Nyheter om VIF


VIF solgte kantspiller til Georgia

22-åringen Ousmane Camara er solgt fra Vålerenga til georgiske Dila Gori. Det opplyser VIF på sitt nettsted. Camara var utleid til samme klubb i 2020. – Dila Gori hadde en god sesong i fjor, og Camara var en viktig bidragsyter til det. Klubben ønsket derfor å knytte ham til seg permanent, og vi er godt fornøyde med avtalen som nå er signert, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i VIF.

TV 2: Synne Jensen klar for spansk fotball

Spissen Synne Jensen (25) prøver igjen lykken i utlandet. Hun går fra Vålerenga til Real Sociedad, skriver TV 2. Det er Jensens agent, Jens Wenzl, som opplyser til kanalen at den norske landslagsspissen blir spaniaproff. Ifølge ham har Jensen undertegnet en kontrakt til sommeren 2024. Jensen har tidligere spilt for tyske Wolfsburg i én sesong. I Norge spilte hun toppseriefotball for LSK Kvinner, Kolbotn, Stabæk, Røa og Vålerenga. I VIF vant hun ett seriegull og to cuptitler i løpet av to sesonger. (NTB)

Lexerød tar over VIFs fotballkvinner

Nils Lexerød (45) er Vålerengas nye hovedtrener. Han kommer fra trenerjobben for Norges U23-landslag. Det opplyser Vålerenga i en pressemelding. – Jeg er veldig glad for å få mulighet til å trene en klubb som Vålerenga. I mine øyne er dette den mest attraktive trenerjobben i norsk kvinnefotball akkurat nå, sier Lexerød. Lexerød har tidligere trent Norges U19-landslag for kvinner.

Gjennombrudd for Nicolai Hauge i spansk fotball

For rundt to år siden dro Nicolai Hauge til Spania med et tilbud fra klubben La Nucia. Nå har den tidligere VIF -og Ull/Kisa-spilleren tatt et solid steg videre i spansk fotball. Nicolai Hauge trente på et høyt nivå hos La Nucia, men hverdagen ble som for resten av verden snudd på hodet med koronaviruset. Det endte med retur til Norge. Den offensive midtbanespilleren ga likevel ikke opp, og returnerte til spansk fotball og Atletico Benidorm.

Kilder til TV 2: Klar for VIF

Den norske keeperprofilen Guro Pettersen returnerer til norsk fotball og Vålerenga etter to sesonger i Sverige.

Bare sesongskortholdere for VIF

Norsk ishockey merker de nye koronainnstramningene. Klubbene kan maksimalt slippe inn 600 tilskuere i innendørshaller. Det kom fram da regjeringen la fram nye skjerpede koronatiltak tirsdag kveld. Innendørs kan man ha 200 personer i tre kohorter med faste tilviste sitteplasser. Vålerenga opplyser at de nasjonale innstramningene gjør at kun sesongkortholdere får se lagets hjemmekamper i eliteserien ishockey på Jordal Amfi framover. «Da vi endelig trodde den verste bølgen var over, blusset den opp på ny. Igjen må vi følge nye restriksjoner i hverdagen», skriver Oslo-klubben i en uttalelse. (NTB)

VIF-keeper mister sesonginnspurten

Vålerenga-målvakt Kjetil Haug har skadet skulderen og går glipp av de siste to rundene i Eliteserien, opplyser VIF. Haug pådro seg skaden i en duell i søndagens ligakamp mot Odd. Han måtte forlate banen med smerter i skulderen. Mathias Dyngeland skal vokte Vålerenga-buret i Haugs skadefravær. Laget møter Mjøndalen (h) og Kristiansund (b) i årets to siste kamper.

Vant etter straffedrama

Vålerenga kjempet seg til sin første borteseier i Eliteserien siden 24. juni da de slo Odd 2-1 i Skien lørdag kveld. Henrik Bjørdal ble matchvinner. Forrige trepoenger på fremmed gress for VIF var mot Stabæk for 19 runder siden. Den avgjørende scoringen kom et kvarter før slutt. Bjørdal ventet rolig ut keeper Leopold Wahlstedt og satte ballen til venstre etter at målvakten hadde gitt utslag den andre veien. Men tildelingen av straffesparket vil bli diskutert.

Vålerenga sparket hovedtreneren

Kenneth Larsen fikk kun 21 kamper som hovedtrener for Vålerenga Ishockey. Klubblegenden bekrefter overfor TV 2 at han er ferdig som trener i VIF.
Les mer om:

VIF og Jensen skiller lag

Hovedtrener Jack Majgaard Jensen og Vålerenga er enige om å avslutte samarbeidet etter to år. Det kommer kort tid etter at Majgaard ledet laget til cupgull. Det er Vålerenga som opplyser om at de skiller lag med treneren på sitt nettsted. – Fra en fotballtreners perspektiv har det vært to helt vanvittige sesonger her i klubben, som jeg ikke ville vært foruten, men jeg har også behov for å være tett på min familie, sier han. Klubbdirektør Harriet Ruud trekker frem en større strategiprosess som en av årsakene til at partene skiller lag. – Vi legger nå føringene for de neste tre årene.
Les mer om:

En person bortvist før kampen

Det meste har gått smertefritt før storoppgjøret mellom LSK og VIF på Åråsen.
Les mer om:

Politiet: – Vi forventer at publikum bidrar

For to år siden hersket det kaos etter oppgjøret mellom LSK og VIF. På søndag er det – for første gang siden koronapandemien skylte innover landet – igjen duket for «hatoppgjør» foran et fullsatt Åråsen.
Les mer om:

Høyrisiko-kamp mellom LSK og VIF utsolgt – forberedt på bråk

Det er scener som dette politiet håper å unngå når Lillestrøm møter Vålerenga på et utsolgt Åråsen stadion på søndag. Lokaloppgjøret er definert som en høyrisiko-kamp.

VIF sendte Brann under streken: – Svir i hele kroppen

VALLE (VG) (Vålerenga – Brann 1–0) Vålerenga ble snytt for en soleklar scoring, men Vidar Örn Kjartansson (31) sørget likevel for seier mot Brann.
Les mer om:

Vålerenga til cupfinalen igjen

En keepertabbe ga Vålerenga en drømmestart i cupsemifinalen mot Rosenborgs kvinner. VIF vant 4-0 og kan forsvare NM-tittelen i cupfinalen senere i høst.
Les mer om:

Vålerenga til cupfinalen etter å ha ydmyket Rosenborg

VALLE (Aftenposten): VIF fikk hjelp av et gavmildt Rosenborg da de sikret seg billett til Ullevaal.

Direkte fra 18.30: Følg Frisk Asker-Oilers og chat med vår reporter

Kan Oilers reise seg etter hjemmetapet for VIF?
Les mer om:

Erik Botheim sørget for Glimt-jubel mot VIF

Slik var kampen.
Les mer om:

Patrick på tribunen i storkampen – dette er Knutsens utvalgte mot VIF

Patrick Berg pådro seg sesongens fjerde gule kort mot Viking sist. Dermed må Glimt klare seg uten sin egen midtbanemaestro i kveld.
Les mer om:

VIF raste etter straffe: Dommeren nekter for å ha brukt storskjermen

VALLE (VG) (Vålerenga - Molde 1–1) Vålerenga raste mot avgjørelsen om å gi Molde straffe like før pause. Etter kampen tilbakeviste dommer Mohammad Usman Aslam å ha brukt storskjermen som hjelpemiddel.

VIF vendte til seier mot fjorårsmesteren med sterk sluttspurt

Vålerenga slo fjorårsmester Frisk Asker 3-2 etter en dramatisk avslutning, mens tittelutfordrer Stavanger Oilers kjørte over Manglerud Star og vant 6-0.

VIF møter Rosenborg i semifinalen

Regjerende cup- og seriemester Vålerenga møter Rosenborg på hjemmebane i semifinalen av årets NM. LSK Kvinner og serieleder Sandviken møtes i den andre semifinalen. Kampene spilles 2. og 3. oktober.
Les mer om:

VIF ute av kvinnenes mesterliga

Vålerenga klarte ikke å kvalifisere seg til gruppespill i kvinnenes mesterliga. Det ble 3-6-tap sammenlagt for Häcken etter onsdagens 2-3-tap. Oslo-laget hadde en tøff oppgave foran seg etter 1-3-tapet i hjemmekampen sist uke. I Sverige hadde både Häcken og Vålerenga sine muligheter før hjemmelaget tok ledelsen etter 39 minutter ved Stina Blackstenius. Samme spiller la på til 2-0 syv minutter ut i andre omgang. Synne Jensen reduserte for Vålerenga etter 73 minutter, men bare fem minutter senere styrte Johanna Kaneryd inn det tredje målet for svenskene. Da var håpet ute for Vålerenga.

Vålerenga tapte første kvalikkamp

Vålerenga fikk det tøft i første kamp mot Häcken i mesterligakvalifiseringen onsdag. Det svenske laget vartet opp med praktscoringer og vant til slutt 3-1. Vålerenga startet kampen bra, og fikk en stor mulighet etter ti minutter, men ballen strøk stolpen. Vålerenga-forsvaret hadde en stor jobb foran seg i oppgjøret. Det som ventet var nemlig en av Sveriges største spisstjerner Stina Blackstenius. Etter 63 minutter gjorde Blackstenius det hun kan best, nemlig å sette ballen i mål. Hun økte til 3-0 og sikret seieren, selv om VIF reduserte sent og fikk med seg et viktig mål.

Daglig leder i VIF sykmeldt etter badeulykke

Erik Espeseth, daglig leder i Vålerenga, var søndag i en badeulykke ved sitt hjem i Tønsberg. Han pådro seg en nakkeskade og har blitt sykmeldt.