Nyheter om Zürich


Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick. Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette. Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen. Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar.

Lufthansa: Nye ruter til Stavanger og Bergen

Lufthansa Group styrker tilbudet til Vestlandet med helårsrute fra Frankfurt til Stavanger og sommerruter fra Zürich og München til Bergen. Samtidig økes frekvensen på ruten mellom Frankfurt og Bergen fra 8 til 10 ukentlige avganger.

Bislett Games 16. juni neste år

Neste sesongs Diamond League i friidrett skal omfatte 14 stemne frå mai til september. Datoen for Bislett Games er torsdag 16. juni. Kalendaren blei offentleggjort i dag, og fortel at DL-sesongen opnar i Doha 13. mai. Finalen går over to dagar i Zürich 7. og 8. september. Dette er Diamond League 2022: *13. mai Doha *21. mai Birmingham eller London *28. mai Eugene *5. juni Rabat *9. juni Roma *16. juni Oslo (Bislett Games) *18. juni Paris *30. juni Stockholm *30. juli Shanghai *6. ausgust Kina (by enno ikkje bestemt) *10. august Monaco '26. august Lausanne *2. september Brussel *7.-8.

Fem bytter blir trolig permanent

Det som ble innført som en prøveordning under korona ser ut til å bli permanent. Fotballens internasjonale lovkomité (Ifab), som forvalter fotballens regelverk, foreslår å gjøre adgangen til å bytte fem spillere i løpet av en kamp mot dagens regel med tre bytter.

Foreslår å innføre fem bytter

Fotballens internasjonale lovkomité (Ifab), som forvalter fotballens regelverk, foreslår å gjøre adgangen til å bytte fem spillere permanent. Det var konklusjonen etter et virtuelt konsultasjonsmøte onsdag, som forberedelse til forretningsmøtet i november der dagsorden for Ifabs årsmøte i mars skal fastsettes. Antall bytter ble utvidet fra tre til fem i forbindelse med viruspandemien, da mange ligaer etter nedstengningen måtte spilles ferdig midt på sommeren i sterk hete. Ordningen ble forlenget og gjelder fortsatt.

Iuel med 2.-plass i Berlin

Amalie Iuel løp søndag 400 meter i det tradisjonsrike ISTAF-stevnet i Berlin. I sin tredje 400-meter på fire dager, endte hun på andreplass med tiden 52,15. – Det er vondt, det er det, sier hun til NRK om det tøffe løpsprogrammet. Torsdag satte hun norsk rekord på distansen med 51,64 i Zürich, fredag ble hun norsk mester. Corinna Schwab vant med 51.51. Nå er sesongen over for den norske 27-åringen. – Det har vært en del nedturer, det har det.
Les mer om:

Amalie Iuel tok NM-gull

Dagen etter at hun satte ny norsk rekord på 400 meter hekk i Zürich vant Amalie Iuel NM på den samme distansen med tiden 52.68.
Les mer om:

Warholm dropper NM

Trener Leif Olav Alnes bekrefter fredag ettermiddag overfor NRK at Karsten Warholm likevel ikke stiller til start på 400 meter flatt i friidretts-NM i Kristiansand. – Vi har gjort alt vi kan for å få ham klar til start, men det er rett og slett ikke mulig. Hjertet sier ja, men det ville stride mot all sunn fornuft å stille til start, sier Alnes til NRK. For torsdagens Diamond League-triumf kostet krefter. – Jeg har på mange måter lyst, men samtidig stritter det litt imot. Det har vært en lang sesong og kroppen er sliten. Jeg hadde lyst, for ellers hadde jeg ikke vært her.

Gjert om Jakob Ingebrigtsen: – Har hatt det tøft etter OL-gullet

ZÜRICH (VG) Jakob Ingebrigtsens OL-triumf har kostet krefter. – Han har hatt det tøft etter OL-gullet, innrømmer pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.
Les mer om:

Warholm sikret sitt andre Diamond League-trofé med seier i Zürich

Karsten Warholm, som bor i Nydalen, var langt unna verdensrekorden, men stormet likevel til seier og sikret sitt andre strake Diamond League-trofé.
Les mer om:

Warholm vant overlegent i Zürich

ZÜRICH/OSLO (VG) Karsten Warholm (25) hadde full kontroll fra start, vant enkelt med tiden 47,35 og sikret sin andre Diamond League-tittel.
Les mer om:

Warholm vant overlegent i Zürich

Nytt tap for Lura
Les mer om:

Warholm vant overlegent i Zürich: – Jeg driter i alle disse pengene

ZÜRICH/OSLO (VG) Karsten Warholm (25) hadde full kontroll fra start, vant enkelt med tiden 47,35 sekunder og sikret sin andre Diamond League-tittel.
Les mer om:

Warholm sikret Diamond League-troféet etter maktdemonstrasjon

Karsten Warholm imponerte i Zürich.
Les mer om:

Ingebrigtsen tapte Cheruiyot-duellen i Zürich: – Etter Tokyo har mye vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (VG) Jakob Ingebrigtsen (20) ble så vidt slått av Timothy Cheruiyot (25) på 1500 meteren i Zürich. Cheruiyot var åtte hundredeler foran.
Les mer om:

Ingebrigtsen tapte Cheruiyot-duellen i Zürich: – Etter Tokyo har mye vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (VG) Jakob Ingebrigtsen (20) måtte se seg slått med åtte hundredeler av rivalen Timothy Cheruiyot (25) på 1500 meteren i Zürich. Dermed røk også Diamond League-tittelen.

Ingebrigtsen har slitt med motivasjonen etter OL-gullet: – Mye har vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen ble spurtslått like før målstreken av sin argeste rival i Diamond League-finalen. Nå er han glad for at sesongen er over.

Ingebrigtsen har slitt med motivasjonen etter OL-gullet: – Mye har vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen ble spurtslått like før målstreken av sin argeste rival i Diamond League-finalen. Etter tapet er han mest glad for at sesongen er over.

Glemte hvordan det var å løpe uten hekker: – Måtte skjerpe meg

ZÜRICH/OSLO (NRK): Med ny norgesrekord på 400 meter ble det en alle tiders kveld for Amalie Iuel i Zürich. Men da hun stod på startstreken begynte hun å gruble.
Les mer om:

Ny norsk rekord på 400 meter

Under torsdagens Diamond League-stevne i Zürich satte Amalie Iuel ny norsk rekord på 400 m med tiden 51.64. Hun forbedret sin egen norgesrekord fra 2017 med 17 hundredeler.
Les mer om:

Opptur for Iuel

Amalie Iuel satte ny norgesrekord og ny personlig rekord på 400 meter med tiden 51.64 i Zürich. Men på starstreken hadde hun rett og slett glemt hvordan hun skulle løpe uten hekker:
Les mer om:

Amalie Iuel satte norsk rekord på 400 meter: – En liten trøst etter OL

ZÜRICH (VG) Amalie Iuel (27) vant 400 meteren i Zürich med tiden 51,64 torsdag kveld.
Les mer om:

Amalie Iuel satte norsk rekord på 400 meter: – En liten trøst etter OL

ZÜRICH (VG) Amalie Iuel (27) vant 400 meteren i Zürich med tiden 51,64 torsdag kveld.
Les mer om:

Warholm etter gullrusen: – Lidenskapen er drivkraften min

ZÜRICH (VG) Karsten Warholm (25) har takket nei til så å si alle forespørsler etter verdensrekorden og gullmedaljen i Tokyo. Han sier at drivkraften hans fremover vil være «lidenskapen», og er klar på at han vil fortsette også etter neste OL.
Les mer om:

Ble provosert av NRK-spørsmål: – Ikke noe jeg kan velge

ZÜRICH (VG) Jakob Ingebrigtsen (20) reagerte på spørsmål om hvorfor han droppet Diamond League-finalens 5000 meter onsdag.