Nyheter om Vestlandet


Vått og grått i vente, særlig på Vestlandet

Kong vinter var på snarvisitt i Sør-Norge tirsdag, men nå kommer mildværet og med det regn i bøtter og spann.
Les mer om:

Utenlandsk narkobande rullet opp på Vestlandet

En 25 år gammel mann fra Polen er tiltalt for oppbevaring av ulovlige tabletter. Mannen skal ifølge politiet være en av aktørene i en stor utenlandsk narkotikaliga på Vestlandet.
Les mer om:

Mann fløyet til sykehus etter gasseksplosjon i garasje på Vestlandet

En mann i 50-årene er fløyet til Haukeland Universitetssykehus i Bergen etter en eksplosjon i en garasje. Skadeomfanget er ukjent.

Fløyet til sykehus etter gasseksplosjon i garasje på Vestlandet

En person er fløyet til Haukeland Universitetssykehus i Bergen etter en eksplosjon i en garasje. Skadeomfanget er ukjent.

Færre flygninger til Bodø

Fra 1. desember blir det færre flygninger på enkelte ruter i Lofoten, Trøndelag, på Vestlandet og Helgeland. 

Valdres er med når Statens vegvesen legger fram planer om 12 vegprosjekt mellom Oslo og Vestlandet

Store innsparinger og nye metoder gjør at Vegvesenet foreslår å starte 12 vegprosjekt på hovedvegene fra Oslo mot Bergen, Haugesund og Florø.

Meteorologen: – Det ser jo veldig lovende ut

Haldis Berge hos Vervarslinga på Vestlandet er forsiktig med å kalle den kommende uka for sommer, men hun lover oss likevel strålende vær.
Les mer om:

Grunne bortforklaringer om Intercity. Se til Vestlandet og Nord-Norge om hvordan transportproblemer kan løses

«Investeringer i infrastruktur sees for sjelden i sammenheng med betydning/rolle og folketall.»
Les mer om:

Robotkrigen startet med et mislykket møte i en liten bygd på Vestlandet

Den norske enhjørningen Autostore har saksøkt den britiske nettgiganten Ocado. Et møte i den lille bygda Nedre Vats i Rogaland ble starten på en årelang konflikt.
Les mer om:

Bent Høie blar opp for Stavanger-ledet gigant­prosjekt

Helse-Norge skal få samme info om din helse uavhengig av om du er på fastlegekontoret, sykehjemmet eller sykehuset. Samtidig utropes sykehus på Vestlandet til budsjettvinnere av Høyre.

Her er nesten halve kommunen i karantene

Hyllestad kommune på Vestlandet har tirsdag 24 nye smittetilfeller. Det betyr at de nå har 80 bekreftet smittede.
Les mer om:

Vestlands-perla som ble spøkelsesby

Da Einar Gerhardsen ville vise fram sosialdemokratiets suksess, tok han med prominente gjester til industribygda på Vestlandet. I dag framstår drømmesamfunnet som en spøkelsesby.
Les mer om:

Kraftriket ekspanderer og fusjonerer med Lærdal Energi

Kraftriket etablerer seg på Vestlandet med merkevara Kraftriket Sogn, etter fusjon med Lærdal Energi Marked. Fusjonen hadde skattemessig og økonomisk effekt fra 1. juli, mens porteføljene samordnes i Kraftriket pr. 1. oktober.

Anbefaler å legge ned fengslene i Haugesund og Sandeid

Etter mye venting er rapporten om framtidens fengsler på Vestlandet offentliggjort. Anbefalingen der er dårlig nytt for Haugalandet. Men en enda nyere rapport sier anbefalingen bygger på feil grunnlag.
Les mer om:

300 sambygdinger i korona-karantene for Grorud-motstander Øygarden: Mandagens kamp går som planlagt

Mandag skal Øygarden FK på besøk til Groruddalen for å møte Grorud IL i OBOS-ligaen. Kampen skal spilles som normalt på tross av at det fredag morgen ble meldt at nærmere 300 personer er satt i koronakarantene i øykommunen på vestlandet.
Les mer om:

Kjartan Lauritzen samlet musikknorge i Balestrand for en viktig sak ♡

Det er i Balestrand man skulle vært i sommer I juni og juli samlet nemlig Kjartan Lauritzen og storebroren Theodor «Teddy» Kvikne rekordmange norske talenter på Vestlandet. Ja, så mye kunstaktivitet har det nok ikke vært ved Sognefjorden siden nasjonalromantikkens tider. Historiens første runde med Balestrand Badeklubb, som samlingen heter, bestod av et tjuetalls artister og produsenter, samt klesdesignere, fotografer, kunstnere, musikere og andre kreative folk.  Gjengen samarbeidet på individuelle prosjekter, og produserte i tillegg en felles mixtape bestående av 21 låter som slippes førstko

Bytter ut trailer med lasteskip: – Fersk BÖMLO-laks har det travelt

En ny lakserute mellom Vestlandet og London ble startet opp natt til tirsdag denne uken. – Nå tar vi første steg og har ambisjoner om å frakte mer fisk sjøveien framover, sier utviklingssjef i Bremnes Seashore, Simon Nesse Økland.

31 av 41 pensjonister smittet etter busstur

De smittede var pensjonister på busstur på Vestlandet.
Les mer om:

31 nye coronatilfeller i Sør-Rogaland etter busstur

31 personer fra Sør-Rogaland har testet positivt for corona etter en busstur på Vestlandet. Kommunene i området jobber for å begrense smitten.
Les mer om:

Arve (Ap) og Lene (H): – Må prioritere Vestfoldbanen foran Vestlandet

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) får klar beskjed fra det politiske miljøet i Vestfold: Vil han spare penger, må han finne på noe annet enn å skyve på utbyggingen av Vestfoldbanen.

Taylor Swift tilbake på countryscenen etter syv år

I natt opptrådte Taylor Swift på Academy of Country Music Awards aka ACM Awards for første gang siden 2013. Anledningen er selvfølgelig overraskelsesslippet av folklore, albumet hvor Taylor for alvor går tilbake til røttene. Sittende på en krakk i mørket synger hun «betty», tredje singel fra folklore, og en favoritt på amerikanske country-radiokanaler. Under opptredenen gjør Taylor Swift en liten endring i teksten.  Trolig for å ikke si f-ordet? «If I just showed up at your party […] Would you tell me to go fuck myself?» gjøres om til «Tell me to go straight to hell?». Se video fra Academy of

Hareide vil kutte i Nasjonal transportplan – ferjefri E39 på Vestlandet kan ryke

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) varsler nå at en rekke utbygginger som har hatt «sikker plass» i den landsomfattende planen for veier, jernbane, flyplasser og havner, forsvinner ut. Eller de blir utsatt på ubestemt tid.