Nyheter om Veum


Skjøt ørn på 90 meters hold – går fri for andre gang – les hele jakthistorien her

SKIEN/FYRESDAL: Ørneskyteren Knut Gunnarson Veum (24) er for andre gang frifunnet for å ha skutt en fredet havørn - men det var bare med et nødskrik.
Les mer om:

Unge menn fra Tvedestrand drept i alliert tjeneste

Ni unge menn fra Tvedestrands-regionen ble drept mens de tjenestegjorde i utenlandske allierte militæravdelinger under Den andre verdenskrig. Denne ukjente delen av vår krigshistorie blir nå fortalt av forfatter Erik Veum i en stort og omfattende verk om de mange nordmennene som falt i alliert tjeneste mot den tyske krigsmakten.
Les mer om:

Venninner klare for VM i styrkeløft: – Det er litt kult å være sterk!

Jenny Marie Johansen (30) fra Lisleby er klar for avreise til VM i styrkeløft i Dubai. At venninnen Anna Heranger (27) som bor på Veum også skal delta, gjør at de kan legge planene sammen.
Les mer om:

Spennende krim fra Bergen - igjen

Det er noe skummelt, i utgangspunktet, med Bergen. Det er nesten så man snur seg i de smale gatene av frykt for å støte på Varg Veum eller Michael Brenne.
Les mer om:

Dette er årsaken til helikopteraktiviteten over byen nå

En forsvarsøvelse på Veum og over Fredrikstad-distriktet er årsaken til helikopterstøyen som preger distriktet torsdag ettermiddag.
Les mer om:

Bomringen åpner 15. november: Inviterer til veiåpning for Ørebekk-Simo med snorklipping og fest

På formiddagen fredag 15. november klippes snoren for Ørebekk-Simo. Samme dag starter innkrevingen i de nye bomstasjonene i Fredrikstad. Prosjektleder Tore Veum sier det vil bli en høytidelig veiåpning med flere inviterte gjester.
Les mer om:

To mistet lappen på Veum i dag

Høyeste hastighet ble målt til 87 km/t i 60-sonen i Evenrødveien torsdag.
Les mer om:

Nå kan du snart gå på rulleski her

Denne uken startet asfalteringen av anlegget på Fredrikstad Skiarena. Det betyr at du snart kan teste rulleskiene på Veum.
Les mer om:

Her blir det stor politiaktivitet de neste dagene

Onsdag og torsdag denne uken vil det være stor politiaktivitet ved det nedlagte sykehuset på Veum. Øving på politiarbeid i forbindelse med store demonstrasjoner og andre hendelser er årsaken.
Les mer om:

Ingen unntak for Ambjørnrød-beboerne: – Kan ikke gjøre bomvedtak avhengig av om en butikk står klar

Ordfører Jon-Ivar Nygård sier han synes det er synd at ikke det kommer et dagligvaretilbud til beboerne på Ambjørnrød/Veum før bompengeinnkrevingen starter, og understreker at beboerne må gjennom bommen eller til Ørebekk for å handle før butikken er på plass.
Les mer om:

Kiwi-butikken på Veum er forsinket – beboerne risikerer å vente over ett år etter åpningen av bomringen

Beboerne på Ambjørnrød frykter at de tidligst kan vente seg en Kiwi-butikk på Veum mot slutten av 2020, og om drøye tre måneder starter bompengeinnkrevingen.
Les mer om:

Planlegger bomring-oppstart rundt 15. november: De seks nye bomstasjonene er på plass og klare for innkreving

Prosjektleder Tore Veum opplyser at Simo-Ørebekk ligger an til å åpne cirka 15. november. Fra samme dag starter innkrevingen i bomringen. Statens vegvesen skal gi mer informasjon om bompengebetaling over ferien.
Les mer om:

Svein Erik Waters legger ned rideskolen: – Vemodig å avslutte etter 30 år

Omkring 5000 barn har lært seg ponniridning der. Dessuten har stedet vært ledende innen oppdrett og innførsel av bruksponnier i Norge. Vi snakker om Hogde rideskole på Veum. Nå melder ildsjel og eier Svein Erik Waters (68) at det er slutt.
Les mer om:

England vant VM i verdens nest mest populære idrett

Verdens mest populære idrett er fotball med et estimert antall fans på 3,5 milliarder, på andreplass, foran land hockey finner du cricket med 2,5 milliarder fans. – Vi her hjemme som knapt fikk med oss at det var et verdensmesterskap gleder oss selvfølgelig likevel med at hjemmenasjonen vant søndagens VM-Finale på ærverdige Lord’s Cricket Ground i London. England spilte sin første VM-finale i verdensidretten cricket siden 1992, mens New Zealand skulle kjempe om tittelen for andre VM på rad.

Universiaden 2019: Victor Asp tok Norges andre mesterskapsmedalje

Den 30. utgaven av Sommeruniversiaden pågår nå i Napoli. Tre norske taekwondo-utøvere har konkurrert denne uken, og Victor Asp (20) fra Oslo tok torsdag kveld sølv i klassen -74 kg. Universiaden varer fra 3. til 14. juli, og denne gang deltar 8 000 deltakere fra 125 nasjoner. Arrangementet i Napoli er med dette det største fleridrettsarrangementet i 2019. Den norske troppen består av 60 personer, og Victor Asps sølvmedalje er Norges andre medalje i mesterskapet.

Folkekjær teikneserie står opp frå dei døde

Fantomet møter Varg Veum i Bergen.
Les mer om:

Då kompisen fekk kreft tok venegjengen saksa i bruk

STRYN (NRK): Det er fint å ha gode venner når livet snur den mørke sida til. Det har sjetteklassingen Lukas Tansøy Veum fått oppleve då han vart alvorleg sjuk.
Les mer om:

Hevder han skjøt ørnen for å berge saueflokken - nå må han i retten på nytt

TELEMARK: Statsadvokatene har besluttet å anke dommen mot Knut G. Veum, som mener han skjøt havørnen for å berge saueflokken på gården sin.
Les mer om:

Nye drivere har store planer: – Med skjenkebevilling kan vi ha åpent i helgene også

FYRESDAL: Mandag 1. april tok ekteparet Robin Stellwagen Seljevold og Bjørn Veum Seljevold over driften av den populære kaféen ved vannet. Nå blir tilbudet utvidet.
Les mer om:

Har bygd skiarena for 30 millioner på Veum – rulleskianlegget åpner trolig i august

Det gjenstår fortsatt en del arbeid med å få rulleskianlegget på Veum klart. Men dersom alt går etter planen blir det åpning i august.
Les mer om:

Frikjent for å ha skutt fredet havørn

Jegeren som skjøt en havørn i Fyresdal i november 2017, Knut Gunnarson Veum, er frifunnet.
Les mer om:

Rykket ut til boligbrann i Veumveien

Alle nødetater rykket ut etter melding om boligbrann på Veum torsdag morgen.
Les mer om:

Nei i arealplanen til parkeringsanlegg for 100 biler på Fredrikstad skiarena: – Tror politikerne vil se at det er urimelig

Fredrikstad Skiklubb mener det er nødvendig med en ny parkeringsplass for et hundretall biler i tilknytning til kunstsnøarenaen på Veum. Det mener ikke rådmannen i sitt forslag til ny arealplan.
Les mer om:

– Det er lett å glemme at jeg i det hele tatt bør komme meg ut

42-åringen innser at det bare går én vei. Men som en av landets yngste som har fått påvist Alzheimer, vil Morten Veum at den siste kampen skal dreie seg om å styrke oppfølgingen av unge demente.
Les mer om: