Nyheter om Vist


Fjotland brøt tradisjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fjotland feiret tradisjonen tro med start ved kirka. Gunhild Eftestøl (80) Eftestøl holdt tale for dagen og fortalte om sin far som satt på Grini under krigen, en beretning som gav frysninger nedover ryggen og forteller at fred og frihet ikke er selvsagt. Etter tale for dagen flyttes feiringa til Fjotland heimen der korpset spilte og ordfører Per Sverre Kvinlaug overrakte blomster bl.a.

Emil landet avtale med TV-gigant: – Vi kjørte fri bar til alle

Emil Kjos Sollie blir den første i Norden som får bildene sine vist på en Samsung-tv. – Det har vært helt rått.
Les mer om:

Strålende feiring i Sirdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken ni i dag morges gikk startfløyta for Sinnes barnetog. Store og små fulgte etter Sirdal musikkorps taktfaste musikk. Elevene ved Sinnes skole sang det de var gode for, og sørget sammen med korpset for god stemning i toget. Helt bak i toget sneglet en rekke veteranbiler seg fram og gjorde barnetoget på Sinnes ekstra severdig. Det var lett skydekke og noe vind på Sinnes i morgentimene på nasjonaldagen.

- Jeg er blitt veldig glad i Flekkefjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hareide innledet med å gratulere med dagen. - Jeg var i Flekkefjord også for tre uker siden. Den gang var det Helenas konfirmasjon - eller «Helenas 17. mai» som Tord Olav på fire så fint sa det. Jeg er ganske ofte i Flekkefjord. Og jeg er blitt veldig glad i Flekkefjord. En nydelig by, med nye bruer, fantastisk bakeri - men viktigere enn det: Her er folk engasjerte og står på. Her har jeg min flotte svigerfamilie.

Offisielt: Juventus takker Massimiliano Allegri for innsatsen

Dette er noe vi har ventet på en god stund, vi har vist at Juventus var ute etter en ny manager en stund og samtidig er ikke den franske storklubben Paris Saint-Germain ikke helt fornøyd med sin.  Mang kan si at Massimiliano Allegri opplever slitasjeproblemer, han har ledet Juventus i fem år, han er høyt aktet, men har ikke klart å løfte laget det siste lille hakket som de desperat ønsker.

Bekranset Ole Reistad-statuen: - En viktig tradisjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ute i skolegården hadde både voksne og barn, elever og lærere, og selvfølgelig foreldrene samlet seg i finværet. Furuset skole starter feiringen av nasjonaldagen med både taler, kor- og korpsmusikk, og frokost på skolen. Minelli (11) og de andre barna som holdt taler hyllet både skolen og hele Furuset, men kom også med en klar oppfordring om en mer bærekraftig utvikling både i Norge, men også resten av verden.

Dei ga TV-sjåarane 17. mai-stemning

På sjølvaste nasjonaldagen er det Kalvåg og Bremanger som skal bli vist fram for heile landet. Her blir det blant anna 17. mai-tog på ei idyllisk badestrand.
Les mer om:

Har du tenkt på at det ikke er alle som har noen å feire 17. mai med?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Christian Fredrik Borg er veldig god til å skrive. Det har han ikke minst fått vist, ved å komme på 2. plass i Aftenpostens 17. mai-talekonkurranse for ungdom. I tillegg skriver Christian for Nordre Aker Budstikke, og leverer supre saker til lokalavisa. Vi gratulerer Christian med 2.

Har du tenkt på at det kanskje ikke er alle som har noen å feire 17. mai med?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Christian Fredrik Borg er veldig god til å skrive. Det har han ikke minst fått vist, ved å komme på 2. plass i Aftenpostens 17. mai-talekonkurranse for ungdom. I tillegg skriver Christian innemellom for Nordre Aker Budstikke, og leverer supre saker til lokalavisa.

Svindlet Nav for 714.000 kroner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trygdebedrageri ble begått da kvinnen i 40-årene ikke bodde i Flekkefjord. Siktelsen var dermed tatt ut av politimesteren i Trøndelag, men ble behandlet i Lister tingrett.I perioden april 2013 til oktober 2014 unnlot kvinnen å opplyse til Nav at hun var i utlandet, samtidig som hun mottok arbeidsavklaringspenger og sykepenger. Hun fikk da urettmessig utbetalt 341.304 kroner.

Fredrikstad er for stor favoritt

Stjørdals/Blink har åpnet knallsterkt. De har vist at de kan gjøre livet surt for Fredrikstad.
Les mer om:

Fredrikstad er for stor favoritt

Stjørdals/Blink har åpnet knallsterkt. De har vist at de kan gjøre livet surt for Fredrikstad.
Les mer om:

Video: Se beveren i Maridalen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: Nordre Aker Budstikke har tidligere vist bilder av beveren som holder til ved Dausjøelva i Maridalen.Else K. Heinonen Andersen foreviget beveren fjor vinter. Her kan du lese hele saken.Nå har Jon Bruce, også ivrig naturfotograf, foreviget "Jostein Bever" live i Maridalen. Han forteller at han fikk filmet beveren 15.

