Nyheter om Vindafjord


Beruset 16-åring krasjet med mors bil og drosjetyv ble bitt i rumpa

I Vindafjord kjørte en full 16-åring i grøfta med mors bil, i Bjerkreim ble en drosjetyv bitt i rumpa av politihund og i Stavanger ble en taxisjåfør frastjålet brillene sine.

Mann i arresten etter vold

Voldsepisode i Vindafjord fredag kveld.
Les mer om:

– Da vi hørte den forferdelige nyheten, bestemte vi oss

Inger Elise Kolstø (66) fra Karmøy og Elisabeth Kallevik Nesheim (59) fra Vindafjord har reist til Oslo for å delta i Ari Behns bisettelse.

Moren mistet livet på vei over gårdstunet – barna kjemper for nedsatt fartsgrense

VINDAFJORD (NRK): Magnhild Tordis Espevoll (82) ble påkjørt og drept da hun krysset gårdstunet for å stelle sauene i fjøset. – Det er helt uforståelig at det skal være 80-sone på denne veien, sier datteren.
Les mer om:

Jelsabu oppgitt over Postens avislevering

For Elna Oppedal Olsen og mannen Øyvind er det nær sagt blitt lotto kva dagar og kor mange aviser som dumpar ned i postkassen. Dei kjenner til fleire på Jelsa som har det likt som dei. Frå aust til vest Ho er inga sur kjerring, slik ho sjølv kjende seg som og skreiv i e-posten ho sende redaksjonen, som viser inn i stova i huset på Sandaneset. Ekteparet abonnerer på fire aviser, tre av dei i papir.

Eldre kvinne døde i påkjørsel i Vindafjord

En kvinne i 80-årene er død etter å ha blitt påkjørt av en bil i Vindafjord i Rogaland.
Les mer om:

Person død etter trafikkulykke i Vikedal

VINDAFJORD (NRK): En kvinne i 80-årene er død etter å ha blitt påkjørt av en bil i Vikedal i Vindafjord kommune i Rogaland.

Person omkom etter påkjørsel

En person ble påkjørt onsdag formiddag i Vindafjord i Rogaland. Personen ble erklært død på stedet.
Les mer om:

Omkom i trafikkulykke

En person er erklært død etter en påkjørsel i Vindafjord. – Det jobbes med å få oversikt over hendelsesforløpet, melder politiet.

Tiramisu ein av sju Gaselle-bedrifter i Suldal

I år er det fire fleire lokale bedrifter på lista enn i fjor. Og som i fjor finn me fleire småkraftverk blant gasellane. Helikopter og reiseliv Øvst på lista over årets Gaselle-bedrifter i Suldal ligg Agusta 109 AS med 34,25 millionar i omsetning og ein vekst på 169 prosent frå året før. Jon Ove Velure er dagleg leiar, og firmaet driv med utleige og leasing av luft-transportmateriell. At selskapet er registrert i Suldal, meiner Velure er tilfeldig og svinheldig for Suldal kommune.

Monica Vela er kåra til Årets ildsjel av Sparebankstiftinga

Juleavslutninga til Ung Husflid var godt i gang då nissen kom inn døra på Arbeidsskulen på Eide med heider og pengar i sekken. Grafikk og pengar – Ungar og vaksne sat med store auge, dette blei som julekvelden for oss, fortel Liv Hiim til Suldalsposten. Monica Vela fekk overrekt eit grafisk trykk av Ingrid Haukeliseter, i tillegg til 25 000 kroner til organisasjonen ho er primus motor i. Bjørkland i Sparebankstiftinga synest det var spesielt kjekt å overrekkja prisen til Vela. – Ho har lagt ned eit stort arbeid

Fredar Vats barnehage: Men oppgjer om reinhaldet i Vindafjord kommune

Tysdag kveld fredar eit sannsynlegvis samstemt formannskap Vats barnehage og aksjonsleiar for barnehagen, Pia Flæte, er godt nøgd.
Les mer om:

Laksevirussjukdom gjer at oppdrettsanlegg i Ryfylke må slakta ned store mengder fisk

Mattilsynet har nå sett i verk kontrollområde i Finnøy, Hjelmeland, Tysvær, Suldal og Vindafjord for å førebyggja, avgrensa og nedkjempa virussjukdomen. Infeksiøs lakseanemi (ILA) er namnet på sjukdommen som er påvist.

