Nyheter om Østerrike


Casper Ruud klatrer til rekord på verdensrankingen

Nordmannen bytter plass med østerrikske Dominic Thiem på den ferske rankingen mandag. Det er den eneste endringen blant topp ti. Serbiske Novak Djokovic topper fortsatt foran Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas. Ruud stiller denne uken opp i ATP 250-turneringen i Wien i Østerrike. Der møter han sørafrikanske Lloyd Harris. Sist gang de møttes, gikk han seirende ut etter en slitekamp i Indian Wells.

Ruud med karrierebeste på rankingen

Casper Ruud (22) klatrer én plass på ATP-rankingen og er rangert som den åttende beste tennisspilleren i verden. Nordmannen bytter plass med østerrikske Dominic Thiem på den ferske rankingen mandag. Det er den eneste endringen blant topp ti. Serbiske Novak Djokovic topper fortsatt foran Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas. Ruud stiller denne uken opp i ATP 250-turneringen i Wien i Østerrike. Der møter han sørafrikanske Lloyd Harris.
Les mer om:

Ulrik (20) klinte til da BSK gikk videre i europacupen: – Jeg takker og bukker for alle sjansene jeg får

Høyrekanten Ulrik Berge Eriksson var helt sjef de første tjue minuttene da BSK spilte 32–32 mot østerrikske FIVERS i Nordstrand Arena. Det holdt til avansement etter firemålsseieren i Østerrike forrige helg.

Ruud møter sørafrikaner på nytt i Østerrike

Casper Ruud får et snarlig gjensyn med Lloyd Harris i 1. runde av neste ukes ATP-turnering i Wien. Tidligere i måneden slo han ut sørafrikaneren i California.

Østerrike truer uvaksinerte med nedstenging

Østerrike vil legge sterke begrensninger på uvaksinertes bevegelsesfrihet hvis situasjonen på intensivavdelingene forverrer seg.
Les mer om:

Kilde står over verdenscupåpningen

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde stiller likevel ikke til start under verdenscupåpningen i Sölden i Østerrike i helgen.
Les mer om:

Kilde står over verdenscupåpningen

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde stiller likevel ikke til start under verdenscupåpningen i Sölden i Østerrike i helgen.
Les mer om:

Kilde står over verdenscupåpningen

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde stiller likevel ikke til start under verdenscupåpningen i Sölden i Østerrike i helgen.
Les mer om:

Alexander Sørloth gjorde jobben

Samtidig med at José Mourinho fikk seg en fotballeksjon i kulda på Aspmyra Stadion, tok Alexander Sørloth og Real Sociedad turen til Østerrike i Europaligaen. Sturm Graz og Real Sociedad hadde en god gammeldags stillingskrig der begge parter så ut til å være ute etter den ene avgjørende scoringen for å vinne kampen. Målløst til pause, så ble vår mann i La Liga satt inn på banen etter en time. Les: Dennis Johnsen fortsetter å ta båten på jobb Sørloth gjorde det han er hentet inn for av Ødegaards tidligere klubb, og skapte en ny dynamikk for La Liga-klubben.

Charlotte (29) fra Lambertseter var eneste jente på tur med over tjue mannfolk: – Jeg må lukke ørene noen ganger

Meldingene sitter løst når håndballgutta til Bækkelaget er på helgetur til Østerrike. Fysioterapeut Charlotte Hansen var den eneste jenta i flokken blant tjuetre mannfolk, og det håndterte hun med stil.
Les mer om:

Trym (22) og BSK er stinne av selvtillit før turen til Østerrike: – Spiller vi som mot Halden har vi en fair sjanse

Trym Korperud Johnsen (22) og BSK feide av Halden av banen i Nordstrand Arena i kveld. Det lover godt foran helgens europacupkamp mot FIVERS i Wien.

Slo tilbake med seier

Norges curlingkvinner åpnet med en liten sensasjon i 15-2-seieren over Østerrike i OL-kvalifiseringen i Tyrkia onsdag. Norges lag med skip Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Eli Skaslien og Martine Vollan Rønning tok føringen allerede etter første omgang med hele sju poeng på direkten etter en såkalt «seven ender». Norge tapte tidligere onsdag 5-6 mot Slovakia og står med to seirere og ett tap så langt i første del av OL-kvalifiseringen.

Tap i OL-kvalifiseringen for Norge

De norske curlingkvinnene klarte ikke å følge opp den imponerende seieren i OL-kvalifiseringen mot vertsnasjonen Tyrkia og tapte 5-6 for Slovakia onsdag. Det norske laget, med Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Eli Skaslien og Martine Vollan Rønning, gikk i ledelsen 1-0, men Slovakia slo tilbake og sikret fire poeng totalt i omgang 3, 4, og 5. Norge spiller i gruppe B, der laget også skal møte Østerrike og Brasil. Det er bare de to beste lagene i hver gruppe som kan gå videre til neste runde i OL-kvalifiseringen i Nederland. Den spilles i Leeuwarden fra 5.-18.

Danmark sikret VM-plass

Danmark er klare for VM i Qatar etter 1-0 mot Østerrike. Joakim Mæhle scoret målet. Danskene slår følge med Tyskland, som mandag ble det første laget til å kvalifisere seg til VM.

Danmark er VM-klare

Danskene er klare for fotball-VM i Qatar 2022 etter 1-0 seier over Østerrike. Joakim Mæhle satte inn det som ble kampens eneste mål etter 53 minutter. Målet ble VAR-sjekket for mulig offside, men ble godkjent. Danmark har 24 poeng etter åtte av åtte mulige seiere i VM-kvalifiseringen, og i tillegg har de vanvittige 27-0 i målforskjell. Skottland er på andreplass i gruppa, mens Østerrike ligger på fjerdeplass.

Mæhle skjøt Danmark til VM: Fortsatt ikke sluppet inn mål

(Danmark - Østerrike 1–0) Danskene stanget og stanget mot Østerrikes Daniel Bachmann, helt til vingback og duracellkanin Joakim Mæhle (24) tok turen opp i østerrikernes boks.
Les mer om:

U21-landslaget med ny klar seier

Tobias Christensen leverte mål og assist da Norges U21-landslag slo Estland 3-0 i EM-kvalifiseringen, mens klubbkamerat Osame Sahraoui leverte to assist. Lagkaptein Jørgen Strand Larsen og Martin Palumbo scoret også da Norge revansjerte seg for det knepne bortetapet mot Kroatia og la på til ni poeng etter fire kamper i kvalifiseringen. Norges U21-lag avslutter året med hjemmekamp mot Finland og bortekamp mot Aserbajdsjan i november. Nøkkelkampene blir borte mot Østerrike i mars og hjemme mot Kroatia i juni. Sluttspillet det siktes mot avvikles sommeren 2023.

Etterforsker mystisk sykdom

Amerikanske tjenestepersoner er blitt syke i Kina, Russland, USA, Østerrike og på Cuba. Nå etterforsker politiet i Berlin flere tilfeller av Havanna-syndromet i Tyskland.

Marerittstart ødela for Norge

Norges U21-lag fikk en verst tenkelig start borte mot Kroatia i EM-kvaliken fredag kveld. Roko Simic og Luka Sucic sørget for 2-0 til pause, men så skulle bortelaget våkne. Sebastian Sebulonsen og Emil Kondradsen Ceide reduserte til henholdsvis 2-1 og 3-2, og på overtid var Jørgen Strand Larsen bare centimetere unna å sikre et norsk poeng. Med 3-2-tap tar Kroatia og Østerrike føringen i gruppa med ni poeng, tre poeng foran Norge. Samtlige av Kroatias mål kom etter dødballer.

Ransaker den østerrikske kanslerbygningen

Onsdag formiddag har politiet ransaket kanslerbygningen i Østerrike.
Les mer om:

Nå kan du fly fra Torp til utlandet for 52 kroner

Det er billigere å fly til Østerrike enn å ta toget til flyplassen.
Les mer om:

Nå kan du fly fra Torp til utlandet for 52 kroner

Det er billigere å fly til Østerrike enn å ta toget til flyplassen.
Les mer om:

Politiet: Balsamerte sin egen mor for å snyte på trygden

Politiet i Østerrike fant liket i sønnens kjeller. Da hadde hun ligget der siden hun døde av alderdom i juni i fjor.
Les mer om:

Frisk Asker tapte i Salzburg

Frisk Asker hevet seg i sin tredje kamp i mesterligaen ishockey, men tapte 0-1 for RB Salzburg i Østerrike etter at nullen sprakk i undertall i siste periode. Frisk pådro seg bare to utvisninger i bortekampen, men Magnus Gehebs tominutter seks minutter inn i den tredje perioden ble skjebnesvanger. Etter godt spill av hjemmelaget kunne Peter Schneider knalle inn vinnermålet med et direkteskudd på en presis pasning fra Ali Wukovits. Hjemmelaget vant skuddstatistikken 32-14, men Nicklas Dahlberg var god i Frisk-målet.

Østerrike: Skjulte morens lik i ett år – trengte pensjonspengene

En 66 år gammel mann i Østerrike skjulte morens lik i kjelleren sin i over ett år, slik at han kunne fortsette å motta pensjonen hennes.
Les mer om: