Nyheter om Zambia


Har samlet inn penger til venneklubben i Zambia: - De rammes hardt

Mørkved Sportsklubb har startet aksjon for å hjelpe venneklubben sin i Zambia.
Les mer om:

Julia (23) var tre måneder i Zambia: – Fikk skikkelig kultursjokk(pluss)

Julia Lovise Pedersen fra Kvannlia på Senja tilbragte sin praksis i Livingston i Zambia.
Les mer om:

Den verste tørken i århundret

I flere tiår har millioner av turister reist til Zimbabwe og Zambia for å se storslåtte Victoria Falls. Etter tidenes tørke har fossen minket til en liten bekk.
Les mer om:

Netflix’ norske juleserie er full av stjerner

Hvor mange norske Netflix-serier kan du ramse opp? Det finnes en håndfull, men flere er på vei. Den neste har premiere allerede om noen uker. Den amerikanske (men globale) streamingtjenesten ringer nemlig julen inn med en helnorsk produksjon. Home for Christmas, eller Hjem til jul, må ikke forveksles med Bent Hamer-filmen med samme tittel fra 2010. Den nye serien følger Johanne (Ida Elise Broch), en 30 år gammel kvinne som innser at hun er den eneste i familien og vennegjengen uten fast følge.

Fra Sex and the City til juleromantikk i Zambia

Klar for feelgood feat. elefanter? I romantiske Holiday in the Wild drar Sex and the City-stjernen Kristin Davis (Charlotte) alene på safari i Zambia. Reisen var opprinnelig tenkt for to – men så ble hun dumpet av ektemannen to dager i forveien. På plass i Zambia møter hun dog en freidig kjekkas, spilt av ingen ringere enn Rob Lowe (West Wing, Wayne’s World). Mon tro om det oppstår romantikk mellom dem :))))) Netflix’ Holiday in the Wild, som tidligere gikk under tittelen Christmas in the Wild, streifer selvfølgelig innom temaet julefeiring.

Draktene fra SK Rival sprer glede i flyktningleiren(pluss)

Fra før er MFK og Skåla IL godt representert i flyktningleiren Meheba. Nå er også SK Rival på banen i Zambia. Men Brave Heart bidrar med uendelig mye mer enn drakter, fastslår ildsjel Sveinung Henden.
Les mer om:

– Vi skal tilbake! – De er så glade Norge i nytt lys

Sterke inntrykk i slummen, et møte med en høvding og vennskap med jevnaldrende zambiere har inspirert Børstad-elevene: De vil tilbake til Zambia.
Les mer om:

Ingen hadde fortalt dem at første verdenskrig var over

Tre dager etter første verdenskrig offisielt var slutt, falt krigens siste skudd i det nåværende Zambia. Ifølge historien skyldtes det at noen hadde feiret så hardt at de glemte å fortelle at krigen var over.
Les mer om:

Leder: Behov for en kritisk bistandsdebatt

Et grelt eksempel fra Zambia viser nok en gang at norsk bistandsdebatt ikke bare bør handle om å nå én prosent av bruttonasjonalinntekten (BNI).
Les mer om:

Opposisjonsleder i Zimbabwe fikk asyl-nei

Den kjente opposisjonspolitikeren Tendai Biti forsøkte å flykte til Zambia, men ble nektet asyl. Landet sendte ham tilbake til Zimbabwe.
Les mer om:

Syklet 50 mil for å lage flerbruksbane

Sofie ville lage noe til barna i Livingstone i Zambia og slang seg dermed på sykkelen i dagevis for å samle inn penger.
Les mer om:

En av Zimbabwes mest kjente opposisjonspolitikere er pågrepet

Opposisjonspolitikeren Tendai Biti er pågrepet i Zimbabwe idet han forsøkte å flykte til nabolandet Zambia, opplyser hans advokat.
Les mer om:

Sofie (24) fikk oppleve både elendighet og vakre stunder i Afrika

Sofie Rasmussen (24) er tilbake etter ti måneder i Zambia. Der har hun opplevd et liv vidt forskjellig fra det vi lever i Norge. SEN BEGRAVELSE. - Begravelsen til en jente som døde for 13 år siden. Først nå hadde familien råd til å kjøpe gravstein og holde seremoni, sier Sofie Rasmussen. Bildet er tatt i september i fjor.

I dag kan Alidas mor bli tvangsreturnert til Zambia: – Jeg har det ikke bra. I dag er siste dag for meg, og jeg venter på at jeg får beskjed fra advokaten

I dag er utreisefristen for Bwalya Musanshiko, moren til Alida (8). I morgentimene torsdag har hun fortsatt et håp om at tvangsreturen kan bli stanset.
Les mer om:

Andersen fra Nord-Korea til Sør-Korea

Jørn Andersen fortsetter trenerkarrieren i sørkoreanske Incheon United. Det bekrefter 55-åringen selv overfor Dagbladet. Andersen ga som landslagssjef for Nord-Korea tidligere i år, og sier han hadde tilbud om å overta både Kamerun, Zambia og Hongkong. Men han hadde mest lyst til å trene et klubblag igjen, og derfor ble det Incheon United.

Takket nei til Kamerun og Zambia - klar for klubb i Sør-Korea

Ettertraktet etter Nord-Korea-jobben.

Alida (8) er født i Norge og har norsk far. Nå kan hun bli tvangsflyttet

Den norske åtteåringen har aldri vært i Afrika. Likevel kan hun bli tvunget til å flytte til Zambia – og miste livet hun kjenner i Norge.
Les mer om:

NIF fikk tre anmerkninger av Skatt Øst: – Tilfreds

ULLEVAAL (VG/E24) Det faglige innholdet i idrettsforbundets tur til Zambia var så faglig tynt at Skatt Øst omdefinerte store deler av turen til en «feriereise». Samtidig får NIF tilbakebetalt over to hundre tusen kroner etter kemnerens granskning av økonomien på Idrettens Hus.
Les mer om:

Ber «halvnakne» kvinner om å ikke vise seg på biblioteket

Universitetet i Zambia mener «halvnakne» kvinner «forstyrrer mannlige medstudenter».
Les mer om:

Kristina Antal (Romsås) er frivillig i Zambia: Vil sykle 50 mil for å samle inn penger

25-åringen Kristina Antal fra Romsås har planer om å sykle 500 kilometer for å samle inn penger til å bygge en flerbruksbane hos SOS barnebyer i Livingstone.
Les mer om:

Livgivende Molde-hjelp til de glemte flyktningene

I Zambia, nær grensa til Kongo, har 20.000 flyktninger samlet seg. De kommer fra Kongo, Rwanda, Somalia og fem andre land – de har flyktet fra krig og overgrep. Og de er glemt av alle. Nesten alle.

Livgivende Molde-hjelp til de glemte flyktningene(pluss)

I Zambia, nær grensa til Kongo, har 20.000 flyktninger samlet seg. De kommer fra Kongo, Rwanda, Somalia og fem andre land – de har flyktet fra krig og overgrep. Og de er glemt av alle. Nesten alle.

Med hjertet i Zambia

Hun fikk sitt første møte med den zambiske landsbygda da hun var 13 år gammel. Siden har Hamar-jenta Birgitte Vold knyttet tette bånd med mennesker og lokalsamfunn i det fattige afrikanske landet, og gjort sitt for å hjelpe. Nå ønsker hun å bidra mer.