Nyheter om Vestre


Markerer at jernbanen er 140 år

I år er det 140 år siden Østfoldbanens Vestre linje ble offisielt ble åpnet. Det markeres på Moss stasjon tirsdag 20. august.
Les mer om:

Kjell Arne Totland bisatt

TV 2s kongehusekspert gjennom flere år, Kjell Arne Totland, ble mandag bisatt fra Vestre gravlund nye kapell.
Les mer om:

Brakmåling for Sp i Vestre Slidre: –⁠ Det er sjelden sunt om et parti får over 50 prosent av stemmene

I avisa Valdres og OA sin meningsmåling får Senterpartiet flertall alene i Vestre Slidre. – Det er sjelden sunt, tenker avtroppende ordfører Eivind Brenna (B).

Dette var høydepunktene på Øyafestivalen

Øyafestivalen er en av de aller beste på bærekraftighet. Men de er ikke så aller verst på booking heller Det var de mellomstore, til store navnene som virkelig sto ut i år. En kunne nesten være garantert at kveldenes siste konserter på Amfiet og Sirkus kom til å være magiske. LES OGSÅ: De introverte danser seg fortapt. Om det er pop, hiphop eller metal som står hjertet ditt nærmest var det alltids noe for deg å se.

Arrangerer møte med toppkandidatene om Vaset sin framtid

Torsdag 22. august arrangerer Vaset Vekst SA et åpent møte med toppkandidatene i Vestre Slidre, for å undersøke hva kommunens politikere mener er viktig for den videre utviklingen på Vaset.
Les mer om:

Ny ergoterapeut i Vestre Slidre kommune

Denne veka starta Lise Beth Bjørnø som ergoterapeut i Vestre Slidre kommune. Ein ergoterapeut er ekspert på aktivitet og deltaking, og arbeidar for at alle skal kunne delta aktivt i samfunnet uansett alder.

Trøbbel med strømmen i Øystre og Vestre under uværet

ValdresEnergi Nett har i likhet med nødetater og sivilforsvar hatt det travelt under uværet som herjet mandag kveld.
Les mer om:

Inger Hjellemarken kåret til årets bridge-ildsjel i Norge

Inger Hjellemarken, opprinnelig fra Vestre Slidre, ble kåret til årets bridge-ildsjel på Norsk Bridgefestival i Drammen sist helg. I konkurranse med tre andre kandidater gikk hun helt til topps.

Kraftigst tordenvær og nedbør i Vestre Slidre og Nord-Aurdal

Mandag ettermiddag og kveld kom det et forrykende uvær innover Valdres og statsmeteorolog John Smits melder at tordenværet var kraftigst i Vestre Slidre og Nord-Aurdal. På Fagernes ble vegene gjort om til elver i det regn og hagl fosset ned.

Hvem er de norske artistene i liten skrift?

Øyafestivalen 2018 var en stor suksess, og minnene fra tidenes Oslo-sommer ligger friskt i minne. Da er det heller ikke rart at billettsalget til årets utgave har gått unna. Det har riktignok hjulpet at festivalen har sikret seg noen heftige toppnavn i år: The Cure og Robyn kunne lett fylt Spektrum på egenhånd. LES OGSÅ: Advarer mot billettkjøp på svartebørsen. Noen vil kanskje si at Tøyens gigafestival booker litt vel trygt: blir det ikke litt vel mye av disse gamle, internasjonale heltene, som hadde passet like godt på Øya ’09 som ’19? Hvor er den nye, norske musikken?

Lynet slo ned i bolighus i Vestre Slidre

Det brenner nå i et bolighus i Viovegen i Vestre Slidre, like ved sykehjemmet.
Les mer om:

SNO: – Dødsårsaken er ukjent(pluss)

Etter at en sau ble funnet død i Vestre Sagvatn i Salangen på tirsdag er den eneste konklusjonen til Statens naturoppsyn at sauen ikke er drept av rovdyr.
Les mer om:

Arrangerer internasjonal slørsoppkongress på Brennabu

Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) har invitert slørsoppentusiaster fra hele Europa til den 37. JEC-kongressen (Journees européennes du Cortinaire) på Brennabu i Vestre Slidre i dagene 11 – 17. august 2019.

Ga beskjed om livsfarlig asfaltkant. Vegvesenet tok affære

Veabuer fryktet alvorlige ulykker på grunn av høg asfaltkant langs Vestre Veaveg. Da de ga beskjed, tok vegvesenet affære umiddelbart.
Les mer om:

Funnet døde harer med harepest flere steder i fjellet

Det er påvist harepest i hare funnet ved Fiskeløyse i Vestre Slidre og i hare funnet ved Heggenes. I tillegg har Mattilsynet fått melding om døde harer noen flere steder i fjellet i Vestre Slidre og på Aurdalsåsen.

Elbilturist føler seg uvelkommen på Fagernes

Hans Bjerke har hytte på Kvitehaugen i Vestre Slidre, og har for tredje gang i år opplevd å dra på hytta uten å få mulighet til å lade bilen.

Nå er harepesten påvist i Valdres

– Veterinærinstituttet har bekreftet at det er påvist harepest i harer som Mattilsynet har sendt inn fra Øystre Slidre og Vestre Slidre. Det er ikke behov for å sende inn flere harer for undersøkelse, melder fungerende avdelingssjef Gunnlaug Moen i Mattilsynet, avdeling Nordre Buskerud, Hadeland og Valdres fredag. Det ble nylig meldt om utbrudd av harepest i Oppland, Hedmark og Østfolk, og harepesten er nå altså blitt påvist i Valdres. Harepest er en smittsom infeksjonssykdom som også kan smitte mennesker.

Økte priser gjør at lokale fiskere vender elva ryggen: – Det er ikke lenger min elv!

Jeg boikotter som mange andre den elva, sier Åsmund Røst som flere ganger i året tar turen fra Pasvikdalen til Vestre Jakobselv.
Les mer om:

Mye fisk i magen, men lite på kroken på familiefiskedagen

Sist søndag arrangerte Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag og Vestre Slidre fjellstyre sin årlige familiefiskedag ved Buaråne i Vestre Slidre statsallmenning. Dette var det 32. arrangementet i rekken.

Fra Hviterussland til Vestre Slidre: Magisk møte med munk ble spiren til hvitløksblomstene

Fengselsgartner Anders Nordrum besøkte den tidligere sovjetrepublikken i 2001. Ute på landsbygda hadde han et fascinerende treff med en munk. To hvitløk fra ham var egentlig starten på Vestre Slidre fengsels grønnsakseventyr.

Vestre Slidre gjer det best - men laber skatteinngang i Valdres

Hittil i år ligg skatteinngangen i valdreskommunane godt under landsgjennomsnittet og gjennomsnittet i Oppland.

Slektens eventyr på Grefsen varte i 175 år, og de har satt spor etter seg

Heldigvis har etterkommer Ole Andreas Lilloe-Olsen oppsummert historien, om blant annet Vestre, Østre og Grefsen hovedgård - god lesning!
Les mer om:

Husbrann på Vestre platå i Stavanger - ingen skadet

Klokken 12.55 ble det meldt om husbrann i Løvdahls gate på Vestre platå i Stavanger.
Les mer om:

Har inngått kontrakt for bygging av disse 50 nye boligene(pluss)

Forsvarsbygg skriver i en pressemelding at de har signert kontrakt om bygging av 50 forsvarsboliger på Brekstad gård vestre i Brekstad sentrum.
Les mer om: