Nyheter om Venner


Boniface (44) ble vitne til terroren: Mistet venner, fettere, kusiner og naboer

NEGOMBO (VG) Han sto bare 15 meter unna da en selvmordsbomber slo til mot St. Sebastian-kirken. Døde kropper lå strødd, forteller 44-åringen.
Les mer om:

Skoleelevene skrev seniorenes biografier: Generasjonsmøte på Ammerud

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er bare noen meter å gå fra Ammerud skole til Ammerudhjemmet, men likevel er enorm avstand mellom menneskene som fyller de to byggene. I høst fikk derfor skolen en lysende idé: Hva om elevene besøker hjemmet, blir kjent med beboerne, og skriver ned deres personlige historier?

Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kirkens SOS samler nærmere 1000 frivillige ildsjeler til tjeneste. Til sammen besvarer våre frivillige på nesten 200 000 henvendelser hvert år. Det er de som svarer på telefon, chat og SOS-melding enten det er dag, natt, hverdag, ferie eller helligdag. Vi ønsker å bidra til å gi alle mennesker som møter motgang i livene sine håp, uansett sosial eller økonomisk bakgrunn, religion eller seksuell legning.

Stortyven Kåre Palmer Holm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historien som hendte for litt over 50 år siden, handler om en kriminell person, Kåre Palmer Holm. Han fikk en slags heltestatus og ble sammenlignet med Gjest Baardsen.Som Gjest Baardsen ble også Kåre Palmer Holm kjent for sine rømninger og lek med politiet.

Starfighters mektige brøl

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Skuffelsen var stor da CF-104D Starfighter LN-STF halenummer 637 meldte avbud før Sola Airshow 2017. For første gang siden 80-tallet skulle en norsk Starfighter fly over himmelen på Sola, et fly mange knytter gode minner til. Men lite får man gjort når det oppdages en oljelekkasje i flyet bare dager før årets fly-høydepunkt på Sola.

«En 15 år gammel gutt i rullestol får beskjed av skolen at det er best han mater endene i stedet for å blir med å bade med klassen. Dette er virkeligheten til barn og unge i Norge som blir ekskludert fra fellesskapet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LESERBREV: En gutt på 9 år med cerebral parese blir trakassert i skisporet når han faller i løypa. Klassen til en 15 år gammel gutt skal på badetur som skoleavslutning. Fordi han bruker rullestol mener skolen det er bedre at han drar og mater ender, alene med assistenten sin. Høres dette ut som en aprilspøk?Det er dessverre ingen spøk. Dette er virkeligheten til barn og unge i Norge som blir ekskludert fra fellesskapet.

Begge har en fortid i Bryne - Venner og famiile heier på oss når vi møter Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne-Sola: Jonatan Braut Brunes kom til Sola FK på utlån fra Bryne for et par uker siden etter å ha spilt hele sin karriere i Bryne. Hans lagkamerat i Bryne Geir Dahle Høyland har også vokst opp med å spille for Bryne. Han har tilbragt to perioder i Bryne. Begge innrømmer at det blir spesielt å møte gamleklubben.- Det er jo spesielt å møte Bryne. Det er Bryne som har vært laget mitt siden jeg var liten.

Påskelesing: Den gang de adelige kom til Svalbard for å jakte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jaktglade adelige, kongelige og annen overklasse hadde gjerne skutt elefant i Afrika og tiger i India før de satte kursen nordover. Arktis var på midten av 1800-tallet et lite kartlagt område. Eventyrlyst og jakt ble gjerne kombinert med landmåling og forskning på biologi, botanikk og geologi. Rikfolket kom helst med egne luksusyachter og hadde med seg mannskap, inkludert gourmetkokker, servitører og kelnere.

Bussjåføren Anna har startet nytt firma med sønnen: – Vi sliter mot dem som jobber svart

– Jeg var skeptisk til å starte firmaet i begynnelsen, men ble overbevist av venner og kolleger at jeg burde prøve det. Å starte et eget selskap var noe jeg ikke kunne tenke meg.
Les mer om:

- Hjelp, vi skal ha konfirmasjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SMÅTANKER:Vi er blitt konfirmantforeldre. Om en uke bærer det av sted i kirken med den førstefødte og hele familien på slep. Og vi er ikke klare.Jeg kan ikke skylde på at det kommer brått på. Vi kunne jo allerede under fødselen tenke oss at denne dagen ville komme, men den kom plutseligere enn ventet.Jeg har søskenbarn og venner som også har 14-åringer i hus.

Feirer påske og permanent oppholdstillatelse med fjordfiske og kaffe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi pleier å være et stykke lengre bort i fjorden, men det er fortsatt så mye snø at vi kan ikke være der enda. Sist sommer var vi her i området og fisket nesten hver dag, men vi vet bare om disse to plassene.Det sier Osama Alktezi når vi treffer han på den store parkeringsplassen ved Hammarfall dolomitt.Syreren bor på Straumen med familien sin og jobber som vikar på Elkem Salten.

Birk Risa gleder seg til å møte klubben han så på stadion som liten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ELITESERIEN: Birk Risa møter mandag Viking med Odd for første gang i sin karriere. Risa og Odd har hatt en strålende start på sesongen med seier over Brann og Kristiansund, og uavgjort mot Rosenborg i Trondheim. Oppgjøret mot Viking blir helt klart spesielt for Risa som er oppvokst på Tjora.- Det er klart det er spesielt å møte Viking.

«Tiden det tar før den første cellegiften når kroppen, er veldig spesiell»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)D-dagen: Like før klokken 05.30 den 6. juni i 1944 angriper titusenvis av allierte soldater fem strender i franske Normandie. Timene som utspiller seg i 2. verdenskrig vil for alltid være forbundet med uttrykket D-dagen, «dagen det skjer».Den 15. april 2019 er blitt Ruth Konny Valdelands personlige D-dag. Det var da hun startet den virkelige kampen mot den skjulte fienden i hennes egen kropp.

Fikk realistiske filmopplevelser på Eigerøy fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er en av beste helgene jeg har hatt, sier Fredrik Ose begeistret om filmhelga på Eigerøy fyr.- Bra vennemiljø og mye kjekt å lære gjør at jeg helt sikkert blir med på noe liknende hvis jeg får anledning, sier han og legger til at han er blitt enda mer filminteressert enn han var før.- Vi fikk vite hvordan filminnspilling foregår i virkeligheten. Jeg gleder meg veldig til å se den ferdige filmen i kinoen.

- Det beste er å skrive sanger om noe man har opplevd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fylkesmønstringen for UKM var i helga. Der de beste fra rundt om i Rogaland konkurrerer om å komme til landsfinalen. Helena Fadnes Aarsdalsbakke og Freya Smørdal Walker stod for et av innslagene fra Sola. Jeg snakket med dem et par dager før de skulle på scenen.Ikke debutanter Helena og Freya har vært med på UKM flere ganger før. De debuterte for to år siden.

Stor Netflix-guide: Filmene og seriene du bør streame i påsken!

Ikke alle har hytte på fjellet, kvikk lunsj i tursekken og ski på beina i det vi inntar årets påske. Heldigvis er det også lov å ta det fullstendig med ro og heller bruke Netflix for alt det er verdt! Vi har tatt oss en rundtur på strømmetjenesten og samlet opp masse gøy man kan underholde seg med. Se også: 8 spennende serier du kan streame i Norge Netflix-tips for påsken:  Om du har uendelig med tid i løpet av ferien anbefales det å ta en kikk på dramaserien The Affair. En gift forfatter innleder en affære med en servitør på deres faste feriested.

Kjendispåske

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvordan ser påsken ut for de forskjellige kjente navnene rundt om i Groruddalen? Vi tok en runde for å høre hva politikere, artister, idrettsfolk og ildsjeler skal fylle høytiden med. Kamzy Gunaratnam, varaordfører, Ap: 1. Fem sammenhengende dager.2. Hvor ellers? Beste Grorud!3. Familien.4. Sove lenge, spise masse og lange gåturer ved og rundt Stemmer'n og Vesletjern. 5. Nei.

Forsøkte å bruke Tønsbergs Blad i svertekampanje mot Smiths Venner

Et privat påvirkning- og etterretningsselskap drevet av tidligere Mossad-agenter kontaktet Tønsbergs Blad som del av en svertekampanje mot Brunstad Christian Church (BCC), også kjent som Smiths Venner.
Les mer om:

Erik Nordstrand vil fokusere på studier, fremfor en pokerkarriere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)POKER-NM: Erik Nordstrand fra Røyneberg deltok i Norgesmesterskapet i poker i Dublin. Av over 1100 påmeldte endte Sola-karen på en strålende sjetteplass. Langt over hans egne forventning før han reiste til Irland.- Jeg hadde jo et lite håp om at jeg kunne gå langt, men det var egentlig bare et håp.

12 norske podcaster for påskeferien

Gratulerer med påskeferie! Gitt at du ikke har jobb-påske, da. Vi vil nødig at du skal kjede deg, og vil i den anledning anbefale 12 norske podcaster du kan sluke eller ha som bakgrunnsstøy. Flittige studenter og folk med jobb uten ferie kan for all del lese videre, det er jo ikke noe i veien for at du kan hører et par episoder til og fra jobb/skole. Felles for alle podcastene nedenfor er at de får oss til å le, noen gjør oss også litt klokere og samfunnsengasjert.

Skjærtorsdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Skjærtorsdag feires til minne om at Jesus spiste påskemåltidet sammen med disiplene sine. Før de skulle spise, vasket Jesus føttene til disiplene. Disippelen Peter syntes dette var både overraskende og feil. Det var en oppgave for slaver og tjenere.

Dette betyr påska for jærbuane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tuva Hansen, Klepp-kaptein 1. Når eg høyrer ordet «påske» tenker eg på ferie, kylling og sjølvsagt seriekampen me alltid har 2. påskedag.2. Eg har ingen faste tradisjonar, utanom det å ha betre tid i kvardagen til å lage gode måltid.3. For meg er påskeferien å ha fri frå skule/studie, men eg trener alltid med laget då me forbereder oss til kamp.

- Nå må diplomatiet i Norge gjøre jobben sin

Frode Bergs venner og støttespillere håper han slipper å sone 14 år i Russland.
Les mer om: