Nyheter om Vinje


Vinje – diktaren som opna fjellet

30. juli 2020 er det 150 år sidan Aasmund O. Vinje gjekk ut av tida. Her skriv forfattar Karsten Alnæs om Vinjes knytning til fjellet og hans naturssyn. Vinje var og ein pådrivar for stiftinga av Den Norske Turistforening (DNT).
Les mer om:

Nå har Mr. Rauland kjøpt hytte ved sjøen

SKIEN / VINJE: Stein Birger Johnsen opererer stort sett i fjellheimen og på Rauland. Nå har den profilerte advokaten kjøpt hytte et helt annet sted.

Hadde folk her bodd Monaco-tett i denne kommunen hadde de hatt 59 millioner innbyggere

I helgen var jeg i Rauland. Altså i Vinje kommune. En av de mest særpregede kommunene vi har i Telemark. Og i Norge. Er man ute etter originalt, rotekte og vakkert så ligger ikke Rauland tilbake for noe. Kanskje i verden. Et fantastisk område.
Les mer om:

Brannvesenet rykker ut etter mulig brann

VINJE: Brannvesenet rykker ut etter meldinger om en røykvarsler som høres.

Lekeheli­kopter eksplo­derte under lading

– Hvis ikke huseier handlet som vedkommende gjorde i denne situasjonen, eller de ikke var hjemme, hadde dette huset brent til grunnen, forteller innsatsleder i Østre Agder brannvesen, Petter Vinje Svendsen.
Les mer om:

Uvanlig kaldt og kulderekorder flere steder i natt

Natt til torsdag var det minus 0,7 grader på Vågslid i Vinje. Et lavtrykk over Finland gir kulderekorder i Sør-Norge, men også mulighet for varmerekord på Svalbard.
Les mer om:

- Dette gikk faktisk bedre enn forventa

VINJE: Med over 500 deltakere ble Fjelløpet i Rauland en stormønstring for konkurransesugne o-løpere. For Randi Aamand IL Dyre Vaa (bildet) ble det en stor opplevelse å delta i o-løp på hjemmebane.
Les mer om:

Barn falt i elv i Geiranger

Barn har falt i elva like ved Union Hotell i Geiranger, søk pågår fra Vinje bro og nedover elva.
Les mer om:

Nils Johan (38) satser med nytt produkt: – Vi merker økt interesse

VINJE: Med drift i Italia har det vært en krevende vår for Nils Johan Svalastog Garnes og partneren Giovanni Cozzi Men olivenbøndene ser likevel lyst på framtiden. – Abonnementssalget økte med 30 prosent, forteller Nils Johan Svalastog Garnes.
Les mer om:

Deler av naust er over 400 år gammelt

VINJE: NTNU Vitenskapsmuseet, nasjonallaboratoriene for datering, har på oppdrag fra fylkeskommunen datert stokkene på et naust i Rauland. Data tilsier at tømmeret ble felt mellom 1596 og 1690.
Les mer om:

Dette skjedde mens du sov: Måtte redde seg ut fra hytte

TELEMARK: Ved 5-tiden onsdag morgen kom det inn melding om brann i en hytte i Edland i Vinje.
Les mer om:

Her skal de fange fisk med strøm

VINJE: Faun Naturforvaltning har fått dispensasjon til å ta i bruk et elektrisk fiskeapparat for å fange fisk i Kvikkevatn.
Les mer om:

Dynamittladning gikk av som en bombe – en hytte og en person ble skadet

VEST-TELEMARK: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har nylig fått inn to meldinger om sprengingsulykker – en i Nissedal og en i Vinje. Det er den i Nissedal som blir beskrevet som en bombe.
Les mer om:

Hytte ble truffet av lynet - brant ned til grunnen

VINJE: En hytte ved Heimtun ble natt til søndag truffet av lynet under en kraftig tordenbyge. Den begynte å brenne og selve hytta ble til slutt totalskadd i brann.
Les mer om:

Banken vurderer tvangssalg, men nå får hun støtte: – Jeg er ikke bekymret for at hun mister eiendommen

VINJE: Handelsbanken har pant i Haukeli hotell og fredag sendte de en takstmann til hotellet. Advokaten som er oppnevnt på vegne av Finanstilsynet tror imidlertid at alt kommer til å ordne seg for hotelleier Kamilla Langen.
Les mer om:

Kom til stengte dører og ingen svar - nå har de tatt affære

VINJE/KVITESEID: I forrige uke fortalte TA om fortvilte gjester som kom til stengte dører på Haukeli gjestehus etter milevis med reising i bil. Nå har Booking.com sørget for å slette brukerprofilen som gjorde det mulig å bestille .

Gjester bestiller, kjører milevis og kommer til stengte dører: – Det er tragisk

VINJE/KVITESEID: Drifta av Haukelifjell gjestehus og Morgedal hotell er for lengst avslutta etter at driverselskapene er tvangsoppløst, men fremdeles er bookingen åpen. De siste ukene har folk som tror de har bestilt rom på Booking.com kommet til stengte dører på høyfjellet.
Les mer om:

Se hvem som har startet 37 nye selskaper i Telemark

TELEMARK: Skien får nytt apotek, kombinertverdensmester Knut Tore Apeland skal bygge hytter i Vinje og på Notodden skal man lage konfekt.

Det kom som et sjokk når ekteparet tok over: – Du er jo på jobb hele tiden

VINJE: Ekteparet Elin Haugland Hommo (33) og Odd Arne Hommo (43) tok over Groven camping i mars 2019. De så fort hva de kunne gjøre for å forbedre stedet, og brettet opp ermene.

Vinje i ny direktør-stilling

Tidligere byråd, stortingspolitiker og universitets- og høyskoledekan, Kristin Vinje fra Korsvoll, er ansatt som ny administrerende direktør i NOKUT.
Les mer om:

Hele landet skal på norgesferie - men her blir det nattestengt, kolonnekjøring og omkjøring

VINJE: Fra og med 15. juni blir det nattestengt, kolonnekjøring og omkjøring forbi tunnelene på E134 på Haukelifjell. Det betyr at mange må kjøre utenom tunnelene på fjellet.
Les mer om:

Flere reagerte på dette – nå ser det helt annerledes ut

VINJE: Flere reagerte på søppelberget som dukket opp i Holtardalen for kort tid siden. Nå er mesteparten fjernet.
Les mer om:

To personer skadet etter kollisjon mellom bil og varebil

En kvinne i 40-årene og en mann i 20-årene er skadet etter en front mot front kollisjon i Vinje.
Les mer om:

Rykker ut til trafikkulykke

VINJE: En personbil og en varebil har kollidert.
Les mer om:

Slik ser det ut på en byggeplass i høyfjellet: – Vi rydder så fort vi kan

VINJE: Flere har reagert på søppelberget som har dukket opp i Holtardalen etter diverse hyttebygging. – Vi rydder opp så fort vi kan, men vi måtte jo forlate arbeidsplassen da koronaen kom, sier daglig leder Tarjei Christensen.
Les mer om: