Nyheter om Washington


Russland åpner for nytt møte mellom Trump og Putin

Russlands ambassadør til USA sier de er åpne for et møte mellom Vladimir Putin og Donald Trump. Den amerikanske presidenten har invitert Putin til Washington.

Trump: – Viktig å komme godt overens med Putin og Russland

Trump og Det hvite hus inviterer Putin til Washington til høsten og påpeker viktigheten av et godt forhold mellom landene.

Det hvite hus inviterer Putin til møte i Washington i løpet av høsten

Donald Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders sier det er samtaler på gang om et nytt besøk, men hun kunne ikke si sikkert hvor det vil finne sted.

Det hvite hus inviterer Putin til møte i Washington i løpet av høsten

Donald Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders sier det er samtaler på gang om et nytt besøk, men hun kunne ikke si sikkert hvor det vil finne sted.

Det hvite hus inviterer Putin til møte i Washington i løpet av høsten

Donald Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders sier det er samtaler på gang om et nytt besøk, men hun kunne ikke si sikkert hvor det vil finne sted.

Etter Putin-bråket: Sterk støtte fra Trumps egne

WASHINGTON/OSLO (NRK): Donald Trump har fått hard kritikk etter toppmøtet med den russiske presidenten Vladimir Putin. Men fra egne velgere får Trump overveldende støtte for sin opptreden, viser en meningsmåling.

Russisk ambassade hjelper spionsiktet student i Washington

Den russiske ambassaden i Washington skal torsdag møte og bistå den russiske studenten Maria Butina (29), som er siktet for spionasje i USA.
Les mer om:

Våpenglade Maria frå Sibir kom inn i varmen i Washington – i fengsel til rettssaka startar

Russiske Maria Butina er skulda for å ha prøvd å infiltrere den amerikanske maktapparatet i Washington på vegner av Kreml. I kveld vart ho fengsla fram til rettssaka mot henne startar.
Les mer om:

Wayne Rooney ble presset ut av klubben

Wayne Rooney startet nylig et nytt liv i Washington. BBC fikk ham til å mimre litt om livet i Premier League og hvorfor han forlot Everton for andre gang. Det hele høres litt trist ut. Det ble bare med den ene sesongen i Everton etter at han skrev kontrakt i 2017. Dermed forlot Rooney London-klubben denne runden med bare 10 scoringer 31 kamper. Når det kommer frem måten Everton-exiten skjedde på, blir det hele bare litt trist. -Everton gjorde det tydelig for meg at hvis det kom et tilbud var det helt i i orden for dem å slippe meg.

Trump gjør helomvending om Russland-uttalelse: – Jeg trodde det var opplagt

WASHINGTON (NRK): Etter et døgn med knallhard kritikk som følge av Trumps Russland-uttalelser, hevder Trump nå at han sa det motsatte av det han egentlig ønsket å si i etterkant av møtet med Putin.
Les mer om:

Opprør blant Trumps partifeller etter toppmøtet med Putin

WASHINGTON (NRK) I kveld møter president Donald Trump sine partifeller i kongressen etter gårsdagens famøse toppmøte i Helsingfors. Mange republikanere har gått hardt ut mot presidenten, og krever tøffere tiltak overfor Russland.

Russisk kvinne siktet for agentvirksomhet i USA

Søndag ble kvinnen arrestert i Washington.
Les mer om:

Innbruddstyv brøt seg inn i fluktrom – gikk seg vill

Å be politiet om hjelp til å finne veien ut, var trolig ikke planen til innbruddstyven som brøt seg inn i et såkalt «Escape room» i Washington i helgen.
Les mer om:

Sterke reaksjoner i USA: – Trump er historieløs

WASHINGTON (NRK): Mens kommentatorene i USA beskylder Trump for å være historieløs og skape kaos, er presidentens opptreden i Nato Putins drømmescenario.
Les mer om:

Medier: NATO-landene styrker forsvaret mot Russland og terrorisme

NATO-landene skal ha blitt enige om å styrke forsvaret mot Russland og terrorisme, skriver Washington Post.
Les mer om:

Derfor har Trumps dommervalg enorme konsekvenser

WASHINGTON, D.C. (VG) Donald Trump får trolig godkjent Brett Kavanaugh (53) til USAs høyesterett. Det vil ta landet i en mer konservativ retning i flere tiår fremover.

Tove (45) slutter som Washington-korrespondent etter 12 år i USA

Etter 12 år som NRK-korrespondent i Washington pakker Tove Bjørgaas fra Svolvær kofferten og vender nesa tilbake til Oslo. Trygghet for hennes åtte år gamle sønn var et viktig argument etter flere skoleskytinger i USA de siste årene.
Les mer om:

Twitter-sjau mot falske kontoer

Twitter har trappet opp kampen mot falske kontoer, og stengte over 70 millioner kontoer i mai og juni, skriver Washington Post.
Les mer om:

Uruguays mirakelmann (71) har sjelden sykdom – her er hans Norge-råd

NIZJNIJ NOVGOROD (VG) Han kan ikke gå selv uten hjelp. Men Óscar Washington Tabárez (71) har båret frem Uruguay i 12 år.
Les mer om:

Trumps miljøvernsjef går av

WASHINGTON/OSLO (NRK): Han har fornektet menneskeskapte klimaendringer og brukt skattepenger over en lav sko. Samtidig har få vært bedre på å føre Trump-politikk enn ham. Nå går den kontroversielle sjefen for det amerikanske miljødirektoratet EPA, Scott Pruitt, av.

Farvel, Washington

Det er som å slå opp med kjæresten en vet det er på tide å forlate. Den en er så glad i, men som en ikke helt forstår lenger. En rød bil får heller ikke bli med videre.
Les mer om:

Nærmere 600 demonstranter arrestert i USA

Rundt 575 personer ble arrestert i Washington for å ha deltatt i ulovlige demonstrasjoner, opplyser politiet. Lørdag er det planlagt protester over hele landet.
Les mer om:

Rooney i USA for å fullføre MLS-overgang

Everton bekreftet torsdag at Wayne Rooney har reist til Washington for å fullføre overgangen til MLS-klubben DC United.

Wayne Rooney er beviset på at fotball er underholdning

Vi har vokst opp med favorittlag og favorittspillere som følges i tykt og tynt. Går det bra med «våre» har vi det også bra. Dette er en indikasjon om at fotball er mer enn underholdning. Uansett hvor underholdende våre favoritter spiller, er nedturen stor hvis innsatsen premieres med tap. Men Wayne Rooney er beviset på at fotball også er en sentral aktør i underholdningsbransjen. Dette ble en i overkant lang ingress, men skitt au. Poenget er at «fotball-pensjonisten» som har trukket seg tilbake fra europeisk toppfotball, trekker seg som kjent tilbake med overgang til MLS-klubben D.C.

Rooney reiser til USA for å fullføre MLS-overgang

Wayne Rooney vil ankomme Washington torsdag for å fullføre overgangen til MLS-klubben DC United, har en kilde bekreftet til nyhetsbyrået AFP.
Les mer om: