Nyheter om Vestre Toten


Etnedølene vil la 15.609 meter med valdresbane ligge

Nordre Land har tatt initiativ til bruksendring for Valdresbanen, som medfører riving av skinnegang på Valdresbanen, som gikk mellom Eina og Bjørgo. Nord-Aurdal, Søndre Land, Sør Aurdal, Vestre Toten og Etnedal skal alle ha saken opp til politisk behandling.

Raufoss: Kollisjon mellom personbil og lastebil

Ulykken har skjedd i Reinsvollvegen i Vestre Toten

Nils (44) har et av Norges beste skjegg – nå skal han til VM

Tobarnsfaren fra Vestre Toten forventer knallhard konkurranse når han snart skal kjempe mot storskjeggede menn fra hele verden.
Les mer om:

Kan du snakke litt med Grzegorz neste gang du er i butikken?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: - På bakgrunn av at det i flere av våre butikker er personer på språkpraksis, lanserte vi i år en ny button - eller jakkemerke. Dette jakkemerket tydeliggjør for kunder i butikken at vedkommende er på språktrening. På merket står det «Jeg lærer meg norsk - snakk med meg!», skriver Kiwi i en pressemelding.

Skinner og sviller forsvinner? 13 stemte for og to imot utsettelsesforslag fra Etnedal Sp.

Nordre Land kommune har tatt initiativ knyttet til bruksendring for Valdresbanen ovenfor nabokommuner som har skinnegang. Dette gjelder Vestre Toten, Søndre Land, Nord-Aurdal, Sør Aurdal og Etnedal.

– Vi ser det som positivt at kommunene vil ha en avklaring om Valdresbanens framtid, men både håper og regner med at det vil være et klart politisk flertall for å ta vare på banen

AS Valdresbanen og interesseforeningen Nye Valdresbanen har sendt brev til Nord-Aurdal kommune og alle politikerne i kommunestyret i Nord-Aurdal. En kopi er også sendt til Sør-Aurdal kommune, Etnedal kommune, Nordre Land kommune, Søndre Land kommune, Vestre Toten kommune og Oppland fylkeskommune. Her er svarbrevet gjengitt i sin helhet:

Vestre Slidre på 6. plass i Oppland

Søndre Land kommer best ut i Oppland i årets kommunetest, etterfulgt av Nordre Land og Vestre Toten. Med sine 71 poeng er Søndre Land fjerde beste kommune i landet. Av kommunene i Valdres er Vestre Slidre på topp, med en 6. plass i fylket og en 73. plass på landsbasis.

Mener det er på tide å få fjernet skinnegangen på Valdresbanen

I følge Oppland Arbeiderblad akter kommunene langs Valdresbanen - Vestre Toten, Søndre Land, Nordre Land, Etnedal, Sør-Aurdal og Nord-Aurdal - å gjøre et felles framstøt og rette en formell henvendelse til departementet om å få endret status og bruksrett til Valdresbanen og arealene rundt . -Det at banen fortsatt har status som beredskapsbane betyr at arealer langs banen er båndlagt for alternativ bruk, noe som er til hinder for utvikling langs banen.

Bingo ranet i Raufoss

To personer tok seg søndag kveld inn i et bingolokale på Raufoss i Vestre Toten og truet til seg et ukjent pengebeløp, melder politiet.

Fant død elg hengende i lekehuske

Jaktlaget trodde ikke sine egne øyne da de oppdaget denne døde elgoksen i en hage i Vestre Toten. Trolig har dyret stresset seg i hjel.
Les mer om:

Generasjon etter generasjon: – Det er klart vi er stolte av ammunisjonsfabrikken

VESTRE TOTEN (VG) Fra det lille bygda Raufoss har det blitt solgt ammunisjon til De forente arabiske emirater og rakettmotorer til missiler brukt av Saudi-Arabia. For arbeiderne på Nammo, er ammunisjonsdebatten noe de har lært seg å leve med.

«Vandreren» funnet død utenfor hytte i Vestre Toten

Politiet bekrefter at Terje Larsen, mest kjent som «Vandreren», ble funnet død for noen dager siden.

Støre:– Viktig å vinne Ålesund

HEKSUMHØGDA, VESTRE TOTEN (NRK): Gullvinner Maren Lundby ble møtt av mange sambygdinger da hun kom hjem i dag. Nå gleder hun seg til å sove.

– Nå skal jeg sove lenge

HEKSUMHØGDA, VESTRE TOTEN (NRK): Gullvinner Maren Lundby ble møtt av mange sambygdinger da hun kom hjem i dag. Nå gleder hun seg til å sove.
Les mer om:

Omkom etter brann i enebolig

Politiet bekreftet torsdag ettermiddag at en person er funnet død etter en brann i Vestre Toten kommune i Oppland. Boligen var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

No har dei fått EM-billett

Politiet bekreftet torsdag ettermiddag at en person er funnet død etter en brann i Vestre Toten kommune i Oppland. Boligen var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

Drapssiktede hadde praksis i barnevernet

Barneverntjenesten i Vestre Toten vil gå gjennom rutinene for vandelsattest etter at de ble kjent med at ektemannen til Janne Jemtland er siktet for drapet på sin egen kone.
Les mer om:

Årsak til brannen på Toten der to omkom er ikke funnet

Årsaken til den eksplosjonsartede brannen i gjenvinningsanlegget Metallco AS på Eina i Vestre Toten fredag er ikke funnet. To personer døde i brannen.
Les mer om:

Brannen rammer hele bygda

Innbyggerne i bygda Eina i Vestre Toten er preget etter den eksplosjonsartede brannen på smelteverket som krevde to menneskeliv. – Det er forferdelig vondt, sier Wenche Grumheden Solhaug.

Smelteverksansatte døde i eksplosiv brann på Toten

To personer døde da en eksplosjonsartet brann brøt ut på anlegget til Metallco AS på Eina i Vestre Toten fredag morgen. Brannårsaken er fortsatt uklar.
Les mer om:

To savnet og to til sykehus etter brann i smelteverk i Vestre Toten

To personer er savnet og to behandles på sykehus etter en eksplosjonsartet brann i smelteverk Metallco Aluminium på Eina på Vestre Toten fredag morgen.

Eksplosjon og brann ved bedrift

Smelteverket Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten står i brann etter en eksplosjon. To personer er fraktet til sykehus med alvorlige skader, og to personer er savnet.

Ordfører: Ikke skremt av mulig påsatt brann

En 25 år gammel mann er pågrepet etter den trolig påsatte brannen ved rådhuset på Raufoss. Ordfører i Vestre Toten mener det dreier seg om en pøbelstrek og at det er tilfeldig at brannen startet rett utenfor hans kontor.

Er dette fortsatt Norges beste skjegg?

VESTRE TOTEN (NRK): Kona synes skjegget gjør Nils Kåre Fugelsnes til en skikkelig mann. I helga er han klar til å forsvare tittelen Norges beste skjegg.
Les mer om:

Setter inn hundepatrulje i søk etter mulig observasjon av Stig Evje

Vitne mener å ha sett savnede Stig Evje på grensen mellom Vestre Toten og Søndre Land. Det melder Politiet i Innlandet på sin Twitter-konto litt over klokken 17.00 mandag ettermiddag.