Nyheter om VatnFjellheimen Hotell er overteke av barnebarnet til Aaslaug og Carl Flaaten

Hotellet i Skammestein var i drift fram til 1975, men hotelldelen har stått langt på veg ubrukt fram til no 1. mars, då den nye eigaren overtok bygget og den ti mål store tomta med flott utsyn mot fjell og vatn.
Les mer om:

Det einaste dei desperate foreldra visste, var at det var farlegare å bli att

Eg blir ståande og sjå på den gebrekkelege armadaen. Ein av båtane full av vatn. I ferd med å synke. Dei cruisar ikkje akkurat på fyrste klasse, desse flyktningane.
Les mer om:

Ønskjer betre vatn(pluss)

Betre vatn står høgt på ønskelista når Orten blir ein del av Aukra.
Les mer om:

Kontoret i barnehagen vart ein hønsegard

SOTRA (NRK): Høner på kontor. 3000 glas med vatn på golvet. På Sotra har «praktisk humor» gode tider.
Les mer om:

Brukar 28 millionar kroner til vatn og avløp i 2019

Vatn- og avløp må til, skal det koma nye hyttefelt. Øystre Slidre kommune satsar offensivt. 28 millionar kroner skal brukast i 2019.

Legg ut 3,5 millionar til vatn, avløp og straum i Robølshøvda

– No betalar vi bidraget for VA-leidning til kommunen og straum til feltet, slik at alt ligg til rette for tomtekjøparane.
Les mer om:

Nye løysingar for overvatn

– Vi vil etterlikne den naturlege prosessen meir. Sånn at meir vatn anten infiltrerer eller fordampar, forklarer Isabel Seifert-Dähnn i forskingsprosjektet New Water Ways.
Les mer om:

Nytt kloakkreinseanlegg og offentlege toalett på Neset

Avdelingsleiar for vatn og avløp i Suldal kommune, Erling Rognskog, fortel at anlegga har vore både underdimensjonert og hatt dårleg reinseeffekt, og at oppgraderinga har stått på ønskelista lenge. Nytt bygg med toalett BG Suldal har starta på arbeidet mellom Ryfylkemuseet og stranda på Neset. Det gamle bygget er rive og vil bli erstatta av eit mindre bygg. Nybygget vil husa eit pumperom og eit sanitæranlegg med to offentlege toalett.

Ikkje påvist at hestane vart forgifta av tungmetall

I går, torsdag, skreiv NRK Rogaland om hestesenteret, som for to veker sidan opplevde at to av hestane, Ness Tjo Brageson og Ness Tjo Edel, brått vart alvorleg sjuke og måtte avlivast. I NRK-saka blir det peikt på at gift i bekken kan ha tatt livet av dyra. Torsdag morgon, når Suldalsposten er på besøk på senteret som ligg i Mosrøysane, fortel Ness at mistanken om tungmetall nå er lagt vekk. Ikkje tungmetall-forgifta – Det var mildvêr og mykje vatn i Mosåna og bekken, seier Ness om vêrforholda i tidsrommet då hestane vart sjuke.

Gir ridefysioterapi til 22 barn hver uke i Inderøy(pluss)

Hesten er det viktigste redskapet når 22 barn får ukentlige timer i ridefysioterapi på gården Vatn ved Granavatnet i Inderøy.
Les mer om:

Våt til livet gjekk bilføraren ein iskald kilometer for varme

– Han har vore veldig heldig. Hadde bilen rulla nokre meter til, så ville bilen vore heilt dekt av vatn, seier innsatsleiar Magne Straumstein hos politiet.
Les mer om:

Opnar neppe til vinterferien

Det er ein svært frustrert utbyggingssjef Lauritz Lauritzen som denne veka må erkjenna at den lova opninga til vinterferien heng i ein svært tynn tråd. – Skal ein vera realistisk, er det berre å innsjå at det kan bli vanskeleg, seier Lauritzen, som erklærer seg fortvila på vegner av byggherre Suldal kommune. Hadde trua til midten av desember Den reviderte framdriftsplanen, som blei laga midt i november, la opp til å begynna å tappa i bassenga 17.

Trudde han drakk vatn – døde etter stutt tid

Ein trelastarbeidar i 60-åra døde stutt tid etter å ha drukke gift frå ei Farris-flaske. Han trudde flaska inneheldt vatn.
Les mer om:

Vatn truga hus

Måtte ha hjelp til vatnet på Lystad.
Les mer om:

Vatn trugar hus

Les mer om:

Australier returnerte flaskepost til Trondheim etter tolv år

Første nyttårsdag fikk Petter Vatn fra Kolstad i Trondheim tilbake et slitent brev han skrev i kjedsomhet i 2007 og kastet i havet. Det ble funnet i Australia.

Australier returnerte flaskepost til Trondheim etter tolv år

Første nyttårsdag fikk Petter Vatn fra Kolstad i Trondheim tilbake et slitent brev han skrev i kjedsomhet i 2007 og kastet i havet. Det ble funnet i Australia.

Oppgitt over svart drikkevatn(pluss)

Bonde Olav Gunnar Einmo fra Steinsdalen i Osen fortviler over dårlig vatn fra det kommunale anlegget. – Ny vassforsyning skal være klar til sommers, sier rådmann Roar Leirset.
Les mer om:

Ho gir av sitt eige

Forfattaren tek imot oss i Bråtveit, i huset ho budde sine første leveår. Utanfor spring dottera Ågot (5) på vegane og bøane mora kjenner så godt. Eit nytt kikhol – Å bli mor gav meg eit nytt blikk på verda. Det er fint å få følgja nokon. Dotter mi gir meg eit blikk tilbake på eigen barndom, erkjenner Inger der ho kikkar ut mellom to raude prinsar i kjøkkenglaset. Sola heng høgt i nutane, men Bråtveit-grenda ligg i skugge. Inger byr på frukt og te i kjøkkenet med 70-tals mønstra golvbelegg og tapet. Ho er berre ein snartur vestanføre.

Ein israelar på norsk jord

– EG ER, SÅ VIDT EG VEIT, den einaste jøden som bur i Suldal, og det kan somme tider vera litt einsamt. Det næraste jødiske fellesskapet må eg heilt til Stavanger for å finna. Me sit i ei lys stove på Suldalsosen, og framfor meg i sofaen sit ein smilande og roleg israelar. Ved sidan av sit kona Marianne, og rundt oss leikar sonen Aron. Han er fire år og spent på korleis besøket frå avisa vil bli.

Glade jul, hellige jul! Engler daler ned i skjul

Det er ikkje nytt at førjulstida kan vera stressande. Dei som i dag blir fortørna over tidleg julehandel og julestress, skal vita at alt var ikkje betre før i tida. Den tida då økonomien for dei fleste var skral, med minne om ein krig i nær fortid, og med tanken på den kalde krigen som byrja og bygga seg opp, så kunne livet av og til bli tyngande for folk. Men jul skulle feirast av høg og låg som budde på Ropeidhalvøya, dette året som alle føregåande år.

Magne mistet datteren i kreft – onsdag skapte han juleglede på Ahus

Det ble mildt sagt et meget rørende øyeblikk da Magne Helander og Trude Vatn fra Stiftelsen Sykehusbarn delte ut julegaver på barne- og ungdomsklinikken til Ahus onsdag formiddag.
Les mer om:

Røyset skal få tilskotsordning for vatn og avløp(pluss)

Vil unngå at den økonomiske belastninga vert for stor for kvar einskild
Les mer om: