Nyheter om Yr.no


Nå blir det ille kaldt på Begby – eller ...?

Tirsdag morgen meldte yr.no at det skulle bli hele 273 kuldegrader i Fredrikstad-distriktet. Litt vel friskt, kanskje?
Les mer om:

I kveld blir det kinokveld på Torjå

Kulturhuset har like godt rigga til storsalen ute i det fri. Fredag ettermiddag er det gedigne kinolerretet komme på plass, og under torgparasollane er det sett opp stolrekkjer i ly for regnet. Men blir det slik meteorologane melder på Yr.no, vil det letta til kvelds. Singing in the rain og Askeladden To kinoframsyningar står på programmet. Først ut er Askeladden – I Soria Moria slott. Det er ikkje fritt for at det vil bli ei eventyrleg og trolsk stemning når haustmørkret set inn idet filmen startar.
Les mer om:

Kjempesommer for campingplassene. Men Yr.no styrer bobilturistene

– Vi har økt omsetninga fra i fjor, som var helt fantastisk, sier driver av Fagernes Camping as, Kaja Funder Idstad. Men campingplassene merker at været og Yr.no styrer strømmen av kunder.
Les mer om:

Seilerlandslaget til prøve-OL

17. august starter prøve-OL i seiling i Enoshima i Japan. Det norske landslaget er allerede på plass og skal delta i seks klasser på OL-banen i 2020. I OL og under prøve-OL er det slik at hver nasjon får stille med kun én seiler/ett lag i hver klasse. Ialt vil det delta 46 nasjoner i prøve-OL.

Yr.no melder «klissete» vær og blå himmel på nudistsenter

På Yr.no sine hjemmesider står det at været er klissete på Isefjærleiren naturistsenter i Lillesand.
Les mer om:

Tåka lå tjukk som grøt over Troms - nå letter den

Men ifølge yr.no var det aldri noen tåke i fylket
Les mer om:

Tips fra søvnekspert – slik får du sove i varmen(pluss)

Yr.no melder om tropenetter i Innherred i helga. – Få temperaturen på soverommet så lav som mulig, råder søvnforsker ved universitetet i Bergen, Ståle Pallesen.
Les mer om:

Mer knallvær i vente

Til helga melder yr.no opp mot 27 grader i Harstad.
Les mer om:

Farenivået er økende for skogbrann

Yr.no melder nå gult farenivå for skogbrann i Tønsberg.
Les mer om:

Har vært mer nedbør hittil i juni enn i hele fjor sommer

Nedbørsoversikten på yr.no bekrefter at vi har fått en veldig våt start på sommeren i år.
Les mer om:

Varsler et voldsomt regnvær til natten

Rundt midnatt vil det bli et usedvanlig kraftig regnskyll over vårt distrikt, hvis prognosene fra yr.no slår til.
Les mer om:

– Traff spikeren på hodet!

Kjell Kjellen Bigset sin utblåsning mot yr.no tar av på Facebook.
Les mer om:

– Traff spikeren på hodet!

Kjell Kjellen Bigset sin utblåsning mot yr.no tar av på Facebook.
Les mer om:

Vaset - også på Haiti

Eit litt for raskt søk på yr.no om vêrutsikter for onsdagen ga ei skikkeleg overrasking, + 25 grader og skikkeleg regn på Vaset kunne umuleg stemme!
Les mer om:

Folk nyter finværet og i kveld blir det enda bedre

Graderstokken passerte 17 grader på flyplassen i Bodø i ettermiddag. Temperaturen skal fortsatt stige til over 18 grader i kveld ifølge yr.no. I sentrum har temperaturen passert 20 grader.
Les mer om:

Fortsatt fare for kraftig regn over Hedmarken

Nettstedet Yr.no varslet i går om kraftig nedbør over store deler av Østlandet, inkludert Hedmarken, tirsdag kveld - onsdag. Tirsdag morgen varsles det stadig om kraftige regnbyger østafjells.
Les mer om:

Full sommer!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Både på land og i båter var det tydelig at folk satte pris på den gode sommervarmen søndag ettermiddag.Også langs brygger, på lekeplasser og utesteder var det god stemning i søndagssola.Det fine varme været fortsetter i morgen. Tirsdag blir det også varmt, men litt mer skuet dersom meldingen til yr.no slår til. Onsdag kan det komme litt regn før solen titter frem igjen i god td før neste helg.

