Nyheter om Vatn


Njål (26) vil redde den historiske garden uten veg, strøm, vatn: – Det kommer store kostnader

Der astronom Sigurd Einbu (1866 – 1946) gjorde sin verdenskjente oppdagelse ei vinternatt i 1912, gnistrer Njål Andreassens store arbeidslyst som et stjerneskudd. Norgesmesteren i møbelsnekring har fått sjansen til å restaurere husene på historiske Brennøygarden.
Les mer om:

Vøringsfossen med rekordhøg vassføring: - Det er eit paradoks

Ikkje berre sjølve hovudfossen i Måbødalen, men òg vassdrag i nærleiken fører store mengder vatn no når snøsmeltinga har fått fart på seg.
Les mer om:

Abonnentar klagar på misfarga vatn i Hollingsbukta. Dette er årsaka(pluss)

- Onsdag kveld var vassforbruket i Hollingsbukta dobbelt så stort som vanleg. Dermed har mikroorganismar løysna frå ledningskantane og gjort vatnet brunt.
Les mer om:

Trudde travkusk var full – smitteverntiltak var årsaka

FORUS (NRK): Først viste alkometeret at travkusk Åsbjørn Tengsareid hadde 0,47 i promille. Då han skulle blåse igjen, var promillen på 1,18. – Eg drikk jo berre vatn og kaffi, seier han.
Les mer om:

Trudde travkusk var full – smitteverntiltak var årsaka

FORUS (NRK): Først viste alkometeret at travkusk Åsbjørn Tengsareid hadde 0,47 i promille. Då han skulle blåse igjen, var promillen på 1,18. – Eg drikk jo berre vatn og kaffi, seier han.
Les mer om:

Storstilt snøbrøyting til Sandvatnet

Brøytinga opp til heia er første bøygen før arbeidsfolk kan komma til og gjera jobben. Trass mykje snø, har snøbrøytingsarbeidet som Hydro tilsette sjølv utfører, gått greitt ifølgje Eirik Kufås, leiar prosjekt og teknisk støtte i Hydro. Nedtapping og farlege område Han fortel at denne rehabiliteringa av revisjonsluka er ei førebuing til eit større vølings-prosjekt av lukesystemet i Sandvatnet. Luka, som er ei av to luker der, skal demonterast og sendast til Husnes.
Les mer om:

Mye usikkerhet rundt vatn- og avløpsplan for Lenningen

Det vil koste anslagsvis 300.000 kroner for hver fritidsbolig å få ferdigstilt vatn og avløpsplanen på Lenningen. Det kaller rådmann Kai Egil Bachér dyrt.
Les mer om:

FHI endrar vaskeråda for barn etter at mange får hudproblem

FHI endrar råda etter at Norsk forening for allmennmedisin og Psoriasis- og eksemforbundet har teke problemet med såre barnehender, skriv Aftenposten. Mange fastlegar får no bilete av hender med sår på knokane, ifølgje leiar i Norsk forening for allmennmedisin, Marte Kvittum Tangen. – I verste fall kan vi risikere ei blomstring av handeksem blant barn under pandemitida.

VA-anlegg på heia blei brått dyrare

Det er Herabakka Maskin as som har tilbydd Suldal kommune å kjøpa og overta det private VA-anlegget, det vil seia vatn og avløp, i Breiastølsdalen. Kostnadsoversikt Sverre Herabakka er eigar av entreprenørfirmaet som har bede kommunen overta anlegget. Herabakka har lagt fram ein oversikt på utgifter han har hatt på utbygginga i heia. Ifølgje sakspapira er det 4 840 000 kroner.

Leiar: Til forsvar for flagg-kjærleiken

Dei som likar å følgja med på ordskiftet nasjonalt, kan neppe ha unngått å få med seg at ei ørlita nål har blitt opphav til ganske steile debatt-frontar. Nåla som har vekt den store debatten er ein pin som symboliserer FNs berekraftmål.

Spesiallaga fartøy i sving på Suldalsvatnet

Denne veka startar Statnett legginga av kabelen frå Hylsfjorden via Djupevik til Kvilldalsvika. Det er Nexans som har oppdraget som er heilt utanom det vanlege. Fredag ettermiddag hadde kabelselskapet, med sine underentreprenørar, jobba i ei god veke med å motera arbeidsplattforma som skal nyttast til å leggja kabel i Suldalsvatnet. Fleire operasjonar Første del var å setja saman dei 21 pontongane som nå er sjølve dekket til det spesiallaga kabelleggingsfartøyet.

– Dette blir tatt hånd om i dag, sier eiendomssjef i Nord-Aurdal kommune

Avisa Valdres har tatt bilder av en åpen kum, som er flere meter dyp og med vatn i bunnen. Denne ligger med en pall over, etter at Øst Riv rev en bygning for Kampen Eiendom. Nå blir dette tatt hånd om.
Les mer om:

Fotballen treng éi veke for å starte breiddeidretten

Norske idrettstoppar har vore i samtalar med både helsestyresmaktene og kulturdepartementet om korleis dei kan få i gang igjen breiddeidretten etter koronaperioden. Det er ifølgje idrettspresident Berit Kjøll formålstenleg å starte med barne- og ungdomsidretten.

Leserinnlegg: Longyearbyen etter Korona

Ingvild S Vatn søker en diskusjon om hva Longyearbyen skal være når vi forhåpentligvis snart er post-Korona. Flere spør hva framtidens Longyearbyen skal være - hvor skal vi?
Les mer om:

Plukket 1348 biofilmbærere - Aksjon Aqua 2020 er i gang

Aksjon Aqua - Reine Vatn i Valdres 2020 er i gang, men aksjonen blir annerledes i år. Den nasjonale Strandryddeuka er flyttet til høsten, grunnet koronakrisen.
Les mer om:

Meiner gebyrauken på 400 000 for burettslaget er horribel

Burettslaget Torvteigen 2 i Ålesund gjekk frå 3700 til 457 000 i gebyr for vatn og avløp etter kommunesamanslåinga. No ber dei politikarane snu.
Les mer om:

Tappa 1000 liter vatn frå Bygdin for å brygge ekte Bygdin-øl

For eit par veker sidan var Små Vesen oppe hjå Bygdin Høyfjellshotell for å installere nye tappetårn og utstyr for øltapping. Samstundes tappa dei med seg 1000 liter krystallklart Bygdinvatn nedatt til Aurdal. Kvifor? For å brygge ekte Bygdin-øl!
Les mer om:

Pauseknappen til Ida-Marie og familien har endt med isolasjon i Spania

Sarpingen og TV2 Sportens Ida-Marie Vatn skulle trykke på pauseknappen og nyte Spania i seks måneder med familien. Nå er de i isolasjon og ser for seg små muligheter til å komme hjem.
Les mer om:

Vindin Vassverk: Hadde avklaringsmøte i etterkant av vassbrotet. No er leidningen sett på vent

Det var 17. og 18. februar at Vindin Vassverk fekk brot i vassforsyninga, som førte til Øystre Slidre ungdomsskule og Tingvang barnehage ikkje hadde vatn og måtte sende borna heim. I etterkant har kommunen og vassverket hatt eit avklaringsmøte.
Les mer om:

Ber folk om ikkje å møta opp fysisk på legekontoret

Legekontoret gjer nå tiltak for å sikra både helsepersonellet der og suldølen mot korona-smitte. Folk som treng helsehjelp, skal få det Det inneber at folk nå blir bedne om ikkje å møta opp fysisk på legekontoret, men i staden bruka telefon eller tekstmelding, om det er mogleg. Smittevernlege, Stine Daldorff, forsikrar at folk som treng å oppsøka lege fysisk og som har behov for helsehjelp, sjølvsagt får det. Legekontoret har sett opp ei brakke der pasientar som har symptom på luftvegsinfeksjonar blir sjekka av ein

Tande om Kollen: – Det var nokon som føreslo vasski

Det var nesten som om Besserudtjernet var tilbake igjen i Holmenkollen. Arrangørane ausa 5.000 liter vatn gjennom dagen, men det var til slutt vinden som øydela for både herre- og kvinnehopprennet.

Hopprenna i Holmenkollen er avlyst

Hopprenna for kvinner og menn i Holmenkollen er avlyst på grunn av sterk vind. Det er også tåke og mykje vatn i bakken. – Det er kjedeleg, men etter å ha sett vêrmeldinga dei siste dagane er det ikkje akkurat ei overrasking, seier Daniel André Tande.

Fanfare og feiring i badet

Dei tolv barna og tre vaksne frå Vinjar barnehage hadde ein liten mistanke om at kanskje vart det akkurat dei som vart tikka inn og braut målsnora.

Gammeldags «bærpeller» kunne gjøre fergene mer effektive?

Jan A. Vatn etterlyste i leserinnlegg «noe nytt» for å gjøre fergene mer effektive. I dette svaret går Knut Lilleng motsatt vei, og henter inspirasjon i den gamle motorfergen som gikk under navnet «Bærpelleren».
Les mer om:

Havørna i Suldal

DET HAR BLITT eit vanleg syn å sjå havørn i Suldal dei siste åra. Nå om vinteren er ho ofte å sjå langs både Suldalslågen og Ullaelva. Dei store laksane er ferdig å gyte, og hann-laksane er fulle av sår og sopp etter alle slåsskampane dei har vore gjennom. Kjem dei då inn på grunt vatn, vil dei vere eit lett bytte for havørna. AV OG TIL kan ein sjå fleire ørner som et fisk langs elvebredda. For det er fisk som er hovudnæringa til den største rov-fuglen me har i landet.