Nyheter om VindafjordTestet sportsbilen i 137 km/t

Studenten fra Vindafjord (21) ville bare teste kameratens sportsbil. Han ble målt til 137 km/t i 80-sonen på Bokn.
Les mer om:

Innsparing i Vindafjord: Legg ned barnehage, kuttar seniortillegg og aukar e-skatt

Nedlegging av Vats barnehage frå hausten 2020, kutt av ti ekstra fridagar for kommunalt tilsette seniorar, auka eigedomsskatt, nesten ingen nyinvesteringar og kraftig auke i ei rad kommunale takstar - det er trinn ein i arbeidet med å få inntektene til å stemma med driftsutgiftene i Vindafjord kommune.
Les mer om:

Frykter rykter vil gjere saka verre

Vindafjord kommune tar grep etter at ei gamal overgrepssak frå Bjoa blei omtalt av NRK laurdag.
Les mer om:

Rømt oppdrettslaks i Ryfylke

Fiskeridirektoratet har fått fleire rapportar om fangst av rømt oppdrettslaks og ber nå publikum om å melda frå om fangst av rømt fisk i området. Dei ønskjer også skjellprøvar av den rømde fisken. Tips blir tatt imot på direktoratets døgnopne vaktsentral, telefon 911 03 277. Vindafjord og Ryfylke Fiskeridirektoratet har gitt Mowi as pålegg om miljøovervaking av tre vassdrag i Vindafjorden etter ei rømming ved deira lokalitet i Ringja i september. Pålegget gjeld Vikedalselva, Rødneelva og Åmselva.

Oppdatering av gårsdagens trafikk-uhell

Politiets operasjonssentral seier i dag, fredag, at dei verken mistenker promille eller høg fart då ein ung suldøl i går kveld køyrde i fjellveggen. Politiet melde først at uhellet skjedde i Sand sentrum, men retta det seinare til Sandsvegen ikkje langt frå Bergekrossen. Rett stad skal vera rv 13, mellom Møgedal mek. verkstad og innkøyringa til garden Berge. Mannen blei frakta med ambulanse til sjukehuset i Haugesund for helsesjekk.

Ung suldøl køyrt i fjellveggen

20.15 i kveld køyrde ein suldøl i fjellveggen. Ulukka skjedde i Sandsvegen, ikkje langt frå Bergekrossen. Bilføraren, ein mann under 20 år, var aleine i bilen og skal ikkje vera alvorleg skada. Mannen er frakta med ambulanse til Haugesund sjukehus for helsesjekk. Politipatrulje frå Vindafjord var først på staden 45 minutt etter ulukka og har ikkje fått snakka med bilførar endå. Det er oljesøl på staden der ulukka skjedde, men trafikken går forbi, opplyser vakthavande ved politiets operasjonssentral.

Suldal mister 1,3 årsverk på det kommunale skattekontoret

Ifølgje Haugesunds Avis er Suldal, Sauda, Vindafjord, Sveio, Karmøy, Bømlo, Ullensvang og Stord blant kommunane som mister skatte-arbeidsplassar når regjeringa føreslår å sentralisera denne funksjonen. Har fleirtal 20,85 årsverk I Nord-Rogaland blir redusert til ti årsverk. – Overføringen innebærer en klar forenkling for skattyterne, samtidig som tiltaket sparer samfunnet 370 millioner kroner årlig.

– Eg ba om 60 km/t, men har fått avslag

Statens vegvesen har sett ned farten på delar av E 134 gjennom Vindafjord. Men ikkje den delen som familiane i Krakkalia har bedt om.

Arbeidsløysa går nedover i nordfylket

September-tala frå NAV, viser at arbeidsløysa i Nord-Rogaland held fram å synka. Suldal har den lågaste arbeidsløysa av alle kommunane i Rogaland. 0,8 prosent er heilt ledige arbeidssøkjarar. Nedgangen forset Fylkessnittet er på 2,2 prosent heilt ledige arbeidssøkjarar. Alle kommunane i nordfylket ligg godt under dette snittet. Høgast arbeidsløyse er det i Haugesund på 2,0 prosent.

Slutt på kommunale baguetter

Då dei barnehagetilsette i Vindafjord nyleg var samla til planleggingsdag, fekk dei beskjed om å ta med matpakke.
Les mer om:

Harde tak og alvor i kommunestyret: Sa nei til vindkraft

Dermed har alle kommunane som er berørt i nordfylket sagt nei til vindkraft i Tysvær, Etne og Vindafjord.

Rune Hetland (V) frå ja til nei: Vindafjord snur i vindkraftsaka

For nokre veker sidan sa eit fleirtal i Vindafjord formannskap (V og Sp) i prinsippet ja til bygging av vindturbinanlegg i kommunen – stikk imot det politikarane i nabokommunane Tysvær og Etne har sagt.

Kick-off på Klepp

Helga blei toppa då laget fekk vera balljenter og maskotar i kampen mellom damelaga til Klepp og Lillestrøm, som blei direktesendt på TV. Misunnelege gutar Trenar Odd Magne Hetlelid fortel om meldingar som tikka inn etter kvart som venner og besteforeldre såg dei unge erfjordspelarane i TV-ruta. – Det var nok mange misunnelege gutar i bygda som gjerne ville ha vore med på denne opplevinga, smiler trenaren så me høyrer det på telefon dagen der på. Nystarta lag Jentelaget, der spelarane er mellom ti og tolv år, sta

Ei kvinne og ein mann pågripne for tjuveri

Politiet fekk torsdag kveld inn melding frå eit vitne i Åsklubben ved Saudafjorden, som reagerte på mistenkeleg framferd på eit par i båt. I dag, fredag føremiddag, vart paret, frå stavangerdistriktet og kjende for politiet frå før, pågripne ved Ropeid kai. Mannskap frå både Sauda og Vindafjord deltok. Det opplyser operasjonsleiar Victor Fenne-Jensen. Mykje tjuvgods Ein god del tjuvgods vart funne i den stolne båten og på den eine personen.

– Vi ble sittende som svarteper i det spillet

Senterpartiet fikk en nedgang på 6,8 prosentpoeng i Vindafjord, men er fortsatt det største partiet i kommunen. Vierdal tror velgerne straffet partiet på grunn av overforbruk i helse- og omsorgsbudsjettet.
Les mer om:

Vierdal regner med sin tredje periode: – Det blir ingen ny hverdag for meg, sånn sett

Ole Johan Vierdal (Sp) har vært ordfører i Vindafjord siden 2011. Årets stemmer viser at han trolig går inn i sin tredje ordførerperiode.
Les mer om:

... og gjerne ein tur til Israel

Namn: Gustav Løge Fosse Parti: Kristeleg Folkeparti Kommune: Vindafjord Alder: 55 år Sivilstand: Gift, 5 barn og 12 barnebarn Rektor ved Lundeneset vgs i Ølensvåg

– Det er viktig at MDG kjem inn i kommunestyret

Navn: Linda Terese Skaar Parti: Miljøpartiet Dei Grøne Kommune: Vindafjord Alder: 48 Sivilstand: ugift Starter i ny jobb i haust som PPT-leiar for Indre Ryfylke.

Duket for Sp i Vindafjord og Etne

I Etne har Senterpartiet gode muligheter til å ta tilbake makta fra Arbeiderpartiet. I Vindafjord blir det etter alle solemerker gjenvalg.

Vindafjord opnar for vindmøller

Eit fleirtal på fem av ni representantar i Vindafjord formannskap svarte på NVE sitt høyringsbrev at dei kunne tenka seg vindmøller i deler av kommunen – på ei rad vilkår.
Les mer om:

Budsjettkrisa i Vindafjord: Fredar Ølen omsorgssenter

Alle i Vindafjord formannskap, bortsett frå Venstres Rune Hetland, seier nei til rådmann Yngve Folven Bergesens dramatiske forslag om å leggja ned Ølen omsorgssenter.
Les mer om: