Nyheter om Alternativ


Fantasy: Nå starter Eliteserien – dette må du vite

Etter at myndighetene ga tillatelse til å starte med treningskamper, nærmer vi oss endelig seriestart i Norge.  Oppstart for Eliteserien blir helgen 8.-9. mai og siste serierunde spilles lørdag 11. desember. OBOS-ligaen starter 15. mai og avsluttes 28. november. Eliteserien starter opp denne uka, mens i Sverige er de allerede i gang med Allsvenskan og har spilt fire runder allerede. Djurgården topper tabellen foran AIK med fire strake seiere. Ny sesong i Eliteserien betyr også ny sesong med Eliteserien Fantasy.

Foreslår å skjerme grendeskoler - men to alternativ for Bolsøya (pluss)

Skoletilbud på Sekken, Kleive og Vistdal foreslås i hovedsak videreført, mens Bolsøya kan få en nedre elevgrense før ny vurdering - eller bli overført til Årølia.
Les mer om:

Boca Juniors skjønner de har tapt

Det var lenge en sannhet at etter et år på Old Trafford ville Edinson Cavani reise til en klubb nærmere sin familie. Det er ikke mange ukene siden pappa Cavani kunne fortelle verden hans sønn ønsket å flytte etter sesongslutt og spille for Boca Juniors. Tidligere Manchester United forsvarer Marcos Rojo fortalte verden han gledet seg til å få Edinson Cavani som lagkamerat og at folkene til Cavani allerede hadde snakket med klubbens president Juan Roman Riquelme. Men så!

Skipsreiar Herbjørn Hansson om Nordaustpassasjen: – Dette er heilt uaktuelt

– Den nordlege sjøruta gjennom Nordaustpassasjen er ikkje noko realistisk alternativ til Suezkanalen. Det seier toppsjefen i Nordic American Tankers, Herbjørn Hansson.

Skipsreiar Herbjørn Hansson om Nordaustpassasjen: – Dette er heilt uaktuelt

– Den nordlege sjøruta gjennom Nordaustpassasjen er ikkje noko realistisk alternativ til Suezkanalen. Det seier toppsjefen i Nordic American Tankers, Herbjørn Hansson.

Usikkerhet rundt Rakettnatt og Bukta — én av festivalene har en alternativ plan for 2021(pluss)

Rakettnatt har allerede klart et konsert-alternativ, siden en festival i full skala kan bli vanskelig. Buktafestivalen venter på en oppklaring fra regjeringens side.
Les mer om:

En «terreng-racer» med ypperlig rekkevidde

Et godt alternativ til deg som trenger pendlesykkel.
Les mer om:

Raiola slenger ut forslag om en helt vanvittig Pogba-byttehandel

Paul Pogba smiler, danser, skaper – og scorer i United-drakten. Likevel virker det som agent Raiola misliker situasjonen. Nå tjener ikke agenter på at klienten trives og lykkes i en klubb, det er i bruddene og overgangene pengene ligger for Raiola.

MDG-politikere ut mot Møreaksen: – Det å skape en attraktiv by å bo i, handler ikke bare om reiseavstander(pluss)

Seks ledende Høyre-kvinner gikk torsdag ut og sa det ikke fantes noe alternativ til Møreaksen. Jo, det gjør det, sier MDG-politikerne i fylket.
Les mer om:

Sander Berge er tilbake

Det er alt for sent til å redde plassen i Premier League, men det er et slags poeng å gå ut med stil. Sheffield United manager Paul Heckingbottom kan fortelle at klubbens dyreste kjøp Sander Berge er tilbake i troppen. Han er med andre ord med i troppen som møter Tottenham i London på søndag. Tottenham som har kvittet seg med Jose Mourinho har fortsatt noe å kjempe for. Midlertidig manager Ryan Mason som er tidenes yngste Premier League manager med sine 29 år vil få en stor fjær i hatten hvis kan klarer å klatre opp til europaligaplass og enda bedre topp fire.

Lei av at «gretne, gamle gubber» skal styre debatten: Nå vil de bli kvitt ferjene(pluss)

De ledende Høyre-kvinnene i romsdalsregionen vil ha slutt på omkamper – det finnes ikke noe alternativ til Møreaksen, sier de.
Les mer om:

Her vil de ha ny E16: Vil utrede et alternativ som aldri blir vedtatt

Styret i det interkommunale plansamarbeidet var som ventet splittet, men flertallet vedtok å legge tre ulike E16-korridorer ut på høring. Også det nordlig alternativet, som Ullensaker sier nei til, blir lagt ut på høring.
Les mer om:

Nå kommer den i elektrisk utgave

I fjor kom SUV-flerbruksbilen Mercedes GLB til Norge. Nå kommer Mercedes med et helelektrisk alternativ til den allsidige dieselkunstneren
Les mer om:

Martin Samuelsen vil ha mer

Martin Samuelsen ble sendt på utlån fra Hull i februar. Ny destinasjon ble gamle kjenninger hos danske AaB. Bare to måneder senere er 24-åringen åpen for å bli på forblåste Nordjylland. 10 kamper med 1 assist er status for Samuelsen hos AaB, nå ventes det med spenning om danskene kommer til å benytte seg av frikjøpsklausulen i kontrakten med Hull. Samuelsen selv syntes det er deilig være norsk i …, osv. Les: Manchester United har allerede funnet den perfekte andrekeeperen -Jeg trives godt her, så er det en mulighet for å bli, vil det være et godt alternativ for meg.