Kværner og Vindafjord kommune: Einige om støyping av vindturbinar i Vikebygd

– Leigeavtalen der Kværner leiger kaiområdet og eit større landområde ovanfor kaien på Dommersnes, blir signert i løpet av eit par veker.
Les mer om:

Vindafjord skriv kontrakt med Kværner i dag: Dei kalla henne «Mor Peconor»

I dag, tysdag, er tre representant for leiinga i Kværner på kontoret til rådmann Yngve Folven Bergesen for å skriva under leigeavtalen for å støypa 11 havvindturbinar, 90 meter høge, ved Dommersnes industriområde i Vikebygd.

To suldalskvinner påkøyrde

Sist onsdag blei ei kvinne som var ute og gjekk, rygga ned av ein bilist i Sand sentrum. Til legevakta og sjukehus Den fornærma blei frakta til legevakta og seinare til sjukehus for sjekk. GDE-leiar Siri Fisketjøn Indrebø seier politiet fekk beskjed om hendinga etter nokre dagar, og at det er oppretta sak.

Avtalte innbrudd med eierens sønn

Innbruddet i ei hytte i Vindafjord viste seg å være et bestillingstyveri utenom det vanlige: Hytteeierens sønn skyldte tyven penger og foreslo at de kunne gjøre opp saken med at han fikk stjele tv og drikkevarer fra hytta.
Les mer om:

Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

Testet sportsbilen i 137 km/t

Studenten fra Vindafjord (21) ville bare teste kameratens sportsbil. Han ble målt til 137 km/t i 80-sonen på Bokn.
Les mer om:

Innsparing i Vindafjord: Legg ned barnehage, kuttar seniortillegg og aukar e-skatt

Nedlegging av Vats barnehage frå hausten 2020, kutt av ti ekstra fridagar for kommunalt tilsette seniorar, auka eigedomsskatt, nesten ingen nyinvesteringar og kraftig auke i ei rad kommunale takstar - det er trinn ein i arbeidet med å få inntektene til å stemma med driftsutgiftene i Vindafjord kommune.
Les mer om:

Frykter rykter vil gjere saka verre

Vindafjord kommune tar grep etter at ei gamal overgrepssak frå Bjoa blei omtalt av NRK laurdag.
Les mer om:

Rømt oppdrettslaks i Ryfylke

Fiskeridirektoratet har fått fleire rapportar om fangst av rømt oppdrettslaks og ber nå publikum om å melda frå om fangst av rømt fisk i området. Dei ønskjer også skjellprøvar av den rømde fisken. Tips blir tatt imot på direktoratets døgnopne vaktsentral, telefon 911 03 277. Vindafjord og Ryfylke Fiskeridirektoratet har gitt Mowi as pålegg om miljøovervaking av tre vassdrag i Vindafjorden etter ei rømming ved deira lokalitet i Ringja i september. Pålegget gjeld Vikedalselva, Rødneelva og Åmselva.

Oppdatering av gårsdagens trafikk-uhell

Politiets operasjonssentral seier i dag, fredag, at dei verken mistenker promille eller høg fart då ein ung suldøl i går kveld køyrde i fjellveggen. Politiet melde først at uhellet skjedde i Sand sentrum, men retta det seinare til Sandsvegen ikkje langt frå Bergekrossen. Rett stad skal vera rv 13, mellom Møgedal mek. verkstad og innkøyringa til garden Berge. Mannen blei frakta med ambulanse til sjukehuset i Haugesund for helsesjekk.