Nyheter om Øverby


Skredvarsleren Tore oppdaget sprekkene: – Det gikk flere skred, og kona hørte duringen om natta

Da beboerne ved Leirbekken i Nannestad ble berørt av et større leirskred før jul, var det Tore Øverby som først varslet kommunen. Onsdag ble han hedret.
Les mer om:

Viktoria (18) trener opp mot 150 timer i uka: – Det blir ikke mye tid til fest og venner

For Viktoria Miriam Øverby er drømmen om å nå toppen større enn alt annet.
Les mer om:

Dette synet møtte banemesteren. Nå er kampen avlyst: – Kan være veldig farlig

14 kyr på ville veier møtte banemester Kjell Øverby i Birkebeineren IF fredag morgen. Kveldens kamp mot Vestfossen må derfor flyttes, for kyrnes avføring kan være svært farlig, sier banemester Øverby.
Les mer om:

Festivalfølelsen på plass i Hedalen

6. til 8. august ble Hedalen Kulturfestival avholdt på Hedalen Stadion. Lørdagen var satt av til åpning med helgrilling av gris og servering, konsert med Stein Torleif Bjella, og til slutt soulfunkbandet FIEH med Hedøl Ola Øverby på trommer. Mange lokale og tilreisende fant seg godt til rette med å være tilbake på festival.
Les mer om:

Da Ola fikk forespørselen fra den amerikanske Grammy-vinneren, måtte han bare le

Ola Øverby (25) har sagt fra seg odelsretten og blitt kulturutøver på fulltid. I helga tar han med seg Fieh heim til Hedalen. Der blir det smakebiter fra bandets kommende andreplate, som en amerikansk Grammy-vinner har satt sitt preg på.
Les mer om:

Håndballtroppene til OL klare

Damer Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg Utespillere: Camilla Herrem, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen, Kristine Breistøl, Veronica Kristiansen, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Henny Reistad, Stine Skogrand, Marta Tomac, Kari Brattset Dale, Marit Malm Frafjord, Vilde Ingeborg Johansen Herrer: Målvakt: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås.

Investerer 7,5 millionar kroner i ny driftsbygning

Guttorm Øverby (23) skal om få år ta over garden som faren, Geir Øverby, no driv. Innovasjon Noreg har gjeve tilskot til eit utbyggingsprosjektet som er i gang. Tilskotsordninga er spesielt gunstig når ungdom under 35 år vel å satse slik Guttorm no gjer.
Les mer om:

Henrik trodde at pengene etter bruktbilkjøpet var tapt – så skjedde det noe overraskende

SKIEN/LØTEN: Sykepleierstudenten Henrik Øverby (20) skulle ut i praksis og trengte desperat en bil for å komme seg til og fra jobb. Bruktbilkjøpet endte i fiasko og studenten anså en stor pengesum for tapt, men så kom det en overraskende melding.
Les mer om:

Føler seg rundlurt av Bruktbil Invest: – Jeg ble så kvalm da jeg hørte at dette var en dødsfelle

SKIEN/LØTEN: Sykepleierstudenten Henrik Øverby (20) skulle ut i praksis og trengte desperat en bil for å komme seg til og fra jobb. På nettet fant han det han trodde var den perfekte bilen hos selskapet Bruktbil Invest i Skien. Dette skulle vise seg å bli et mareritt.
Les mer om:

Sæter nummer ti på VM-sprinten

Jørgen Solhaug Sæter gikk inn til 10.-plass og var med det best av de norske på sprinten under junior-VM i skiskyting. Franske Emilien Claude var både feilfri på standplass og rask i løypa og tok gullet foran Mikulas Karlik fra Tsjekkia og russiske Mikhail Pervusjin. Jørgen Solhaug Sæter hadde en bom på hver av skytingene og endte 1.03,4 minutter bak vinneren i mål. Mats Øverby var feilfri på standplass, men holdt ikke like høy standard i langrennet og endte 1.16,6 bak på 13.-plass.
Les mer om:

Theranos – tidenes største gründerbedrag

«Hvis historien til en startup er for god til å være sann, er den ofte det. Det er ikke alltid nok med en karismatisk gründer, kanskje kongen ikke har klær på», skriver gründer Erlend Øverby. 
Les mer om:

Øverby tilbake etter sykdom

Petter Øverby er tilbake i form og spiller for Norge i håndball-VM mandag. Han var utslått av mageonde tidligere i mesterskapet og sto over mot Sveits. Norge er sikret avansement til hovedrunden med minst uavgjort mot Østerrike. Det vil også bety at Øverby og de norske gutta starter hovedrunden med to poeng. – Petter er forsvarssjef, og vi er veldig glad for å ha ham tilbake. Han skal også spille en del i angrep i dag (mandag), sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

Viktig spiller ute for Norge

Forsvarssjef Petter Øverby er ikke med i den norske kamptroppen som møter Sveits i kveld. Han sliter med mageproblemer, bekrefter lege Thomas Torgalsen til TV3. Landslagssjef Christian Berge sa tidligere lørdag at to spillere hadde magetrøbbel, men ville ikke si hvem. Landslagslegen sier Magnus Jøndal var den andre spilleren, men han er friskmeldt. – Jeg er litt overrasket over at det kommer nå. Det startet allerede på onsdag, forteller Torgalsen, og forklarer at det ikke er noen sammenheng mellom de som er syke. Også Christian O'Sullivan var ute med mageproblemer, men er nå tilbake.

VM-troppen: Myrhol er tilbake

Landslagssjef Christian Berge har tatt ut troppen som skal forsvare Norges ære under VM i Egypt i januar. Bjarte Myrhol var ikke med i EM tidligere i år etter en operasjon i magen. Han ble også operert i skulderen for noen måneder siden, men har vært i full trening den siste tiden. – Vi drar til Egypt for å vinne hver håndballkamp vi stiller opp i, og vinner vi mange nok, så blir det jo ganske bra til slutt, sier Berge, som stiller med en stor tropp. – Det handler om at det er lang reisevei (til VM), og det har vært stor belastning på enkelte spillere.

Gullerud mister håndball-VM

Magnus Gullerud (29) har vært gjennom en vellykket operasjon i korsryggen, men kan ikke spille VM i håndball for Norge i januar. Det melder Magdeburg på sine nettsider. Gullerud har vært i den tyske klubben siden i sommer. I pressemeldingen kommer det fram at 29-åringen har slitt med ryggproblemer de siste ukene. Da det ble besluttet å ta en operasjon, ble den gjort kort tid etterpå. Gullerud spilte mye for Norge under årets EM i januar. Da var han med på å erstatte Bjarte Myrhol sammen med Petter Øverby. Håndball-VM går i Egypt og starter 14. januar.

Ola (24) tildelt talentpris: – Har tross sin unge alder blitt en ettertraktet musiker

Ola Øverby fra Hedalen ble denne uka tildelt årets talentpris og 50.000 blanke kroner under DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival.

Magnus Berg - Gitarhelten på Båthusets Scene

Magnus hadde med seg denne kvelden sitt splitter nye band med fantastiske, unge musikere i verdensklasse! Ola Øverby - Trommer Martin Morland - Bass Kristian Haug - Gitar Her får han spilt ut sine følelser med gnistrende energi og formidlingsevne. Med sine tekniske ekstremferdigheter på gitar, sin røffe vokalt og sitt ‘tighte’ band, tar Magnus Berg deg med på en reise gjennom rockens historie med farger av pop, country og americana

Esther Gilen (48) har fått seg ny jobb. Nå flytter hun og Jo Audun Øverby fra Lillehammer

Esther Gilen gikk av som kommunedirektør i Nordre Land kommune i mai, etter to års virke. Nå begynner hun som kommunalsjef for digitalisering, utvikling og administrasjon i Nesodden kommune.

– Lekne og utforskende

Trommis Ola Øverby fra Hedalen og resten av Damata gjorde et slående inntrykk på Jazzintro-juryen under Oslo Jazzfestival torsdag kveld. Trioen er nå blant fire finalister som skal spille om tittelen «Årets unge jazzmusikere 2020».
Les mer om:

Bokset seg ut av sinne-problemene: – Hanskene mine skal ligge på graven

Med en trøblete oppvekst var det boksing som snudde livet til Tor Øverby (52) i riktig retning. Nå ønsker han å være det forbildet han selv var så heldig å ha.
Les mer om:

Bør vi snu investor-jakten på hodet?

Penger uten et mål og en ambisjon er kun penger. Som gründer kan jeg gi pengene et mål og en ambisjon, men da må jeg velge de pengene som er best for min oppstart, skriver gründer Erlend Øverby i denne ukens Skaperne-spalte.
Les mer om:

Danmarksturen glapp – nå kan Ola få pris i stedet

I slutten av måneden skulle Ola Øverby ha spilt på Nordens største musikkfestival. Kanskje får han og Fieh i stedet muligheten til å motta en gjev musikkpris.
Les mer om:

Vil Fredrikstad bli Norges svar på Florida?

– Kanskje kommunen like greit bør markedsføre seg som Norges svar på Florida, et eldorado for pensjonister – slik at de slipper å bygge flere barnehager og skoler, skriver Erlend Øverby i dette innlegget.

Halvor, Kristin og Fredrik utpeikte seg – ein av dei gjekk heilt til topps i årets kronikkonkurranse

To øystreslidringar, Halvor Beito Øverby og Kristin Alfstad, og Fredrik Nyhus, frå Fagernes, gjekk til topps i årets kronikkonkurranse.
Les mer om:

Oppstartsdyrene: Er ditt selskap en enhjørning, pegasus, elefant, sebra eller gorilla?

For å beskrive selskaper brukes ofte betegnelser fra dyreriket eller fabelriket, skriver gründer og skaperne-spaltist Erlend Øverby.
Les mer om: