Nyheter om Akademiet


Vil innføre frivillig skoleår

Over hundre ungdommar står på venteliste for å få plass på Dale Oen Akademiet sitt alternative skuleår. Skuleforskar meiner slike tilbod er løysinga mot høgt fråfall.
Les mer om:

Har fått dette akademiet på beina igjen: Skal i gang igjen nå

Folkeakademiet Holt forsvant i dragsuget med Bokbyen ved Skagerraks konkurser. Men nå er et nytt akademi på beina.
Les mer om:

Liten tvil om at Tuchel digger Andreas Christensen

Den danske midstopperen regnes som Chelsea-gutt. Siden 2012 har Christensen jobbet seg opp fra akademiet og inn på heksegryta Stamford Bridge. Chelsea har skiftet managere i høyt tempo de siste sesongene, der 25-åringen har hatt ulik status i troppen. Etter tre Premier League-kamper denne sesongen har han blitt en av Tuchels favoritter. Det er ikke ofte vi har hørt Tuchel overøse en spiller med komplimenter, Andreas Christensen er en av de utvalgte. Les: Solskjær er happy med Amad Diallo-løsning -Andreas har virkelig vært sterk siden dag én… Super talentfull.

Melby refses av opposisjonen etter skoleforlik

I sommer inngikk staten er forlik med skolekjeden Akademiet etter flere år med gransking. Det reagerer Rødt og SV kraftig på. – En vits, sier Bjørnar Moxnes.
Les mer om:

Barcelona mister kontrollen på de største talentene sine

Ronald Koeman har fått oppgaven med å bygge opp et Barcelona-lag som skal være tittelkandidat hver eneste sesong. Med et ekstremt anstrengt budsjett (i Barcelona-sammenheng) må Koeman nødvendigvis få påfyll fra La Masia. Ilaix Moriba er supertalentet manageren virkelig trenger og ønsker seg – men ikke kan få. Forrige sesong slapp Koeman midtbanespilleren til på førstelaget i 18 kamper, der 18-åringen viste manageren at han blir å regne med fremover.

Skole vil bli tre ganger så stor og tilby mange nye fag

Akademiet videregående vil øke elevantallet fra 90 til 270 og bli en livssynshumanistisk skole. Fra neste år håper de å etablere klasser for studiespesialisering.
Les mer om:

Kamaldeen Sulemana trengte bare 14 minutter på å få tribunene hos Rennes til å riste

På søndag debuterte den tidligere FC Nordsjælland spilleren i Ligue 1. Det har vært litt av en sommer for 19-åringen, som har hatt både Manchester United og Ajax på døra. Valget falt på Rennes, på søndag gjorde venstevingen umiddelbart nytte for seg i debuten. Ligue 1-sesongen ble åpnet med hjemmekamp mot Lens. Sulemana var med fra start, og trengte under kvarteret på å sende Rennes opp i ledelsen. Et løp i dybden, noen driblinger i feltet og smakk! inn via den borteste stolpen.

Broren til Emiren av Qatar bekrefter at Lionel Messi vil signere

Det kan godt tenkes at dette er et eksempel på for tidlig tvitring, men uansett Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani som er broren til Emiren av Qatar burde vite hva som foregår i den franske klubben Paris Saint-Germain. Historien har fortalt oss at Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani ikke akkurat bryr seg om regler eller kutyme, hans «bad boy» image er bygget opp over mange års iherdig arbeid. – Blant annet er det ikke en god ide å reise tilbake til USA uten å ha klarert dette med utenriksdepartementet først.

Tidligere Aalesundspiller Izunna Uzochukwu er ikke klubbløs lenger

Aalesund som nå kjemper for å komme tilbake til Eliteserien hadde ikke bruk for midtbanespiller Izunna Uzochukwu. Etter å ha vært klubbløs i syv måneder har den tidligere FC Midtjylland og OB -spilleren landet en avtale med finske FC Honka. «Izunna passer godt til våre behov.

Dette er den tredje runden i cupen

Tromsø sliter både i Eliteserien og i cupen i år, de røk på en smell i andre runde mot Alta som møter regjerende seriemester Bodø/Glimt. – Det, på grunn av hvordan trekningen er organisert hjemme i Finmarkshallen. Runde to skallet av mange lag fra lavere divisjoner, 31 av de 32 lagene som er igjen er fra de tre øverste nivåene, Harstad er alene svale fra NorskTipping-Ligaen.

Bayern München raider Chelsea akademiet på nytt

Chelsea sitt ungdomsakademi er på nippet til å bli angrepet av Bayern München, nok en gang, opplegget ligner på Jamal Musialas overgangen. – Nå er det 16 år gamle Emran Soglo som befinner seg på den bayerske ønskelisten. De regjerende Bundesliga-mestrene er som gjedda i sivet, de har store nok resurser til å være «over alt» og passe på og hver gang et talent dukker opp som passer slår de til. Les: Southampton har solgt Danny Ings til store protester Emran Soglo har akkurat som Jamal Musiala for et par år siden invitert til å trene med U17 laget til Bayern München.
Les mer om:

Di´Shon Bernard skal med videre hos Manchester United

Han har jobbet seg opp gjennom akademiet siden 2017. Fire år senere står 20-åringen notert med 1 kamp (Europaligaen) for de store gutta. På tide for United å kutte midtstopperen løs med Varane i hus? Nope. Bernard har noe som har trigget United-supportere, der det endelige gjennombrddet hos Solskjær ventes på. Nå har United med Varane-kjøpet sørget for at det blir mindre plass for 20-åringen, men planen opprettholdes. Les: Det haster for Barcelona På fredag kom bekreftelsen fra United om at Bernard skal med videre, i første omgang til 2024.

Tidligere Liverpool-spiller Bobby Duncan har reist til Danmark

Det var sikkert litt kult i starten å fortelle at: Sure, I´m Stevens Gerrards cousin. Hos Liverpool hadde dette etterhvert liten effekt. 20-åringen har allerede rukket å bli en slags fotballnomade. Spissen har vært innom ungdomssatsingen til Wigan, akademiet hos Manchester City og Liverpool, og del av Liverpools førstelag i 2019 på treningsleir.

Bekreftet: Daniel Carvajal følger ikke etter Ramos og Varane

Real-spiller til beinet. Dette er en passende beskrivelse på høyrebacken. Opp gjennom akademiet, Castilla (en smakebit på verden utenfor hos Bayer Leverkusen 2012-13), så 294 kamper for Real. Forrige sesong var horribel for Real Madrid – og Carvajal. 29-åringen bli litt symbolet på Zidanes skadesituasjon, der den betrodde høyrebacken mistet 36 kamper på grunn av fem ulike skader (transfermarkt). Les: Solskjær har tydeligvis bestemt seg for midtforsvaret til United Til tross for dette har Real og Ancelotti bestemt seg for å ha med Carvajal videre.

I år skal FFK-akademiet konkurrere med de beste i Norge: – Vi er avhengige av matchingen nasjonalt

Det var ikke bare A-laget til FFK som fikk nyte godt av et opprykk til OBOS-ligaen. I 2021 får også akademiet prøve seg på et nytt nivå.
Les mer om:

Brentford har overbevist Chelseas Myles Peart-Harris

Det rustes opp mot kick off i Premier League. Den siste uken har Thomas Frank og gjengen fått på plass Frank Onyeka og vår mann i fotballkrigen, Kristoffer Ajer. På fredag kom nok en interessant signering for Premier League-klubben. Myles Peart-Harris hentes fra akademiet til Chelsea for å utvikle seg sammen med Brentford. 18-åringen har tydeligvis vært et stykke unna debut på førstelaget til Champions League-mesterne, men viste på Chelseas U18-lag at han var vass foran mål.

Emile Smith Rowe har fått Arsenal-drakta som varsler hva vi har i vente

Mikel Arteta bruker enhver anledning for å rose den engelske U21-landslagsspilleren. Forrige sesong ble det solide 20 Premier League-kamper og 11 Europaliga-kamper på Smith Rowe. Nå har klubben tildelt den offensive midtbanespilleren drakten som skal vise retningen. Nr. 10. Les: Wijnaldum forklarer hvorfor det endte med Paris Glem Özils siste sesonger hos Arsenal, de første årene bar tyskeren nr. 10 på en måte som vil bli husket lenge. I tillegg har drakt nr. 10 sørget for 111 scoringer og 93 assists i perioden 1995-2006 med Dennis Bergkamp.

Andreas Pereira pusher på for United-exit

Brasiilianeren har fortsatt kontrakt til 2023, men når verken Van Gaal, Mourinho eller Solskjær egentlig har funnet en plass til 25-åringen, nærmer det seg ubønnhørlig en exit. Pereira er en av spillerne som har vært del av United-familien i en halv fotballevighet, helt siden han startet på akademiet tilbake i 2011. Les: Diego Simeone ser at Saul Niguez styrer mot Atletico-exit Forrige sesong kom et helt spesielt utleieopphold som har gitt Pereira smaken på et liv utenfor Old Trafford.

Nøyde seg ikke med Lukas fra Manchester City, nå har lillebror Felix Nmecha også signert

På fredag presenterte Champions League-klubben Wolfsburg Lukas Nmecha som Bundesliga-spiller. Da hadde engelsk/tyskeren jobbet seg gjennom akademiet hos City, fått 3 seniorkamper og diverse utleieopphold. Nå har 22-åringen også kalt inn lillebror. Les: Manchester City har overraskende solgt Lukas Nmecha På onsdag kom Felix – også fra Manchester City. Storebror måtte kjøpes fri, mens Felix også med 3 seniorkamper for City (1 i Champions League!) kommer på free transfer. Felix #Nmecha has come to Wolfsburg! The attacker has joined the Wolves for three years on a free transfer.

Burnley har gjort et aldri så lite keeper varp

Wayne Hennessey er ikke den først du kommer på når du skal ramse opp engelske keepere, men med 181 Premier League-kamper i kroppen får Sean Dyche og gjengen en solid forsterkning i 34-åringen. Hennessey startet som ung og lovende på akademiet til Manchester City, gikk over til Wolverhampton, før ulvene hentet keeperen opp til førstelaget fra 2006.

Brentford har valgt Frank Onyeka som sin første Premier League-signering

Vi er overbevist om at Thomas Frank og gjengen bruker Premier League-ordet i annenhver setning for å minne seg selv på at de lever drømmen. På tirsdag kom derfor den første Premier League-signeringen. Vi har ventet på at Frank skal fortsette med å utnytte kontaktene sine i Danmark. Nå hentes en annen Frank, Frank Onyeka fra FC Midtjylland. Den nigerianske spilleren har gått graden på akademiet hos Superliga-klubben, og vokst seg klar for verdens tøffeste liga.

Da slipper United og Ajax å lure: Kamaldeen Sulemana har funnet drømmeklubben

Det har vært litt av en reise for tenåringen som ble hentet til Danmark i 2020 fra Right to Dream akademiet i Ghana. Knapt landet hos FC Nordsjælland var talentfabrikken Ajax på døra, så Manchester United. I løpet av denne uken dreide pila mot Ligue 1 – og ble stående i denne stillingen. For det endte med Rennes for venstrevingen.

Først tapte United for Ajax, nå rappes Kamaldeen Sulemana rett foran snuten på nederlenderne

Da FC Nordsjælland hentet den unge spilleren fra Right to Dream akademiet i Ghana i 2020, visste danskene umiddelbart at de hadde truffet fotballgull. Ajax og Manchester United var sterkt linket til Sulemana-overgang tilbake i mai, og ifølge danske Bold sendte begge inn sine bud. Les: The Telegraph: Brentford sikrer seg Kristoffer Ajer Den danske avisen hevder Ajax posisjonerte seg i pole position nå i sommer, og 19-åringen mer eller mindre på vei til Amsterdam. Ifølge L´Equipe skjedde det en retningsendring i løpet av torsdag.

Har Guardiola virkelig kalt inn Griezmann?

For noen uker siden kom ryktet om at Manchester City hadde blinket ut Griez som potensiell Plan B hvis Tottenham gjorde en Kane-overgang umulig. Dette har skapt en god del hoderysting blant City-supportere, men skal vi tro Footmercato har ikke dette skremt Pep Guardiola. Manchester City har sendt målmaskinen Sergio Arguero til Barcelona. Dette etterlater et stort krater hos de regjerende Premier League-mesterne (selv om argentineren ikke var den store bidragsyteren denne sesongen).

Arsenal trenger ikke å vente – henter opp Arthur Okonwo

Forrige sommer ble Okonwo løftet opp fra klubbens U18-lag til U 23-laget.