snu det til det bedre. Det var før lørdagens kamp mot Brighton at Rangnick fikk spørsmål om Uniteds aktiviteter på overgangsmarkedet i sommer.