Nyheter om Økern


I fyr på Østre Aker vei

Det var en hybridbil som tok fyr like før avkjørselen til Stovner i retning Økern søndag ettermiddag.
Les mer om:

«Hverdags-stresset er blitt mye mindre etter at jeg kjøpte elsykkel av Per»

Laila Hox jobber på Økern og har lenge ønsket å sykle til jobb. Men det er en strekning hjemover som tidligere stoppet henne fra å gjennomføre planen, bakkene fra Teisen og opp til Tveita er nemlig litt i bratteste laget. Derfor kom elsykkel etter hvert på ønskelista.
Les mer om:

M&E gjenbruk: Satser videre i Økernveien

Gjenbruksbutikken M&E har flyttet fra Gladengveien på Ensjø til Økernveien, mellom Hasle og Økern. Også på det nye stedet kan kundene gjøre sine gjenbruksfunn i et lokale på rundt 2000 kvadratmeter.
Les mer om:

Foreslår at Økern-basseng flyttes til Søndre Nordstrand: – Vi har for dårlig svømmetilbud

Ola Mannsåker (AP) vil at Bydel Søndre Nordstrand skal overta kommunens midlertidige basseng på Økern, når nye Tøyenbadet står ferdig. – Mangelen på basseng fører til at elevene våre må dra langt for å svømme i skoletiden, sier han.
Les mer om:

Økern torg - reguleringsplanforslag på høring: Sånn kan «nye» Økern bli

Midt på Økern ligger en stor, ubebygget tomt. Denne vil Oslo kommune ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) fylle blant annet med skole, barnehage, boliger og en diger park.
Les mer om:

Naboer frustrert over mye støy ved Økern Torg: Over 80 klager senere og ingen bedring

Økern Torg leies midlertidig ut av Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) i påvente av at omreguleringen av tomta skal bli ferdig. For naboene har det blitt et sårt tema i hverdagen, der støy over grenseverdier og utenfor tidsrammene påvirker helsa.
Les mer om:

Trenger badet på Økern permanent

Det midlertidige badet på Økern er ferdig og kan endelig bli tatt i bruk. Nå ønsker lokalbefolkningen at badet skal bli stående permanent. Det ønsker ikke byrådet og Utdanningsetaten.
Les mer om:

Byråkratiet skaper skole-trøbbel: Tomta ligger klar, det er bare å bygge

Midt på Økern skulle det stått en skole, en flerbrukshall, en park og leilighetsbygg ferdig. I stedet blir asfaltplassen brukt til oppbevaring av tungtransport. Aksjonsgruppa «Bygg ungdomsskole på Økern» har sendt blomster til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) for å få oppmerksomhet om saken.

Dropper Groruddalen: NRK flytter til Ensjø

Oslo kommune tilbød en tomt på Økern, og SVs Jan Bøhler løftet fram muligheten for Grorud. Det har NRK valgt ikke å bli med på. I stedet har kringkasteren kjøpt en tomt på Ensjø.

Midlertidig bad på Økern er ferdigstilt

Det midlertidige badet på Økern er ferdig, ett år etter at Tøyenbadet ble revet.
Les mer om:

Beboere ble evakuert på grunn av bilbrann i Oslo

En bilbrann på Økern i Oslo er slukket, og beboerne like ved trenger ikke lenger å være evakuert. Ingen personer ble skadd.
Les mer om:

Nytenkende kjøreskole på Økern: «Kör» på!

Torsdag var lanseringsdag for både appen og kjøreskolen Kör, som folkene bak både tror og håper kan være en liten revolusjon i måten man tar førerkortet på.
Les mer om:

Debatt: Massiv boligbygging på Løren

Med tanke på utviklingen som skjer på Løren er det mange som er redde for at utbyggingen skal bli like ille på Økern, Risløkka og Refstad. Løren skulle bli en livlig bydel, ifølge det Bård Folke Fredriksen (H) fortalte meg for noen år tilbake.
Les mer om:

Matministeren fikk smaksprøver på Nord-Europas største takpark

Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) fikk forrige uke en omvisning på taket av Økern Portal. Her fikk hun også smake på noen av vekstene som dyrkes på det som skal bli Nord-Europas største takpark med spiselige vekster.
Les mer om:

Johaug fikk sjelden følelse: – Jeg har gått på en liten smell

ØKERN, OSLO (VG) Therese Johaug (32) tror coronapandemien har ført til at for mange langrennsløpere har hatt for mye tid. Dermed har det blitt altfor mye trening.
Les mer om:

Johaug om Northug-saken: – Det er nå den tyngste reisen starter

ØKERN, OSLO (VG) Therese Johaug tror Petter Northug har en tøff periode foran seg.

Slutt for Stuntakademiet i Tvedestrand

Siden 2018 har International Stunt Academy (ISA) ligget i TeamTec sine lokaler på Tangen i Tvedestrand. Nå har stuntskolen funnet nye lokaler på Økern i Oslo. Det bekrefter styremedlem i ISA, Kenneth Wolf Haugen. Skolen er eid av John Smith Kabashi, som også er daglig leder.

Debatt: NRK og Økern

Det er selvsagt opp til NRK hvor de velger å flytte. Nytt arbeidssted må baseres på NRKs nåværende behov og vurderinger for fremtiden, men Bjerke Høyre vil gjerne ønske NRK hjertelig velkommen til Økern.
Les mer om:

NRK-dilemmaet: «Alle» vil til Økern - bare ikke NRK

Byrådet vedtok for to år siden å jobbe for å få NRK til Økern. NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen ønsker i stedet å kjøpe den gamle Munch-tomta på Tøyen. Nå reagerer flere politikere.
Les mer om:

Midlertidig bad på Økern er klart for byggestart

Med entreprenør på plass er det nå klart for byggestart av det midlertidige badet på Økern. Det vil benttes til det nye Tøyenbadet står klart i 2023.
Les mer om:

Status for Økern sentrum

I fjor ble kjøpesenterplanene for Økern gjort om til et bysentrum. Thomas Holth, Pål Samuelsen og Sverre Landmark fra Steen & Strøm tok turen til bydelsutvalgets møte for å presentere hvordan det ligger an med planene for Økern sentrum i dag.

Barnehagen i Nybyen har fått grønt lys: Glade for at barnehagen åpner… men der stopper enigheten

Etter å ha stått tom i et år får barnehagen i Nybyen på Økern endelig lov til å åpne. Kommunen har nå kjøpt barnehagebygget av Espira.
Les mer om:

Hjelpemiddelformidlingen Oslo kommune: – Her kan du hente hjelpemidlene selv!

Hjelpemiddelformidlingen Oslo kommune ligger i Kabelgata 15 på Økern. Her distribueres det hjelpemidler til hele byen.
Les mer om:

Torsdag kveld: Garasjebrann raskt slukket

Beboere i området fikk beskjed om å lukke dører og vinduer da det for godt og vel en time siden begynte å brenne i garasjeanlegget tilknyttet gamle Økern senter.
Les mer om: