Nyheter om Vindafjord


Får utbetalt over 5,4 millioner for skogen sin

Dagfinn Torstveit får drøye 5,4 millioner skattefrie kroner fra statskassen for familiegårdens gamle skog i Vindafjord.

Søket etter savnet 92-åring fortsetter

Mannskaper fra politi og frivillige søker torsdag etter en savnet 92 år gamle mann i Vikedal i Vindafjord kommune.
Les mer om:

Etne og Vindafjord gjekk i pluss i fjor

Mykje større skatteinntekter enn dei hadde rekna med, sende årsresultatet på plussida både for Etne og Vindafjord kommunar i 2019.
Les mer om:

Sterk uro rundt det interkommunale brannsamarbeidet

Opprøret kjem frå dei lokale stasjonane, og ei bekymringsmelding frå brannkorpsa i Etne, Vindafjord og Suldal er sendt til ordførar Gerd Helen Bø, som er leiar i representantskapet i det interkommunale selskapet. Det skriv avisa Grannar i dag, måndag. Blir ikkje involverte Dei tilsette er uroa over at lokale leiarar ute i kommunane ikkje blir involverte i avgjerder som gjeld beredskapen lokalt. Grannar skriv at investeringar blir gjort av brannleiinga i Haugesund, utan at dette blir gjort kjent ute i kommunane.

Vindafjord skreiv avtale med Kværner i dag: Skal leiga Dommersnes for omlag to millionar kr

Fredag skreiv Kværners prosjektleiar for Hywind-prosjektet og rådmann Yngve Folven Bergesen under leigeavtalen der Kværner skal leiga heile kaiområdet, pluss ca 20 dekar landareal av Vindafjord kommune på Dommersnes industriområde i Vikebygd.

Ingvar Gjærde sluttar som lensmann

Lensmann Ingvar Gjærde i Etne/Vindafjord sluttar som lensmann. 25. februar forlet 67-åringen lensmannskontoret for godt – etter nær 45 år som politimann og 31 år som lensmann – først i Vindafjord og så for Etne/Vindafjord.
Les mer om:

LESARBREV: Framtidas omsorg og kor eit nytt senter skal liggja

Me les at rådmannen seier her er berre tolv brukarar på Vinjar bu og omsorgsenter. Grunnen til dette er at kommunen har hatt inntaksstopp sidan august 2019. På Suldalsosen er det teikna eit flott senter på den finaste tomta ein kan tenkja seg. Området er flatt og har eit fantastisk høve til turgåing.

Beruset 16-åring krasjet med mors bil og drosjetyv ble bitt i rumpa

I Vindafjord kjørte en full 16-åring i grøfta med mors bil, i Bjerkreim ble en drosjetyv bitt i rumpa av politihund og i Stavanger ble en taxisjåfør frastjålet brillene sine.

Mann i arresten etter vold

Voldsepisode i Vindafjord fredag kveld.
Les mer om:

– Da vi hørte den forferdelige nyheten, bestemte vi oss

Inger Elise Kolstø (66) fra Karmøy og Elisabeth Kallevik Nesheim (59) fra Vindafjord har reist til Oslo for å delta i Ari Behns bisettelse.

Moren mistet livet på vei over gårdstunet – barna kjemper for nedsatt fartsgrense

VINDAFJORD (NRK): Magnhild Tordis Espevoll (82) ble påkjørt og drept da hun krysset gårdstunet for å stelle sauene i fjøset. – Det er helt uforståelig at det skal være 80-sone på denne veien, sier datteren.
Les mer om:

Jelsabu oppgitt over Postens avislevering

For Elna Oppedal Olsen og mannen Øyvind er det nær sagt blitt lotto kva dagar og kor mange aviser som dumpar ned i postkassen. Dei kjenner til fleire på Jelsa som har det likt som dei. Frå aust til vest Ho er inga sur kjerring, slik ho sjølv kjende seg som og skreiv i e-posten ho sende redaksjonen, som viser inn i stova i huset på Sandaneset. Ekteparet abonnerer på fire aviser, tre av dei i papir.

Eldre kvinne døde i påkjørsel i Vindafjord

En kvinne i 80-årene er død etter å ha blitt påkjørt av en bil i Vindafjord i Rogaland.
Les mer om:

Person død etter trafikkulykke i Vikedal

VINDAFJORD (NRK): En kvinne i 80-årene er død etter å ha blitt påkjørt av en bil i Vikedal i Vindafjord kommune i Rogaland.

Person omkom etter påkjørsel

En person ble påkjørt onsdag formiddag i Vindafjord i Rogaland. Personen ble erklært død på stedet.
Les mer om:

Omkom i trafikkulykke

En person er erklært død etter en påkjørsel i Vindafjord. – Det jobbes med å få oversikt over hendelsesforløpet, melder politiet.

Tiramisu ein av sju Gaselle-bedrifter i Suldal

I år er det fire fleire lokale bedrifter på lista enn i fjor. Og som i fjor finn me fleire småkraftverk blant gasellane. Helikopter og reiseliv Øvst på lista over årets Gaselle-bedrifter i Suldal ligg Agusta 109 AS med 34,25 millionar i omsetning og ein vekst på 169 prosent frå året før. Jon Ove Velure er dagleg leiar, og firmaet driv med utleige og leasing av luft-transportmateriell. At selskapet er registrert i Suldal, meiner Velure er tilfeldig og svinheldig for Suldal kommune.

Monica Vela er kåra til Årets ildsjel av Sparebankstiftinga

Juleavslutninga til Ung Husflid var godt i gang då nissen kom inn døra på Arbeidsskulen på Eide med heider og pengar i sekken. Grafikk og pengar – Ungar og vaksne sat med store auge, dette blei som julekvelden for oss, fortel Liv Hiim til Suldalsposten. Monica Vela fekk overrekt eit grafisk trykk av Ingrid Haukeliseter, i tillegg til 25 000 kroner til organisasjonen ho er primus motor i. Bjørkland i Sparebankstiftinga synest det var spesielt kjekt å overrekkja prisen til Vela. – Ho har lagt ned eit stort arbeid

Fredar Vats barnehage: Men oppgjer om reinhaldet i Vindafjord kommune

Tysdag kveld fredar eit sannsynlegvis samstemt formannskap Vats barnehage og aksjonsleiar for barnehagen, Pia Flæte, er godt nøgd.
Les mer om:

Laksevirussjukdom gjer at oppdrettsanlegg i Ryfylke må slakta ned store mengder fisk

Mattilsynet har nå sett i verk kontrollområde i Finnøy, Hjelmeland, Tysvær, Suldal og Vindafjord for å førebyggja, avgrensa og nedkjempa virussjukdomen. Infeksiøs lakseanemi (ILA) er namnet på sjukdommen som er påvist.

Kværner og Vindafjord kommune: Einige om støyping av vindturbinar i Vikebygd

– Leigeavtalen der Kværner leiger kaiområdet og eit større landområde ovanfor kaien på Dommersnes, blir signert i løpet av eit par veker.
Les mer om:

Vindafjord skriv kontrakt med Kværner i dag: Dei kalla henne «Mor Peconor»

I dag, tysdag, er tre representant for leiinga i Kværner på kontoret til rådmann Yngve Folven Bergesen for å skriva under leigeavtalen for å støypa 11 havvindturbinar, 90 meter høge, ved Dommersnes industriområde i Vikebygd.

To suldalskvinner påkøyrde

Sist onsdag blei ei kvinne som var ute og gjekk, rygga ned av ein bilist i Sand sentrum. Til legevakta og sjukehus Den fornærma blei frakta til legevakta og seinare til sjukehus for sjekk. GDE-leiar Siri Fisketjøn Indrebø seier politiet fekk beskjed om hendinga etter nokre dagar, og at det er oppretta sak.