Nyheter om Østfold


Politiets spanere fulgte med da de 13 pappeskene ble trillet inn i leiligheten – «varene» skulle trolig til Østfold

Kriminelt nettverk avslørt på Romerike. «Varene» skulle videre til Østfold og Sunnmøre, mener politiet.

Over 100 mennesker samlet seg på Stortorvet: – Dette ville jeg ha frarådet

Palestinakomiteen Østfold ønsket å vise støtte til palestinerne i Gaza med en markering på 20 personer. Men over 100 mennesker møtte opp på Stortorvet fredag ettermiddag.
Les mer om:

Ta en sniktitt på utstillingen til Østfold kunstsenter

Fire profilerte kunstnere stiller ut i den andre utstillingsperioden i 2021 på Østfold kunstsenter, men åpningen blir stadig utsatt og utstillingen står usett.
Les mer om:

Satser på bærekraftig håndtering av it-utstyr

Indre Østfold har satt seg mål om å resirkulere og gjenbruke 100 prosent av sitt elektroniske utstyr.
Les mer om:

Sykehuset har fått 18 nye respiratorer

Sykehuset Østfold Kalnes har fremdeles like mange intensivplasser som i mars 2020, men har gjort tilpasninger for å kunne skalere opp kapasiteten ved behov.
Les mer om:

Mann dømt etter at 15-åring ble funnet død på hotell i Sarpsborg

En 27 år gammel mann er i Søndre Østfold tingrett dømt til fengsel i to år og fire måneder for å ikke hjelpe en livløs 15-åring på et hotellrom i Sarpsborg.

Fiskehusets morselskap meldt konkurs – 16 ansatte er oppsagte

Follo og Nordre Østfold tingrett har besluttet å åpne konkurs i boet til GJG AS, morselskapet til Fiskehuset, som blant annet har filial på Lambertseter. Ifølge bostyrer skal driften av Fiskehuset være overført til nye selskap, hvor enkelte av de oppsagte ansatte skal ha fått videre jobb i ett av dem.
Les mer om:

Meiner dei største byane i Noreg bør bli eigne fylke(pluss)

Statsvitar Harald Borgebund ved Høgskulen i Østfold vil gjere seks av dei store byområda i Noreg til eigne fylke. Ein heilt ny fylkesstruktur vil fungere betre på sikt, meiner han.
Les mer om:

Politikerne ga trossamfunn tilgivelse – og tillatelse til å endre verksted til møtelokale

Al-Ghadir Muslimsk Senter i Østfold brøt alt av lover og regler, men onsdag fikk de tilgivelse av politikerne i Sarpsborg. De ga også trossamfunnet dispensasjon for bruksendring av lokalene i Oldtidsveien 607 i Skjeberg.
Les mer om:

Elektrofirma i Onsøy konkurs – eieren har fått seg annet arbeid

Elektrofirmaet holdt til i Engelsviken og drev for det meste med ordinær elektrikervirksomhet for private i Østfold og Oslo, ifølge advokat Geir Engebret Johansen.

Nå har over 70 prosent av de ansatte på sykehuset fått vaksine

Sykehuset Østfold har ikke hatt et smittetilfelle blant sine ansatte på to uker. Nå har de også kommet langt i vaksineringen.
Les mer om:

Et lite stykke Fredrikstad-historie i det akademiske Bergen

«Mitt håp er en større bevissthet og anerkjennelse for Lauritz Meltzer og hans virke i hjembyen min. Kanskje et auditorium eller møterom ved Høgskolen i Østfold kan preges av hans navn?»
Les mer om:

Debatt: Slaget om Østfold, direkte onsdag kl. 19:00

Valgkampen er i gang. Nå kjemper politikerne om hvem som skal representere Østfold på Stortinget i neste periode. Her møtes til de slaget om Østfold. ▪️▪️▪️ Vi samler alle toppkandidatene til debatt og spør: ▪️ Hva skjedde med Intercity-satsingen som stoppet opp? ▪️ Hva betaler vi egentlig bompenger for i Nedre Glomma – hva er det som bremser? ▪️ Hvorfor skapes det ikke flere arbeidsplasser i Østfold? ▪️ Hvorfor havner Østfold tilsynelatende alltid i skyggen? Er vi glemt? ▪️ Hva har partiene gjort for oss – og ikke?

Jordmødre fra oslosykehusene tar ikke jobb i Østfold når de må ned 50.000 i lønn

Den internasjonale jordmordagen: «På sykehuset Østfold er det dårlig med søkere til ledige jordmorstillinger. En av grunnene til det er at sykehuset tilbyr minstelønn.»
Les mer om:

Et sterkt Frp er bra for folk og næringsliv

«For næringslivet i Østfold er det viktig at Frp blir enda større enn i dag. Vi ser hvor stor betydning det har hatt det siste året for arbeidsplasser at folk flest handler på norsk side av grensen.»
Les mer om:

Viken kan bli bedre – retur til Østfold er tilbakegang

«Å betrakte et lovlig vedtak i Stortinget som et tvangsekteskap, er å undervurdere demokratiets spilleregler på en dårlig måte.»
Les mer om:

Stanset i kontroll med for mye pynt i frontruta – livsfarlig for trafikksikkerheten

Kontrollørene stoppet tungtransport full av farer. Transporten skulle gjennom Østfold. – Nulltoleranse, sier Statens vegvesen, til SA.

Slaget om Østfold – onsdag møtes politikerne til debatt på FBTV!

Valgkampen er i gang, og nå kjemper politikerne om hvem som skal representere Østfold på Stortinget i neste periode. Onsdag 5. mai møtes de til debatt på FBTV. 
Les mer om:

Mannen som drepte Marianne (54): – Gjorde det jeg ble beordret til

SØNDRE ØSTFOLD TINGRETT (TV 2): Den 32 år gamle somalieren mener han ikke hadde noen kontroll over egne handlinger da han oppsøkte Marianne Haugen og knivstakk henne 13 ganger.
Les mer om:

Sykehuset senker beredskapen: – Smittetrykket har gått ned

Etter fem måneder med gul beredskap er Sykehuset Østfold nå tilbake på grønt nivå.
Les mer om:

Ble knivstukket like etter drapet: – Hvorfor dreper du meg?!

SØNDRE ØSTFOLD TINGRETT (TV 2): Etter å ha drept Marianne Haugen (54) reiste den somaliske 32-åringen hjem til to andre kvinner. De forteller begge om dramatiske minutter i egne hjem.
Les mer om:

Registrerte dødsfall i Fredrikstad

Disse har nylig gått bort i Fredrikstad. Tallene kommer fra Søndre Østfold tingrett.
Les mer om:

25 nye coronatilfeller i Østfold

Østfold har registrert 25 nye coronasmittede det siste døgnet. Flest har Fredrikstad med elleve.
Les mer om:

På vei ut av tvangsekteskapet – men får vi tilbake Østfold?

Alle misliker Viken – og nå kan bastarden bli avlivet før vi vet ordet av det.
Les mer om:

Sjokksvar i trivselsundersøkelse på HiØ: – Vi har nå også hentet inn psykolog

Det siste året har 609 HiØ-studenter besøkt psykiatrisk sykepleier i samtaleterapi. – Flere av studentene har mange timer, forteller Rita Hirsum Lystad, direktør i Studentsamskipnaden i Østfold. 
Les mer om: