Nyheter om Aalesund


Klar for ny klubb etter over 100 kamper for Mjøndalen

Aalesunds Fotballklubb er enig med 30 år gamle Quint Jansen om en kontrakt ut 2021-sesongen. Spilleren har de siste sesongene spilt for Mjøndalen, der han kan vise til over 100 kamper. -Kontrakten med Buskerud-klubben gikk ut ved nyåret, og Jansen kommer derfor gratis til AaFK. Hovedtrener Lars Arne Nilsen forteller til Aalesund sine sider at han er veldig fornøyd med å få Quint Jansen inn i troppen. «Han er 30 år og har mye erfaring. Han kjenner norsk fotball godt og har mange kamper både i OBOS-ligaen og Eliteserien. Han har god fysikk og er rolig med ballen.

Gode nyheter for spisstalent Mamadou Diaw

Aalesund sitt 20 år gamle spisstalent Mamadou Diaw var på utgående kontrakt, nå er fremtiden sikret gjennom en ny avtale som løper til sommeren 2024. – Det er spesielt utviklingen de siste seks månedene som sørget for forlengelse. Etter å ha imponert trenerteamet både under trening og i internkampene, har klubben valgt å tilby 20-åringen en ny avtale. Les: Newcastle-supporterne akter å «ta tilbake» klubben Å forlenge avtalen med Mamadou var en «no brainer» fra vår side. Det gnistrer sult av denne gutten, hver eneste dag, og han har tatt store steg de siste seks månedene.

AaFKs unggutter temmet de etablerte spillerne: – Veldig framgang på de unge

Aalesund spilte fredag en ny internkamp, og det ble langt jevnere enn forrige gang.
Les mer om:

Aalesund sender Vetle Fiskerstrand videre

Vi har hatt en dialog med Vetle de siste ukene, og kommet fram til at det beste for Vetle vil være å komme til en klubb hvor han kjenner på tillit og får rikelig med spilletid på et så høyt nivå som mulig. Det sier sportslig leder Bjørn Erik Melland til aafk.no om spissens overgang til Florø. Les: Danmark åpner portene for 12 000 tilskuere Den unge angriperen fra Langevågen har vært en del av AaFK-systemet siden han var 16 år gammel. I den andre serierunden i 2019-sesongen, 19 år gammel, fikk han debuten for Aalesunds A-lag.

25-åringen ble vraket da Nilsen tok over AaFK - likevel har han blitt værende i Aalesund

Shaquill Sno sitt første år i Aalesund ble ikke slik han hadde sett for seg, men nederlenderen har ikke tenkt til å forlate klubben.
Les mer om:

Simen (29) har bestemt seg – skrev under en ettårskontrakt

Simen Rafn (29) valgte onsdag formiddag å skrive under for FFKs avdelingskonkurrent, Aalesund.
Les mer om:

Rafn går fra LSK til Aalesund

Simen Rafn har signert for Aalesunds FK. Det bekrefter klubben selv på sin Facebook-side. Backen har fire år i Lillestrøm bak seg. Rafn har skrevet under på en ettårskontrakt med sunnmørsklubben.
Les mer om:

– Har gjort et veldig godt inntrykk

Simen Rafn (29) vil innen kort tid bestemme seg for om han fortsetter karrièren i Aalesund som har en målsetting om å komme seg raskt tilbake til eliteserien.
Les mer om:

Nå viser Simen (29) seg frem for FFK-rival

Simen Rafn (29) er høyaktuell for FFK-konkurrenten Aalesund.
Les mer om:

Sjokkovergang – Herøya-gutten nærmer seg gullvinneren

Tidligere Odd-spiller Vegard Kongsro var på vei til Aalesund, men en brå vending har endret planene.
Les mer om:

Sjokkovergang - Herøya-gutten nærmer seg gullvinneren

Tidligere Odd-spiller Vegard Kongsro var på vei til Aalesund, men en brå vending har endret planene.
Les mer om:

Henter hjem talent fra Rosenborg

Oscar Solnørdal har signert treårskontrakt med Aalesund. – Den 18 år gamle midtbanespilleren er enig med Aalesunds Fotballklubb om en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen. Han kommer fra Rosenborg, hvor han har levert gode prestasjoner for andrelaget i PostNord-ligaen. Les: Sergio Ramos erstatter passer perfekt sammen med Harry Maguire Oscar er en veldig spennende ung, lokal spiller. Han er godt skolert, seriøs og har gode basisferdigheter. Oscar kan spille i flere posisjoner, men har spilt mest indreløper i 4-3-3.

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

Aalesund stolt over å ha solgt Parfait Bizoza til en større liga

Det 21 år gamle stortalentet Parfait Bizoza kom tilbake til sin barndomsklubb Aalesund i fjor og nå bærer det ut på nye eventyr i den russiske klubben FC Ufa.

Dag-Eilev Fagermo frister en av sine gamle spillere

TA skriver at Vålerenga jobber på høygir for å hente inn Odd midtbanespiller Vebjørn Hoff. 25 åringen kom til Odd i 2018 fra Aalesund. Han rakk å utvikle et godt forhold til Dag-Eilev Fagermo før han dro for å trene Vålerenga . Hoff har reist over flere kommunegrenser og vært inne i Oslo og diskutert en overgang. – Det skal ikke foreligge et konkret bud, først skal Vebjørn Hoff overbevises om at Vålerenga er rette klubb.

Erlend Segberg valgte Aalesund

Det stemmer det Aalesund trener Lars Arne Nilsen sider, den tidligere Start midtbanespilleren Erlend Segberg hadde mange valgmuligheter. Eliteserieklubber stod i kø, når valget falt på Aalesund gjorde det treneren rimelig stolt: «Han valgte AaFK fremfor flere eliteserieklubber, noe som viser at han har troen på vårt prosjekt. Han vil passe veldig godt inn i vår måte å spille på» Erlend er en sentral midtbanespiller med over 100 kamper for Start i Eliteserien og OBOS-ligaen.

Segberg klar for Aalesund

Tidligere Start-kaptein Erlend Segberg (23) har skrevet treårskontrakt med Aalesund. Han skal ha vraket flere eliteserieklubber. Ifølge Segbergs agent Krister Gundersen har både Lillestrøm og Strømsgodset, samt en italiensk serie C-klubb vært på banen, skriver Eurosport. – Han valgte AaFK fremfor flere eliteserieklubber, noe som viser at han har troen på vårt prosjekt, sier trener Lars Arne Nilsen i en pressemelding fra klubben. Sagberg fikk sin eliteseriedebut for Start som 18-åring i 2015. Han endte med 110 kamper for klubben.

Segberg bekreftet til Start-konkurrent: – Håper folk har forståelse

Erlend Segberg går til Starts konkurrent Aalesund. Han innrømmer at det vil bli spesielt å møte gamleklubben.
Les mer om:

Opplysninger til VG: AaFK-juvel på vei til Russland

Aalesund har kommet til enighet med den russiske klubben FC Ufa om en overgang for den norsk-burundiske midtbanespilleren Parfait Bizoza (21), får VG opplyst.
Les mer om:

Segberg på vei til Start-konkurrent

Erlend Segberg nærmer seg en overgang til Aalesund.
Les mer om:

AaFK har hatt tre internkamper på litt over en uke: – Ser sakte, men sikkert bedre ut

Aalesund er for fullt i gang med oppkjøringen til kommende sesong og har blant annet brukt den siste tiden på flere internkamper.
Les mer om:

Torbjørn Kallevåg som du kanskje husker fra «Heimebane» har signert med klubben han kalte «J*vla…»

Lars Arne Nilsen har fått på plass enda en brikke i sitt tangofargede puslespill. Torbjørn Kallevåg skrev i dag under på en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen. I tillegg til å være fotballspiller med erfaring fra Eliteserien, har Torbjørn vært med i NRK-suksessen «Heimebane». Der var hans Varg, blåtrøyer fra Ulsteinvik, i amper rivalisering med «J*vla Aalesund».

Ber klubbene avlyse treningskamper

Som følge av smittesituasjonen har Norges Fotballforbund (NFF) sett seg nødt til å be om stans i eliteserielagenes treningskamper denne uken. Anmodningen fra NFF kom på epost til klubbene i toppfotballen mandag kveld. Tirsdag formiddag opplyser blant andre Odd og Aalesund at kamper denne uken er avlyst. Kampene hadde klarsignal for gjennomføring så sent som mandag ettermiddag. – Vi har bedt klubbene om å avstå fra treningskamper til og med 7. februar.
Les mer om:

Henter Sogndals ettertraktede midtstopper Igoh Ogbu opp til Eliteserien

Lillestrøm fikk opp farten utover sesongen 2020 og rykket opp til Eliteserien sammen med Tromsø. Sogndal tapte sin kvalikkamp mot Mjøndalen og ble værende i OBOS-Ligaen. (Vi i Sporten.com tror Sogndal, Ranheim, Aalesund og HamKam vil kjempe om opprykk denne sesongen. Nedrykkede Start tror vi trenger minst et år før de er sterke nok til en retur til Eliteserien) Igoh Ogbu har et voksende talent, han fikk med seg 44 kamper og to mål for Sogndal, som han først kom til på lån fra Rosenborg i 2019. – 20 åringen har en unik kombinasjon mellom styrke og fart.