Nyheter om A-VM


Ishockey-VM for kvinner avlyst på grunn av koronaviruset

A-VM i ishockey for kvinner skulle opprinnelig gå av stabelen i Canada i slutten av mars. Nå er turneringen avlyst på grunn av koronaviruset.
Les mer om:

Ishockey-VM for kvinner avlyst på grunn av coronaviruset

A-VM i ishockey for kvinner skulle opprinnelig gå av stabelen i Canada i slutten av mars. Nå er turneringen avlyst på grunn av coronaviruset.
Les mer om:

Sikret VM-plassen

Det tok tid, men Norges vant til slutt med kalassifre 7-1 over Italia og sikret plassen i A-VM i ishockey.
Les mer om:

Viktig VM-seier for Norge

Med 5-3-seier over Østerrike tok de norske ishockeygutta et langt steg mot å sikre plassen i A-VM. Dette var de norske hockeyguttas første seier hittil i VM.

Keeper-Haugen fra sofaen: – Frustrerende for alle

BRATISLAVA (VG) Ishockeylandslagets mangeårige førstekeeper Lars Haugen (32) innrømmer at det er «forferdelig» å måtte se lagkameratene kjempe for å unngå nedrykk fra A-VM fra sofaen hjemme i Norge.
Les mer om:

Kvartfinalehåpet knust av Sveits

Sveits ble som fryktet for sterke for Norge og vant 4-1 i VM onsdag. Nå begynner kampen om å overleve i A-VM for Norge. Mer på TV2.no.
Les mer om:

«Damkronorna» rykket ned til B-VM

Sveriges ishockeykvinner tapte tirsdag 2-3 for Japan og rykker ned fra A-VM for første gang. Landslagssjef Ylva Martinsen var utrøstelig etter VM-fiaskoen. – Det føles som om vi har sviktet det svenske folk, sa hun mens tårene trillet.
Les mer om:

«Damkronorna» med katastrofe-VM

Sveriges ishockeykvinner tapte tirsdag 2-3 for Japan og rykker ned fra A-VM for første gang.
Les mer om:

Kjelsåsmann innstilt som ny idrettspresident

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt kanditater til årets presidentvalg i Norges Idrettsforbund (NIF). Fristen gikk ut 10. desember 2018, og valgkomiteen har nå landet på å innstille Sven Mollekleiv (64) som ny idrettspresident, han bor på Kjelsås. - Valgkomiteen i NIF fremmet i dag en enstemmig innstilling til nytt idrettsstyre for kommende tingperiode.

Thoresen: – Vi var aldri i nærheten av kvartfinale

Landslagstrener Petter Thoresen erkjente at Norge ikke har vært gode nok i årets A-VM i ishockey.
Les mer om:

Ishockey: Norge reddet plassen i A-VM

Norge slo Sør-Korea 3-0 og beholder dermed plassen i neste års A-VM i ishockey i Slovakia etter et drama av de sjeldne i starten av kampen.

Norge reddet plassen: - Min verste uke som hockeyspiller

Norge slo Sør-Korea 3-0 og beholder dermed plassen i neste års A-VM i ishockey i Slovakia etter et drama av de sjeldne i starten av kampen.

Analyse: Norge blir mye bedre i VM neste år

HERNING (VG) (Sør-Korea – Norge 0-3) Puh! Ishockeylandslaget reddet plassen i A-VM. I mesterskapet neste år – i Norges lykkeland – blir hockeygutta heldigvis mye bedre enn de var her i Herning.

Hockeygutta kan puste lettet ut

Norges hockeygutter får spille i A-VM også neste år. Det er klart etter at Norge mandag vant 3-0 over Sør-Korea i VM i Danmark. Mer på TV2.no.

Hockeygutta: Skandale hvis vi rykker ned

HERNING (VG) Mathis Olimb (32) skapte oppsikt da han rettet kritikk mot trener Petter Thoresen (56) etter tapet for Danmark. Nå mener landslagsveteranen at det vil være en skandale om Norge rykker ned fra A-VM for første gang på 17 år.
Les mer om:

Ikke noe gøy med norsk ishockey lenger

Det er helt greit at vi taper mot Finland og Canada, vi vet bare med å se de spille at vi har mye å jobbe med. – Når vi sier det ikke er gøy å se norsk ishockey lenger er det landslaget vi tenker på, det ser utrolig mye bra på klubbsiden.  Vi skjønner også at Danmark får litt ekstra trøkk når de inviterer til VM på hjemmebane, men at vi skal knuses 3 – 0 er neste ubegripelig. – Norge har bare 3 poeng etter 5.kamper og med det står i vi fare om nedrykk.

– Må innstille oss mentalt på å overleve

HERNING (VG) (Danmark-Norge 3–0) Landslagstrener Petter Thoresen (56) mener at Norge «bør klare» å score mål mot Sør-Korea i kampen om å unngå å rykke ned fra A-VM for første gang på 17 år - da han også var sjef for hockeygutta.

Raknet i undertall, sviktet i angrep: – Pinlig det vi driver med

HERNING (NRK): Spillerne fortviler og Espen Knutsen frykter at Sør-Korea kan sende Norge ned fra A-VM etter at det meste gikk galt mot Danmark.

Canadas superstjerne: Norge ikke for dårlige

HERNING (VG) Canadas kaptein og mesterskapets største stjernespiller Connor McDavid (21) er uenig i at «de små nasjonene» som Norge er for dårlige og ikke har noe i A-VM å gjøre.
Les mer om:

Landslagssjefen er forberedt på nedrykkskamp i VM: - Kanskje strekker vi ikke til

(Hviterussland - Norge 3–2) Landslagssjef Petter Thoresen (56) er klar på at laget hans må være forberedt på å «krige» for å beholde plassen i A-VM. I siste kamp i mesterskapsoppkjøringen ble Hviterussland for sterke.

Ishockeygutta holder plassen – 100 prosent sikkert

Nå er det helt sikkert - ishockeygutta holder plassen i A-VM for ellevte året på rad.
Les mer om:

Olimb om den overraskende beskjeden: – Trodde nesten ikke det var sant

Norge kan fortsatt rykke ned fra A-VM. Det kom som en stor overraskelse på de norske hockeyheltene.
Les mer om:

Fortsatt usikkert for Norge: Kan fremdeles rykke ned

Både norske medier og landslagssjef Roy Johansen trodde neste års A-VM var i boks da Latvia slo Kasakhstan, men slik var det ikke.
Les mer om:

Overraskende melding: Norge kan rykke ned likevel

Det norske ishockeylandslaget har jublet for tidlig. Plassen i A-VM er fremdeles ikke sikret.
Les mer om:

– Viktig for gutta å holde plassen

Mats Zuccarello Aasen (28) og resten av de norske gutta senker skuldrene etter at A-VM 2017 er sikret.
Les mer om: