Nyheter om Øvrebø


OL sørger for milliardinntekter. Men utøverne blir snytt, mener organisasjon.

TOKYO (Aftenposten): Kun 0,5 prosent av OL-inntektene går til utøverne, ifølge en rapport. Men toppidrettssjef Tore Øvrebø kaller regnestykket «søkt».
Les mer om:

Toppidrettssjefen: – Kristian fløy over mål

Kristian Blummenfelts triathlongull åpnet Norges medaljekonto i Tokyo-OL. Etter bragden fikk bergenseren merkelappen «tøffing» fra toppidrettssjef Tore Øvrebø.
Les mer om:

Olaf Tufte ble historisk

Olaf Tufte (45) ble fredag historisk som eneste nordmann som har deltatt i OL sju ganger. Toppidrettssjef Tore Øvrebø mener evnene hans er helt i verdensklasse.
Les mer om:

Toppidrettssjef Øvrebø forberedt på strengt Beijing-OL også

Toppidrettssjef Tore Øvrebø tror det blir strenge smitteverntiltak også under vinter-OL i Beijing i februar.
Les mer om:

OL-trøbbel: - Dumt

Sjefen for Norges OL-team, Tore Øvrebø, takker Japan for å arrangere lekene. Men lange køer før og etter klesvask - og for få og fulle busser - skaper trøbbel for utøverne.
Les mer om:

Gladnyhet fra Japan

- Det var jammen på tide, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til Dagbladet. Fly med norske OL-utøvere får lande i Fukuoka etter diplomatisk gjennombrudd.
Les mer om:

Drama rundt norsk OL-fly

- Vi har fått utfordringer knyttet til charterflyet. Med såpass kort tid igjen, er det litt nervøst, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. Blant passasjerene på flyet er begge håndballagene.
Les mer om:

94 utøvere klare for OL

Det siste uttaket til OL-troppen i Tokyo er gjort og totalt sender Norge nå 94 utøvere for å delta i lekene. – Det er en av våre større tropper, ikke den aller største vi har sendt, men en av de større, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i Olympiatoppen. Han presenterte lørdag det tredje OL-uttaket, og supplerte listen med 45 nye utøvere. Blant utøverne som ble tatt ut i dette siste uttaket var golfstjernen Viktor Hovland.

Norges tropp har nesten full vaksinedekning – men også uvaksinerte sendes til OL

Norge reiser til OL med en tropp der over 90 prosent er vaksinert mot koronaviruset. – Vi er med på en dugnad, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.
Les mer om:

Uvaksinerte sendes til OL

Norge reiser til OL med en tropp der over 90 prosent er vaksinert mot koronaviruset, men også uvaksinerte sendes til OL. – Vi kommer til å reise til Tokyo med en høy prosentandel vaksinerte. Det er langt oppe på 90-tallet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB. – Men det er frivillig å vaksinere seg, og det er ikke noen forutsetning for å delta. Det er utøvere som ikke er vaksinert, men det er ikke så mange, sier Øvrebø.
Les mer om:

18 millioner til toppidrettssenter

Regjeringen bidrar med 18 millioner kroner i spillemidler til et forprosjekt for opprustning og utvidelse av det nye toppidrettssenteret. Det bekreftet kulturminister Abid Raja da han møtte idrettspresident Berit Kjøll og toppidrettssjef Tore Øvrebø ved Olympiatoppen onsdag.

OL-troppen mister bosteder

Den norske troppen har mistet flere av sine planlagte bosteder under sommer-OL i Tokyo. Dette rammer hovedsakelig roing og golf. Det kunngjorde toppidrettssjef Tore Øvrebø på et pressemøte om annen del av det norske OL-uttaket. Han fortalte at flere av bostedene som den norske troppen hadde bestilt, er kansellert, og at det medfører at flere utøvere enn planlagt må flytte inn i OL-landsbyen. – Det blir trangt, men jeg tror vi kommer til å håndtere dette bra.
Les mer om:

- Forstår at mange er engstelige

Hele 80 prosent av Japans befolkning er imot gjennomføring av Tokyo-OL. Idrettspresident Tore Øvrebø forstår engstelsen, men understreker at Norge drar dersom lekene avholdes.
Les mer om:

Svarer på sinnet: - Forstår skepsisen

Smittetallene stiger, det japanske folk krever OL avlyst og profilerte personer reagerer. Foreløpig vil IOC og myndighetene gjennomføre uansett hva. Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier at heller ikke Norge vil bøye seg for protestene.
Les mer om:

OL-utøvere har fått klarsignal til vaksinering

Olympiatoppen-sjef Tore Øvrebø forteller at de har fått klarsignal fra departementet til å gjennomføre vaksinering etter IOC-opplegget.
Les mer om:

Klarsignal for OL-vaksiner

Toppidrettssjef Tore Øvrebø bekreftet onsdag at Olympiatoppen jobber med å sørge for at norske OL-utøvere får koronavaksine gjennom IOC. Øvrebø bekreftet den siste utviklingen i vaksine-saken da han møtte pressen digitalt i forbindelse med uttak av de første utøverne til Japan-lekene. – Vi har kommet et steg videre og har fått klarsignal fra Helse- og omsorgsdepartementet at vi kan jobbe med initiativet til IOC om leveranse fra Pfizer.
Les mer om:

Politiet om utforkjøringen på riksvei 4: – Vi undersøker hendelsesforløpet

Politibetjent Per Erik Øvrebø om utforkjøringen ved Elvetangen fredag ettermiddag.
Les mer om:

Para-krisen er ille for Øvrebø: Olympiabunnen!

Toppidrettssjef Tore Øvrebø & co. foretok et helt bevisst valg da funksjonsfriske utøvere fikk alle de statlige millionene som skulle avhjelpe at Tokyo-lekene ble utsatt. Det bør få konsekvenser.
Les mer om:

Kræsjlanding for store boligplaner: – Håper fortsatt vi kan få til noe

PORSGRUNN: Opsjonsavtalen Viktoria Hus hadde om å bygge ut Solheim-feltet i Langangen har opphørt. Men døra holdes fortsatt på gløtt for å få til noe, sier Vegard Øvrebø i Viktoria hus.
Les mer om:

- Sett vekk fra det normale

- Hadde det vært et normalt år, hadde han ikke blitt nominert i den kategorien, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.
Les mer om:

Ungdommer med dysleksi: – Føler meg ikke lenger alene

– Alt stresset forsvant da jeg begynte her. Nå blir jeg sett, sier Vilde Johansen (16). Hun har dysleksi, og er elev ved Øvrebø videregående skole som nylig ble sertifisert som dysleksivennlig skole.
Les mer om:

«Det er lenge siden nå jeg hørte hjemmefra, men jeg går ut fra dere alle er i live»

Det tok over sju år før Olav Sigurd Øvrebø fra Tittelsnes kom hjem igjen da han reiste ut i mai 1938. Dette brevet skrev han fra England til familien på fredsdagen 8. mai 1945.
Les mer om:

Kjørte i fjellvegg – fører slapp med skrekken

En ung mann kjørte av veien og inn i en fjellvegg i Øvrebø natt til lørdag. Bilen ble totalskadet mens mannen trolig slapp unna med små skader.
Les mer om:

Pelsdyrbønder har satt livet på vent i påvente av erstatning

Over et år etter at det ble vedtatt på Stortinget at pelsdyrnæringen skulle legges ned, vet bøndene fortsatt ikke hvor mye de får i erstatning. Pelsdyrbonde Terje Øvrebø vil begynne med kylling, men kommer ikke i gang. Imens hoper kostnadene seg opp.
Les mer om:

Foreslår særtilskudd til St. Olavs – mener sykehuset taper i kampen om pengene

Over et år etter at det ble vedtatt på Stortinget at pelsdyrnæringen skulle legges ned, vet bøndene fortsatt ikke hvor mye de får i erstatning. Pelsdyrbonde Terje Øvrebø vil begynne med kylling, men kommer ikke i gang. Imens hoper kostnadene seg opp.