Nyheter om Yr.no


Sola vil varme enda mer de neste dagene

Skyfri himmel, litt høyere temperatur og enda svakere vind. Det er værvarselet for vårt distrikt på yr.no for de neste dagene.
Les mer om:

Nå kommer solskinnsdagene for alvor, men det tar fortsatt litt tid før sommervarmen slår til for fullt

En titt på yr.no viser at det blir mye stabilt fint vær i valdresregionen i den neste tidagersperioden.
Les mer om:

Nykøyrde skispor til helga

Suldal kommune har nå opna opp for å køyra skiløyper i heia. Offentleg toalett stengt Løyper som vert køyrde opp er Ljosløypa, Langeli og Breiastøldalen. Toaletta er stengt grunna smittefare.
 Me ber dykk halda god avstand i løypene og elles lytta til anbefalte smitteråd. Ynskjer samstundes alle god tur, er meldinga frå kommunen. Godt turvêr Kommunalsjef Torbjørn Guggedal seier til avisa at kommunen har tatt ei vurdering, og nå som det er gode vêrutsikter, vel dei å tillata løypekøyring.
Les mer om:

Ikke sett bort snøskuffa ennå - ventes perioder med snø og snøbyger(pluss)

Skal en tro Yr.no ventes det å komme fra 0,7 millimeter til 12,3 nedbør fra klokken 06.00 til 12.00 onsdag. Ifølge vakthavende meteorolog er det ikke sannsynlig med de høye verdiene.
Les mer om:

Endelig vintervær - varsler snøfall og kulde

Til glede for noen og til ergrelse for andre, men til uka kommer det endelig et mer vanlig vintervær over vårt distrikt, hvis vi skal tro værvarslingstjenestene yr.no og storm.no.
Les mer om:

Varsler nytt lavtrykk: Søndag skal det blåse opp igjen

Yr.no har sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast.
Les mer om:

– Perfekte forhold i skitrekket

Fredag føremiddag er han og ein kollega i full sving med dei siste førebuingane før opning av skitrekket og varmestova i morgon laurdag. Og yr.no melder sol. Ser lovande ut Det er godt med snø i bakken, om lag 70 centimeter, som nå er trakka flat og fin av maskina i går. I traseen, med tre nedfartar, er det godt med snø, og begge heisane er klare. Nilsen ser ikkje svart på at det er meldt regn i slutten av helga. Det gjer berre godt, slik at snøen får setja seg.

Se så mye vannet har steget!

Like ved 15-tiden på mandag tok KV turen ut for å ta bilder av det stadig stigende høyvannet langs noen av byens bryggekanter. Det er uværet "Elsa" som herjer over landet og det er forventet at vannet skal stige mellom 100-120 cm over høyden oppgitt i tidevanntabellene. Yr.no har sendt ut farevarsel på oransje nivå. KV snakket med vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt på mandag morgen, da fortale hun at høyvannet skal være høyest mellom klokken 16-20, så deretter fra klokken 01-05.
Les mer om:

Venter kraftige vindkast - Sendt ut farevarsel

Det er ventet kraftige vindkast i hele Nord-Norge i helgen. Meteorologene har derfor sendt ut farevarsel, opplyses det om på yr.no
Les mer om:

Snart får vær-appene – og alle andre – data om Fredrikstad-været

Gøran Karlsens (Bym) bønn om kommunale værdata som kommuniserer med yr.no og andre værnettsteder, kan være besvart innen sommeren. Kommunen er nemlig i full gang med arbeidet.
Les mer om:

Vil at kommunen skal skaffe værstasjon i sentrum: – Tror vi har veldig bra vær

Bymiljølistas Gøran Karlsen vil ha utredet om Fredrikstad kommune har muligheten til å skaffe en værstasjon som kommuniserer med yr.no. Han mener blant annet det kan lokke flere til Fredrikstad om det synes godt hvor bra vær vi har.
Les mer om:

Raset på Suldalsvegen: Sandgrunnen gav etter

Det er nå lysregulert og innsnevra til ein køyrebane forbi raset i Lensmannsbakken, som ligg mellom Hiimsdalen og Juva på Suldalsvegen. Nattevakt Heile natt til i dag, torsdag, har det vore folk på staden, såkalla lyttevakt, for å følgja med på raset. Frå åttetida onsdag har det vore lysregulert på staden. Frå asfaltkanten er raset cirka ti til femten meter breitt.

Farevarsel for is på veiene

Det ventes is på veiene på hele Agder, det melder yr.no.
Les mer om:

"Ekstrem skredfare på Sunnmøre"

Varsom.no varslar stor skredfare på Sunnmøre. Yr.no varslar raudt farenivå for skred.
Les mer om:

Nå blir det ille kaldt på Begby – eller ...?

Tirsdag morgen meldte yr.no at det skulle bli hele 273 kuldegrader i Fredrikstad-distriktet. Litt vel friskt, kanskje?
Les mer om:

I kveld blir det kinokveld på Torjå

Kulturhuset har like godt rigga til storsalen ute i det fri. Fredag ettermiddag er det gedigne kinolerretet komme på plass, og under torgparasollane er det sett opp stolrekkjer i ly for regnet. Men blir det slik meteorologane melder på Yr.no, vil det letta til kvelds. Singing in the rain og Askeladden To kinoframsyningar står på programmet. Først ut er Askeladden – I Soria Moria slott. Det er ikkje fritt for at det vil bli ei eventyrleg og trolsk stemning når haustmørkret set inn idet filmen startar.
Les mer om:

Kjempesommer for campingplassene. Men Yr.no styrer bobilturistene

– Vi har økt omsetninga fra i fjor, som var helt fantastisk, sier driver av Fagernes Camping as, Kaja Funder Idstad. Men campingplassene merker at været og Yr.no styrer strømmen av kunder.
Les mer om:

Seilerlandslaget til prøve-OL

17. august starter prøve-OL i seiling i Enoshima i Japan. Det norske landslaget er allerede på plass og skal delta i seks klasser på OL-banen i 2020. I OL og under prøve-OL er det slik at hver nasjon får stille med kun én seiler/ett lag i hver klasse. Ialt vil det delta 46 nasjoner i prøve-OL.

Yr.no melder «klissete» vær og blå himmel på nudistsenter

På Yr.no sine hjemmesider står det at været er klissete på Isefjærleiren naturistsenter i Lillesand.
Les mer om:

Tåka lå tjukk som grøt over Troms - nå letter den

Men ifølge yr.no var det aldri noen tåke i fylket
Les mer om:

Tips fra søvnekspert – slik får du sove i varmen(pluss)

Yr.no melder om tropenetter i Innherred i helga. – Få temperaturen på soverommet så lav som mulig, råder søvnforsker ved universitetet i Bergen, Ståle Pallesen.
Les mer om:

Mer knallvær i vente

Til helga melder yr.no opp mot 27 grader i Harstad.
Les mer om:

Farenivået er økende for skogbrann

Yr.no melder nå gult farenivå for skogbrann i Tønsberg.
Les mer om:

Har vært mer nedbør hittil i juni enn i hele fjor sommer

Nedbørsoversikten på yr.no bekrefter at vi har fått en veldig våt start på sommeren i år.
Les mer om:

Varsler et voldsomt regnvær til natten

Rundt midnatt vil det bli et usedvanlig kraftig regnskyll over vårt distrikt, hvis prognosene fra yr.no slår til.
Les mer om: