Nyheter om Alex Ferguson


José Mourinho har ikke fått nøkkelkortet engang før han sender Chris Smalling på dør

Det er ingen hemmelighet Roma manager José Mourinho ikke er begeistret for Chris Smalling. – Den tidligere Manchester United stopperen må ha følt seg forfulgt da den portugisiske manageren plutselig ble hans sjef igjen. Nå melder Sky Italia Mourinho er på jakt etter en midtstopper som har andre kvaliteter enn Chris Smalling.

Manchester Evening News: United skal ha tre ekstreme forsterkninger i sommer

Det er knapt en av verdens beste spillere som ikke kobles til Manchester United. Kanskje vi skal skylde på Alex Ferguson, som levde etter regelen om å bygge opp de beste spillerne i verden – de han manglet skulle han hente fra andre klubber. Uansett, ryktene sitter løst rundt United. Men når den «sindige» lokalavisa Manchester Evening News tillater seg å være konkret om kommende forsterkningen, da ligger det noe i lufta i den røde delen av byen.

Ferguson er med til Solskjærs finale: – Håper han vil kose seg

For nøyaktig 22 år siden i dag opplevde Ole Gunnar Solskjær og Alex Ferguson sitt største øyeblikk sammen. Nå er begge på plass i Gdansk når Manchester United skal prøve å ta sitt første trofé under nordmannens ledelse.

Åpner opp: - «Hent den gutten!»

Det mangler ikke på verdensstjerner Sir Alex Ferguson (79) hadde til rådighet i Manchester United. Likevel var det én spiller som glapp for Uniteds legendariske skotte.

Hylles av Ferguson: - Gåsehud!

Den tidligere United-sjefen sir Alex Ferguson (79) ble bedt om å navngi de tre mest undervurderte spillerne i sin trenerkarriere. Der dukket en nordmann opp på listen.
Les mer om:

Ekspert-krangel

For tredje gang på fire år tok Pep Guardiola seriegull med Manchester City. - For meg er han den beste manageren jeg har sett i Premier League, sier Robbie Savage. - Uenig, svarer Rio Ferdinand, som rangerer sir Alex Ferguson øverst.

United-legenden Alex Ferguson fryktet at han hadde mistet hukommelsen og taleevnen

I et intervju med The Guardian åpner managerprofilen Alex Ferguson (79) opp om den «ensomme og skremmende» tiden på sykehus etter hjerneblødningen i 2018.
Les mer om:

Ferguson skrev avskjedsbrev

Alex Ferguson måtte hasteopereres for hjerneblødning i mai for tre år siden. Nå forteller han blant annet om hvor redd han var i tiden på sykehuset etter operasjonen. Den mangeårige Manchester United-sjefen fryktet at han skulle miste både hukommelsen og evnen til å snakke. – Det var en stor bekymring jeg hadde. Det skjedde etter operasjonen, da jeg mistet stemmen. Det var den mest skremmende delen, sier skotten til The Guardian og fortsetter: – Jeg visste at jeg var i live, men jeg begynte å tenke for meg selv: «Jeg lurer på om de forteller meg sannheten».

Åpner opp: - Skremt

Sir Alex Ferguson snakker ut om hjerneblødningen. 79-åringen mistet stemmen i ti dager: - Det var den mest skremmende biten, sier han.
Les mer om:

Reisen til den ikoniske nr. 7-drakta hos Manchester United

For supporterne er og blir 7-tallet bak på en United-drakt ikonisk. Edinson Cavani bærer nummeret med stolthet, og har de siste månedene skutt og headet seg inn i historien som en av de fortjente bærerne av drakten. For det er ikke mange som har fått æren av å dra på seg drakt med dette nummeret. Siden de offisielle nummerne ble intodusert i 1993-94 sesongen har ni spillere båret 7-tallet. Les: Jerry Jones er den stolte eier av verdens mest verdifulle klubb Selv om 7 har blitt ikonisk på Old Trafford, har tallet ikke bragt alle bærerne lykke.

Ferguson-assistent: Harry Kane kan løse alt hos Manchester United

Da United-supporterne inntok Old Trafford og satte en stopper for gjennomføringen av kampen mot erkerivalen Liverpool, var symboleffekten enorm. Grasrota, selve klubben hadde fått nok. The Glazer´s stunt med Super League fikk det til å flyte over for en del av United-supporterne. Amerikanerne står steilt og nekter å selge, det samme som Kroenke-gjengen hos Arsenal. Betyr dette at vi er ved point of no return på vei mot full konflikt? Les: Boca Juniors skjønner de har tapt Det er selvfølgelig mange meninger om saken, både med og uten banneord.

Robert Lewandowski er endelig tilgjengelig for Manchester United

At det har vært stor interesse fra andre giganter for å hente Robert Lewandowski fra Bayern, er ikke noe nytt. I 2012 var til og med den polske målmaskinen mentalt klar for overgang til United. Denne sommeren kan faktisk noe skje. 32-åringen scorer som aldri før, så langt i sesongen 43 mål på 37 kamper. Likevel hevder Sky Tyskland at noe er på gang hos Bayern.

Dortmund spiser seg inn mot Champions League-kvalikplass

Union Berlin har denne sesong vist at de nesten kan holde følge med de beste i Bundesliga. Mot Haaland og gjengen ble det også med nesten. Haaland gremmer seg sikkert langt inn i natten over straffesparket som ikke traff, returen som heller ikke traff, men med en våken Marco Reus, endte det bra. Les: Sir Alex Ferguson hentes ut fra tørkeloftet Union Berlin kjempet tappert, men kom aldri til de store sjansene. To minutter før slutt var det Raphael Guerreiro sin tur: 2-0 og en ekstrem viktig trepoenger til Dortmund.

Sir Alex Ferguson hentes ut fra tørkeloftet

Manchester United eierne og de andre eierne av det som nå omtales som de grådige utbryterklubbene gjorde feilkalkulasjonen at fansen var like glade i dem som i klubbene de eier. – Prestisjefallet etter å ha forsøkt å rane til seg mest mulig penger gjennom instruksjon av Superligaen er enormt og vil sikkert føre til at noen av eierne rett og slett vil selge seg ut. Det blir spennende å se hva Glazer-familien gjør med sitt eierskap i Manchester United.

- Viser at de har gått for langt

Sir Alex Ferguson bruker sin mektige stemme til å gå imot Manchester Uniteds eiere i kjølvannet av Super League-annonseringen. Det får oppmerksomhet.
Les mer om:

- Slaktet av sir Alex

Ole Gunnar Solskjær (48) forlanger «fair play» av spillerne sine. Før kampen mot Granada i dag forteller han en historie der han selv gikk over streken. Resultat: Refs på kontoret til sir Alex Ferguson (79).

Vinner United, taper Tottenham Harry Kane

Englands største målscorer gjorde jobben mot bunnlaget Newcastle forrige uke. To Kane-scoringer burde vært nok for full pott i den ekstremt tette kampen om Champions League-kvalikplass. Men laget og manageren klarte ikke å utnytte forspranget, og endte med poengdeling. Sånn skjer, m men ikke overraskende begynner det å toppe seg med frustrasjon hos 27-åringen. Inne i perioden som skal være toppen av karrieren, kan en av verdens beste angrepsspillere igjen ekskluderes fra Champions League. Les: Cavani has left the building The Athletic hevder at nok er nok.

Guardiola har gjerne Aguero mot seg i Premier League

Etter en exit er stemningen ofte kjølig mellom spiller og manager. I tilfellet Sergio Aguero virker det som historieskrivingen for argentineren hos City overgår alt. Både Chelsea og Leeds er linket til City-historiens største målscorer, men ser ikke ut til å bekymre Guardiola. Les: Marcelo Bielsa vet Sergio Agüero er perfekt for Leeds -Vi ønsker alle sammen det beste for ham. Jeg håper bestemt at Sergio finner det beste for seg selv de siste årene av karrieren.

Bild: Det står mellom Premier League og La Liga for Boateng

Denne uken kom bekreftelsen fra Bayern München om at Boateng-kapitlet blir ferdig skrevet til sommeren. 32-åringen skal ut av den «trygge tilværelsen» han har hatt de siste ti årene, og skal utnytte posisjonen som free agent til å sikre seg noen saftige lønnsbetingelser de siste årene av karrieren. Bare noen måneder før Boateng gir fra seg Bayern-drakten til materialforvalteren, er det fortsatt uvisst om neste stoppested.

Mourinho sender Alex Ferguson som skyts mot Solskjær

Manchester United gjør det sterkt i Premier League, og for Solskjær er dette målestokken som teller mest. José Mourinho bruker Sir Alex-navnet for å vise hvor feil Solskjær tar. Egentlig en liten fillesak, men det er alltid interessant når det bygger seg opp til kamp mellom United og Tottenham, Solskjær og Mourinho. Les: ESPN: Også Pau Torres er klar for overgang I oktober latterliggjorde Mourinho de røde med 6-1 seier til Spurs, men likevel er det United som fem måneder senere cruiser til Champions League-kvalifisering til neste sesong.

Bekreftet: Diego Forlán lander ny trenerjobb

Ingen nyhet om den tidligere United-spilleren er for liten, er vårt motto. Diego Forlán ble hentet inn av Alex Ferguson i 2002 og fikk debuten da han ble byttet inn for Ole Gunnar Solskjær mot Bolton Wanderers. Den uruguaynske forwarden ble aldri noen sportslig suksess på Old Trafford, men blir for alltid husket av supporterne da han dro til med to scoringer mot erkerivalen Liverpool. «He came from Uruguay, he made the Scousers cry»… Les: Chelsea ryddet opp for Liverpool Etter at Forlán la opp i 2018, har han kommet seg inn på trenermarkedet.

Ny Ferguson-film: 80 prosent risiko for å dø av hjerneblødningen

Det var bare 20 prosent sjanse for at Sir Alex Ferguson skulle overleve hjerneblødningen for snart tre år siden. Det kommer fram i en ny dokumentarfilm.
Les mer om:

Messis lojalitet til Barcelona kan nærmest knekke klubben

Når det gjelder en spiller som Lionell Messi er det meningsløst å se på en isolert utgiftspost og vurdere størrelsen på dette beløpet. Verdien av å ha verdens beste spiller i klubben er så ekstremt mye høyere enn det som måles i scoringer, assists og poeng.

Bergkamp junior endelig klar for England

Sorry Mitchel, men enn så lenge må du tåle å bli titulert som junior – hvertfall når du har valgt samme karrierevei som faren din. Dennis Bergkamp er spilleren Arsenal-supporterne aldri glemmer etter storhetstiden med nederlenderen i perioden 1995-06. Nå er det sønnen som tar første skikkelig steg på balløya. 22-åringen kommer på free transfer etter at han forlot Almere City i sommer, og skal i første omgang få teste seg på U23-laget. Les: Det var det for Martin Samuelsen i England i denne omgangen Til Arsenal? Ikke helt.

Alle 33 spillerkjøpene hos Manchester United etter Alex Ferguson

Ved hvert eneste overgangsmarked blir det liv og røre når Manchester United foretar seg – eller ikke foretar seg noe. Ettermælet til Alex Ferguson er så massivt positivt hos United at den adlede skottens feiltrinn på overgangsmarkedet er glemt. Verre er det for Moyes, Van Gaal, Mourinho og Solskjær. I stedet for å dømme managerne som tok stolen til Sir Alex, velger vi å nøye oss med å ramse opp spillerkjøpene som har blitt gjennomført i post Ferguson-perioden. Så er det opp til deg å felle dommen.