Nyheter om Volden


Amnesty: Suu Kyi stikker hodet i sanden

Aung San Suu Kyi og regjeringen hennes stikker hodet i sanden stilt overfor volden mot rohingya-muslimer vest i Myanmar, mener Amnesty International.

Suu Kyi om rohingya-volden: – Vi fordømmer alle brudd på menneskerettighetene

En sterkt presset Aung Suu Kyi uttaler seg for første gang om volden mot rohingya-muslimer.
Les mer om:

Aung San Suu Kyi: – Vi frykter ikke internasjonal gransking

Myanmars leder og nobelprisvinner, Aung San Suu Kyi sier hun og regjeringa er fullt klar over at verden følger med på volden i delstaten Rakhine. Hun fordømmer alle brudd på menneskerettigheter og vold.

Sikkerhetsrådet krever umiddelbar handling for å stanse volden i Myanmar

FNs sikkerhetsråd ber om at det umiddelbart tas grep for å stanse volden som har drevet flere hundre tusen rohingya-muslimer på flukt fra Myanmar.
Les mer om:

FNs sikkerhetsråd ber om strakstiltak for å stanse volden i Myanmar

FNs sikkerhetsråd har i et ekstraordinært møte onsdag kveld uttrykt alvorlig bekymring for situasjonen for den muslimske rohingya-minoriteten i Myanmar.
Les mer om:

Spesialist: – Anabole steroider forklarer ikke Maxbo-drapet

NOTODDEN (NRK): Den drapstiltalte 23-åringen brukte store mengder anabole steroider de siste månedene før han tok livet av Frode Sanni. Det er uenighet om det kan har ført til den brutale volden i desember 2016.
Les mer om:

FNs sikkerhetsråd i hastemøte onsdag om Myanmar 

FNs sikkerhetsråd holder hastemøte onsdag for å diskutere angrepene og volden i Myanmar, der 300.000 muslimer er drevet på flukt til nabolandet Bangladesh.
Les mer om:

Truet med å drepe sønnen om han fortalte om volden hjemme

En 45 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til to år og seks måneders fengsel for vold mot en av sine sønner. Guttens stemor skal ha forsøkt å stoppe volden.

Ber Suu Kyi stoppe volden

STYRT: Forfølgelsen av Myanmars muslimer er del av en «svært systematisk og kalkulert strategi», mener Burma Human Rights Network.
Les mer om:

Brende mener Suu Kyi må stoppe volden i Myanmar

Utenriksminister Børge Brende (H) er svært bekymret over den humanitære situasjonen i Rakhine i Myanmar, og mener at fredsprisvinner Aung San Suu Kyi har et særlig ansvar for å stanse volden i landet.
Les mer om:

Masseflukten fra Myanmar fortsetter

Over 73.000 rohingya-muslimer har flyktet fra volden i Myanmar på under ti dager, ifølge FN. Kapasiteten ved leirene i Bangladesh er i ferd med å bli sprengt. 
Les mer om:

Politiet: Angrep av æresrelatert

Tenåringen som er siktet for vold mot en ungdomsskoleelev i Namsos utenfor en skole mandag ble tirsdag varetektsfengslet i to uker.Familiens ære er oppgitt som årsak til volden

Politiet: – Vi tror volden er æresrelatert

Politiet tror bakgrunnen for voldshendelsen på Namsos ungdomsskole mandag er æresrelatert.
Les mer om:

Alvorlig skadd etter slåsskamp

En mann fikk alvorlige hodeskader da han ble slått ned i Oslo natt til søndag, etter en slåsskamp mellom flere personer. En mann er pågrepet, mistenkt for å ha utøvd volden.
Les mer om:

Fox-sjef snur ryggen til Trump

Konsernsjef i 21st Century Fox og sønn til Trump-alliert Rupert Murdoch, James Murdoch, fordømmer den amerikanske presidentens reaksjon på volden i Charlottesville.
Les mer om:

Dette sa han og derfor er det omstridt

Presidentens pressekonferanse tirsdag, hvor Trump igjen hevdet at venstreaktivister var like medskyldig i volden ved en høyrenasjonalistisk protest forrige helg, har rystet USA.
Les mer om:

Børge Brende går hardt ut mot uttalelsene til Donald Trump: – Det han sier er feil

President Donald Trumps uttalelser skaper kraftige reaksjoner etter at han hevdet at begge sider hadde skyld i volden i Charlottesville

Obamas setter Twitter-rekord med melding etter volden i Charlottesville

Aldri har en Twitter-melding fått så mange «likes» som den ekspresident Barack Obama sendte ut etter at høyrenasjonalister samlet seg i Charlottesville. 
Les mer om:

Mann tiltalt for mishandling og seksuelle overgrep mot kona

Mannen i 30-årene skal ha mishandlet sin kone både fysisk og pyskisk. I tillegg til volden skal kvinnen ha blitt utsatt for seksuelle overgrep.
Les mer om:

Kraftige reaksjoner etter at Trump snudde igjen

Både partikolleger og politiske motstandere tar avstand fra president Trumps nye uttalelse om at begge sider må ta skylden for volden i Charlottesville. 
Les mer om:

Fagforeningstopp forlater Trump i protest

Lederen for USAs største fagforening trekker seg fra Donald Trumps industriråd etter at presidenten igjen ga begge sider skylden for volden i Charlottesville.
Les mer om:

Trump: Begge sider har skyld i volden i Charlottesville

USAs president Donald Trump sier begge sider har skyld i de voldelige opptøyene som oppsto da høyreekstreme demonstrerte i Charlottesville helgen. 

Trump om volden i Charlottesville: Jeg mener begge sider har skyld

Begge sider må ta skylden for volden i Charlottesville i helgen, sa USAs president Donald Trump da han i kveld igjen kommenterte opptøyene da de høyreekstreme demonstrerte.

Trump fordømmer nynazister og hatgrupper

USAs president Donald Trump fordømmer hvite maktgrupper og volden som oppsto under helgens demonstrasjoner i Charlottesville

Trump fordømmer volden i Virginia, men får kritikk: - President, vi må kalle ondskapen ved sitt rette navn

Presidenten får kritikk for å ikke omtale demonstrantene som nazister eller hvite nasjonalister.
Les mer om: