Nyheter om Vestre


Kulturprisen for Vestre Slidre 2019 til Anne Holden: -På høg tid og vel fortjent

Dette var gjennomgangstonen då skotske Anne Holden fekk Kulturprisen for Vestre Slidre 2019 for sitt arbeid gjennom 30 år med å rekonstruere og veve rutastoff i lokale mønster.

Brøt seg inn i en rekke hytter, og ble pågrepet av bevæpnet politi - nå har han innrømmet alt

VEST-TELEMARK: En mann i slutten av 20-årene har nå innrømmet at det var han som i fjor høst sto bak en rekke hytteinnbrudd i øvre og vestre Telemark. Han ble også dømt for å ha knust alle rutene i to hus.
Les mer om:

Listhaug skuffet over at få norske kommuner har svart Mattilsynet om drikkevann: Kun to av valdreskommunene har svart

Kun Nord-Aurdal og Sør-Aurdal er blant de 149 av landets 422 kommuner som har besvart Mattilsynet spørreundersøkelse om drikkevann. Vang, Øystre Slidre, Vestre Slidre og Etnedal har ikke gitt Mattilsynet opplysninger om kommunenes drikkevann.

Varsla kutt i eigedomsskatten kan gje milliontap og negativt driftsresultat for kommunen i fleire år framover

Økonomisjef Marit Øvstebø og rådmann Martin Sæbu la fram dystre prognosar for kommuneøkonomien i Vestre Slidre i årene framover, på bakgrunn av reduksjon av eigedomsskatten frå neste år.

Årets første utforkjøring på Hausåkersletta, berging pågår

Arve Wangensteen i Vang Auto-Service har en hektisk tirsdagskveld. Mannskapene har jobbet i flere timer med en trailer på Hausåkersletta på E16 i Vestre Slidre. Samtidig jobber selskapet med en komplisert bergingsaksjon i Gol.

Kommunen kjøper barnevernsvakt i Ringerike

Prosjektgruppa som har jobba med å få på plass ein barnevernsvakt i Valdres, gjekk inn for eit samarbeid med Ringerike kommune, felles for valdreskommunane. Torsdag vart tenestekjøp i Ringerike vedtake i Vestre Slidre.

Aukar tilskotet til Valdresmusea, men langt frå så mykje som direktøren ynskte

Vestre Slidre kommune vedtok å auke tilskotet til Valdresmusea med 2 kroner per innbyggjar per år fram til 2023.

Slidre barnehage har fått 12.000 kroner i gåve: Pengane går til tiltak som skal lære barna å bli trygge i trafikken

– Slidre barnehage har teke imot ei gåve på 12.000 kroner frå Vestre Slidre sanitetsforeining, fortel styrar i barnehagen, Monica Kvien Sæternes.

Informerte dei folkevalde om framtidig E16-trasé – om kort tid blir det ope folkemøte om europavegen i Slidre og Vang

Torsdag var Statens vegvesens Jon Rabben Lundby inne om informerte kommunestyret i Vestre Slidre om arbeidet med reguleringsplanar og utbetringar på E16. I desember blir det informasjonsmøte i Slidre, og dagen etter i Vang.

Horribel åpningsperiode ødela

Mats Zuccarellos Minnesota Wild lå under 0-4 etter 19 minutter mot San Jose Sharks. Wild tapte til slutt 5-6. Zuccarello og co. har åpnet sesongen elendig. Etter torsdagens tap er de nest sist i NHLs vestre avdeling med elleve poeng etter 16 kamper.
Les mer om:

Desse skal sitte i råd og nemnder i Vestre Slidre dei neste fire åra

Kvart fjerde år, rett etter kommunevalet, blir det valt inn nye medlemmer i ulike nemnder og råd.
Les mer om:

Einar (20) frå Lomen er dei unges stemme i kommunestyret – vart tatt fullstendig på senga då han vart valt inn

Einar Lome (Sp) er den yngste kommunestyrerepresentanten i Vestre Slidre, og det med 17 års margin. Han er valt til kommunestyrets bindeledd med ungdomsrådet, og skal i dobbelt forstand vere dei unges stemme i fire år framover.
Les mer om:

Innbrudd på Karmøy

Politiet har gjort undersøkelser etter innbrudd i Vestre Veaveg.
Les mer om:

Berge topper skattelistene i Vestre Slidre: – Stolt av å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet

Erik Martin Berge i Røn tjente mest, skattet mest, og hadde høgest formue i Vestre Slidre i 2018. Han troner ikke bare på inntektstoppen i egen kommune, men er også på topp i Valdres og på andreplass i Oppland, med vel 26,8 millioner kroner i skattbar inntekt.

Norsk videopremiere fra stjerneskuddet Britz

I fjor var Britz et ukjent navn for folk flest, men etter at hans «Taste Freestyle»-video tok av, ble det brå oppsving for Haugenstua-gutten. Yaw Britwum, som 25-åringen egentlig heter, signerte med Sony Music og har blant annet sluppet «Alé Alé» med Jonas Benyoub og ferske «Vi flyr» med Isah. Med JNS-produserte «Dubai» drømmer Britz seg nå til sol og ferie på den overraskende følsomme låten. Snutten er dog ikke skutt i varmen i De forente arabiske emirater, men på kalde – vakre – Vestre gravlund i Oslo.

Ingen har søkt på stillinga til Cecilie, nå er den lyst ut på nytt

22. oktober gikk fristen for å søke stillinga som kommunelege i Vestre Slidre ut, uten en eneste søker.
Les mer om:

TV2 God morgen Norge med kjendiskokk Wenche Andersen kjem til Røn Gard ved Pjåten tysdag morgon

Det er verdt å få med seg TV2 God morgen Norge tysdag morgon, for då kjem kjendiskokk Wenche Andersen til Vestre Slidre. Der skal ho møte familien Røn og sjølvsagt få ei innføring i rakfisk frå Valdres.

En valdris mistet livet på riksveg 4 tirsdag. Politiet vil avhøre flere vitner

En 30 år gammel mann fra Vestre Slidre mistet livet i en frontkollisjonen på Riksveg 4 mellom Bråstad og Dalsjordet i Gjøvik tirsdag morgen. Nå har politiet siktet tre og gjort to førerkortbeslag.

Rolf fikk bilen ødelagt av et hull i vegen, og søkte kommunen om erstatning – like etter skjedde det samme med nok en bilist: – Bilførers ansvar å avpasse farten, mener kommunen

En tur på Panoramavegen i Vestre Slidre en sein junikveld, ble en kostbar affære for Rolf Hauge fra Heggenes. Situasjonen ble ikke bedre da bileieren kontaktet kommunen, som eier vegen. – Der benekta de at det i det hele tatt var noe galt med vegen, sier Hauge, som ikke fikk erstatning for den kostbare skaden.

Fortel om stølslivet i Vestre Slidre

Torsdag 7. november kjem Gunnar Hauge og Frode Rolandsgard til Vennelaget for Valdres Folkemuseum for å fortelja i ord og bilete frå boka dei gav ut i fjor, Stølsliv i Vestre Slidre.
Les mer om:

30 år gammel mann fra Valdres omkom i ulykke på Riksveg 4 i Gjøvik tirsdag

En mann mistet livet i frontkollisjonen på Riksveg 4 mellom Bråstad og Dalsjordet i Gjøvik tirsdag morgen. Politiet opplyser onsdag formiddag at den omkomne er 30 år gamle Glenn Tvenge fra Vestre Slidre. Politiet frigir navnet i samråd med de pårørende. Årsaken til ulykken er ikke fastslått, etterforskning pågår fortsatt.

Sentrumsnær P-plass må vike: Her blir det 20 nye eneboliger

PORSGRUNN: Med Vestre Porsgrunn kirke som nærmeste nabo skal det bygges 20 nye, kjedede eneboliger ved Kirketjernet.
Les mer om:

Ingen blir mobba på Vestre Slidre skule ifølge elevundersøking: – Kan vi verkeleg tru på at vi har ein skule heilt fri for mobbing?

Under siste kommunestyremøte i Vestre Slidre presenterte rektor ved Vestre Slidre skule, Janne Opheim, læringsresultat, samt funn i elevundersøkinga som årleg gjennomførast ved skulen. Her var det spesielt ein ting som vakte oppsikt.

Dei unge stiller opp

På laurdag er det klart for fest og seminar i regi av Huga på gard og faglaga i Vang og Vestre Slidre på Syndinstøga.  Hovudtyngda av påmeldte er yngre gardeigarar og bønder frå Vestre Slidre og Vang.
Les mer om:

Han vil bli sjef for ny storskole

Rektor på Tvedestrand og Vestre Sandøya skole, John Johansen, er en av søkerne på rektorstillingen for en ny felles ungdomsskole i Bamble.