Nyheter om Vestre


To søkte på stillinga: Disse vil bli ny sokneprest i Vestre Slidre

I disse dager fratrer Ola Døhl som sokneprest i Vestre Slidre, og det jobbes med å finne hans erstatter.
Les mer om:

Hadde ikkje ein gong sett for seg å bli varaordførar – etter fire månader vart Gerd Nanti kasta inn i rolla som ordførar

Då nyvald ordførar i Vestre Slidre, Haldor Ødegård (Sp), vart sjukmeldt i desember, måtte varaordførar Gerd Nanti Vika Helle (Sp) steppe inn.

Ordføraren er enno ikkje kvitt lidelsen, men prøver seg på jobb så smått til veka: – Eg begynner å bli rastlaus

Like før jul vart ordførar i Vestre Slidre, Haldor Ødegård, ramma av ein plagsam og hissig tinnitus. Han er difor sjukmeldt ut januar, men prøver seg forsiktig på jobb snart.

Søker etter rådgiver med juridisk kompetanse: – Den ene juristen som har vært i kommunen forsvinner med meg

Vestre Slidre kommune har lyst ut en rådgiverstilling som skal bistå alle kommunalområder.
Les mer om:

Fyrste årsmøte for Fagforbundet Øvre Valdres

I oktober i fjor slo dei tre fagforbunda i Vang, Vestre og Øystre Slidre seg saman. Måndagskvelden avvikla dei sitt fyrste årsmøte på Mjøsvang kafe i Vang.

Nytt initiativ for fv. 293 gjennom Vestre Slidre og Vang

Hytteeier og vegforkjemper Jan B. Paulsen tar nå et nytt initiativ overfor den nye fylkeskommunen når det gjelder fylkesveg 293 fra Vestre Slidre til Vang.

Varaordføraren må steppe inn: Ordføraren sjukmeld ut januar

Ordførar Haldor Ødegård i Vestre Slidre er sjukmeld fram til 1. februar.
Les mer om:

Kven trur du vann i herreklassa i Åsvangrennet?

Laurdag gjekk Åsvangrennet og det låg an til ein skikkeleg "fight" mellom fleire lokale løparar i seniorklassa. Den vann til slutt Vegard Kjøs Egge frå Vestre Slidre med 32,39 på ti km klassisk. Så vary det ganske tett mellom 2. og 3. plassen. Håvard Nyhagen frå Rogne IL fekk tida 34,19 og Stian Ulberg frå Skrautvål IL fekk tida 34,53.

20 personer evakuert etter brann på institusjon i Vestre Toten

20 personer er evakuert fra institusjonen Sykehuset Innlandet Reinsvoll i Vestre Toten etter at det brøt ut brann på et rom.

20 evakuert etter brann

20 personer er evakuert fra institusjonen Sykehuset Innlandet Reinsvoll i Vestre Toten etter at det brøt ut brann på et rom.

Lokalsamfunnsutvalget vil lyssette den gamle hoppbakken

Tenk deg en vinterdag med snø, og en gjeng hylende og klukkende unger på ski. Planen er å gjenskape hoppbakken til Arbeidernes Idrettslag på Rolvsøy. Den drømmen kan bli virkelighet i Vestre Nesskogen.
Les mer om:

Politiets anke i "Google-saken" kommer til behandling i lagmannsretten

Det vakte en del oppsikt at en mann som var tiltalt for å ha kjørt i 94 km/t i en 60-sone i Vestre Slidre, fikk redusert straff i Valdres Tingrett i desember takket være Google-bevis.
Les mer om:

Ny kommunalsjef på veg inn – to på veg ut: Solfrid (32) går frå Vang- til Vestre Slidre kommune, og blir ny stabssjef

Når Mari Sataslaatten nå går til ny direktørjobb på Leira, tar Solfrid Jordalen over som stabs- og personalsjef i Vestre Slidre kommune.
Les mer om:

Per er redd for utviklingen dersom SiV mister pasienter: – Ikke gjennomtenkt på noe hold

Dersom Sykehuset i Vestfold mister pasientene fra Holmestrand til Vestre Viken sykehus i Drammen, venter store kutt. Dette bekymrer styreleder i Stiftelsen Gamle Tønsberg og Tønsbergs Arbeiderforening, Per Rosenblad Brun.

De tjener best og klager mest

Ullern, Vestre Aker og Nordstrand er bydelene for dem som har høyest inntekt, oftest vil bygge ut … og klager mest på byggesaker.

Kommunen og banken vil dele kunnskap og erfaringar med næringslivet: Inviterer til felles frukost i Vestre Slidre

Tysdag 28. januar blir det arrangert næringsfrukost i Vestre Slidre.
Les mer om:

Folk på Innlandet vant 180 000 på å skylle og brette kartong - blant de en kvinne fra Vestre Slidre og en barnehage i Øystre Slidre

Totalt 18 heldige vinnere fra Hedmark og Oppland delte på 180 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019. Blant vinnerne finner vi to skoler, én barnehage, et servicesenter og en frivillighetssentral.

Blårussen og sykehusene

Blårussen må byttes ut med sunt bondevett, mener Per Rosenblad Brun i en kommentar til at Sykehuset i Vestfold kan måtte kutte i virksomheten hvis nye Holmestrand legges til Vestre Viken sykehus i Drammen.

Kan bli dramatiske kutt på sykehuset: – Vi er veldig bekymret for tilbudet

Sykehuset i Vestfold kan miste 150-200 millioner kroner hvert år hvis nye Holmestrand kommune overføres til sykehus Vestre Viken i Drammen.

Dette var de mest leste serieanmeldelsene på GAFFA.no i 2019

Julemiddagen(e) ligger godt i magen, fyrverkeriet venter og et massivt år både på musikk-, film- og seriefronten nærmer seg ubønnhørlig slutten. I 2019 har GAFFA.no nådd ut til flere lesere enn noensinne tidligere, og anmeldelsene våre er fortsatt noe av det som skaper mest nysgjerrighet og debatt blant våre lesere. Også på seriefronten har det skjedd mye i 2019.

Se bildene fra den årlige juleavslutningen i Vestre Slidre

Forrige søndag var det juleavslutning og oppvisning i gymsalen i Vestre Slidre. Over 230 billetter ble solgt til forestillingen.
Les mer om:

– Et ekte stykke mangefasettert perfeksjonspop

Desember er kanskje ikke alle musikkelskeres høytid, da de samme gamle julesviskene går igjen over samtlige høyttaleranlegg i offentligheten. Likevel er årets siste måned en musikkelskers høytid, på sin måte. For jul er også ensbetydende med den stolte tradisjonen årslister. Det er perioden hvor et helt musikkår skal oppsummeres og alle våre favoritter skal samles i lister, hvor vi kan både fryde oss og irritere oss over andres valg. LES OGSÅ: Astrid S med omfattende turné i sikte. I år har GAFFA-redaksjonen atter en gang valgt sine favoritter i fellesskap.

Neste års budsjett er klart: Eiendomsskatten går ned i Vestre Slidre

Vestre Slidre kommune har budsjettert med investeringer på 85 millioner kroner neste år. Kommunens skatteinntekter går ned i 2020, mens store utgifter går med til bygging av ny sjukeheim.

Vestre Slidre har starta "SIFF": – Vil skape eit nytt samlingspunkt for bygda

Vestre Slidre kommune har opna Senter for inkludering, frivilligheit og folkehelse (SIFF).
Les mer om:

– Folk har prøvd å kopiere stilen hans, men det går ikke

Desember er kanskje ikke alle musikkelskeres høytid, da de samme gamle julesviskene går igjen over samtlige høyttaleranlegg i offentligheten. Likevel er årets siste måned en musikkelskers høytid, på sin måte. For jul er også ensbetydende med den stolte tradisjonen årslister. Det er perioden hvor et helt musikkår skal oppsummeres og alle våre favoritter skal samles i lister, hvor vi kan både fryde oss og irritere oss over andres valg. LES OGSÅ: Kakkmaddafakka med ny singel og stor turné. I år har GAFFA-redaksjonen atter en gang valgt sine favoritter i fellesskap.