Nyheter om Østerrike


Norske lag skal kjempe om 5.-plass

Begge de norske parene tapte sine utslagskamper i kontinentalcupen i sandvolleyball for kvinner i Østerrike fredag. De skal ut i kamp om 5.-plass lørdag. Begge møter hvert sitt latviske lag. Ane Guro Hjortland og Sunniva Helland-Hansen skal opp mot Marta Ozolina og Luize Skrastina, mens Ingrid Lunde og Emilie Olimstad møter Anete Namike og Varvara Brailko i neste kamp.
Les mer om:

Henrik Kristoffersen pådro seg ankelbrudd da han kjørte motocross

Alpinstjernen Henrik Kristoffersen (26) hadde et uhell under motocrosskjøring i Østerrike. Nå har han pådratt seg et brudd i et ankelben.

Firebarnsmoren Katja vil hjelpe Kosta (18): – Helt urimelig

Kosta Stramarko ble fredag (18) sendt ut av Norge etter å ha besøkt familien sin i Østerrike. Nå får han hjelp fra uventet hold.
Les mer om:

Nå pakker han og legger ned driften

SKIEN: Den mye omtalte akademisjefen i Nordic Hockey Academy (NHH), Sam Liebkind, legger ned driften i Skien, og flytter akademiet til Østerrike.
Les mer om:

Besøkte familien i Østerrike: Nå blir Kosta (18) sendt ut av Norge

Kosta Stramarko var forberedt på karantenehotell da han reiste til Østerrike for å feire søsterens bursdag, men nå blir han tvangssendt ut av landet.
Les mer om:

Finland, Sveits og Østerrike «konkurrerer» om toppmøte mellom Biden og Putin

Finlands president har invitert presidentene i USA og Russland til Helsingfors. Det skjer etter at Biden sa at han ønsker å møte Putin ansikt til ansikt for å få ned spenningsnivået. I tillegg kaster både Østerrike og Sveits seg inn i konkurransen om å bli vertsnasjon.

Jannicke overrasket ektemannen med skitur til Østerrike. Det ble den siste gaven hun ga ham

Jannicke Haug Doksæter overrasket ektemannen med en skitur til Østerrike som 40-årsgave. Lite ante hun at det var den siste gaven hun skulle gi ham, og at hun måtte reise alene hjem til deres to barn.
Les mer om:

Østerrike og Danmark med markeringer: «Beskytt menneskerettighetene»

Før kampen mot Danmark holdt det østerrikske laget opp et stort banner. Danmark på sin side stilte opp i T-skjorter. Også Polen markerte før kampstart.
Les mer om:

Pallsjansen glapp for Opseth

Silje Opseth falt ned to hakk og endte på 6.-plass etter finaleomgangen i søndagens verdenscuprenn i hopp i russiske Nizjnij Tagil. Marita Kramer fra Østerrike var i en egen klasse og vant foran Nika Kriznar og Sara Takanashi. Thea Minyan Bjørseth ble nummer åtte, og Anna Odine Strøm endte på 21.-plass.

Feller vant etter superomgang

Manuel Feller fra Østerrike vant sesongavslutningen i slalåm i sveitsiske Lenzerheide etter en meget sterk andreomgang. Marco Schwarz ledet klart fra førsteomgang, men klarte ikke følge opp og endte på sjetteplass. Men Schwarz kan glede seg over å ha vunnet slalåmcupen sammenlagt. Noel Clement endte på andreplass i Lenzerheide, åtte hundredeler bak Feller. Alexis Pinturault tok den siste pallplassen. Henrik Kristoffersen leverte to skuffende omganger og endte til slutt på 12. plass, hele 1.98 bak Feller.

Opseth utenfor pallen

Sile Opseth ble beste norske kvinne med fjerdeplass i hopprennet i Nizjnij Tagil i Russland. Hun var kun 2.2 poeng bak pallplass. Marita Kramer fra Østerrike vant rennet åtte poeng foran japaneren Sara Takanashi. Nika Kriznar endte på tredjeplass. Thea Minyan Bjørseth havnet på sjetteplass, mens Anne Odine Strøm havnet på 18. plass.

Sander (19) fra Kjelsås vant europacupfinalen i Østerrike

Alexander «Sander» Steen Olsen vant fredagens europacuprenn i slalåm i østerrikske Reiteralm. Timon Haugan ble nummer fire.

Celtic har funnet mangeren som kan sette på plass Steven Gerrard

Selv om Celtic har sine utfordringer når de skal vifte med Scottish Premiership for å tiltrekke seg en Pep Guardiola, Jürgen Klopp eller Julian Nagelsmann, er det ikke tvil om at statusen på managerstillingen i Glasgow er høy.

Politiet jakter testfusk i skiløypene

Østerrike ligger på verdenstoppen i testing, og krever bevis på negativt testresultat både hos frisøren og i skibakken. Om reglene ikke følges, venter en klekkelig bot.
Les mer om:

Skulle «evakueres» - døde etter bussturen

I Østerrike er det igangsatt et gigantisk søksmål mot staten etter håndteringen av coronautbruddet i mars i fjor. 32 coronadødsfall knyttes til skiparadisene Ischgl eller Tirol.
Les mer om:

Kombinertsjefen mener Riiber tirres av motstand

Ivar Stuan mener at Jarl Magnus Riiber bare har godt av at Østerrike gjenoppsto som en seriøs utfordrer i kombinertsporten under årets VM i Oberstdorf.

Disse dødsfallene utløste vaksinestansen

En 49 år gammel kvinne fra Østerrike og en 60 år gammel kvinne fra Danmark er døde etter å ha mottatt AstraZeneca-vaksinen. Nå undersøker legemiddelmyndigheter i flere land om det er tilfeldig, eller om det kan være en sammenheng.
Les mer om:

– Vi var jo de som dro det med oss hit da

For ett år siden fikk Anne Høier, som en av de første i Norge, påvist koronasmitte. Hun kom rett fra afterski i Østerrike.
Les mer om:

Topp ti i junior-VM

Marte Monsen kjørte ned til niendeplass i super-G under junior-VM i alpint mandag. Hun var 1,51 sekunder bak vinneren Lena Wechner fra Østerrike. Østerrike tapetserte seierspallen ved å ta samtlige medaljer. Magdalena Kappaurer var nærmest Wechner med 0,24 sekunder. Magdalena Egger tok bronsen. Anna Bryn Mørkeset var nest best av de norske på 16.-plass. Hun ble slått med 2,12 sekunder.

Kombinert: Sølv til Norge på lagsprinten

Avstanden opp til Østerrike ble for stor for Espen Andersen og Jarl Magnus Riiber, som måtte nøye seg med å sikre VM-sølvet i lagsprinten i kombinert.

- Jeg ødelegger gullsjansene

Espen Andersen og Jarl Magnus Riiber hentet igjen Japan, men var sjanseløse mot Østerrike. Riiber mente at han selv ødela for lagkameraten.

Riiber tar på seg skylden: – Jeg ødelegger gullsjansene

OBERSTDORF/OSLO (VG) Espen Andersen (27) og Jarl Magnus Riiber (23) jaktet Østerrike febrilsk, men måtte nøye seg med sølv på lagsprinten. Etter løpet var Riiber svært skuffet over egen innsats.

Koronaprotester i Sverige og Østerrike

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag
Les mer om:

Inngår vaksinesamarbeid

Danmark, Østerrike og Israel skal opprette et fond, hvor pengene skal gå til koronavaksineforskning. De skal også samarbeide om å investere i vaksineproduksjon i EU og Israel.
Les mer om:

Østerrike får flere vaksinedoser for å slå ned mutert variant

EU sender 100.000 doser av Pfizers koronavaksine til Schwaz i Østerrike for å slå ned den sørafrikanske virusvarianten, ifølge statsminister Sebastian Kurz.