Nyheter om Volden


Slått bevisstløs på russefest

Skadene 18-åringen ble påført gjorde at han stod i fare for å bli blind på ett øye. Nå er en guttegjeng dømt for den grove volden.
Les mer om:

En mann (26) tilsto parteringsdrapet alene. Nå er tre likevel tiltalt.

To menn i 20-årene er tiltalt for å ha drept og partert en mann på Ammerud i Oslo. En kvinne er tiltalt for å ikke avverge volden.
Les mer om:

Undersøker miljø som setter familiens ære over norsk lov

I etterkant av volden som skjedde utenfor en ungdomsskole i august, har politiet gått bredt til verks for å finne svar på hva som skjedde og hvorfor.
Les mer om:

Einar angrepet av folkemengde i Kenya- fryktet for livet

Einar Lyngar fryktet for livet da en stor, beruset folkemengde ville ha han ut av bilen i Kenya i går. Han fikk oppleve volden og dramatikken i forkant av valget på svært nært hold.
Les mer om:

Kanskje på sin siste turnering

Jentene og guttene fra IL Malm er med på Stopp Volden cup i helgen. Neste år er det ikke sikkert de kan stille lag i serien.
Les mer om:

Kanskje på sin siste turnering

Jentene og guttene fra IL Malm er med på Stopp Volden cup i helgen. Neste år er det ikke sikkert de kan stille lag i serien.
Les mer om:

Kvinne i 60-årene overfalt

En kvinne i 60-årene ble funnet overfalt i sitt eget hjem i Kristiansand fredag formiddag. Politiet etterforsker volden, mens kvinnen får behandling for skadene på sykehuset.

Kvindøl dømt for vold og drapstrusler

En mann i begynnelsen av 40-årene fra Kvinesdal er dømt til fengsel i halvannet år etter grov vold og trusler mot sin tidligere kone. Volden dreide seg blant annet om pisking og høytrykkspyling.

Politiet: Kvinne (48) ble drept med lampefot

En 23 år gammel mann har innrømmet å ha utført den massive volden som tok livet av en kvinne han bodde hos. Ifølge politiet ble det brukt blant annet foten på en lampe.
Les mer om:

– De drepte mine foreldre

COX'S BAZAR, BANGLADESH (NRK): De fleste som har flyktet fra volden i Myanmar er barn. Mange av dem har sett grufulle ting skje, og er blitt foreldreløse på brutalt vis.
Les mer om:

Pique utelukker ikke landslagsexit

Barcelonastjernen Gerard Pique sa til pressen sent i går kveld at han ikke utelukker å trekke seg fra landslaget. Også fotballverden er rystet over demonstrasjonene og volden under det katalanske uavhengighetsvalget i helgen. Pique begynte å gråte da han fortalte om det spansk politi gjorde da de angrep katalanerne under valget. Pique selv ble møtt med protester fra tilskuerne på landslagstreningen i går kveld.
Les mer om:

– Før hadde vi et godt liv. Nå har vi ikke mat eller klær

COX'S BAZAR (NRK): Over en halv million har den siste måneden flyktet fra volden i Myanmar og til Bangladesh. Her møter de fulle flyktningleirer, pøsende regn, gjørme og knappe rasjoner.
Les mer om:

– Vi håper å kunne ta resten av lekkasjene også

Yngve Volden i Statens vegvesen skulle gjerne sett at de fikk tettet Maursundtunnelen fullstendig.
Les mer om:

Amnesty: Suu Kyi stikker hodet i sanden

Aung San Suu Kyi og regjeringen hennes stikker hodet i sanden stilt overfor volden mot rohingya-muslimer vest i Myanmar, mener Amnesty International.

Suu Kyi om rohingya-volden: – Vi fordømmer alle brudd på menneskerettighetene

En sterkt presset Aung Suu Kyi uttaler seg for første gang om volden mot rohingya-muslimer.
Les mer om:

Aung San Suu Kyi: – Vi frykter ikke internasjonal gransking

Myanmars leder og nobelprisvinner, Aung San Suu Kyi sier hun og regjeringa er fullt klar over at verden følger med på volden i delstaten Rakhine. Hun fordømmer alle brudd på menneskerettigheter og vold.

Sikkerhetsrådet krever umiddelbar handling for å stanse volden i Myanmar

FNs sikkerhetsråd ber om at det umiddelbart tas grep for å stanse volden som har drevet flere hundre tusen rohingya-muslimer på flukt fra Myanmar.
Les mer om:

FNs sikkerhetsråd ber om strakstiltak for å stanse volden i Myanmar

FNs sikkerhetsråd har i et ekstraordinært møte onsdag kveld uttrykt alvorlig bekymring for situasjonen for den muslimske rohingya-minoriteten i Myanmar.
Les mer om:

Spesialist: – Anabole steroider forklarer ikke Maxbo-drapet

NOTODDEN (NRK): Den drapstiltalte 23-åringen brukte store mengder anabole steroider de siste månedene før han tok livet av Frode Sanni. Det er uenighet om det kan har ført til den brutale volden i desember 2016.
Les mer om:

FNs sikkerhetsråd i hastemøte onsdag om Myanmar 

FNs sikkerhetsråd holder hastemøte onsdag for å diskutere angrepene og volden i Myanmar, der 300.000 muslimer er drevet på flukt til nabolandet Bangladesh.
Les mer om:

Truet med å drepe sønnen om han fortalte om volden hjemme

En 45 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til to år og seks måneders fengsel for vold mot en av sine sønner. Guttens stemor skal ha forsøkt å stoppe volden.

Ber Suu Kyi stoppe volden

STYRT: Forfølgelsen av Myanmars muslimer er del av en «svært systematisk og kalkulert strategi», mener Burma Human Rights Network.
Les mer om:

Brende mener Suu Kyi må stoppe volden i Myanmar

Utenriksminister Børge Brende (H) er svært bekymret over den humanitære situasjonen i Rakhine i Myanmar, og mener at fredsprisvinner Aung San Suu Kyi har et særlig ansvar for å stanse volden i landet.
Les mer om:

Masseflukten fra Myanmar fortsetter

Over 73.000 rohingya-muslimer har flyktet fra volden i Myanmar på under ti dager, ifølge FN. Kapasiteten ved leirene i Bangladesh er i ferd med å bli sprengt. 
Les mer om:

Politiet: Angrep av æresrelatert

Tenåringen som er siktet for vold mot en ungdomsskoleelev i Namsos utenfor en skole mandag ble tirsdag varetektsfengslet i to uker.Familiens ære er oppgitt som årsak til volden