Nyheter om AL


Forsvarssjefens historie: Fant Manhattan-bilde i utbombet hus i Afghanistan etter 9/11

I 2002 jaktet forsvarssjef Eirik Kristoffersen Osama bin Laden og andre Al Qaida-medlemmer i fjellhuler i Afghanistan. Nå er han usikker på om Taliban klarer å forhindre oppblomstring av nye terrorgrupper i landet.

Bekreftet: James Rodriguez skal spille for legenden Laurent Blanc

Vi har dratt regla før: Ancelotti hentet sin tidligere Real-elev til Everton, Ancelotti forlater Everton for Real, James Rodriguez befinner seg etterlatt og ikke spesielt ønsket av Rafael Benitez. Nå tar historien en helt annen retning. Med trykk på helt annen. Les: Vegard Forren fra fest på Brann stadion til en klubb langt utenfor allfarvei Al Rayyan SC presenterte onsdag Rodriguez som ny spiller. Den qatarske klubben har startet sesongen med to uavgjorte kamper og har skjønt de trenger forsterkning i angrepet. Forrige sesong endte klubben på 3.

Idrettstopp dømt for forfalskning

Sjeik Fahad Nasser Sabah Ahmad Al Sabah, tidligere president i Kuwaits OL-komité, er funnet skyldig i forfalskning i forbindelse med et kuppforsøk i hjemlandet. Aktors påstand var seks måneders fengsel med ytterligere to års suspensjon fra sine verv. Han har vært på sidelinjen fra sine OL-roller siden han ble siktet i november 2018. Dommen vil trolig bli anket, skriver nyhetsbyrået AP.
Les mer om:

Tre svenske IS-kvinner utvist fra Syria: De norske kan være de neste

Myndighetene nordøst i Syria sier at de norske IS-kvinnene kan være de neste som utvises. De advarer om økt vold og ekstreme holdninger i leirene Roj og Al Hol.
Les mer om:

Tallene viser vi alle undervurderer Antoine Griezmann

Det er lett å skjønne hvorfor Atletico Madrid ønsker seg Antoine Griezmann tilbake til tross for at han henter hjem en av Europas største lønnssjekker. To år etter at han forlot Atletico Madrid i en spektakulær og kraftig debattert overgang til Barcelona, ​​vender Antoine Griezmann tilbake til Estadio Wanda Metropolitano, hvor han ble elsket av fans og skapte tall som plasserer ham blant høyt oppe blant klubbens legender. Les: Jules Koundé tok det visst ikke like pent som Harry Kane Franskmannen er Atletico sin toppscorer i europeiske turneringer med 27 mål, likt med Luis Aragones.

Valencia satser på Alexander Gurendal

Alexander Gurendal født i 2005 har allerede forlatt Trøndelag og vært en del av klubben Torrevieja. – Nå får han sjansen på noe større. Valencia har bestemt seg for å gi han plass på sitt akademi. Gurendal har tidligere spilt ungdomsfotball i trønderklubbene Freidig, Melhus og Rosenborg. Les: Ingen Mbappé på treningsfeltet, men Marcelo og Mendy har sluppet ut i solen Gurendal er født i 2005, og ble tidligere i år tatt ut på digital samling for det norske G16-landslaget.

En tragisk hendelse ble starten på svømmerens reise til Tokyo

TOKYO (Aftenposten): Svømmer Ibrahim Al Hussein var rasende etter torsdagens konkurranse, men hans historie handler om mye mer enn sportslige resultater.
Les mer om:

Agnelli-familien forbannet: Broren til Emiren av Qatar setter fyr på internett igjen

Da broren til emiren av Qatar Khalifah Bin Hamad Al Thani for noen uker siden annonserte at Lionel Messi var enig med den Qatar eide søkkrike franske klubben, lenge før Paris Saint-Germain annonserte sin avtale med Lionel Messi skapte det bølger. Han fikk rett og nå som han har fått sin designer til å manipulere inn et bilde av Cristiano Ronaldo i en Paris Saint-Germain drakt har han rett og slett satt fyr på internett.

Al Jazeera: Taliban erklærer at krigen er over

Etter å ha tatt kontroll over presidentpalasset i Kabul, erklærer Taliban at krigen i Afghanistan er over, ifølge Al Jazeera.
Les mer om:

Al-Jazeera: Taliban erklærer at krigen er over

Etter å ha tatt kontroll over presidentpalasset i Kabul, erklærer Taliban at krigen i Afghanistan er over, ifølge Al Jazeera.
Les mer om:

Al Jazeera: Taliban erklærer at krigen er over

Etter å ha tatt kontroll over presidentpalasset i Kabul, erklærer Taliban at krigen i Afghanistan er over, ifølge Al Jazeera.
Les mer om:

Frykter økt terror: – Grunn til dyp uro

Ap-leder Jonas Gahr Støre frykter Talibans posisjon i Afghanistan vil tilrettelegge for økt aktivitet hos terrororganisasjonene IS og Al Qaeda.

Afghanistans regjering med fredsinvitasjon til Taliban

Afghanistans regjering har invitert Taliban til å bli med i regjeringen, dersom opprørerne stanser sin militære framrykking, ifølge Al Jazeera.

Masterplan: Vil signere Messi uten å miste Mbappe

Selv den søkkrike klubben Paris Saint-Germain må ha balanse i bøkene for å unngå straff fra UEFA. Eier Nasser Al-Khelaifi kan ikke i det uendelige skyve penger inn i klubben og «skjule» det som sponsoravtaler. I går ble det klart at Barcelona ikke klarer å holde på Lionel Messi, samme kveld kastet pappa og agent Jorge Messi seg på telefonen og ringte til PSG. Nasser Al-Khelaifi skal ha sagt ja umiddelbart uten å tenke igjennom de økonomiske komplikasjonene som kommer av å signere den argentinske superstjernen.

West Bromwich har solgt brasilianske Matheus Pereira

West Bromwich har cashet inn 18 millioner euro på høyrevingen de kjøpte av Sporting for 8,25 millioner euro for ganske nøyaktig et år siden. Matheus Pereira var først på et års langt lån før han ble fast en del av West Bromwich før sist sesong, en sesong som var blytung og som resulterte i nedrykk fra Premier League. – I dag er de først ut i Championship mot Bournemouth.

The Guardian: Tottenhams første signering er tidligere akademispiller hos Manchester United

Etter at tidligere Juventus-sjef Fabio Paratici ankom London, har vi gått og ventet på at sportsdirektøren skal «samle gjengen» fra Serie A. Ifølge The Guardian kommer også hans første signering fra Italia. Pierluigi Gollini. Atalanta-keeperen har som 26-åring bare 1 A-landskamp, men når du har samme pass som Gianluigi Buffon og nå Donnarumma, betyr det ikke at du ikke er en dritgod keeper. For Paratici er Gollini tydeligvis verdt å hente til Premier League.

Gangsterbil på øytur: – Det var sånne biler Al Capone kjørte

En sprekere 90-åring med 8'er i rekke, er ikke lett å se for seg. Bilen som svingte inn ved Vinmonopolet på Teie i dag var en typisk gangsterbil på den tiden Al Capone smuglet brennevin og ble jaget av politiet. 
Les mer om:

John Obi Mikel har fått et mer lukrativt tilbud

Du husker muligens at det var mye ståhei rundt den nigerianske midtbanespilleren John Obi Mikel da han i 2006 gikk fra Lyn til Chelsea etter å ha skrevet under for Manchester United. (Chelsea ender med å betale Manchester United 12 millioner pund i kompensasjon) Det var sikkert til tross for alt trøbbelet et riktig valg for det ble mange til dels gode år på Stamford Brigde. Mikel spilte ti sesonger for Chelsea, og vant med den klubben to seriegull, tre cupmesterskap og Mesterligaen 2011/12. Han var ubenyttet reserve da Chelsea tapte Mesterligafinalen 2007/08.

Belgisk presse var opptatt av Jesper Daland sin debut

Det ser ut til at Jesper Daland blir godt mottatt i Belgia, pressen var tilstede da den tidligere Start-kapteinen fikk sin debut i en vennskapskamp mellom Cercle Brugge og som forberedelse til Malo-les-Bains mot USL Dunkerque. HNL skriver på sin førsteside: Jesper Daland (Cercle Brugge) var kaptein på norske IK Start: «Jeg liker å ta ansvar» Avisen fortsetter: I løpet av andre omgang tok nykommerne Jesper Daland og Miangue senteret sammen bakerst.

Alex Cordaz er tilbake hos Inter Milan

Cordaz løp rundt i Inter-drakt som ungdom, men rakk bare én seniorkamp og noen utlånsopphold før det bar videre. Etter forrige sesong hos Crotone er Milano-klubben overbevist om at det er på tide å hente tilbake keeperen. Som 38-åring. 19 år siden han ble hentet opp til førstelaget til Inter er det klar for retur. Les: Manchester United, Liverpool og gjengen skal piskes tilbake til Super League Cordaz har spilt for Crotone siden 2015, forrige sesong sto keeperen i 36 Serie A-kampene. Det hjalp dessverre ikke Crotone, som på sin 19.

Gamleklubben til «bruttern» signerer Arsenal talent

Den belgiske førstedivisjonsklubben Oostende som Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen var innom på vei til ferieøya Kypros (Etter Rosenborg og før Brann) er svært fornøyde med å ha signert tidligere Arsenal og Chelsea ungdomsspiller Zech Medley. 20 åringen som har etablert seg som en meget solid forsvarsspiller var på utlån i skotsk fotball før han ble tilbudt en langsiktig kontrakt av Oostende. Zech Medley var en del av Arsenals U23 lag og har også spilt på flere aldersbestemte engelske landslag.

Der kom første milliardbud på Harry Kane

Engelsk media med Sky Sports i spissen melder at de regjerende Premier League mestrene Manchester City har satt inn et ekstra gir for å signere Englands fremste målscorer gjennom en årrekke Harry Kane. Også den britiske storavisen The Guardian melder om budet på 100 millioner pund, ca 1,2 milliarder som Tottenham skal ha mottatt fra Manchester City-leiren. Tottenham som om dagen virrer rundt som en høne uten hode ønsker selvsagt å beholde sin største stjerne, men kjenner vi styreformann Daniel Levy rett smaker det ikke dårlig med milliardinnsprøytning på kontoen heller.

Al Jazeera-journalist pågrepet i Øst-Jerusalem

En korrespondent for den Qatar-baserte nyhetskanalen Al Jazeera ble lørdag pågrepet under en demonstrasjon i Sheikh Jarrah-nabolaget i Øst-Jerusalem.
Les mer om:

Disse kan bli ofret for at City skal få sin superspiss!

Manchester City-spilleren Bernardo Silva står angivelig i fare for å bli ofret av av de ferske Premier League-mesterne. Den tidligere Monaco-mannen har ikke vært like viktig for City i årets sesong som tok laget til Champions League-finalen i 2020-21. Han har ett mål og to assist i 11 starter i turneringen som endte med tap i finalen mot Chelsea.