Nyheter om Viken


Østfold Frp ønsker fritt skolevalg i nye Viken

Niklas Eriksen fra Fremskrittspartiet vil at fylkestinget skal innføre fritt skolevalg i videregående, og at det skal bli tidlig avklart hva elever kan vente seg i nye Viken fylkeskommune.

Tønsberg-taxiene vant søksmål fra Romerike-taxiene

Taxi Romerike SA og Gardermoen Taxisenter AS krevde 1,9 millioner kroner av taxi-selskapet Viken Aurora AS, og det heleide datterselskapet Viken Taxi AS. Nå er det klart at Romeriks-firmaet tapte rettssaken.
Les mer om:

Tønsberg-taxiene vant søksmål fra Romerike-taxiene

Viken Aurora AS, og det heleide datterselskapet Viken Taxi AS, har vunnet fram i et pengekrav fra Taxi Romerike SA, og dets heleide selskap Gardermoen Taxisenter AS. Kravet mot Tønsberg-selskapene var på 1,9 millioner kroner.
Les mer om:

Veivesenet vil ikke ha fotoboks denne veien: – Strekningen er ikke tilstrekkelig ulykkesbelastet

Etter at Kjell-Håvard Viken uttrykte frykt for alvorlige bilulykker ved gårdstunet sitt, har Statens vegvesen vært på befaring på Vikveien for å kartlegge området og vurdere tiltak.
Les mer om:

Hvor er protestene mot region Viken?

87 prosent av Finnmarks befolkning var imot en tvangssammenslåing av Troms og Finnmark i en folkeavstemning.
Les mer om:

Viken blir dyrere enn nødvendig

Fylkene Akershus, Buskerud og Østfold er i ferd med å slå seg sammen.

Best at Viken eier Ruter, tross alt

Hvem skal eie kollektivselskapet Ruter?
Les mer om:

Skogdrivere: – Ikke vi som antenner skogen

En rekke steder setter nå brannvesenet foten ned for skogsdrift med maskiner for å redusere skogbrannfaren. – Det er ikke vi som lager brannene, parerer Viken Skog.

Oppland kan miste ett mandat

Fra og med 1. januar 2020 blir Lunner og Jevnaker en del av Viken fylke. Dette kan få konsekvenser for antallet mandater Oppland har på Stortinget.

Flytter makt fra veivesenet til politikerne

Statens vegvesen mister mye av makten de i dag har over veiene i Asker og Bærum, når Viken fylke blir en realitet. Men én faktor beholder de.

Krangler om hvem som skal asfaltere «åpent sår» i veien

Hafslund og Viken Fiber gravde opp deler av fortauet langs Snarøyveien. Nå er det uenighet om hvem som skal asfaltere på stedet.
Les mer om:

Høyt henger han og blid er han

Bjørnar Sørbøen har ike angret et sekund på at han sa opp jobben i Viken Skog og satset på eget firma. Men han må virkelig jobbe for pengene!
Les mer om:

Viken – pengegaloppen satt i system?

Tre fylker skal bli til ett stort Viken fylke noe som er en stor oppgave med mange muligheter.
Les mer om:

Kvinne begikk underslag og sa ikke noe til ny arbeidsgiver. Beholdt likevel jobben etter to runder i retten

Regnskaps- og revisjonsfirmaet BDT Viken, som blant annet har kontorer i Horten og Tønsberg, har nå tapt mot en avskjediget regnskapsmedarbeider i to rettsinstanser. Avskjedigelsen var begrunnet med at medarbeideren begikk underslag i et tidligere arbeidsforhold.
Les mer om:

Ja, KrF vil ha Viken – og de som er uenige bør unngå usannheter

Innlegget fra Østfold KrF er tydelig rettet mot et innlegg fra fire Frp-representanter som mente det legges opp til «vill pengebruk» i Viken-prosjektet.
Les mer om:

Viken på husjakt

Les mer om:

Vill pengebruk på Viken

– Fremskrittspartiet er bekymret for utgiftene ved etableringen av storfylket Viken. Det er en vill pengebruk i gruppen som arbeider med visjon, mål og verdier, skriver sentrale Frp-representanter i samlingsprosessen.

Helfo varsler millionkrav mot Vestre Viken

Helfo varsler et erstatningskrav på nesten ti millioner kroner mot helseforetaket Vestre Viken.
Les mer om:

Helfo varsler om millionkrav mot Vestre Viken

Det hele startet med et tips fra en ansatt ved Vestre Viken. Siden anmeldte Helfo Vestre Viken for grovt bedrageri, og politiet ila foretaket millionbot. Nå varsler Helfo om millionkrav.
Les mer om:

Bærekraft og bærekraftsmål

Bærekraftsmål og klimabudsjett kan gjøre Viken til et grønt foregangsfylke.
Les mer om:

Språk må med i Viken-avtalen

Bruken av bokmål og nynorsk i det nye storfylket har enno ikkje blitt diskutert i samanslåingsprosessen for Viken.
Les mer om:

Bad ordføraren hjelpe rådyrkalvane(pluss)

Farmora til Julie (11) og veslesøster Karoline (9) Viken Høgseth hadde sett at små rådyrkalvar måtte bøte med livet under slåtten og det synest jentene var frykteleg trist. Dermed skreiv dei eit brev til ordføraren.
Les mer om:

Kan Viken kopiere sangsuksessen «Trønder»?

Hva skal gjøre Viken til et sammensatt og sammenslått drømmelag? Anders Holstad Lilleng mener det skal godt gjøres for Viken å skape en felles identitet som i det sammenslåtte Trøndelag.

Språk må med i Viken-avtalen

Lederne av fire mållag skriver: – Storfylket Viken får eit ansvar for å ta vare på nynorsktradisjonen som finst i kommunane i Hallingdal, men også for å legge til rette slik at det blir lett å vera nynorskbrukar alle stader i fylket.
Les mer om:

Frykter en horde av høytlønte politikere i ny region

Viken kan få 40 millioner mer i utgifter til politikere enn de tre gamle fylkene til sammen, viser notat. SV frykter mange flere politikere med millionlønn etter sammenslåingen.
Les mer om: