Nyheter om Vindafjord


Disse bedriftene har fått krisehjelp i Vindafjord

Bemanningsselskap melder om 724.000 kroner i tapt omsetning og har fått 116.000 kroner i krisehjelp for mars.
Les mer om:

Steile frontar om krise-kroner

Det er Kommunenes sentralforbund (KS) som har bede kommunane om å synleggjera prosjekt som kan setjast i gang raskt for å halda lokale hjul i gang i ei vanskeleg tid for næringslivet rundt om. Sauda med 105 millionar, Suldal med sju Totalt har kommunane i Rogaland og Rogaland fylkeskommune spelt inn prosjekt for vel 4, 5 milliardar kroner, men mellom kommunane er det stor forskjell på summane. Sauda har spelt inn prosjekt tilsvarande vel 105 millionar kroner, Hjelmeland for vel 55 millionar kroner, mens Vindafjord

Disse bedriftene har fått krisehjelp i Vindafjord

Ni bedrifter i Vindafjord har til nå fått 80.000 kroner i krisestøtte for mars.
Les mer om:

Fleire folkevalde føler seg sette på sidelinja

I Suldal er vedtak heimla i smittervernlova delegert til formannskapet. Dermed er det det politiske organet som har vore involvert i dei mest inngripande restriksjonane som har rådd lokalt i nyare tid. I digital form Kommunestyrets planlagde møte i mars blei stryke fra møtekalenderen, og etter planen skulle det ikkje vore noko møte før i mai. Men då formannskapet sist møttest, meinte både Kari Vaage Gjuvsland (Ap) og Nils Bjarne Vold (V) at det nå var på tide å samla kommunestyret.

Nær 100 dagpenge-søknader i Suldal grunna permittering

I dag, tysdag, er talet på dagpenge-søknader grunna permittering, oppe i 98 i Suldal kommune. I veke 11 var talet søknader fem, mot heile 78 i sist veke. Tysdagens oppdatering frå NAV, viser fire registreringar så langt denne veka.

27. april skjer det: Nav slår saman Etne og Vindafjord

Etter snart to års førebuing: 27. april blir Nav Vindafjord og Etne slått saman til eit kontor, med tilhald i rådhuset i Ølen. Kristin Tofte, ølensbu busett i Etne, skal leda det nye kontoret med 23 medarbeidarar.
Les mer om:

Vindafjord og Tysvær med sterk oppfordring: Ikke bruk campingvognene deres nå

– Både Tysvær og Vindafjord er store camping-kommuner. Vi oppfordrer folk på det sterkeste å holde seg hjemme, sier Tysvær- ordfører Sigmund Lier. Oppfordringen gjelder også fritidsboliger.

Etne og Vindafjord etablerar eigen luftvegs-legevakt

Etne og Vindafjord kommunar etablerer eit felles testsenter i eit telt ved Ølen omsorgssenter, pluss at dei etablerer ein felles «luftvegslegevakt» i den gamle legevakta ved det same omsorgssenteret.
Les mer om:

Har tatt to prøvar, håpar på svar i løpet av helga

Så langt er det altså ingen påvist korona-smitte i Suldal, men i går blei det tatt to prøvar. Vil ikkje kommentera nærare om prøvane nå Rådmann Øyvind Valen vil ikkje seia om prøvane er tatt av folk i risikogrupper, eller om det gjeld folk som er vende tilbake frå høgrisikområde. – Det må me komma tilbake til.
Les mer om:

Drange inn i Rogaland Ap-styret

Rogaland Ap har hatt årsmøte i helga, og der blei Mads Drange valt inn i styret. Tvedt Solberg er ny leiar Ny styreleiar er Torstein Tvedt Solberg, som overtar etter Stanley Wirak, og som altså representerer Ap på Stortinget. Han er valt for to år. Styret har to nestleiarar, Marianne Hirzel, Haugesund og Tom Kalsås, Gjesdal. Resten av styret består av: leiar for kvinnenettverket, Siv-Len Strandskog, Sola , medlemsansvarleg Tone Elin Berge, Hå, Tove Elise O.

Trippel traktor-feiring

Ikkje berre har han bursdag og blir 57 år, men han kan feira både 40-års jubileum i bedrifta han eig med brørne sine og invitera til norgeslansering av ein splitter ny Case-traktor i dag. Klokka har ikkje meir enn passert lunsj-tid, og bursdagsguten har allereie selt varer for over 400 000 kroner. Ikkje rart han skin. Kremmar Ute på tunet framfor verkstaden er langborda på plass, og Kulp-tilsette er i gang med å fyra opp grillen.

Politiet åtvarer anleggsmaskin-eigarar mot omreisande vinningskriminelle

Den siste tida har det vore meldt om fleire tjuveri frå anleggsmaskinar i Sør-Vest politidistrikt, til liks med resten av landet. Åtvarer anleggsbransjen Politioverbetjent Thomas Wahl i Sauda fortel at både i Vindafjord, Hjelmeland, Sandnes, Jæren og i Dalane er det meldt om tjuveri. Det tjuvane tar med seg, er GPS-utstyr frå anleggsmaskinar. Wahl rår dei som har anleggsmaskinar til å ta førehandrseglar som å sikra og låse maskinane.

Endeleg peikar pila oppover

Opp ti suldøler frå 1. januar 2019 til 1. januar 2020, seier fasiten. Nettoinnflytting Det er ikkje eit fødselsoverskot som utgjer plussen, men ei nettoinnflytting på ti personar. Ved inngangen av 2019 var me 3794 suldøler, 37 blei fødde gjennom året og 37 døydde. 129 personar flytta til Suldal i fjor, av desse kom 16 frå utlandet. 119 flytta ut, åtte av dei til utlandet. Desse tala gir oss ei nettoinnflytting på ti personar.

Brannopprøret blir konsulentmat

Kritikken går blant anna på at lokale leiarar ute i kommunane ikkje blir involverte i avgjerder som gjeld beredskapen lokalt. Mannskapet i Skånevik har varsla at dei vil leggja ned arbeidet om ikkje samarbeidsklimaet betrar seg. Stiller seg bak brevet Morten Aarhus, utrykkingsleiar lokalt, seier mannskapet i Suldal stiller seg bak brevet, men at det ikkje er aktuelt for dei å leggja ned arbeidet. – Eg håper styret vil ta tak i dette, og at det blir ordna opp i.

Guro (9) ble alvorlig syk av flått – SUS-lege avdekket ny metode for å påvise nevroborreliose

Inger Johanne Vasshus har flere ganger fjernet flått fra barna etter besøk på hytta i Vindafjord, men flåtten som gjorde datteren Guro (9) alvorlig syk oppdaget hun aldri. Overlege Bjørn Barstad ved SUS har nylig forsket frem en ny og raskere metode for å påvise nevroborreliose hos barn.

Får utbetalt over 5,4 millioner for skogen sin

Dagfinn Torstveit får drøye 5,4 millioner skattefrie kroner fra statskassen for familiegårdens gamle skog i Vindafjord.

Søket etter savnet 92-åring fortsetter

Mannskaper fra politi og frivillige søker torsdag etter en savnet 92 år gamle mann i Vikedal i Vindafjord kommune.
Les mer om:

Etne og Vindafjord gjekk i pluss i fjor

Mykje større skatteinntekter enn dei hadde rekna med, sende årsresultatet på plussida både for Etne og Vindafjord kommunar i 2019.
Les mer om:

Sterk uro rundt det interkommunale brannsamarbeidet

Opprøret kjem frå dei lokale stasjonane, og ei bekymringsmelding frå brannkorpsa i Etne, Vindafjord og Suldal er sendt til ordførar Gerd Helen Bø, som er leiar i representantskapet i det interkommunale selskapet. Det skriv avisa Grannar i dag, måndag. Blir ikkje involverte Dei tilsette er uroa over at lokale leiarar ute i kommunane ikkje blir involverte i avgjerder som gjeld beredskapen lokalt. Grannar skriv at investeringar blir gjort av brannleiinga i Haugesund, utan at dette blir gjort kjent ute i kommunane.

Vindafjord skreiv avtale med Kværner i dag: Skal leiga Dommersnes for omlag to millionar kr

Fredag skreiv Kværners prosjektleiar for Hywind-prosjektet og rådmann Yngve Folven Bergesen under leigeavtalen der Kværner skal leiga heile kaiområdet, pluss ca 20 dekar landareal av Vindafjord kommune på Dommersnes industriområde i Vikebygd.

Ingvar Gjærde sluttar som lensmann

Lensmann Ingvar Gjærde i Etne/Vindafjord sluttar som lensmann. 25. februar forlet 67-åringen lensmannskontoret for godt – etter nær 45 år som politimann og 31 år som lensmann – først i Vindafjord og så for Etne/Vindafjord.
Les mer om:

LESARBREV: Framtidas omsorg og kor eit nytt senter skal liggja

Me les at rådmannen seier her er berre tolv brukarar på Vinjar bu og omsorgsenter. Grunnen til dette er at kommunen har hatt inntaksstopp sidan august 2019. På Suldalsosen er det teikna eit flott senter på den finaste tomta ein kan tenkja seg. Området er flatt og har eit fantastisk høve til turgåing.

Beruset 16-åring krasjet med mors bil og drosjetyv ble bitt i rumpa

I Vindafjord kjørte en full 16-åring i grøfta med mors bil, i Bjerkreim ble en drosjetyv bitt i rumpa av politihund og i Stavanger ble en taxisjåfør frastjålet brillene sine.

Mann i arresten etter vold

Voldsepisode i Vindafjord fredag kveld.
Les mer om: