Nyheter om Vestre Slidre


Kommunedirektøren la fram smitteanslag og bad om «koronafullmakt»: Så mange reknar ein med blir smitta i Vestre Slidre

Kommunedirektør Martin Sæbu la under kommunestyremøtet torsdag fram prognosar frå myndigheitene, som forventar at 891 innbyggjarar i Vestre Slidre kjem til å bli smitta av koronaviruset.

Skulle handsama viktige E16-planar, men slik vart det ikkje: Kan i verste fall forseinke utbetringa av E16

Torsdag skulle kommunestyret i Vestre Slidre etter planen handsame to reguleringsplanar for E16, men innsigelsar frå Fylkesmannen og NVE sette ein stoppar for det.
Les mer om:

Historikar Jahn Børe Jahnsen med praktverk om Slidredomen – Katedralen i Valdres

No er soga om den stolte steinkyrkja i Vestre Slidre komen mellom to permar. Det er historikar Jahn Børe Jahnsen som har skrive boka, og ho er gjennomillustrert med foto av Ola Døhl.

Koronavirus stoppar ikkje kommunestyret i Vestre Slidre: Torsdag skal dei handsame viktige saker via nettmøte

Torsdag skal kommunestyret i Vestre Slidre kommune handsame to reguleringsplanar for E16, planprogram for ny sjukeheim, og ta stilling til om dei skal halde fram med Huga på gard-prosjektet.
Les mer om:

Snart 90 testa i øvre Valdres: Manglar nokre svar, men framleis ingen smitta

Til saman er 89 personar testa for koronavirus i Vang, Øystre Slidre og Vestre Slidre. Fem svar er ikkje klare enno, men ingen har så langt fått påvist smitte.

Strekker ut en hånd til hyttefolket: Gamleordføreren blant flere som har meldt seg frivillig som hyttevakt

I Vestre Slidre er det i ferd med å danne seg et nettverk av lokale, som melder seg frivillig til å holde jamnlig oppsyn med hyttene på Vaset og Syndin.
Les mer om:

Venter svar på 24 koronatester i øvre Valdres: – Ingen påvist smitte så langt

De siste to dagene er 24 personer testet for koronaviruset i øvre Valdres. Så langt er ingen påvist smittet i Øystre Slidre, Vestre Slidre eller Vang.

– Det så skummelt ut en stund, men et voldsomt press fra media de to siste døgnene har gjort at mange skjønner alvoret.

Avisa Valdres tok en stikkprøve til de tre ordførerne i Øystre Slidre, Nord-Aurdal og Vestre Slidre søndag kveld for å se om de opplever at tallet på fritidsboliginnbyggere har sunket i løpet av søndagen. Og alle tre kommer med like rapporter.

Fleire i karantene i Vestre Slidre – ordføraren oppmodar alle til å følgje Fylkesmannens råd: – Vi må vere med på ein nasjonal dugnad

Ordførar i Vestre Slidre, Haldor Ødegård, opplyser at fleire sit i karantene i kommunen, men at ingen har fått påvist smitte. Ha ber no alle om vere med og ta ansvar for å hindre smittespreiing.
Les mer om:

Ingen smitta i Vestre Slidre, men kommunen tar forholdsregler: Avlyser arrangementer

Kommunedirektør Martin Sæbu opplyser onsdag at ingen så langt er smitta av koronaviruset i Vestre Slidre.

Koronakarantene både i Etnedal og Vestre Slidre, men ingen er smittet i Valdres. Kommuneoverlegen: – Helsevesenet i Valdres er ikke rigget for å ta unna strømmen av påsketurister som blir syke og vil teste seg

Torsdag skrev avisa Valdres om en familie som sitter i koronakarantene i Etnedal. Nå viser det seg at også én person i Vestre Slidre sitter i karantene, etter at vedkommende var pasient ved øyeavdelingen til Ullevål sykehus. – Ingen er smittet av Korona i Valdres, sier kommuneoverlege Tor Inge Kristianslund på vegne av hele legestanden i Valdres.

Familietreff i Vasaloppet – rådmannen i Vestre Slidre hang på så godt han kunne

Det hører sjeldenhetene til at flere generasjoner i en og samme familie stiller til start i et så langt og krevende løp som Vasaloppet. Martin Sæbu og sønnene Vegard og Erlend sørget for at det ble et lite familietreff i de svenske skoger.

Berit Kristin (54) kjem flyttande frå Brumunddal for å bli ny sokneprest i Vestre Slidre: – Hjå meg skal døra alltid stå open!

Berit Kristin Klevmoen frå Brumunddal er tilsett som ny sokneprest i Lomen, Røn og Slidre sokn. – Eg gler meg stor til å koma til Vestre Slidre og Valdres, seier ho.
Les mer om:

Her er teststedene i Valdres, dersom det er mistanke om koronasmitte

Kommuneoverlegene i Valdres har planlagt med to mobile testenheter - én i sør og én i nord. Sidsel Offergaard Jevne i nord dekker Vestre Slidre, Øystre Slidre og Vang. Tor Inge Kristianslund i sør dekker Sør-Aurdal, Nord-Aurdal og Etnedal. 

Ble fotgjenger i Ulnes rett før snøen begynte å lave ned

Utrykningspolitiet var også lørdag i aktivitet langs E16, og denne gangen hadde de installert lasermåleren i Ulnes, i retning Vestre Slidre.

Anne Synnøve gleder seg til å møte pasientene

Anne Synnøve Lunde gleder seg til å begynne i ny jobb i Vestre Slidre. Å få jobb "bare" en halvtime unna barnehagen, det veier tungt på vektskåla.

Nå er det bestemt hvem som blir ny fastlege i Vestre Slidre

Kommunalsjef for helse og omsorg, Ragnhild Strømmen Strand, opplyser at Anne Synnøve Lunde er ansatt som ny fastlege i kommunen.

Misforståelse førte til manglende søknader i Nord-Aurdal

Arrangøren for Norway-Trail trodde det bare var Vestre Slidre som var involvert i løypene rundt Gomobu.

Røde Kors, Sivilforsvaret, politi og legehelikopter deltok i stor redningsøvelse på Vaset

Lørdag arrangerte Høre/Vestre Slidre Røde Kors Hjelpekorps skredøvelse i toppen av alpinbakken på Vaset.

Norway-Trail har fått avslag om bruk av snøscooter i Nord-Aurdal

I forbindelse med hundesledeløpet Norway-Trail som i år går fra Lenningen til Gomobu, har arrangøren søkt om dispensasjon for å få bruke snøscootere i eksisterende løypenett både i Nord-Aurdal og Vestre Slidre. I Nord-Aurdal har arrangøren fått avslag på søknaden.

Snart takker Ove Hamre for seg, etter 44 års tjeneste: – Da jeg begynte i kommunen hadde vi ikke en eneste datamaskin

Når Vestre Slidre kommune nå søker etter en ny leder for teknisk drift, er det ingen hvem som helst som skal erstattes. Ove Hamre, mannen som nå trer av, er nemlig den med lengst ansiennitet i kommunen.
Les mer om:

Plutseleg dukka desse kjendisane opp på Eggeåsen

Skigruppa i Vestre Slidre IL arrangerte det tradisjonsrike Eggeåsrennet laurdag.
Les mer om:

Valdres møtte helseminister Høie i møte om sjukehusdebatten på Gjøvik – klar tale fra Mæhlum Robøle

Regionrådsleder Linda Mæhlum Robøle (Sp) la fram Valdres sitt synspunkt i sjukehusdebatten da hun og partifelle Haldor Ødegård, ordfører i Vestre Slidre, møtte helseminister Bent Høie på Gjøvik tirsdag.

Planla åtte nye leiligheter i Røn, men skrinlegger trolig prosjektet: – Kommunen skal dra alt til Slidre, alt skal være så vanskelig i Røn

Valdresfjella Hus og Hyttebygg AS planla å bygge to leilighetsbygg i Røn, og fikk i juni 2017 tildelt tomt til formålet av Vestre Slidre kommune. 2,5 år seinere har ingenting skjedd.
Les mer om:

Ni søkte på stillinga – Stine Mari (40) fekk jobben: Blir ny kommunalsjef i Vestre Slidre

Stine Mari Skrindsrud Nordaas (40) er tilsett som ny kommunalsjef for helse og omsorg i Vestre Slidre kommune.
Les mer om: