Nyheter om Akademiet


Barcelona skal snyte Danmark for Albert Capellas

Han har ledet U21-landslaget til Danmark siden 2019, noe det danske fotballforbundet har vært strålende fornøyd med. I oktober 2020 ble kontrakten forlenget til 2023. Men mye taler nå for at Capellas får et tilbud han ikke kan si nei til, uansett hvor mye han trives med å trene de danske drenge. Les: Everton skal fikse to Wolverhampton-stjerner til Nuno Santo Ifølge Mundo Deportivo har nemlig Barcelona vært i kontakt med U21-landslagstreneren.

Kun en liten helsesjekk før Tom Heaton er tilbake hos Manchester United

Heaton ble hentet opp til førstelaget hos United tilbake i 2005 etter å ha overbevist på akademiet. Dette var startskuddet for en laaaang rekke med utlån – og ingen kamper på Uniteds førstelag. Når returnerer keeperen til det som forhåpentligvis skal bli debuten hos United. I en alder av 35. Litt av en historie! Les: Cavani var bare den første – mer krutt til United-angrepet kommer Etter å ha spilt for Swindon Town, Royal Antwerpen, Cardiff, Queens Park og Wycombe Wanderers, endte Heaton hos Burnley i 2013. I løpet av de neste seks årene løsnet det skikkelig.

Nok en skole flytter inn på Værste

Akademiet videregående skole er både høye, mørke og offensive: De skal dele etasje med NRK bak Stadion, og hevder de blir byens beste videregående skole i byens beste lokaler. Innflytting skjer rundt 1. oktober.
Les mer om:

Går ikke som planlagt med Andreas Pereira

Brasilianeren er en del av Manchester United. Inn på akademiet i 2011, inn med de store gutta fra 2014. Likevel, bare 75 seniorkamper for United og resten av tiden på utleie har satt det store spørsmålstegnet på ryggen til 25-åringen. Denne sesongen skulle det bli fart på Pereira på utlån til Lazio. Klubben sikret en grei 6. plass i Serie A, men for Pereira gikk det ikke som planlagt.

Legende Steve Bould har fått sparken

Stephen Andrew «Steve» Bould har hatt ansvaret for U23 laget siden juni 2019 da han byttet jobb med Freddie Ljungberg som en del av en større omorganisering. – Nå har han fått sparken etter 30 år i klubben både som spiller og trener. Bould var en del av den legendariske backrekken med Lee Dixon, Tony Adams og Nigel Winterburn under ledelse av George Graham og Arsene Wenger.

Bekreftet: Liverpool jager samme superving som Manchester United

Det har vært pratet mye om en 19-åring i den danske superligaen den siste uken. Kanskje ikke så rart når Premier League-giganter og Ajax er på Kamaldeen Sulemana. FC Nordsjælland-spilleren har kontrakt til 2024, men den danske klubben innså raskt at de hadde hentet et talent som raskt ville vokse seg ut av superligaen. Les: Haitam Aleesami er ferdig i Russland Veldig raskt.

Manchester United har sin første signering

Nå er det fortsatt en god del uker til overgangsvinduet åpner i Premier League, men med utsiktene til å hente inn en gammel kjenning på free transfer, akter ikke United å vente. Sergio Romero forlater Old Trafford etter noen gode år og ett kaotisk siste år, som endte med at argentineren har vært del av United-treningen men ikke i kampdrakt. Også 3. keeper Lee Grant står uten kontrakt til sommeren. Les: RB Leizpig har sluppet Ibrahima Konaté Det er derfor en solid keeper-kapabal som skal gå opp i sommer, når fremtiden til David de Gea også skal avgjøres.

Tom Heaton på vei tilbake til Manchester United

Forsvinner David de Gea ut porten på Old Trafford sammen med Serigo Romero denne sommeren må andre inn for å løse keeperkabalen. Nå ser det ut som en gammel kjenning hos United returnerer til klubben han aldri fikk spille for. Heaton ble hentet opp til førstelaget hos United tilbake i 2005 etter å ha overbevist på akademiet. Dette var startskuddet for en laaaang rekke med utlån – og ingen kamper på Uniteds førstelag.

Manchester United kaster seg inn i en dragkamp mot sin tidligere keeper Edwin van der Sar

Den danske superligaklubben FC Nordsjælland har et talent utenom det vanlige den 19 år gamle høyrevingen Kamaldeen Sulemana. Det tok ikke lang tid etter han landet i Danmark han viste frem sine ekstreme ferdigheter; fart og teknikk i verdensklasse. Hovedtrener Flemming Steen Pedersen vet de har noe unikt, noe han så lenge før interessen fra klubber over hele Europa startet å strømme inn.