Arsenal og Manchester United ute etter samme franskmann

Den franske spissen Alassane Plea har vært i søkelyset til de aller største klubbene i flere år, men det er først etter han meldte overgang fra Nice til Borussia Monchengladbach i 2018 at pilene virkelig begynte å peke oppover. Ifølge Daily Mail følge både Arsenal og Manchester United tett med på utviklingen 28 åringen – Begge klubber er på jakt etter en ny spiss i sommer og skal ha sett seg ut Plea som et godt alternativ. Les: Mbappé og Haaland fortsetter å skvise hverandre Plea skal være prissatt til rundt 15 millioner pund. Han har scoret 36 mål på 104 i Tyskland.

Ousmane Dembélé har fått et tilbud han ikke gidder å svare på engang

Den franske superstjernen Ousmane Dembélé er trolig ferdig i Barcelona, Sport skriver at 23 åringen har fått et tilbud om en forlengelse på kontrakten de ikke gidder å svare på engang. – I utgangspunktet ønsker Barcelona å beholde storkjøpet som ankom fra Borussia Dortmund i 2017, men det er ingenting som tyder på at de har tenkt til å øke sitt tilbud. Arrogant franskmann Da er salg eneste alternativ og det må gjøres allerede i sommer, det er bare et år og litt igjen av avtalen.

Sander Berge har bestemt seg «uansett hvordan det går»

Det må være en spesielt optimistisk lokalavis som fortsatt tror at Sheffield United overlever årets sesong i Premier League. – Det holder ikke å hente hjem det dobbelte av poengene de siste åtte kampene enn det de har gjort på de første 32. Sheffield Star skriver at Sander Berge blir værende uavhengig av hvordan det sesongen ender, vel, den ender med nedrykk. – Den hyggelige nyheten i så fall for Sheffield United er at klubbens dyreste kjøp, som har vært skadet store deler av sesongen har tenkt å bevise han duger og ikke var en flopp.

Nå er de første prisene klare

Hva sier du til kombinasjonen 585 hester, firehjulsdrift og lang rekkevidde til under 600.000 kroner? Om det frister må du være tålmodig, men et mer nøkternt alternativ kan Kia levere innen året er omme.
Les mer om:

Tar du ikke telefonen? Da får du denne meldingen

SKIEN: Kommunen tilbyr alternativ løsning til innbyggere som ikke tar telefonen om vaksinetilbud. Det kommer i kjølvannet av problemer med mange ubesvarte anrop.
Les mer om:

The Untouchables: Vinicius, Valverde, Rodrygo og Ødegaard

Med seks uker igjen til sesongslutt kjemper Real Madrid fortsatt om pokaler, noe overraskende sett i forhold til hvordan sesongen startet. Både Champions League og La Liga titler er innen rekkevidde. Real Madrid har kuttet gapet opp til Atletico Madrid med ni poeng de siste ni serierundene og etter å ha skjøvet ut Liverpool på onsdag møter de Chelsea til første semifinale om litt over en uke. Marca skriver at planen for sommeren er klar og at det bare er et fåtall spillere som ikke skal røres i sin jakt etter forsterkninger, en av dem Martin Ødegaard.

Spellemannpriser til Sarah Camille, Okay Kaya og Ivan Ave

Spellemannprisene i klassene barnemusikk, indie/alternativ og RnB/soul ble delt ut i dag. Vi har samlet bakgrunnsstoff, artikler, noen anmeldelser og flere musikkvideoer om og med prisvinnerne fra arkivet vårt. Innlegget Spellemannpriser til Sarah Camille, Okay Kaya og Ivan Ave dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Går for løsning der husa på gården må bort(pluss)

Statens vegvesen vil innen 18. mai fremme alternativ 4 som planforslag for ny E136 på Flatmark. Forslaget innebærer at begge husene til Synnøve og Per Bersås på Nordre Flatmark må løses inn.

Frankrikes heftige klimakutt: Går inn for å droppe korte flyreiser innenlands

Skal du reise kortere distanser innenlands i Frankrike, vil fly ikke lenger være et alternativ dersom reisen kan gjennomføres på 2,5 timer med tog. – Andre tiltak mer effektive i Norge, mener flyanalytiker.