Saltdal blant de varmeste i dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Etter en 17. mai med strålende vær, ser finværet bare ut til å fortsette. Lørdag kunne flere steder i Nordland skilte med varmt vær. Både Saltdal, Mosjøen, Tjøtta, Sandnessjøen, Laksfors og Vega hadde alle over 22 grader, ifølge NRK Nordland. Det var før døgnet gikk inn i sine varmeste timer.

Hvem løper raskest opp her, skiløpere eller O-løpere?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENKOLLEN: Det ligger an til mange tøffe dueller når deltagerne i Grefsenkollen Opp starter på de 4 500 meterne med 270 høydemeter søndag 19. mai kl. 11.10. Naboer mot naboer, foreldre mot sønner og døtre, og framme i teten finnes noen av de sprekeste motbakkeløperne i landet i en tøff kamp mot hverandre og mot den lange bakken opp fra Muselunden til Grefsenkollen.

Slik blir 17. mai-været

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Finværet denne helgen har nok gitt mange håp om at også nasjonaldagen skal kunne bli fin. En nordvestlig vind har de seneste dagene gitt ganske kjølig luft selv om solen skinner. Vinden fra nordvest ser ut til å fortsette de neste par dagene, men så melder yr.no om mer sørlig vin ut over i uken. Finværet fortsetter og temperaturene ser ut til å stige til 15 grader onsdag, 17 grader torsdag og 18 (!) grader på 17. mai.

All slags vær i helga - og slik blir nasjonaldagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Åtte grader pluss, oppholdsvær og minimalt med vind på to meter i sekundet fra vest. Det er hva Yr skriver på sitt langtidsvarsel om været på nasjonaldagen. Det ser altså litt dårlig ut for de som ville ha sol denne dagen.Siden dette fortsatt er mange dager fram i tid, er prognosene imidlertid litt usikre.

Snø og vinterføre i heia

Bildet over er frå Osaliane og viser kor langt ein kan køyra innover Blåsjøvegen. Snøen har lagt seg etter snøfallet i natt, og Yr.no melder kaldt og meir snø på søndag i området. På webkamerat til Gullingen Turistsenter kan ein sjå korleis vêret er i det området. Du finn det på nettsida til Suldalsposten. Stavanger Turistforening opplyser på sine sider om vårskiføre over 1100 moh.
Les mer om:

Nei, me er vel i grunnen ikkje klare for meir snø no?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene», skriver yr.no i snøvarselet.Dei melder om opp til fem centimeter snø i låglandet. For årstida er det mykje. Men snøen har begynt å smelta på morgonkvisten, og bygeaktiviteten skal minka ut over dagen. Då kjem også sola fram, og temperaturen skal stiga til 5-8 grader. Eit tynt, tynt lag med snø på Bryne.

Sludd, snøbyger og skogbrannfare

Yr.no viser fare for snø og skogbrannfare samtidig i Trøndelag.

Derfor er lufta så disig for tida

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sahara-sanden som har skapt ekstra røde solnedganger de siste dagene, har for det meste lagt seg. Men fortsatt er lufta over Nord-Norge like disig som den var torsdag og fredag. Ifølge Meteorologisk Institutt skyldes det mest trolig forurensing fra flere ulike kilder.Blant annet har det vært skogbranner i Russland og Sverige, som kan ha bidratt til å øke luftforurensingen over Norge. Det skriver NRK.