Tottenham i gang med manager-jakten

Tottenham er i gang med identifisere en rekke potensielle etterfølgere til Jose Mourinho. Spurs har begynt en grundig vurdering av deres situasjon og hvilken retning klubben skal gå videre, og de har derfor tenkt å vurdere en rekke forskjellige alternativer for sin neste faste manager i løpet av de kommende ukene. Sky Sports News skriver at vi ikke forvente en kunngjøring før den nåværende sesongen er slutt, noe som tyder på at trenerne de ønsker å snakke med allerede er i jobb og må fullføre sine nåværende sesonger først. En rekke navn er koblet til jobben, men Leicester-sjef Brenda

Tar supporterne med på styremøter

Chelsea har bestemt seg for å la tre supportere være med som rådgivere på styremøter i klubben fra og med 1. juli. Dette skjer i kjølvannet av lanseringen superligaen, som ble svært dårlig mottatt av supporterne. Klubben opplyser at den skal gå i dialog med supportergrupper for å diskutere prosessen som skal lede til valg av tre supporterrepresentanter. Disse skal byttes ut før hver sesong for å sørge for mangfold. Samtidig gjøres det klart at de tre representantene må inngå en konfidensialitetsavtale på lik linje med den de ordinære styremedlemmene må godta.
Les mer om:

Manchester United har allerede funnet den perfekte andrekeeperen

De fleste vil si at det er nok keepere på Old Trafford om dagen, men når Dean Henderson stadig oftere skviser David de Gea ut på benken, lurer det en De Gea-exit i luften. Skjer dette, skal Solskjær ha inn nestemann som skal pese Henderson – og levere når han blir kalt inn. Gianluigi Donnarumma er linket til United, men for oss er det heller tvilsomt at en 22-åring med 209 Serie A-kamper nøyer seg med en delt nr. 1-posisjon med Henderson.

Nå pakker han og legger ned driften

SKIEN: Den mye omtalte akademisjefen i Nordic Hockey Academy (NHH), Sam Liebkind, legger ned driften i Skien, og flytter akademiet til Østerrike.
Les mer om:

Langpasning i Petters trenerkarriere: Til dansk Superliga

Etter to år som fysisk trener for Bodø/Glimts lovende stortalenter venter nå nye oppgaver for Stovner-mannen Petter Skogsletten. Han setter snuta mot Danmark hvor han skal jobbe i det øverst rangerte akademiet i landet.
Les mer om:

Solskjær skulle gjerne hatt Danny Welbeck i United-drakt

Welbeck ble «oppdaget» av United allerede som seksåring, gikk gradene gjennom akademiet og kjempet seg til debut for førstelaget i 2008. Så kom noen år på og utenfor Old trafford med vekslende suksess, som endte med at spissen ønsket seg vekk i 2014. Det var derfor en spesiell dag nå i påsken der Welbeck returnerte til Old Trafford og nesten ødela moroa for gamleklubben. Tretten minutter inn i kampen sto nemlig 30-åringen for 1-0 scoringen til Brighton.

Første gigant har meldt seg ut av Haaland-racet

Raiola og Haaland senior er på tour for å sette de største klubbene i verden opp mot hverandre før sommeren. Ifølge ESPNs kilde hos Dortmund skal klubben kompenseres med vanvittige 180 millioner euro for å slippe 20-åringen ett år før tiden. I Manchester har Pep Guaridola allerede meldt seg ut av racet. Sergio Aguero er bekreftet på vei ut av Etihad Stadium denne sommeren, men en myk overgang fra den argentinske maskinen til Haaland er totalt urealistisk.

Bekreftet: Barcelona løfter inn Alex Collado

Denne sesongen har Ansu Fati og Pedri fått vise seg frem hos Barca. Der Real Madrid ikke helt får fart på generasjonsskiftet, har Koeman gitt unggutta stadig større roller på førstelaget. Nå dekkes bordet for Alex Collado. Oscar Mingueza, Riqui Pig og Illaix Moriba har fått innpass denne sesongen, etter sommeren er det en venstrebeint ving/midtbanespiller som skal inn og levere for Barca. Les: Patrick Kluivert sendes ut av Barcelona På onsdag bekreftet Barcelona at det er signert kontrakt med Alex Collado. Ifølge Diario Sport skal 21-åringen inn i førstelagstroppen neste sesong.

