Nyheter om Vestre


– Det viktigste er at kundene føler seg trygge

Dagligvarebransjen i Haugesund virker å stå samlet om å legge til rette for minst mulig smittespredning, når folk handler i butikkene. – Vi har gode rutiner som følges slavisk av de ansatte. Det viktigste for oss er at kundene skal føle seg trygge, sier Rema-kjøpmann Arvid Vestre.
Les mer om:

Kommunedirektøren la fram smitteanslag og bad om «koronafullmakt»: Så mange reknar ein med blir smitta i Vestre Slidre

Kommunedirektør Martin Sæbu la under kommunestyremøtet torsdag fram prognosar frå myndigheitene, som forventar at 891 innbyggjarar i Vestre Slidre kjem til å bli smitta av koronaviruset.

Skulle handsama viktige E16-planar, men slik vart det ikkje: Kan i verste fall forseinke utbetringa av E16

Torsdag skulle kommunestyret i Vestre Slidre etter planen handsame to reguleringsplanar for E16, men innsigelsar frå Fylkesmannen og NVE sette ein stoppar for det.
Les mer om:

Vestre Viken avviser at unge utenfor risikogrupper ligger i respirator – Budstikka beklager

At flere personer mellom 20 og 45 år er innlagt på sykehus i Bærum – uten å ha underliggende sykdommer eller være i risikogrupper – er feil, mener Vestre Viken.
Les mer om:

Historikar Jahn Børe Jahnsen med praktverk om Slidredomen – Katedralen i Valdres

No er soga om den stolte steinkyrkja i Vestre Slidre komen mellom to permar. Det er historikar Jahn Børe Jahnsen som har skrive boka, og ho er gjennomillustrert med foto av Ola Døhl.

Koronavirus stoppar ikkje kommunestyret i Vestre Slidre: Torsdag skal dei handsame viktige saker via nettmøte

Torsdag skal kommunestyret i Vestre Slidre kommune handsame to reguleringsplanar for E16, planprogram for ny sjukeheim, og ta stilling til om dei skal halde fram med Huga på gard-prosjektet.
Les mer om:

Bruker kun én rullebane fra onsdag

Fra onsdag morgen vil Oslo Lufthavn legge om driften til kun å bruke en rullebane. Det er den vestre rullebanen som da skal være operativ.
Les mer om:

Snart 90 testa i øvre Valdres: Manglar nokre svar, men framleis ingen smitta

Til saman er 89 personar testa for koronavirus i Vang, Øystre Slidre og Vestre Slidre. Fem svar er ikkje klare enno, men ingen har så langt fått påvist smitte.

Heidi har brukt tre og et halvt år på å male huset i alle nyanser av lilla – nå får salgsannonsen rekordvisninger

Til tross for at aktiviteten i boligmarkedet har falt i disse korona-tider, så har et lilla tømmerhus i Vestre Gausdal vekket oppmerksomhet hos flere som følger boligmarkedet på nett.
Les mer om:

7.800 har sjekket ut dette huset på to dager: – Det har jeg aldri opplevd før

Til tross for at aktiviteten i boligmarkedet har falt i disse korona-tider, så har et lilla tømmerhus i Vestre Gausdal vekket oppmerksomhet hos flere som følger boligmarkedet på nett.
Les mer om:

Strekker ut en hånd til hyttefolket: Gamleordføreren blant flere som har meldt seg frivillig som hyttevakt

I Vestre Slidre er det i ferd med å danne seg et nettverk av lokale, som melder seg frivillig til å holde jamnlig oppsyn med hyttene på Vaset og Syndin.
Les mer om:

Rema-paret blir de første som sover i byens nye høyblokk

Etter et helt år med midlertidig bosted i leiligheten til datteren i Ramsdalsblokkene, overtok Vibeke og Arvid Vestre sin nye leilighet i Kvednatunet tirsdag.
Les mer om:

Venter svar på 24 koronatester i øvre Valdres: – Ingen påvist smitte så langt

De siste to dagene er 24 personer testet for koronaviruset i øvre Valdres. Så langt er ingen påvist smittet i Øystre Slidre, Vestre Slidre eller Vang.

– Det så skummelt ut en stund, men et voldsomt press fra media de to siste døgnene har gjort at mange skjønner alvoret.

Avisa Valdres tok en stikkprøve til de tre ordførerne i Øystre Slidre, Nord-Aurdal og Vestre Slidre søndag kveld for å se om de opplever at tallet på fritidsboliginnbyggere har sunket i løpet av søndagen. Og alle tre kommer med like rapporter.

Fleire i karantene i Vestre Slidre – ordføraren oppmodar alle til å følgje Fylkesmannens råd: – Vi må vere med på ein nasjonal dugnad

Ordførar i Vestre Slidre, Haldor Ødegård, opplyser at fleire sit i karantene i kommunen, men at ingen har fått påvist smitte. Ha ber no alle om vere med og ta ansvar for å hindre smittespreiing.
Les mer om:

Her vil Bjørn frede hummeren – det kan firedoble bestanden

Mens hummerbestanden i fjorden har vist en jevnt synkende kurve siden 1960 – tallet, har bevaringstiltak ved Vestre Bolæren gitt en økt hummerbestand. Nå står Karlsvikodden for tur.
Les mer om:

Ingen smitta i Vestre Slidre, men kommunen tar forholdsregler: Avlyser arrangementer

Kommunedirektør Martin Sæbu opplyser onsdag at ingen så langt er smitta av koronaviruset i Vestre Slidre.

Coronasmittet innlagt på sykehus

Søndag ble en person innlagt på Drammen sykehus Vestre Viken HF med Covid-19, opplyser helseforetaket i en pressemelding.
Les mer om:

Koronakarantene både i Etnedal og Vestre Slidre, men ingen er smittet i Valdres. Kommuneoverlegen: – Helsevesenet i Valdres er ikke rigget for å ta unna strømmen av påsketurister som blir syke og vil teste seg

Torsdag skrev avisa Valdres om en familie som sitter i koronakarantene i Etnedal. Nå viser det seg at også én person i Vestre Slidre sitter i karantene, etter at vedkommende var pasient ved øyeavdelingen til Ullevål sykehus. – Ingen er smittet av Korona i Valdres, sier kommuneoverlege Tor Inge Kristianslund på vegne av hele legestanden i Valdres.

Silja (51) fra Oslo har satt seg selv i hjemmekarantene – frykter å dø av viruset

GOD MORGEN NORGE (TV 2): Koronaviruset sprer seg i Norge, og Folkehelseinstituttet påpeker viktigheten av håndvask. Det er ikke nok, mener Silja Vestre som er i risikogruppen.

Familietreff i Vasaloppet – rådmannen i Vestre Slidre hang på så godt han kunne

Det hører sjeldenhetene til at flere generasjoner i en og samme familie stiller til start i et så langt og krevende løp som Vasaloppet. Martin Sæbu og sønnene Vegard og Erlend sørget for at det ble et lite familietreff i de svenske skoger.

Berit Kristin (54) kjem flyttande frå Brumunddal for å bli ny sokneprest i Vestre Slidre: – Hjå meg skal døra alltid stå open!

Berit Kristin Klevmoen frå Brumunddal er tilsett som ny sokneprest i Lomen, Røn og Slidre sokn. – Eg gler meg stor til å koma til Vestre Slidre og Valdres, seier ho.
Les mer om:

Så mange er nå uten jobb i Nordre Aker

Bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Nordstrand har byens laveste arbeidsledighet, men mens ledigheten synker i de to andre bydelene, øker den itt i Nordre Aker.
Les mer om:

Her er teststedene i Valdres, dersom det er mistanke om koronasmitte

Kommuneoverlegene i Valdres har planlagt med to mobile testenheter - én i sør og én i nord. Sidsel Offergaard Jevne i nord dekker Vestre Slidre, Øystre Slidre og Vang. Tor Inge Kristianslund i sør dekker Sør-Aurdal, Nord-Aurdal og Etnedal. 

Ble fotgjenger i Ulnes rett før snøen begynte å lave ned

Utrykningspolitiet var også lørdag i aktivitet langs E16, og denne gangen hadde de installert lasermåleren i Ulnes, i retning Vestre Slidre.