Nyheter om Washington


Rådgiver i Trump-kampanjen vil samarbeide med FBI

WASHINGTON, D.C. (VG) Rick Gates, som var tidligere Trump-kampanjesjef Paul Manaforts nærmeste medarbeider, erkjenner skyld i konspirasjon og falsk forklaring.
Les mer om:

Trump innfører «kraftigste sanksjoner mot Nord-Korea noensinne»

WASHINGTON, D.C. (VG) Nye sanksjoner mot 56 ulike foretak innen shipping og handel skal sørge for at Nord-Korea ikke klarer å snike seg unna tidligere innførte sanksjoner.

– Vi kaster kroppsdeler i massegraver. Det er alt vi kan gjøre

Assads bombardement av Øst-Ghouta har blitt kalt en av de voldeligste episodene i den sju år lange borgerkrigen i Syria. – Vi er vant til flyangrep, men har aldri sett noe som dette, sier et øyenvitne til Washington Post.
Les mer om:

NRA beskylder skoleelever for å utnytte menneskers sorg

WASHINGTON, D.C. (VG) Mens Donald Trump lanserer konkrete forslag til strengere lover, mener den mektige våpenorganisasjonen NRA at de som snakker våpenpolitikk ikke bryr seg om barn.

Florida-overlevende beskyldt for å være innleid skuespiller

NEW YORK/WASHINGTON (VG) Han filmet skolemassakren, ble nesten skutt av drapsmannen og har vært intervjuet av de store amerikanske TV-kanalene siden. Så ble 17-åringen beskyldt for å være innleid skuespiller.
Les mer om:

Trump vil ha etterforskning av Obama

WASHINGTON, D.C. (VG) Den amerikanske presidenten antyder at hans forgjenger, Barack Obama, bør bli etterforsket for at han ikke gjorde noe med Russlands forsøk på å påvirke valget i 2016.

Avis: Hemmelig møte mellom USA og Nord-Korea avlyst i siste sekund

USAs visepresident Mike Pence skulle ifølge regjeringskilder ha vært i møte med offisielle representanter for Nord-Korea i Pyeongchang, skriver Washington Post. Men sånn ble det ikke.
Les mer om:

Overlevende etter skolemassakre er sinte på Trump: «Du gjør meg kvalm»

Overlevende etter skoleskytingen i Florida snur sorg til handling. Nå planlegger de storprotest i Washington DC.
Les mer om:

Klæbos morfar vekker oppsikt i USA: - Hva er det dere gjør i Norge?

Johannes Høsflot Klæbo og morfar og trener Kåre Høsflot får amerikanerne til å rette blikket mot langrennssporten. Washington Posts Charles Culpepper gnir seg i øynene over gullguttens historie.
Les mer om:

Disse kan utfordre Trump i 2020

WASHINGTON, D.C. (VG) Det er fremdeles lenge til USA igjen skal velge president. Likevel er det mange som allerede nå ser ut til å posisjonere seg for å skyve Donald Trump ut av Det hvite hus.

Overlevende fra Florida maner til landsomfattende protester

Elever som overlevde skolemassakren i Florida, oppfordrer amerikanere over hele landet til å protestere i Washington og andre byer mot USAs liberale våpenlover.
Les mer om:

«Raddis-pissoaret NRK må faen meg kvitte seg med svin som deg.»

WASHINGTON, D.C. (NRK): Jeg husker fortsatt den hese, raspende stemmen i røret: «Vi vet hvor barna dine går. Bare pass deg, din jævel.» Nattlige oppringninger, gjentatte trusler. Noen ganger om at drap var forestående. Til slutt måtte jeg trekke ut ledningen før jeg gikk til sengs.
Les mer om:

Falsk alarm om skyting ved college i USA

Tungt bevæpnet amerikansk politi rykket ut til meldinger om skyting ved et college i delstaten Washington. Flere timer senere ble alarmen avblåst.
Les mer om:

Meldinger om skyting ved college i USA

Tungt bevæpnet amerikansk politi gjennomsøker et college i delstaten Washington etter meldinger om skyting. Det er ikke meldt om ofre, opplyser brannvesenet.

Melding om skoleskyting i USA

En skole i Washington ble fredag evakuert etter meldinger om skyting. Politiet har ikke funnet tegn til skyting i området og utelukker ikke at det kan ha vært falsk alarm.

Falsk alarm om skyteepisode på skole i USA

Politiet har ikke funnet tegn til skyting ved Highline College i delstaten Washington i USA.

Nostalgisk pressehistorie med høy aktualitet

Stjernespekket Spielberg-versjon av The Washington Posts håndtering av Pentagon-papirene.
Les mer om:

Episode utenfor NSAs hovedkontor i USA var ikke terror

Tre personer er pågrepet etter en episode utenfor etterretningsorganet NSAs hovedkvarter utenfor Washington. FBI tror ikke hendelsen var terror.
Les mer om:

Hopp-barten skaper oppstuss i USA

Washington Post: - Robert Johansson og hans utrolige bart tok OL-bronse i hopp.
Les mer om:

Har Trump sine 2000 løgnar endra media?

Ifølgje faktasjekken til avisa Washington Post har Trump loge over 2000 gongar i 2017. – Han har gjort alt han kan for å rive ned tilliten folk har til media, seier medieforskar.
Les mer om:

Kaller Donald Trump for tonedøv etter konevold-skandale

WASHINGTON, D.C. (VG) Donald Trump sier dette er en tøff tid for hans rådgiver som denne uken måtte gå av etter anklager om konevold. Presidenten uttrykker ingen sympati forkvinnene.

Trump har beordret den første militærparaden i Washington siden 1991

Donald Trump ble så imponert da han overvar en militærparade i Frankrike i fjor, at han ba Pentagon om å holde en parade i Washington. Nå er planleggingen i gang.

En god dag for Russland – eller en skandale tusen ganger verre enn Watergate?

WASHINGTON DC (NRK): I USA er politikere og presse i opprør etter at president Donald Trump ga tillatelse til å offentliggjøre et hemmelig dokument som angivelig viser at FBI misbrukte sin makt for å få rettens tillatelse til å avlytte en tidligere medarbeider i Trumps valgkampanje.

USAs nye atomplan: Derfor bryter Trump med Obamas atompolitikk

Det amerikanske forsvarsdepartementet har offentliggjort sin nye strategi for atomvåpen. Ifølge The Washington Post vil Trump-administrasjonen gå bort fra Obamas politikk om å nedskalere landets atomarsenal.

Kongresskomité har offentliggjort omstridt notat

Notatet om FBI som står i sentrum for en kraftig politisk strid i Washington, er offentliggjort av etterretningskomiteen i Representantenes hus.
Les mer om: