Nyheter om Vestre


Turnhall, egen klimårådgiver og flere hurtigladere er blant kampsakene til MDG i Vestre Slidre

Sist tirsdag møttes de sju som står på kommunevalgslista til Miljøpartiet de grønne (MDG) i Vestre Slidre.
Les mer om:

Trist på Vestre Fredrikstad gravlund

– Pårørende pynter med vakre blomster, men bakgrunnen er ikke pen, mener en leser.
Les mer om:

Leiarar for 2600 timar frivillig arbeid i 2018

Vestre Slidre frivilligsentral held årsmøte før kommunestyremøtet sist veke. Lise Kopperud fortset som dagleg leiar, Lars Kvissel vart attvald som styreleiar.

Nei til grenseendring i Skjel

Fylkesmannen for Innlandet, Knut Storberget, har i brev til Vestre Slidre kommune sagt at han frårår departementet å gjere grenseendring mellom Vestre og Øystre Slidre, ved Skjel.

160 sider med innspel til arealplanen i Vestre Slidre

Kommunestyret skal ha kveldsmøte tysdag for å drøfte innspel kome sidan 2010 og som er relevante for revisjonen av arealdelen i kommuneplanen.
Les mer om:

Heller nybygg enn rehabilitering av sjukeheimen

Det var den klare stemninga i Vestre Slidre kommunestyre torsdag, etter at eit skisseprosjekt for nybygg var presentert og tal lagt fram om kostnader både for dette og for rehabilitering/tilbygg på noverandre sjukeheim.
Les mer om:

Siste dag for Læringssenteret i Vestre Slidre - feiret med mat og utdeling av bevis og prøveresultater

Nå kommer det ikke flere flyktninger til Vestre Slidre kommune. Det er derfor besluttet å avvikle læringssenteret, og heller kjøpe tjenester fra Nord-Aurdal kommune. Fredag var 23 nye borgere samlet til feiring og avslutningsfest - og for å motta deltakerbeviset på introprogrammet.

- Nu går alt så meget bedre

Økonomisjef Marit Øvstebø i Vestre Slidre tok det kjende Kåre Willoch-sitatet då ho skulle orientere kommunestyret om status for kommuneøkonomien etter dei fire fyrste månadene av 2019.

Song og spelte på ukulele for dei folkevalde

Sunniva Leirhol Thanke (15) frå kulturskulen i Vestre Slidre kom glitrande frå oppgåva med kulturinnslag før kommunestyremøtet torsdag, og fekk varm applaus samt godord frå ordføraren.
Les mer om:

Rune kommer med gladnyhet til båtfolket: – Jeg fikk høre at det ikke skulle være drift her til sommeren. Da måtte jeg bare melde min interesse

Tidligere i år ble det klart at det var slutt på driften i Jensesund gjestehavn på Vestre Bolærne. Men nå har en ny driver tatt over og restauranten åpner om ikke lenge.
Les mer om:

Omkjøring i Hauan grunnet gravearbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Seljeveien vil bli stengt i vestre ende, og i forbindelse med denne rehabiliteringen må trafikk i området benytte andre anbefalte veier.Gang- og sykkeltrafikk langs Gryttingveien og Bjørkveien må følge oppsatte ledegjerder. Arbeidene planlegges oppstartet over pinse og vil pågå en god tid framover.

Vann og gjørme fosset inn etter styrtregn

Kraftige lokale regnbyger førte til store skader på Eina på Vestre Toten i går kveld. Til natta kommer det mer regn – over hele Østlandet.

Kunstneriske sjeler på Vestre Haugen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg la fort merke til at de alle er kreative personer og så et potensial i hver av dem, sier miljøterapeut Emmy Lee Nysveen, som selv driver med grafikk.Skikkelig vernissage - En ting er at de alle har kunstnerisk skaperverk i seg. En annen er at flere enn de selv og deres nærmeste bør får oppleve det de skaper.

– Å leggje pengar i tilbod som Inn på tunet er ei viktig investering for framtida

Onsdag 12. juni var representantar frå Vang og Vestre Slidre kommune invitert til garden Tveit for informasjonsmøte om Inn på tunet-tilbodet.

Løyver truleg 300.000 kroner til fiber/breiband

Formannskapet i Vestre Slidre vil truleg bidra til delvis å finansiere breiband-dekning for nokre husstandar på Vaset, Røn vest og strekninga Slidre - Røn.

Bane Nor mener en dypere kulvert er mulig

Med en ytterligere senket kulvert i det vestre jernbanealternativet, kan et vannspeil i Hamar-bukta bevares, mener Bane Nor.
Les mer om:

Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Piknik i Parken

Piknik i Parken inkluderer pledd, krokket og matkurv. For Oslo-borgerne betyr det å ha Piknik i Parken at man drar til vestkanten å ser masse kule konserter med artister fra og inn- og utland. Det vil si, vi vender ikke nesa vestover lengre. Fem år på rad har festivalen stadig imponert med solide bookinger til Vigelandsparken. Fra i år av avholdes Piknik i Parken på Løkka, nærmere bestemt i Sofienbergparken.

Fryktar skrantesjuke: Kraftig auke i kvotene på hjortevilt

Vestre Slidre formannskap skal i dag ta stilling til eit framlegg om auka jaktkvoter. Bak ligg eit nasjonalt krav om å redusere bestanden for å minske faren for spreiing av skrantesjuke frå rein over til elg, hjort og rådyr.
Les mer om:

Disse deltar i neste års «Hver gang vi møtes»

Denne uka samles sju artister seg på Vestre Kjærnes gård for å spille inn TV 2-programmet. Odd Nordstoga er en av dem.
Les mer om:

Våt fiskedag i Vestre Slidre for elevene i 5. klasse

Vestre Slidre skule samarbeider med Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag og fjelloppsynet i kommunen om å gi skoleelevene et innblikk i gledene med fiske og friluftsliv.
Les mer om:

Disse deltar i neste års «Hver gang vi møtes»

Denne uken samles syv artister på Vestre Kjærnes gård for å spille inn TV 2-programmet. Odd Nordstoga er en av dem.
Les mer om:

Aslag Haugen før «Hver gang vi møtes»: – Blir vanskelig å snakke om meg selv

VESTRE KJÆRNES GÅRD (VG) Hellbillies-vokalisten (58) er forberedt på at både nakkebruddet og brorens brå død blir temaer på TV, men vet ikke hvordan han selv vil reagere.

«Hver gang vi møtes»-deltagerne: Dette gruer de seg mest til

VESTRE KJÆRNES GÅRD (VG) Odd Nordstoga håper han ikke kommer til å gråte foran kamera, og Tuva Syvertsen liker dårlig å dele fra privatlivet.
Les mer om:

Turmål Vestre Slidre 2019 er klare fra 23.6

«Turmål i Vestre Slidre» ble startet opp i 2002 i sammenheng med FNs internasjonale fjellår og «Turmål» blir i år arrangert for 18. gang.
Les mer om:

Se hvordan parken skal bli

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BAKKEHAUGEN: Godalsparken ligger mellom Godals vei og Hauges vei på Bakkehaugen. Den tilhørte en gang Bakkehaugen gård, eid av boktrykker Carl Grøndahl. Han ga bort store deler av eiendommen til Vestre Aker menighet på 1930-tallet, i form av et kirkelegat. Formålet var at arealet skulle reguleres som kirketomt og villatomter for salg. Inntektene fra salg av villatomtene skulle gå til oppføringen av en kirke for strøket.