Nyheter om Viking


Rigger Viking for fortsatt drift

Color Line anser vedtaket i Sandefjord formannskap som en klar tildeling av fortsatt drift med Color Viking fra 2020. Nå planlegges en miljøoppgradering av skipet.
Les mer om:

Viking heime, viking på jobb

Vikinginteressa gjennomsyrer livet til Line Murphy, både når ho er heime, og når ho er på jobb
Les mer om:

Dette skiltet kan ha reddet det 170 år gamle huset da en bergningsbil skled ned den islagte bakken

I Vadsø fikk Mette Jacobsen nesten en bergingsbil fra Viking Vadsø brasende inn i stua på det 170 år gamle huset sitt. – Veien bør stenges på vinters tid.

Kroppen tåler ikke videre spill på toppnivå

Forsvarsspiller Håkon Skogseid setter karrierepunktum – Sist sesong viste med all tydelighet at kroppen tåler ikke videre spill på toppnivå. Håkon Skogseid er oppvokst et steinkast fra Nadderud stadion. I 2006 debuterte han for Stabæk i Eliteserien, da han kom inn for nåværende sportssjef Inge André Olsen i 8-0-seieren mot Molde.

Tok søt hevn på Viking: – Hva er det nå som skjer?

Komiker Rune Bjerga ble lurt trill rundt av Viking-ledelsen. Nå har han fått sin søte hevn.
Les mer om:

Viking fikk bot

Norges fotballforbund (NFF) har bøtelagt Viking med 5000 kroner etter at fansen stormet banen for å feire opprykket til Eliteserien etter kampen mot Kongsvinger i november.

I 2019 får han draumen oppfylt

Fire dagar før jul signerte Florø-stopparen, Runar Hove, ei treårskontrakt med Viking. Dermed tek 23-åringen eit steg opp på karrierestigen og vert profesjonell fotballspelar.
Les mer om:

Lille Viking har fått et hjem til jul

Omgitt av søppel, sykdom og slåssing ble Lille Viking født. Takket være intens innsats fra frivillige dyrevenner, kan han og 50 andre villkatter fra Yggeset feire sin første jul inne i varmen.
Les mer om:

Det begynner å bli tydelig HamKam mener alvor

Årets OBOS-Liga sesong var den tøffeste vi har sett på veldig lenge, hvor Mjøndalen og Viking sikret seg Eliteseriebillett. – HamKam som var nykommere etter sitt opprykk de har ambisjoner om å klatre videre.  HamKam havnet på 9.plass i år og vil neste år være med å kjempe om opprykk. Trolig får de tøffest konkurranse fra Aalesund og Sogndal som begge nesten klarte det i år.

Endelig: Overgang på plass for islending de lånte i sommer

Deler vi fjorårets sesong i to så var Viking mer imponerende siste halvdel og seier i OBOS-Ligaen som resultat. – Et kjennetegn var et meget godt organisert forsvar. Et sterkt kort var den islandske lånesoldaten Axel Óskar Andrésson.

Nå vet vi hvor Runar Hove skal spille neste år

23-åringen kommer fra Florø hvor han har spilt fast på A-laget de siste seks sesongene. Klubben har de to siste sesongens spilt i OBOS-ligaen, men rykket i år ned. Selv om Vikings nye mann naturligvis gleder seg til å prøve noe nytt, erkjenner han at det blir litt vemodig å forlate gamleklubben – som han har spilt for i hele sitt liv. – Det har jo vært et eventyr i Florø siden vi startet for 7-8 år siden med A-laget i tredjedivisjon. Men det blir kjekt å prøve noe nytt.

Spilleplan for Eliteserien 2019

Spilleplanen for Eliteserien 2019 er nå klar. I de første 15 rundene er også TV-kampene satt opp. Sesongen starter med oppgjøret Odd – Brann og Vålerenga – Mjøndalen lørdag 30.

Utsatte Viking Planet-sak

Etter å ha behandlet saken tre ganger med positivt utfall, valgte Karmøy kommunestyre mandag å utsette saken om opprettelse av et regionalt reiselivsfond.
Les mer om:

Får fortsette å vokte målet etter lang tids usikkerhet

Egentlig helt frem til nå har Viking keeper Iven Austbø vært usikker på om han fikk fortsette i Viking. – Mens alle de andre i Viking på utgående kontrakter (11 stykker) fikk løpende sine kontrakter utvidet lot en avklaring med Iven vente på seg.  Den 33 år gamle keeperen fra Stavanger har en lang merittliste som begynte i Viking som junior i 2002. Les: Veteran forlenger etter opprykk Iven Austbø kom til Viking så tidlig som i 2002. Da hadde han levert godt i RIL og tok plass på juniorlaget til de mørkeblå.

Veteran forlenger etter opprykk

33 år gamle André Danielsen har i praksis vært Viking spiller bestandig og går under kannenavnet «Mister Viking» nå tar han et år til. er klar for ett år til i klubben. Viking-trener Bjarne Berntsen er veldig fornøyd med å få med seg «Mister Viking» ett år til. «Det er veldig bra, han er jo «Mister Viking» og begynner å nærme seg klubbrekorden. Det er litt sjeldent at en fotballspiller har nesten hele karrieren sin i en klubb. Han kan spille i nesten alle posisjoner og er hardtjobbende», sier Berntsen til Eurosport. André Danielsen har vært mørkeblå helt siden han kom fra SIF som 14-åring.

En spiss ut og en spiss inn

Mens Nest-Sotra sin spiss Sondre Liseth ifølge BT er på vei til Bergen og Brann har hovedtrener Steffen Landro allerede en erstatter klar. Brann og Nest-Sotra skal være enige om en overgang og kontraktsforhandlinger skal begynne i morgen.  Jefferson David Concalo de Souza er tenkt som erstatter, Nest-Sotra har vært nede i Norsk-Tipping ligaen og rogalandsklubben Brodd. «Nå får Jefferson mulighet til å forsøke ut ferdigheter og driblekunster på et helt nytt nivå i OBOS-ligaen.

Ungdomsstipendet til Ingvald Halgunset

Den talentfulle 22-åringen har sidan han var liten vist stor interesse på fotballbanen. Allereie som fjortenåring sikra han seg fast plass på Suldal ILs a-lag i femtedivisjon. Glad mottakar – Det er fantastisk og kjekt å bli sett pris på, seier stipendmottakaren som alt ha fått overrekt sjekken. Dei siste åra har Halgunset spelt på FK Vidar, andredivisjonslaget som i 2016 slo både Bryne og Viking i cupen. I fjor var han nære på å få kontrakt med Viking, men ein skade sette brått ein stoppar for midtbanespelaren frå Suldal.

Viking, fattigdom, krigsårene og Arne Rettedal. Dette er Sven Egil Omdals artikkelserie om Stavanger

Sven Egil Omdal skriver om de store og små tingene som har vært med på å forme Stavanger.
Les mer om:

Suksess for OBOS-Ligaen og nedgang for Eliteserien

En klubb som rykker opp fra OBOS-Ligaen til Eliteserien får umiddelbart flere tilskuere og tilsvarende (som regel) når det går andre veien. Det beste eksemplet er Ranheim som i snitt som økte tilskuerantallet sitt med 194,69%.  Mens Aalesund og Sogndal hadde en nedgang som nye i OBOS-Ligaen klarte Viking det kunststykket å motivere flere til å møte opp til kamp. Selv om det fortsatt er kvalifiseringskamper igjen å spille så er fasiten for tilskuerantallet i 2018 nå klart.

Ny hovedtrener på plass med opprykk som oppgave

Denne sesongen gikk fra vondt til verre for Florø som endte opp med å rykke ned fra OBOS-Ligaen.

Aston Villa jakter Premier League-keeper

I august ble det klart at en av våre tidligere største keeper-talenter skulle komme til England. Aston Villa trengte en norsk viking som sisteskanse, og hentet nordmannen fra tyske FC Ingolstad. Nå kan det bli tøff konkurranse for 28-åringen. Nyland har vært foretrukket i Villa denne sesongen, og har fått med seg 18 kamper for Championship-klubben så langt i sesongen. Men ifølge Goal, har trener Smith begynt å tvile på om Nyland er mannen for de største begivenhetene. Trenger noe ekstra for å komme opp fra 8. plass i Championship, men hva?

Hove skal snakke med Viking

Runar Hove kunne gått gratis frå Florø Fotball etter sesongen, men ville gi klubben noko tilbake.

Blir ikke med Florø ned, håper de sitter igjen med noe etter salg

Skal man peke på et lyspunkt i Florø sin nedrykkssesong fra OBOS-Ligaen må det være 23 år gamle Runar Hove som hadde sin beste sesong.  Lenge har Haugesund vært det laget som alle mente var nærmest, men vestlandsklubben er kjent før å være nøkterne og denne gangen var de ikke rause nok og fikk sitt bud på Runar Hove avslått av Florø. Les: Manchester United forberedt på å sette overgangsrekord i januar Nå har flere klubber begynt å bevege på seg og vurderer å komme med bud. I følge Eurosport er Bodø/Glimt på ballen, og det vil trolig bli enda mer aktuelt dersom Martin Bjørnbak selges i vinter.

Forsvarsspiller Torje Wichne er klar for Jerv.

De to brødrene Wichne møtes i OBOS-Ligaen fra hver sin kant, Eirik er Startspiller og rykket ned mens Torje var Fløy spiller som nå er helt nede på nivå 3.  Torje Wichne har signert  for Jerv og blir en del Grimstad-klubbens stall fra 1. januar 2019. De to siste årene har 21-åringen spilt for Fløy, som denne sesongen rykket ned til 3. divisjon. Les: Mike Jensen om fremtiden i RBK «Klubben har tatt meg godt i mot og det er et profesjonelt apparat rundt a-laget. Mine personlig målsetninger er å engang kunne spille Eliteserie.