Nyheter om By


Årets komet i Allsvenskan er norske Aslak Witry

Norske spillere har av naturlige årsaker økt interesse ute i Europa, Aslak Witry som var på vei til nederlandske Utrecht før sesongen, istedenfor ble han værende i Djurgården. – Det er de glade for nå, etter syv kamper ligger de øverst på tabellen og den tidligere Ranheim spilleren har bidratt med tre mål og en assist. For litt over to år siden kom høyrebacken til Djurgården for 2,5 millioner kroner, verdien ønskes for hver serierunde. – Alle de egenskapene som Utrecht var ute etter i vinter og var villige til å by 10 millioner for har blomstrer opp ytterligere denne våren.

Israels hær: 100 prosent sikre på at Hamas var i mediebygg som ble bombet

En talsmann for den israelske hæren (IDF) sier de er 100 prosent sikre på at Hamas bedrev planlegging av angrep fra mediebygget som ble bombet i Gaza by.
Les mer om:

Surrealistisk flott feiring på Prestaksla(pluss)

Få fjelltopper i Romsdal kan by på «mer valuta for innsatsen» enn Prestaksla (609 m) i Eidsvåg. Det ble en himmelsk flott 17. mai-feiring. Og til høsten kommer sherpaene og lager fjelltrapp!
Les mer om:

17. mai på Norges fjelltopper

Det nydelige 17. mai-været i nord har inspirert NRKs lesere til å vise alt det vakre naturen har å by på. Og på toppen av Breitind møtte hundrevis av mennesker opp til konsert.
Les mer om:

Marit får oppgaven med å samle Valdres – ber om hjelp fra innbyggerne

– Vi skal vise fram det beste Valdres har å by på, konstaterer Marit Hougsrud.
Les mer om:

Dødstallet stiger etter israelsk angrep mot sentrumsgate i Gaza by

Palestinske helsemyndigheter sier minst 42 personer ble drept i et voldsomt israelsk angrep mot en sentrumsgate i Gaza søndag. Tre bygninger raste sammen.
Les mer om:

Rakettangrep mot deler av Israel igjen

En rekke raketter ble skutt fra Gazastripen mot Israel natt til søndag, opplyser det israelske forsvaret (IDF). I Israels største by Tel Aviv gikk alarmen.

Stor mengde raketter skutt fra Gazastripen

Luftvernsirenene i Israels største by Tel Aviv ble utløst sent lørdag kveld, for andre gang i løpet av dagen.
Les mer om:

FN-sjefen dypt rystet over angrep i Gaza by

FNs generalsekretær António Guterres er dypt rystet over det israelske angrepet mot en bygning der blant annet AP og Al Jazeera hadde kontorer.
Les mer om:

Rakettangrep mot deler av Israel igjen

En rekke raketter ble skutt fra Gazastripen mot Israel natt til søndag, opplyser det israelske forsvaret (IDF). I Israels største by Tel Aviv gikk alarmen.

Beverne herjer - kanadierne raser

Beverne i Canada har både fjernet internettet, og lagt 30 kvadratkilometer av en by under vann. Nå er kanadierne lei av hærverket.
Les mer om:

Nordlys viser alle kampene i den historiske sesongen for TIL 2020/Fløya

2021 kan by på litt navneforvirring, men innholdet er en større kvinnefotball-satsing enn noengang. Nordlys vil vise alle seriekampene direkte.
Les mer om:

– Jeg snakker rett fra levra og tør å påstå at hele Fotball-Norge ønsker FFK tilbake

– FFK har "passion", forventninger og en fotballgal by bak seg. De har også fått på plass et godt fotballag, så da gjenstår det bare å leve opp til forventningene.
Les mer om:

Kirsti flytter fra Bodø til distriktskommune for å ta psykologjobben få vil ha

Distriktene sliter med å rekruttere psykologer. Kirsti Seljenes (27) skal nå ut i jobben som ensom kommunepsykolog. Hun er spent på hva den nye arbeidshverdagen har å by på.
Les mer om:

Bruno Fernandes allerede større en Frank Lampard

Vi vet tomater kastes i strie strømmer mot oss fra London, men i en enkeltstående sesong har den fortsatt rimelig ferske Premier League-spilleren hos United passert Big Frank. Fernandes fikk sikkert ikke med det da han måtte gå av gressmatta på Old Trafford med 3-2 tap mot erkerivalen Liverpool, men scoringen i det 10 minutt (godt assistert av Nat Phillips) sendte portugiseren opp i totalt 28 mål denne sesongen. Les: Åpner opp for at United kan bruke Jesse Lingard i byttehandel Rekorden for flest scoringer for en midtbanespiller i samme sesong var Frank Lampards med sine 27. Nå se

Ordføreren i Paris tar sikte på bilfri by

Biltrafikk blir drastisk redusert i Paris neste år om ordfører Anne Hidalgo får sin vilje.
Les mer om:

Arkitektur + borgeropprør = sunt!

Det er en folkerett å mene noe om byen sin. Et ektefølt engasjement fra innbyggere og besøkende i alle aldre og med ulik bakgrunn er avgjørende for å skape en levende by. Engasjementet kan gjenspeiles i debatter om skoler, sykehjem og generelle aktivitetstilbud – og nå har turen kommet til arkitekturen. Endelig!
Les mer om:

På kollisjonskurs med sine egne: Vil skrote Bodøs gigantprosjekt

MDGs stortingsgruppe ønsker ikke prosjektet Ny by – ny flyplass gjennomført i Bodø.
Les mer om:

Telegraph: Frank Lampard toppkandidat til Premier League-jobb

Lampard er for tiden hjemme på en slags pappaperm, men vet at neste valg av jobb vil definere ham. Innser han at han ikke var oppgaven voksen nok i Premier League og sklir tilbake til Championship, eller? Ifølge The Telegraph har Crystal Palace ingen planer om å slippe Lampard ut av verdens tøffeste liga. Les: Bodø/Glimt leker med de store gutta, byr tosifret millionbeløp for dansk angriper Med Roy Hodgson på kontrakt som løper ut i sommer, jobbes det intenst med veien videre for den stolte London-klubben. Hodgson og Palace har til tider rystet toppklubbene denne sesongen, men 13.

Det israelske militæret sier de har drept Hamas-ledere

Det israelske militæret sier de har likvidert en rekke høytstående Hamas-ledere i aksjoner i Gaza by og Khan Younis.
Les mer om:

Norsk Folkehjelp-medarbeider i Gaza: – Verste bombingen jeg har opplevd

Nattens bombing i Gaza by er den verste bombingen Osama Damo i Norsk Folkehjelp har opplevd, og han har vært i krig før.
Les mer om:

Fredrikstad er en fin by – men jaggu må du smøre deg med tålmodighet for å bo her

Velkommen til ventebyen Fredrikstad. Vi ber alle borgere – og i særdeleshet nyinnflyttede – om å smøre seg inn med et tykt lag tålmodighet. For her vil det ta tid.
Les mer om:

Buss skal være truffet i rakettangrep mot Tel Aviv

Hamas hevder å ha avfyrt 130 raketter mot Israels største by Tel Aviv, og en buss skal være truffet. 
Les mer om: