Nyheter om AFP


Kjøpte cricketklubb i Emiratene

Manchester United-eier Avram Glazer har investert i en cricketklubben i den nystartede Twenty20-ligaen i De forente arabiske emirater. Det kunngjorde ligaarrangøren onsdag. Glazer, som også er eier i NFL-klubben Tampa Bay Buccaneers, gjennomførte kjøpet gjennom sin rolle som styreleder i investeringsselskapet Lancer Capital, skriver AFP. Glazer-familien mislyktes nylig i forsøket på å kjøpe et av to nye franchiser i den pengesterke indiske cricketligaen.
Les mer om:

Første tilfelle av omikronsmitte i Italia

Italia har fått sitt første smittetilfelle med omikronvarianten, skriver nyhetsbyrået AFP
Les mer om:

Totalt kaos på Bayern Münchens generalforsamling!

Ordnung muss sein. Vi vet ikke om det henger et skilt på styrerommet til Bundesliga giganten, men klubben har hele veien strebet etter å ha ting på stell. På fredagens årlige generalsforsamling var alt annet på stell. -Det er de verste scenene jeg noensinne har sett hos FC Bayern. Jeg skammer meg, sier tidligere klubbpresident Uli Hoeness.

Hevder Pochettino blir i klubben

Mauricio Pochettino er linket til den ledige managerjobben i Manchester United, men Paris Saint-Germain avviser bestemt at argentineren er på vei bort. Pochettino har vært blant de heteste kandidatene til å etterfølge sparkede Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford.

Varselsskudd avfyrt for å roe opptøyer på Salomonøyene

Bygninger er igjen blitt satt i brann og butikker plyndret i Salomonøyenes hovedstad Honiara fredag. Ifølge AFP er det avfyrt varselsskudd for å roe opptøyene.
Les mer om:

Malaysia nektar israelarar innreise

Malaysia nektar israelske utøvarar å reise til landet for å delta i VM i squash frå 7. til 12. desember. Det muslimskdominerte Malaysia har ingen diplomatiske samband med Israel. – Det er ei skam at dei blandar idrett og politikk, seier Aviv Bushinsky i det israelske sqaushforbundet til nyheitsbyrået AFP. Dei vil ta saka inn for den internasjonale idrettsdomstolen CAS dersom saka ikkje løyser seg raskt. Det malaysiske forbundet har så langt ikkje kommentert den betente situasjonen.

Flere døde etter migrantbåt sank

Minst 27 mennesker som var på vei fra Frankrike til Storbritannia, omkom onsdag da båten deres sank, opplyser fransk politi til nyhetsbyrået AFP. Ulykken skjedde utenfor Calais.

EU krever bevis fra Kina

Kina må fremlegge sikre bevis på at Peng Shuai har det bra, krever EU. Tennisprofilen var ikke å se på over to uker etter anklager om seksuelt overgrep. – Vi har sett Peng Shuais antatte uttalelser og opptak fra hennes offentlige opptreden. Men anklagene om overgrep og at hun ikke har blitt sett på to uker, er fortsatt svært bekymringsfulle, sier talsperson Nabila Massrali til nyhetsbyrået AFP. Massrali sier at EU ikke kan kommentere selve påstandene, men at EU oppfordrer en full etterforskning av saken.
Les mer om:

Fengselsdom etter flaskekasting

Fotballsupporteren som søndag kastet en flaske på Marseille-spiller Dimitri Payet, er dømt til seks måneder betinget fengsel. Hendelsen skjedde kun ett minutt ut i Ligue 1-oppgjøret mellom Lyon og Marseille. Payet skulle ut for å ta et hjørnespark da en flaske traff ham i hodet. Han gikk deretter i bakken før han ble behandlet av medisinsk personell.
Les mer om:

AFP: Nær 15.000 houthier drept i angrep i Jemen siden juni

Intense angrep fra koalisjonen ledet av Saudi-Arabia har kostet nær 15.000 houthi-opprørere livet i Jemen siden juni, opplyser kilder i gruppa til AFP.
Les mer om:

AFP: Nær 15.000 houthier drept i angrep i Jemen siden juni

Frisk humor om døve foreldre
Les mer om:

AFP: Nær 15.000 houthier drept i angrep i Jemen siden midten av juni

Intense angrep fra koalisjonen ledet av Saudi-Arabia har kostet nær 15.000 houthi-opprørere livet i Jemen siden juni, opplyser kilder i gruppa til AFP.
Les mer om:

Mendy siktet for flere voldtekter

Premier League-stjernen Benjamin Mendy er siktet for ytterligere to voldtektstilfeller, opplyser påtalemyndigheten. Mendy skal møte i retten i Stockport onsdag. Han er i alt siktet for seks voldtekter og ett seksuelt overgrep og sitter for tiden i varetekt., ifølge BBC. Det er fire fornærmede personer i saken, og alle er over 16 år, skriver nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Nederlag i mellomvalget for den argentinske regjeringen

Regjeringskoalisjonen til Argentinas president Alberto Fernandez mister sitt flertall i senatet, sier en regjeringskilde til AFP.
Les mer om:

Driver arten mot utryddelse

Tusenvis av gepardunger smugles ut av Afrika for å bli kjæledyr for rike mennesker i Midtøsten. Nå er hele arten alvorlig truet, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

AFP: Flere titall drept i jihadist-angrep i Niger

Flere titall mennesker er drept i et jihadist-angrep i Niger nær grensene til Burkina Faso og Mali, opplyser lokale kilder.
Les mer om:

AFP: G20-landene enige om 1,5-gradersmål

GLASGOW/OSLO (VG) G20-landene er enige om at man skal følge målet fra Parisavtalen, og forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader.
Les mer om:

AFP: G20-landene enige om 1,5-gradersmål

G20-landene er enige om at man skal forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, sier kilder til nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

AFP: G20-landene enige om 1,5-gradersmål

G20-landene er enige om at man skal følge målet fra Parisavtalen, og forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, sier kilder til nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Baldwin-skytingen: Innspillingsleder erkjenner angivelig å ikke ha sjekket våpen ordentlig

Mannen som ga Alec Baldwin våpenet han avfyrte på settet til filmen «Rust», erkjenner å ikke ha sjekket det ordentlig, står det i rettsdokumenter ifølge AFP.
Les mer om:

Tennisturnering avlyst

Tennisturneringen Kooyong Classic, som arrangeres i forkant av Grand Slam-turneringen Australian Open, avlyses på grunn av usikre koronaregler. Det betyr at tennisstjernene har én turnering mindre å velge mellom i opptakten til årets første Grand Slam-turnering i Melbourne i Australia.

Mannen som ga Baldwin ladd pistol, skal tidligere ha blitt sparket for dårlig våpensikkerhet

Mannen som ga Alec Baldwin den ladde pistolen på sett under innspillingen av «Rust», har tidligere fått sparken for dårlig våpensikkerhet, får AFP opplyst.
Les mer om:

Beijing utsetter maraton

Søndagens maraton i Kinas hovedstad Beijing er utsatt. Årsaken er en økning i koronasmitte. 30.000 deltakere var ventet til Beijing 31. oktober, men natt til mandag utsatte arrangørene hele arrangementet. I Wuhan, der koronaviruset først ble oppdaget, skulle det vært maraton søndag, men det ble avlyst av samme årsak. I Kina har veien vært kort til drastiske tiltak ved koronasmitte. Helsemyndighetene i landet har meldt at det siste smitteutbruddet trolig vil spre seg ytterligere. Ifølge nyhetsbyrået AFP er det avdekket over 100 tilfeller av koronasmitte fordelt på elleve provinser i landet.
Les mer om:

Hegerberg sikker på å nå nivået

Ada Hegerberg fryktet aldri at fotballkarrieren var over da skadeproblemene hopet seg opp. Comebacket kaller hun en stor personlig seier. Den norske Lyon-stjernen snakker om den tunge tiden i et ferskt intervju med det franske nyhetsbyrået AFP. Hegerberg var nylig tilbake på banen for klubblaget etter å ha vært plassert på sidelinjen i 20 måneder. En alvorlig kneskade ble etterfulgt av et tretthetsbrudd. Veien tilbake til det grønne gresset ble svært lang og krevende. – Jeg tvilte aldri på at jeg skulle komme tilbake.
Les mer om:

OL-utøvere til sykehus ved smitte

Svært strenge smittevernregler venter deltakerne i Beijing-OL om drøye 100 dager. Nyhetsbyrået AFP har sett nærmere på noen av grepene som venter: Utøvere som avgir en positiv koronatest i OL-perioden, vil umiddelbart bli sendt med ambulanse til sykehus for behandling. Utøvere, ledere og andre involverte må benytte en ansiktsmaske, tilsvarende N95 , så godt som hele tiden man ikke er på eget rom eller spiser. Arrangøren åpner imidlertid for at utøvere kan ta av seg masken for bilder under medaljeutdelingene.
Les mer om: