Nyheter om Akershus


Nytt koronadødsfall på Ahus – økning i antall innlagte pasienter

Nok en pasient med covid-19 har mistet livet ved Akershus universitetssykehus (Ahus).

Intern rapport i Helse Sør-Øst: Ahus er svært presset

I referatet etter et internt koordineringsmøte mellom sykehusene i Helse Sør-Øst torsdag ettermiddag, går det frem at presset på Akershus Universitetssykehus kan øke ytterligere.

- Vi kneler mer og mer

En presset intensivavdeling på Akershus universitetssykehus tok i dag imot statsministeren og helseministeren. Sistnevnte lover å hjelpe de ansatte for at det skal bli et mindre trykk.

Fortviler over manglende tiltak: – Hvorfor fulgte du ikke det faglige rådet?

Mandag besøker statsministeren og helseministeren en presset intensivavdeling på Akershus universitetssykehus.

Intensivoverlege ber om nasjonale tiltak: - Vi er helt på bristepunktet

Intensivavdelingen på Akershus universitetssykehus er helt på bristepunktet, sier en overlege, som ber regjeringen innføre nasjonale tiltak.

Intensivoverlege ber om nasjonale tiltak: Vi er helt på bristepunktet

Intensivavdelingen på Akershus universitetssykehus er helt på bristepunktet, sier en overlege, som ber regjeringen innføre nasjonale tiltak.

Intensiv-overlege ved Ahus ber om nasjonale tiltak

Ifølge seksjonsoverlege Ole Kristian Fossum ved Akershus universitetssykehus er sykehuset helt på bristepunktet. Nå ber han myndighetene om å ta grep.

Helt fullt på intensiven på Ahus

Akershus universitetssykehus (Ahus) hadde nesten dobbelt så mange intensivpasienter som intensivplasser mandag. Seksjonslederen sier sykehuset er hardt presset.

Koronaproblem ved fleire sjukehus – manglar folk på jobb

Intensivavdelinga på Akershus universitetssykehus er heilt full. I tillegg sit leiinga ved St. Olavs hospital i Trondheim i møte for å få kommunar til å hente heim utskrivingsklare pasientar.

VG: Helt fullt på intensiven på Ahus

Akershus universitetssykehus (Ahus) hadde nesten dobbelt så mange intensivpasienter som intensivplasser mandag. Seksjonslederen sier sykehuset er hardt presset.

Ahus: Fire ansatte på akuttmottaket coronasmittet

Fire ansatte på akuttmottaket ved Akershus universitetssykehus (Ahus) har testet positivt for coronavirus.

Coronautbrudd på Ahus øker – driftssituasjonen er krevende

Ytterligere sju smittetilfeller ble tirsdag påvist på Akershus universitetssykehus (Ahus). Til sammen er 57 smittet i coronautbruddet på sykehuset.

Smitten øker: - Krevende

Totalt 33 ansatte og 24 pasienter er smittet med corona på to ulike avdelinger på Akershus universitetssykehus.

Dobbeltseier for Tande og Buskerud

Daniel-André Tande og Buskerud stakk av med seieren i både mennenes lagkonkurranse og i blandet lag under NM i Midtstubakken søndag. Buskerud slo storfavoritten Akershus med knappest mulig margin i mennenes lagkonkurranse. Et par timer senere var Tande ankermann da Buskerud sikkert seg NM-gullet også i den blandede lagkonkurransen, selv om hoppingen ikke var like solid fra hans side.

Buskerud vant lagkonkurransen i NM

Daniel-André Tande, Anders Håre, Joacim Ødegård Bjøreng og Sølve Jokerud Strand vant lagkonkurransen i NM i Midtstuen søndag. Ikke siden 2002 har Busterud vunnet en lagkonkurranse, og det ble fryktelig jevnt til siste slutt. Et tidel skilte Akershus og Buskerud sine førstelag, og det ble Buskerud som trakk det lengste strået med sine 906,4 poeng. – Dette var fryktelig gøy. Det var bra laginnsats.

Tett kamp mellom Granerud og Tande

Buskerud 1 leder etter første omgang i lagkonkurransen i NM i Midtstuen søndag. Daniel-André Tande leverte helgens lengste hopp på 106,5 meter. – Det var moro. Jeg føler jeg får til det jeg prøver på, men jeg må være så ærlig og si at jeg har griseflaks på forholda. Det må til når man skal slå Akershus, sier Tande til NRK. I nettopp Akershus er Halvor Egner Granerud. Han har variert på hoppinga denne helgen, og søndag ble det igjen et rotete hopp i første omgang. – Jeg har ikke helt kontroll på hva det er. Det var ikke noe fett, sier han. Per nå leder Buskerud 1 konkurransen med 459,1 poeng.

Ukjent spill før Bråthen-løsning: Ber om ny generalsekretær

SKØYEN (VG) Én uke etter at Clas Brede Bråthen-saken ble løst, ber langrennskomiteen i Akershus Skikrets om endring på toppen i Norges Skiforbund.

Elin får toppjobb i organisasjonen som kan bli oppløst: – Jeg er veldig spent

Fylkestinget i Viken vil tilbake til Akershus, Buskerud og Østfold. Nå er Elin L'Estrange (34) ansatt som stabssjef i organisasjonen som kan bli oppløst.

Vidkun Quislings siste timer

Det er en mørk og stormfull oktobernatt. Et lite område foran et provisorisk skur langs kruttårnet på Akershus festning er flombelyst og ti politisoldater i eksekusjonspelotongen venter spent. Nå gjenstår kun fangen, Norges mest forhatte mann.
Les mer om:

Akershus fornøyd med løsning

– Vi er veldig fornøyde med at Skiforbundet og Clas Brede Bråthen fant fremt til en løsning i går. Vi var i tett dialog med partene, og løsningen var 90% av den løsningen vi mente var den beste, sier Dag Helland-Hansen til NRK. Helland-Hansen er leder i langrennskomiteen i Akershus skikrets. Nå overlater han det til kretslederne å diskutere om de ønsker å fremme mistillit mot det sittende skistyret når de møtes til helgen. Oslo skikrets har bedt Skiforbundet rydde opp i saken.

Akershus skikrets dropper mistillitsforslag – vil fremme forslag til løsning av hoppkonflikten

Akershus skikrets vil likevel ikke fremme mistillitsforslag mot ledelsen i skiforbundet. I stedet vil man lansere et forslag til løsning av hoppkonflikten.
Les mer om:

Vil presentere forslag om løsning

Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret. Det blei klart i et styremøte onsdag kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg. – Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.
Les mer om:

Buskerud har ikkje tillit til skistyret – Akershus droppar mistillit

Medan Akershus skikrets har tillit til Erik Røste og det sittande skistyret, ønskjer Buskerud skikrets umiddelbare endringar i organisasjonen.
Les mer om:

Her selges det flest boliger: – Det er ordentlig trykk

Boligsalget har hittil i år sviktet på landsbasis, men ikke i Akershus. Denne romerikskommunen får deler av æren.
Les mer om:

Skikretser bekymret over Clas Brede Bråthen-saken: – Vi er ikke fornøyd

Langrennskomiteen i Akershus skikrets vil ha en ekstraordinær generalforsamling for å fremme mistillit mot det sittende styret i Norges Skiforbund. Flere skikretser er bekymret.