Nyheter om Washington


Åtte kvinner anklager talkshow-stjernen for seksuell trakassering

Charlie Rose beklager ovenfor kvinnene som har måttet tåle oppførselen hans. Historiene The Washington Post har gravd fram er mange.
Les mer om:

Trump-administrasjonen vil stenge PLO-kontoret i Washington

Palestinske myndigheter reagerer kraftig på at amerikanske myndigheter ikke vil fornye driftstillatelsen til PLOs kontor i Washington.
Les mer om:

Trump til Asia: Golf-diplomati og trusler om atomkrig

WASHINGTON DC (NRK): Makter Trump å tone ned konflikten med Nord-Korea under sin reise til Asia neste uke, eller kan han komme til å øke faren for atomkrig med nye trusler mot landet?

Trump om skattereform: «En gigantisk julepresang»

WASHINGTON DC (NRK): Mens Demokratene mener skattereformen plyndrer middelklassen, sier Donald Trump at den vil skape enorm velstand i USA.

Pyntet Det hvite hus med kjempeedderkopper

Et gigantisk spindelvev og invaderende edderkopper omgir Det hvite hus i Washington.

Forsvarsadvokat: – Ingen bevis for at Manafort samarbeidet med russerne

WASHINGTON D.C./MOSKVA/OSLO(NRK): Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort settes i husarrest etter at han er siktet for sammensvergelse mot USA og for hvitvasking av penger. Manaforts advokat sier at siktelsen er latterlig.

Tidligere Trump-medarbeider: – Har løyet om Russlands-etterforskningen

Den tidligere medarbeideren i Donald Trumps valgkampstab, George Papadopoulos, innrømmer å ha løyet til FBI i forbindelse med Russlands-etterforskningen, melder The Washington Post.
Les mer om:

Russlands-feberen inntar Washington

I dag kom de første arrestasjonene i etterforskningen av Russlands innblanding i den amerikanske valgkampen. Det får Washington til å gå av skaftet.
Les mer om:

Washington full av spekulasjoner etter avsløringer om Russland-etterforskning

Lørdag meldte CNN at de første siktelsene i forbindelse Russland-etterforskningen er tatt ut. Varetektsfengslingen skal angivelig skje allerede mandag.
Les mer om:

Washington holder pusten i påvente av mulige Russland-pågripelser

Frykt og forventning preger det politiske miljøet i Washington etter meldingen om at pågripelser i Russland-saken kan være rett rundt hjørnet. 
Les mer om:

Venter datakrasj, men ikke store avsløringer om Kennedy-drapet

Nasjonalarkivet i Washington forbereder seg på datakrasj når de siste hemmeligstemplede dokumentene om Kennedy-attentatet blir frigitt i dag. Konspirasjons­teoretikerne lar seg neppe overbevise om at siste ord er sagt.
Les mer om:

Trump lover slutt på «krigen mot jul»

Donald Trump lovet en slutt på kneblingen av prester og krigen mot jul da han talte til konservative kristne i Washington. Organisasjonen omtales som en hatgruppe.

Tre personer hindrer mer kaos rundt Trump

WASHINGTON DC (NRK): USAs president Donald Trump krevde at atomvåpenarsenalet ble tidoblet. Det var etter dette at utenriksminister Rex Tillerson kalte ham en idiot.

Google fant at russiske aktører kjøpte annonser før valget i fjor

Google har avdekket beviser for at russiske aktører kjøpte annonser i et forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget sist høst, skriver Washington Post. 

Treneren om spissen: – Visste ikke at han eksisterte for fem år siden

I 2012 jobbet Nord-Irlands Conor Washington som postmann. Historien hans er en av flere ting du trolig ikke visste om Norges motstander søndag.
Les mer om:

Helsetopper samlet for å løse verdens store sykdomsproblemer med forskning

Verdens helsetopper møttes i Washington denne uka for å finne forskningsløsninger på noen av våre største helseutfordringer. Camilla Stoltenberg fra Folkehelseinstituttet var der for å snakke om farlige, smittsomme sykdommer.

60 år siden Sputnik – starten på romkappløpet

Sovjetunionens oppskyting av Sputnik 1-satellitten for 60 år siden markerte startskuddet på romkappløpet mellom Moskva og Washington.
Les mer om:

60 år siden Sputnik – starten på romkappløpet

Sovjetunionens oppskyting av Sputnik 1-satellitten for 60 år siden markerte startskuddet på romkappløpet mellom Moskva og Washington.
Les mer om:

60 år siden Sputnik – starten på romkappløpet

Sovjetunionens oppskyting av Sputnik 1-satellitten for 60 år siden markerte startskuddet på romkappløpet mellom Moskva og Washington.
Les mer om:

USAs høyreside i skyttergraven mot strengere våpenlover

WASHINGTON DC (NRK): Den mest typiske reaksjonen på høyresiden er at man nå må få lov til å sørge over ofrene i fred, og ikke straks politisere tragedien i Las Vegas.
Les mer om:

USA utviser cubanske diplomatar

15 diplomatar på den cubanske ambassaden i Washington D.C. må forlate landet innan sju dagar. USA meiner Cuba ikkje har gjort nok for å trygge amerikanske diplomatar i Havanna.
Les mer om:

USAs helseminister Tom Price trekker seg

WASHINGTON, D.C./OSLO (VG) Helseminister Thomas Price trakk seg fredag etter sterk kritikk av hans hyppige bruk av privatfly.
Les mer om:

Donald Trump kan få mer makt neste år

WASHINGTON, D.C. (VG) Selv om presidentens popularitet er på et rekordlavt nivå, vil han høyst trolig få bedre arbeidsforhold etter neste års mellomvalg.

California forbereder seg på atomangrep fra Nord-Korea

WASHINGTON, D.C. (VG) Beliggende på USAs vestkyst er California blant statene på Fastlands-USA som vil være enklest å nå for nord-koreanske atomraketter.

Derfor kan Trump gå på skattesmell – men likevel feire det som seier

WASHINGTON, D.C. (VG) Allerede har presidenten måtte tåle et stort helsereform-nederlag. Amerikanske eksperter sier til VG at de tror en reell skattereform, slik Donald Trump har lovet, blir like vanskelig.