Patrick Kluivert sendes ut av Barcelona

Da Joan Laporta vant presidentvalget i mars lå det i kortene at det ville komme endringer i administrasjonen. På mandag kom ryktet om en trio med dresskledde menn som er veid for lett av Laporta. Den catalanske radiostasjonen RAC1 hevder at Barcas head of legal og head of the professional sports section begge blir sendt ut av Camp Nou. Les: Dani Alves forutså «Barcelona-krakket» før alle andre Diario Sport hevder det også blir en solid opprydning i La Masia-systemet.

Solskjær irriterer seg fortsatt over den gedigne tabben United gjorde i 2015

i 2015 takket Manchester United nord-iren Jonny Evans for følget, og sendte midtstopperen videre til West Bromwich. I 2021 ønsker Solskjær seg at «noen» hadde handlet anderledes. Historien om Jonny Evans hos United er laaang. Han gikk gradene på akademiet fra 2004-06 da han ble hentet opp til førstelaget. Etter dette ble det en miks med førstelagskamper og utlån. Royal Antwerpen og Sunderland x 2 og 198 førstelagslagskamper for United. Så sa det stopp på Old Trafford, og veien videre gikk altså til West Bromwich.

Solskjær er ikke den beste, han gjør fortsatt taktiske feil – og er den rette manageren for verdens største klubb

To Premier League-kamper på rad uten scoring var Uniteds utgangspunkt. Gary Neville og gjengen var alt annet enn fornøyd. Ikke akkurat titteltakter. Så ble ubeseirede City brukt for å bevise at de røde djevlene er akkurat så gode som vi håpet. Les: Kristoffer Ventura: Se nattens hole-in-one Pep Guardiola hadde garantert ikke valgt Manchester-derbyet til å få sitt første tap på 22 kamper, men United viste seg fra sin nådeløse side.

Henter hjem talent fra Rosenborg

Oscar Solnørdal har signert treårskontrakt med Aalesund. – Den 18 år gamle midtbanespilleren er enig med Aalesunds Fotballklubb om en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen. Han kommer fra Rosenborg, hvor han har levert gode prestasjoner for andrelaget i PostNord-ligaen. Les: Sergio Ramos erstatter passer perfekt sammen med Harry Maguire Oscar er en veldig spennende ung, lokal spiller. Han er godt skolert, seriøs og har gode basisferdigheter. Oscar kan spille i flere posisjoner, men har spilt mest indreløper i 4-3-3.

Pochettino har kommet til en klubb med «gamle, gretne gubber»

Det er ikke uvanlig at tenåringene de siste sesongene har forventninger til spilletid som ikke er forenlig med managerens krav til alltid å levere seire. Men ser vi mot Dortmund, holdes ingen tilbake. Hos Manchester United har Solskjær reparert broen mellom akademiet og førstelaget. Og hos oljefondet PSG? Her dominerer en helt annen holdning til ungdommen. 18-åringen Tanguy Nianzou forlot PSG forrige sommer til fordel for Bayern München. Argumentet for Paris-exiten var manglende spilletid og muligheter hos PSG.

Solskjær har skjønt det

Vi er i utgangspunktet ikke tilhengere av at tenåringer kastes ut i de voksnes verden før nødvendig, men utvikingen de siste årene i fotballens verden har skapt helt nye spilleregler. Borussia Dortmund er en av klubbene som har skapt forventninger hos 17 -og 18-åringer med ekstremt talent om at spilletid i de største ligaene er en selvfølge. Christian Pulisic og Jadon Sancho stakk til Dortmund, Haaland det sammen, nå også Jude Bellingham. Dette tvinger frem en endring hos toppklubbene.

Fulham ønsker 10 millioner pund for Harvey Elliott fra Liverpool

Fulham forventes å kreve 10 millioner pund fra Liverpool for den unge vingen Harvey Elliott når de to klubbene møtes til en domstol denne uken. – Liverpool signerte 17-åringen sommeren 2019 før han hadde signert en profesjonell kontrakt med Fulham, men Cottagers har krav på kompensasjon etter å ha vært ansvarlig for utviklingen hans. Spørsmålet er hvor mye.

Signerte kontrakt forrige uke, nå er supertalentet hentet av Solskjær

Shola Shoretire fikk debuten på Uniteds U23-lag som sekstenåring. Nå er 17-åringen med det kule navnet hentet inn av Solskjær. Det er tydelig at akademiet hos United ikke skal være avskåret fra førstelaget (som under tidligere managere), der mye av fokusert var utovervendt mot de etablerte stjernene på overgangsmarkedet. Det første Solskjær gjorde da han kom inn som permanent manager, var å vise de fremadstormende akademispillerne at: We need you.