Nyheter om Wang


Gjør helomvending – fortsetter som landslagstrener i Kina

Siden 2017 har Bernhard Rønning jobbet i det kinesiske trenerteamet i langrenn, men etter vinterens OL i Beijing var planen å slutte. Nå har han ombestemt seg og sagt ja til fire nye år. Han får også med seg Ole-Marius Bach, Terje Langli og Lars Christian Aabol. Årsaken til helomvendingen er at laget får base i Skandinavia hele det kommende året.

Hvilken hall bør komme først?

Tønsbergs Blad har den 26.4. et større oppslag der de borgerlige/småborgerlige partiene Høyre, FrP, Venstre og MDG beklager seg over kommunestyrets flertallsvedtak om å prioritere ny svømmehall framfor disponering av Messehall B til Wang Toppidrett og enkeltgrupper innen idrett og musikk. Et vedtak som var helt i tråd med administrasjonens innstilling i saken.
Les mer om:

Marius har lagt marerittet bak seg - det han gjorde i Oslos gater vekket oppsikt

OSLO: Marius Liljeberg Wang var ute med skade i et halvt års tid i fjor høst og i vinter. Herkules-løperens prestasjon i Sentrumsløpet vekket derfor oppsikt. 20-åringen løp nemlig mila på 31,18 minutter og ble nummer fem totalt.
Les mer om:

Karstein Johaug vil søke på landslagsjobben

Therese Johaugs bror og sparringpartner de siste årene, Karstein Johaug, bekrefter til NRK at han vil søke på den ledige stillingen som landslagstrener for langrennsdamene. – Det har kommet en del spørsmål rundt det. Jeg har jo fungert som sparringpartner for Therese og jeg vet i hvert fall hvordan hun har trent. Det er noe som kan være til nytte for et kommende landslag, sier Johaug til NRK. Heidi Weng har tidligere uttalt at Johaug ville gjort en god jobb. Selv innrømmer han at det frister. – Jeg jobber som trener på Wang og har stor glede av det å trene folk og ha utvikling.
Les mer om:

Sterkt felt i Norway Chess

Sjakkstjerna Magnus Carlsen får selskap av mange solide motstandarar i den tiande utgåva av Norway Chess i Stavanger. – Vi er stolte av å ønskje toppsjakkspelarar velkomne tilbake til Stavanger til det som vil bli ei spennande turnering, seier grunnleggjar Kjell Madland i ei pressemelding. Carlsen har vunne turneringa dei tre siste åra. Desse deltek i turneringa i tillegg til Carlsen: Richard Rapport (Ungarn), Wesley So (USA), Shakhriyar Mamedyravov (Aserbajdsjan), Anish Giri (Nederland), Teymur Rajabov (Aserbajdsjan), Viswanathan Anand (India), Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike), Veselin Topa

Kinas og Ukrainas utenriksministre diskuterte krigen

Kinas utenriksminister Wang Yi snakket mandag med Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba for første gang på over en måned.
Les mer om:

Beklager ordlyden: – Bane Nor har ikke bedt om en fellingstillatelse. Vi er ikke jegere

– Det har åpenbart oppstått en misforståelse, og det beklager vi, sier Britt-Johanne Wang i Bane Nor. Både Noah og flere lesere reagerte på at de tilsynelatende vurderte å skyte beveren i Mobekken.
Les mer om:

Den kinesiske sprintsensasjonen: – Kun Klæbo som kan matche ham

Wang Qiang har tatt steget opp i verdenseliten.
Les mer om:

Kina: Vennskapet med Russland står fjellstøtt

Kinas utenriksminister Wang Yi omtaler Russland som landets viktigste strategiske partner, og sier vennskapet mellom landene fortsatt er «fjellstøtt».
Les mer om:

Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina

Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina, sa utenriksminister Wang Yi i en samtale med USAs utenriksminister Antony Blinken.
Les mer om:

To franskmenn på pallen

Richard Jouve fra Frankrike vant verdenscupsprinten i Drammen foran kinesiske Wang Qiang. Lucas Chanavat sørget for at det ble to franskmenn på pallen. Sivert Wiig ble beste nordmann på fjerdeplass. Også Pål Trøan Aune tok seg til finalen og ble nummer seks.

Jouve overlegen i Drammen - kineser nærmest

DRAMMEN (VG) Franske Richard Jouve (27) tok karrierens første verdenscupseier foran kinesiske Qiang Wang (28) og landsmann Lucas Chanavat (27).
Les mer om:

Fransk seier i overraskende prolog

Hele det norske sprintlandslaget, samt Even Northug, er utslått av korona. Dermed var forventningene til torsdagens sprintprolog i Drammen redusert sett med norske øyne. Med løpere som Klæbo, Valnes og Golberg ute av bildet, sørget Richard Jouve for fransk seier i en prolog med mange overraskelser. Ondrej Cerny fra Tsjekkia ble nemlig nummer to og Qiang Wang fra Kina nummer tre. Sivert Wiig ble beste nordmann på en sjetteplass.

Kina antyder at de vil ta på seg en meklerrolle mellom Russland og Ukraina

Kinas utenriksminister Wang Yi snakket tirsdag med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba. Der oppfordret han til at krisen løses gjennom forhandling.
Les mer om:

Dramatisk for Klæbo - vant på fotofinish

Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Lahti med et par skostørrelser ned til Lucas Chanavat i fotofinish. Sindre Bjørnestad Skar tok tredjeplassen. Med tre nordmenn i i herrenes sprintfinale dominerte de rød og blå-draktene feltet. Håvard Solås Taugbøl tok teten fra start, mens Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar la seg lengre bak i feltet. Kinesiske Qiang Wang imponerte med finaleplass, men falt i svingen inn på stadion. På oppløpet ledet Chanavat an, men Klæbo viste monsterkreftene og kom seg forbi og vant på fotofinish.

Wang kaller alle påstander om uigurene løgn

Kinas utenriksminister Wang Yi avviser alle internasjonale påstander og bekymringer om undertrykking av den uiguriske minoriteten.
Les mer om:

Kinas utenriksminister: Russlands bekymringer burde respekteres

Kinas utenriksminister Wang Yi mener Vesten må respektere russiske bekymringer i den spente Ukraina-konflikten.
Les mer om:

Kinas utenriksminister: Russlands bekymringer burde respekteres

Kinas utenriksminister Wang Yi mener Vesten må respektere russiske bekymringer i den spente Ukraina-konflikten.
Les mer om:

André pådro seg tre nakkebrudd: – Jeg trodde først at jeg bare hadde mistet pusten

André Wang Bjerketvedt (19) var både uheldig og heldig på en gang i Stjernehallen, da han i en U20-kamp mot Stjernen falt med skulder og hodet inn i vantet. For det kunne gått mye verre.
Les mer om:

Opplever stadig at bussen går for tidlig: – På fredag måtte jeg ta taxi

BAMBLE: To ganger den siste tiden har Pernille October Wang måtte ta taxi fordi bussen kjører før den oppsatte rutetiden.
Les mer om:

Kinesisk hockey – betre enn sitt rykte?

Før OL blei det sagt at Kinas ishockeylag var så dårleg at det ikkje hadde noko i OL å gjere. Laurdag måtte OL-sølvvinnar Tyskland slite for å vinne 3–2. Før jul gjekk det rykte om at IIHF ville nekte Kina deltaking i mennenes OL-turnering, og Noreg augna eit lite håp om å få OL-billett trass kvalifiseringsforliset i fjor. Men Kina fekk ha plassen, og var nær å ta poeng frå Tyskland. Som i ein del andre idrettar har Kina gitt statsborgarskap til utlendingar med eller utan kinesiske aner. I OL-troppen i ishockey er det 16 nordamerikanarar.

Disket og uthengt som «bajas»: – Helt sønderknust

ZHANGJIAKOU (NRK): Qiang Wang ødela OL-drømmen for Pål Golberg, men ikke minst også for seg selv. Ifølge trener Bernhard Rønning tar kineseren OL-nedturen på hjemmebane svært tungt.
Les mer om:

Disket og uthengt som «bajas»: – Helt sønderknust

ZHANGJIAKOU (NRK): Qiang Wang ødela OL-drømmen for Pål Golberg, men ikke minst også for seg selv. Ifølge trener Bernhard Rønning tar kineseren OL-nedturen på hjemmebane svært tungt.
Les mer om:

Frustrert Golberg fikk ødelagt OL-sprinten av disket kineser: – Det er et grovt overtramp

ZHANGJIAKOU (NRK): Her går Pål Golberg i bakken etter en hendelse med det kinesiske hjemmehåpet i sprintkvartfinalen. Det knuste nordmannens drøm om OL-medalje og fikk Qiang Wang disket.
Les mer om:

Forbløffet alle. Så ble han avslørt

Kinas langrennshåp Qiang Wang har tatt store steg siden han ble avslørt på ydmykende vis under OL i Pyeongchang i 2018 - og jakter nå revansje på hjemmebane i Beijing. Kineserne håper på en sensasjon.
Les mer om:

Mest lest siste uke