Nyheter om Vestre


Vestre Slidre tek grep

– Me tek grep og har sett inn mange nye tiltak for å styrke samarbeidet med den vidaregåande skulen. Me arbeider målretta for å snu det negative.
Les mer om:

Andreas (15) passa kyrne åleine på stølen i sumar

Andras Hjellebråten Rødningen frå Vestre Slidre har passe dyra på Nørre Trøllhøvd åleine i heile sumar. Men no ventar skulebenken for 15-åringen.

To tonn hvetemel var ikke nok

I fjor doblet Tove Aargaard produksjonen av brød og annet bakverk på «Brød og vind» på Vestre Sandøya. I år har det gått enda bedre!
Les mer om:

Får ikke flytte prestegardsstabburet

Prestegardsstabburet i Vestre Slidre som nå er nedplukket og får etterlengtet omsorg, får ikke settes opp på den tiltenkte plassen.

Gina (21) svømte over innsjøen og slukket skogbrannen

– Jeg fikk litt adrenalin da jeg løp mot brannen. Jeg tenkte vel ikke så mye, bare at jeg skulle få slukka den og hvor jeg skulle begynne, sier Gina Ørslien Bårdseng (21) fra Forset i Vestre Gausdal.
Les mer om:

Arkeologiske funn på Fosen: - Oppsiktsvekkende (pluss)

Forsvarsbygg måtte bekoste arkeologiske utgravninger på Brekstad gård vestre for 1,5 millioner kroner for å dokumentere de kulturhistoriske verdiene før det bygges forsvarsboliger på tomta. Men funnene var så spennende at Riksantikvaren besluttet ekstrabevilgning på 1,2 millioner til.

Ragnhild og Jon Røvangs legat for evnerik ungdom frå Vestre Slidre

Stipend frå legatet kan gjevast til studentar frå Vestre Slidre som studerer landbruk eller biofag ved universitet eller høgskule.
Les mer om:

Vil starte gårdssalg av honning

Han jobber på Hedda Hytter, er engasjert i Fosstopp-prosjektet og tilbyr hundespannkjøring. Nå har allsidige Andreas Nilsson (Ante) på Vestre Grøv i Hedalen startet med honningproduksjon.
Les mer om:

Tatt før cannabisplantene var ferdige

57-åringen fra Vestre Bærum hadde noe stort på gang, men ble avslørt før han kunne høste sine illegale varer.
Les mer om:

Knut Rudi: Bøndene trenger økonomisk støtte NÅ

Knut Rudi i Småbrukerlaget i Vestre Slidre er bekymret for bøndenes akutte økonomiske situasjon. Han etterlyser strakstiltak.
Les mer om:

- Lag sti, ikke grusveg

- Mye av det man ønsker å oppnå med grusveien kan sikres på andre måter med mindre virkning på natur og landskap. Jeg håper det politiske miljøet i Vestre Slidre kommune vil lytte til mange av dagens brukere av området og ta en runde til på om det virkelig er dette man ønsker.
Les mer om:

Vender hjem til Valdres

Etter atten år borte, returnerte Thomas Bråten og Heidi Bragerhaug med sine to døtre til Valdres før jul i fjor. Nå bygger de både bolig og kontor i Vestre Slidre, og tar med seg bedriftene sine hit.

Valdres-jegere må teste hjortevilt i høst

Miljødirektoratet pålegger jegere i Nord-Aurdal, Sør-Aurdal, Vang og Vestre Slidre å teste felte hjortevilt for skrantesjuke under årets jakt. – Testinga har kommet for å bli, sier Sjur Aarebru i Mattilsynet.

Sju søkere til lærerstilling

Sju personer; en mann og seks kvinner har lyst på lærerjobben på Vestre Sandøya skole.
Les mer om:

Flere boliger på Vestre Kongevold?

Sivilarkitekt Leif Larsen AS har gitt melding om at det er startet reguleringsarbeid for planendring av deler av Vestre Kongevold i Gyland.
Les mer om:

Storstilt Olsokfeiring ved Bygdins Vestre Ende

Aasmund Olavsson Vinje kom fyrste gong til Eidsbugarden ei gong på 1860-talet – vi veit ikkje heilt eksakt år. Det vi veit heilt sikkert er at bua han fekk reist var ferdig og vart innvia i 1868, for 150 år sidan i år.
Les mer om:

- Det var like før det tok fyr i en av boligene

Tidlig onsdag morgen var fortsatt et hus i Møllerstubakken evakuert etter skog- og krattbrannen på vestre Øya natt til onsdag. Politiet har sperret av ytterkantene av brannområdet.
Les mer om:

Dugnadsånd i fjellheimen

Eit knippe ungdommar frå Vang og Vestre Slidre har stilt opp til dugnad heile laurdagen på Vinjerock. Enda dei har fått streng beskjed om å reise heim til kvelds.

Måtte betale 2.000 kroner for toalettbesøk – så snudde Fjord1

Normann Austvik (61) var på jobb på Vestre Bokn da han kjente på magesmerter og en sterk trang til et toalettbesøk. Han kjørte dermed ned til ferjekaien i Arsvågen. Like etterpå ble han presentert for en straffebot på 2.000 kroner.

Risa på begge sider av Rekefjord

Risa AS er tildelt en ny kontrakt for den vestre delen av Rekefjord Stone sitt anlegg, kalt Rekefjord Vest.
Les mer om:

Ravnedans lagde krabbetime i Vestre Strandgate

City Train måtte bremse da Ravnedans arrangerte «Krabbetimen» i Vestre Strandgate. Festivalen avsluttes fredag med mer av det samme.
Les mer om:

Familiemesse på Fystro kyrkjetomt i Røn, Vestre Slidre

Magnhild Skjel åpnet møtet og ønsket alle hjertelig velkommen til Familiemesse på Fystro, 1. juli.
Les mer om:

Hør Hekla Stålstrenga framføre «Har du fyr» i solefallet

Nordlendingene i Hekla Stålstrenga lokka valdrisene ut i lyngen og sørga for en stemningsfull stund i stølslandskapet i Vestre Slidre i solefallet tirsdag kveld. Hør dem framføre «Har du fyr» her.
Les mer om:

Dobbel salto med Belgia i sikte

Turngruppa i Vestre Slidre idrettslag skal i neste uke turne i Liege i Belgia. Åtte utøvere, tre foreldre og trener Nils Fystro reiser lørdag morgen og kommer tilbake neste fredag.

Varm fiskedag ved Buaråne

Sist søndag arrangerte Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag og Vestre Slidre fjellstyre sin årlige familiefiskedag ved Buaråne i Vestre Slidre statsallmenning. Dette var det 31. arrangementet i rekken.
Les mer om: