Nyheter om Wikipedia


FREDAGSFJAS! Markus Nebys verste partyminne er på ekte dramatisk

Tjohei + yay! Endelig fredag. Og du vet hva det betyr. Nytt favorittfjes brekker ned sitt favorittfjas i spalten som heter… Du vet det: FREDAGSFJAS Denne uken tar vi en prat Markus Neby. Wikipedia beskriver ham som «en norsk humorist, musiker og radiovert». Litt tamt, så vi vil gjerne legge til at han er en skikkelig godklump. Sammen med Silje Nordnes og Ronny Brede Aase gikk Markus av tjeneste som programleder i P3morgen før jul.

Boligjakten fra helvete – se trailer

Kjøpet av første bolig er ofte stress, men det blir sjeldent så koko som dette. I Vivarium blir et ungt par fanget i jakten. Bokstavelig talt. Vihvafornoe? La oss sitere Wikipedia: Et vivarium er et område, oftest lukket, for å holde og drette opp dyr eller planter for observasjon eller forskning.

Ein politisk rebell - og kristen

Då eg bestemte meg for å skrive denne artikkelen om Kris Kristofferson (døypt Kristoffer), visste eg at det eigentleg var umuleg. 70 filmar, himmelen må vite kor mange LP-ar, EP-ar, singlar og CD-ar - og 1.180.000 treff på Wikipedia.
Les mer om:

– En stor skam for landet mitt

Etter tre års forbud er Wikipedia tilgjengelig igjen i Tyrkia. Ifølge Den tyrkiske ytringsfrihetforeningen er 288.310 nettsteder fremdeles blokkert i landet.
Les mer om:

FREDAGSJAS og et tilbakeblikk på karrieren med Petter Katastrofe ❤

Ny fredag, ny fredagsfjas! NÅ ER DET HELG! Spalten hvor våre favorittfjes brekker ned sitt favorittfjas. Denne uken er det litt ekstra kjut/trist/fint/skøy, fordi vi i tillegg går en siste tur ned Memory Lane med Petter Kristiansen alias Katastrofe. (På Petters Wikipedia står det til info: «Not to be confused with American rapper Katastrophe».

Fra CD-ROM til medierevolusjon

Torry Pedersen begynte i VG mens mobiler var slepbare, personsøkere fantes og Tostrup-kjelleren serverte såfremt du kunne ligge på gulvet uten å holde deg fast. Mye har endret seg. Torry Pedersen er et ekte tidsvitne. Han er lett å dra i gang. Les om Torry Pedersens foredrag på Software 2020 — En gang var CD-ROM det helt store, mimrer han. — Vi lagde VG på CD-ROM på midten av 90-tallet. Så kom World Wide Web. Det var usedvanlig PC-orientert i starten, og annonsene var særdeles små. Vi solgte annonser selv i starten, før annonsenettverkene begynte å gjøre seg gjeldende.

Tyrkisk domstol opphever forbud mot Wikipedia

Tyrkias forfatningsdomstol sier at regjeringens to år lange forbud mot Wikipedia er i strid med yringsfriheten.
Les mer om:

Mange tusen «penisfisk» skylt i land i California

Ifølge Wikipedia blir den mellom 10 og 30 centimeter lang.
Les mer om:

Lager du Norges smarteste smartby-løsning?

Frode Kjos ─ Alle byer har sin egen smartby-satsning. Jeg skulle ønske kommuner og byer var enda flinkere til å dele løsninger og erfaringer. Det er Frode Kjos i faggruppen Smartebyer som sier dette. Frode og faggruppen jakter på Norges smarteste smartbyløsning. Nominér din kandidat her. Frist: 7. januar Hva som er Smartby-løsning 2019 blir kjent på Software 2020.

LESARBREV: Feil om dugnad

I ei heilsides annonse frå SR-bank i siste Suldalsposten står det med store bokstavar: Legitimasjonsdugnad på Sand. Kva i alle dagar meiner banken med det? Har dei tilsette i banken byrja med gratisarbeid? Om ikkje, er dette heilt feil bruk av ordet dugnad. I Wikipedia har ordet denne forklaringa: «Dugnad (av norrønt dugnaðr, «hjelp») er arbeid utført i fellesskap der dei som medverkar ikkje vert betalte.

2 grep for en fremtidssikker dataarkitektur

Rick van der Lans er en av verdens mest anerkjente eksperter på dataarkitektur og business intelligence. I februar kommer han til Oslo. Rick van der Lans Gjennom to intense dager skal den internasjonale guruen dele av sin kunnskap med et knippe kursdeltakere.

2 grep for en fremtidssikker dataarkitektur

Rick van der Lans er en av verdens mest anerkjente eksperter på dataarkitektur og business intelligence. I februar kommer han til Oslo. Rick van der Lans Gjennom to intense dager skal den internasjonale guruen dele av sin kunnskap med et knippe kursdeltakere.

Carlsen-motstanderen hater å memorere trekk, bruker Wikipedia til å forberede seg og frykter for sjakkens fremtid

For to år siden var Wesley So (26) verdens nest beste spiller i klassisk sjakk. Denne helgen kan han gå til topps i grenen fischersjakk. Men på andre siden av brettet sitter en fryktet nordmann.
Les mer om:

Carlsen-motstanderen hater å memorere trekk, bruker Wikipedia til å forberede seg og frykter for sjakkens fremtid

For to år siden var Wesley So (26) verdens nest beste spiller i klassisk sjakk. Denne helgen kan han gå til topps i grenen fischersjakk. Men på andre siden av brettet sitter en fryktet nordmann.
Les mer om:

♫ Kesha vil lage et helvete – se comebacket

 I don’t wanna go to heaven without raising hell Etter det noe alternative albumet Rainbow (2017) er Kesha tilbake med et helvetes smell. Religiøse referanser kommer nemlig på rekke og rad i «Raising Hell», som ble sluppet torsdag ettermiddag. Se musikkvideoen nedenfor. Hallelujah I’m still here, still bringing it to ya Ohm like Buddha Good girls know how to get hard too, ya I’m all fucked up in my Sunday best No one can shame ’cause I love this dress Hungover, how’d it go?

A$AP Rocky innrømmer sexavhengighet

I et kommende TV-intervju forteller A$AP Rocky at han har vært sexavhengig siden ungdomsskolen. – Jeg var alltid avhengig av sex, sier han til radioveteranen Angie Martinez fra Power 105 i We TV-serien Untold Stories of Hip-Hop. – Jeg hadde ennå ikke engang sperm i testiklene, men jeg var bokstavelig talt kåt. 31-åringen har tidligere ofte snakket om sitt ekstreme sexliv, blant annet om en stor seng han kjøpte for 900 000 kroner til sexorgier. – Jeg har fotografert og dokumentert mange av dem. Kvinnene som jeg er rundt liker å være frisinnet som meg, sa han i fjor. – Min første orgie var i 7.

Tv-aksjonen – et norsk eventyr

Ifølge Wikipedia er eventyr «fantasifulle fortellinger om mennesker, dyr og overnaturlige vesener. Fortellingene inneholder gjerne faste stilmessige trekk som det var en gang, fantastiske elementer og handler ofte om overnaturlige og overmodige heltedåder.»
Les mer om:

Storfangst på fjorden

– Me hadde godt haill, ler Trond Eilertsen på telefon frå Jelsa, på klingande nordnorsk. Saman med Ingemann Grønnevik baska han den store kveita opp i båten. Draume-fangst Fredag agna dei lina med makrell og sette den utanfor Hebnes i Vindafjorden. Dagen etter hadde kveita bite på. – Dette er som ein draum, me har ikkje landa endå. Det er utruleg artig med så stor fangst, seier Eilertsen om opplevinga.

Historien: Hjemmelaget tivoli på søndag, 100-års jubileum neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Denne saken om Kjelsåsspeiderne og deres historie, sto først på trykk i Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalens medlemsblad: På Jakt og Vakt. Nordre Aker Budstikke får dele saken, skrevet av lagets Gudveig Henryette Aaby.En gammel institusjon Kjelsåsspeiderne er en gammel bevegelse i vårt nedslagsfelt, de fyller hundre år til neste år.

«Et veldig uformelt mesterskap, og først og fremst moro»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: Enspretten er en variant av gatefotball, og der ballen i utgangspunktet ikke kan sprette mer enn én gang og skal berøres av alle spillerne - rett fra wikipedia.no.- I fjor var det 40 som var med i konkurransen, fra 12 - 19 år. Erfaringene fra fjoråret var utelukkende positive. Deltakerne var sporty og humøret upåklagelig, sier initiativtager Magnus Ormåsen, og som gleder seg til neste mesterskap, søndag 16.

Wikipedia på alle språk blokkert i Kina

Alle språkversjoner av Wikipedia har blitt blokkert i Kina i forkant av 30 års markeringen for demonstrasjonene på Den himmelske freds plass.
Les mer om:

Kommunen har spennende planer i elva

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke kjenner til at Bymiljøetaten har lagt ut jobb på anbudsstedet mercell.no, om å etablere en fiskepassasje forbi Grønvoldterkselen: «Bymiljøetaten ønsker å etablere toveis fiskepassasje forbi Grønvoldterskelen i Akerselvas øvre deler. Terskelen ligger ved Kjelsås i umiddelbar nærhet til Teknisk museum. Tiltaket ligger i vannforekomsten «Akerselva oppstrøms Nydalsdammen», i Nordmarkvassdraget.