Nyheter om Vestre Slidre


Årets første utforkjøring på Hausåkersletta, berging pågår

Arve Wangensteen i Vang Auto-Service har en hektisk tirsdagskveld. Mannskapene har jobbet i flere timer med en trailer på Hausåkersletta på E16 i Vestre Slidre. Samtidig jobber selskapet med en komplisert bergingsaksjon i Gol.

Kommunen kjøper barnevernsvakt i Ringerike

Prosjektgruppa som har jobba med å få på plass ein barnevernsvakt i Valdres, gjekk inn for eit samarbeid med Ringerike kommune, felles for valdreskommunane. Torsdag vart tenestekjøp i Ringerike vedtake i Vestre Slidre.

Aukar tilskotet til Valdresmusea, men langt frå så mykje som direktøren ynskte

Vestre Slidre kommune vedtok å auke tilskotet til Valdresmusea med 2 kroner per innbyggjar per år fram til 2023.

Slidre barnehage har fått 12.000 kroner i gåve: Pengane går til tiltak som skal lære barna å bli trygge i trafikken

– Slidre barnehage har teke imot ei gåve på 12.000 kroner frå Vestre Slidre sanitetsforeining, fortel styrar i barnehagen, Monica Kvien Sæternes.

Informerte dei folkevalde om framtidig E16-trasé – om kort tid blir det ope folkemøte om europavegen i Slidre og Vang

Torsdag var Statens vegvesens Jon Rabben Lundby inne om informerte kommunestyret i Vestre Slidre om arbeidet med reguleringsplanar og utbetringar på E16. I desember blir det informasjonsmøte i Slidre, og dagen etter i Vang.

Desse skal sitte i råd og nemnder i Vestre Slidre dei neste fire åra

Kvart fjerde år, rett etter kommunevalet, blir det valt inn nye medlemmer i ulike nemnder og råd.
Les mer om:

Einar (20) frå Lomen er dei unges stemme i kommunestyret – vart tatt fullstendig på senga då han vart valt inn

Einar Lome (Sp) er den yngste kommunestyrerepresentanten i Vestre Slidre, og det med 17 års margin. Han er valt til kommunestyrets bindeledd med ungdomsrådet, og skal i dobbelt forstand vere dei unges stemme i fire år framover.
Les mer om:

Berge topper skattelistene i Vestre Slidre: – Stolt av å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet

Erik Martin Berge i Røn tjente mest, skattet mest, og hadde høgest formue i Vestre Slidre i 2018. Han troner ikke bare på inntektstoppen i egen kommune, men er også på topp i Valdres og på andreplass i Oppland, med vel 26,8 millioner kroner i skattbar inntekt.

Ingen har søkt på stillinga til Cecilie, nå er den lyst ut på nytt

22. oktober gikk fristen for å søke stillinga som kommunelege i Vestre Slidre ut, uten en eneste søker.
Les mer om:

TV2 God morgen Norge med kjendiskokk Wenche Andersen kjem til Røn Gard ved Pjåten tysdag morgon

Det er verdt å få med seg TV2 God morgen Norge tysdag morgon, for då kjem kjendiskokk Wenche Andersen til Vestre Slidre. Der skal ho møte familien Røn og sjølvsagt få ei innføring i rakfisk frå Valdres.

En valdris mistet livet på riksveg 4 tirsdag. Politiet vil avhøre flere vitner

En 30 år gammel mann fra Vestre Slidre mistet livet i en frontkollisjonen på Riksveg 4 mellom Bråstad og Dalsjordet i Gjøvik tirsdag morgen. Nå har politiet siktet tre og gjort to førerkortbeslag.

Rolf fikk bilen ødelagt av et hull i vegen, og søkte kommunen om erstatning – like etter skjedde det samme med nok en bilist: – Bilførers ansvar å avpasse farten, mener kommunen

En tur på Panoramavegen i Vestre Slidre en sein junikveld, ble en kostbar affære for Rolf Hauge fra Heggenes. Situasjonen ble ikke bedre da bileieren kontaktet kommunen, som eier vegen. – Der benekta de at det i det hele tatt var noe galt med vegen, sier Hauge, som ikke fikk erstatning for den kostbare skaden.

Fortel om stølslivet i Vestre Slidre

Torsdag 7. november kjem Gunnar Hauge og Frode Rolandsgard til Vennelaget for Valdres Folkemuseum for å fortelja i ord og bilete frå boka dei gav ut i fjor, Stølsliv i Vestre Slidre.
Les mer om:

30 år gammel mann fra Valdres omkom i ulykke på Riksveg 4 i Gjøvik tirsdag

En mann mistet livet i frontkollisjonen på Riksveg 4 mellom Bråstad og Dalsjordet i Gjøvik tirsdag morgen. Politiet opplyser onsdag formiddag at den omkomne er 30 år gamle Glenn Tvenge fra Vestre Slidre. Politiet frigir navnet i samråd med de pårørende. Årsaken til ulykken er ikke fastslått, etterforskning pågår fortsatt.

Ingen blir mobba på Vestre Slidre skule ifølge elevundersøking: – Kan vi verkeleg tru på at vi har ein skule heilt fri for mobbing?

Under siste kommunestyremøte i Vestre Slidre presenterte rektor ved Vestre Slidre skule, Janne Opheim, læringsresultat, samt funn i elevundersøkinga som årleg gjennomførast ved skulen. Her var det spesielt ein ting som vakte oppsikt.

Dei unge stiller opp

På laurdag er det klart for fest og seminar i regi av Huga på gard og faglaga i Vang og Vestre Slidre på Syndinstøga.  Hovudtyngda av påmeldte er yngre gardeigarar og bønder frå Vestre Slidre og Vang.
Les mer om:

Ville ha sakspapir omsett til nynorsk i nynorskkommunen – vart nedstemt

Kommunestyrerepresentant Marianne Granheim Trøyflat (Sp) reagerte på at saker som vart lagt fram for kommunestyret i nynorskkommunen Vestre Slidre var skreve på bokmål. Hennar forslag om å omsetje til nynorsk førte likevel ikkje fram.

God skatteinngang, lågare lønnskostnader, lågare sjukefråvær og høgare kraftinntekter gjev solid kommuneøkonomi i Vestre Slidre

Torsdag vart økonomirapporten for 2. tertial 2019 lagt fram for kommunestyret i Vestre Slidre, av økonomisjef Marit Øvstebø.

Eit kommunestyre fullt av sjetteklassingar: – Vi fekk til og med sjå ordførarklubba!

Under torsdagens kommunestyremøte i Vestre Slidre fekk sjetteklassingar frå Vestre Slidre skule vere med i oppstarten.
Les mer om:

Aktiv lørdag lokket store og små på varierte aktiviteter i Slidre

Vestre Slidre kommune gikk sammen med lag og foreninger om å arrangere en dag fullspekket av aktiviteter i Slidre sentrum.

I kveld var UP tilbake i Vestre Slidre, enda et førerkort beslaglagt

Statistikken over førerkortbeslag foretatt av UP-patruljen rundt omkring i hele Valdres fortsetter å vokse. I kveld var det kjøretøy på fv 51 ved Holdalsfoss som ble kontrollert.

Ådne Geicke Kolbjørnshus (28): – Jeg ønsker at vi tar en debatt i folkedansmiljøet - som alle har godt av på sikt

Folkedanseren fra Vestre Slidre, Ådne Geicke Kolbjørnshus (28), har skrevet under på debattinnlegget imot et eget nasjonalt kompani for scenisk folkedans med Frikar. Her forklarer han hvorfor.
Les mer om:

Senterpartiet i Vestre Slidre lanserer nytt produkt for frustrerte politikarar

Sjå Frode Rolandsgards (Sp) humoristiske innslag om "Senterpartihoggestabben". (Dette er altså berre ein spøk, om det skulle vere nokon tvil.)
Les mer om:

Reiste hjem fra Gran med fire KM-titler og to andreplasser - slo også poengrekorden to ganger

Konkurransetroppen til Vestre Slidre turn deltok i helga på kretsmesterskap i troppsgymnastikk på Gran. Det resulterte i fire KM-titler og to andreplasser.
Les mer om:

Tre posisjonar til Senterpartiet: Disse skal sitte i formannskapet i Vestre Slidre

Ordførar Haldor Ødegård (Sp) får med seg partifelle og varaordførar, Gerd Nanti Vika Helle og partifelle Frode Rolandsgard i formannskapet for perioda 2019-2023. Frå oposisjonen tek Bygdelistas Gro Berge og Arbeidarpartiets Odd Jørgen Sørengen, plass.