Seniordag, språkkafé, stranddag for ungdommer, cruise for eldre og ny Ole Brum-skog får støtte fra kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FOLKEHELSEMIDLER: Sola kommune deler nå ut totalt 312.000 kroner til folkehelsetiltak i kommunen. Målet med disse tiltakene er å få mer aktive og trygge lokalsamfunn, å skape støttende miljø for psykisk helse og ha sunnere levevaner. I tillegg er det et mål at det skal utjevne sosiale helseforskjeller, blant dem sosial tilhørighet og frafall i videregående skole.

Game of Thrones’ siste sesong fortjener ikke hatet

Kronikken inneholder åpenbart spoilere for Game of Thrones sesong 8 (episode 1-5). The higher the pedestal, the harder they fall, går uttrykket. Normalt benyttes det om høyt elskede mennesker. Gjerne kjendiser, som går på en personlig eller profesjonell smell som sender vedkommendes sosiale status til bunns. Prima eksempler kan være Lindsay Lohan, Amanda Bynes eller det relativt ferske James Charles-tilfellet. Denne uken er dog uttrykket passende for vårens store snakkis; Game of Thrones.

Båtførerprøven blir valgfag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det å kunne ferdes i båt langs kysten og på innsjøer er en viktig del av friluftslivet vårt. Ved å ta dette inn som valgfag vil flere få kunnskap og ferdigheter som gjør båtlivet tryggere for en selv og andre, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Skuffet etter utsettelsen på Drageid: - De hører på noen få personer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er bemerkelsesverdig at Høyre har snudd opp ned på politikken sin.

Klare for fotballkrig på 16. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er bare noen dager til 17. mai - vår nasjonaldag der man feirer Norge i rødt, hvitt og blått. Stort sett alle smiler på dagen som samler hele Norge i gatene... Alle bortsett fra laget som har tapt kampen mot naboen dagen før. Ingen vil være dét laget. Ingen vil stille seg i borgertoget vel vitende om at naboen fikk med seg full pott og roper hipp, hipp, hurra både for Norge og seieren 16.

Søker om rus-penger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Prosjektstilling miljøterapeut psykisk helse er økt fra 50 prosent til 80 prosent i 2018. Stillingen som erfaringskonsulent psykisk helse er økt fra 40 prosent til 50 prosent og gjort om til fast stilling fra 1. januar 2019.
Les mer om:

15 kjappe med Mia Dorthea Askvik

Kva er du opptatt av for tida? – Eg går på skule, så nå er det travelt med eksamenar i slutten av denne månaden. Ellers jobbar eg mykje. Nå for det meste som avløysar på Nedstrand. Tre ord som beskriv deg? – Det er i alle fall mykje pågangsmot i meg, det er heilt sikkert!

Hesselberg har flytta frå Sola til Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ein totalleverandør av truck og ein leverandør av nye og brukte spesialmaskinar, med tilhøyrande utstyr, er på plass i nye lokale i næringsparken. Begge selskapa er del av det same Hesselberg-konsernet.- Eg vil takka eigarane våre, som er villige til å satsa så stort. Eg tek det som ei stor tillitsfråsegn til dei tilsette.

Sjekk ut den kuriøse boligannonsen: – Jeg tok med bildene, da får jeg i hvert fall vist dem fram

Hege (62) selger boligen sin, men er like opptatt av å vise frem kunsten sin.
Les mer om:

Prinsessen og sjamanen: Slik har de vist sin kjærlighet

Søndag gjorde de det offisielt – men de har gjort lite for å skjule sin kjærlighet til hverandre frem til nå.
Les mer om:

Gilbert anklager TV 2 for Gullruten-sensur

Det var ifølge VG på forhånd avtalt at programsjef Tone Lein i NRK og regissør Helga Bones skulle holde takketale om de vant. Men etter de var ferdige, tok også Gilbert til ordet. – Vi sender en takk til alle dere som går vakt for velferdsstaten vår på sykehjem og sykehus, i ambulansetjenesten og alle andre steder i det flotte systemet vi har og som vi skal slåss for å bevare. Og vi sender en hilsen til bunadsgeriljaen og alle de flotte kvinnfolkene som kjemper for fødetilbud og lokalsykehus. Og vi skal knuse de jævla kapitalistene! sa Gilbert fra scenen i Grieghallen i Bergen lørdag kveld.

TV-legen Mads Gilbert: Anklager TV 2 for å sensurere «jævla kapitalister»-tale

Da TV-lege og Rødt-politiker Mads Gilbert fikk pris for beste «dokusåpe» under Gullruten, takket han med et stikk til Frp-leder Siv Jensen. Men talen ble ikke vist på TV. – Sensur, mener Gilbert. – Planlagt, svarer TV 2.
Les mer om: