Nyheter om Vatn


Gir ridefysioterapi til 22 barn hver uke i Inderøy(pluss)

Hesten er det viktigste redskapet når 22 barn får ukentlige timer i ridefysioterapi på gården Vatn ved Granavatnet i Inderøy.
Les mer om:

Våt til livet gjekk bilføraren ein iskald kilometer for varme

– Han har vore veldig heldig. Hadde bilen rulla nokre meter til, så ville bilen vore heilt dekt av vatn, seier innsatsleiar Magne Straumstein hos politiet.
Les mer om:

Opnar neppe til vinterferien

Det er ein svært frustrert utbyggingssjef Lauritz Lauritzen som denne veka må erkjenna at den lova opninga til vinterferien heng i ein svært tynn tråd. – Skal ein vera realistisk, er det berre å innsjå at det kan bli vanskeleg, seier Lauritzen, som erklærer seg fortvila på vegner av byggherre Suldal kommune. Hadde trua til midten av desember Den reviderte framdriftsplanen, som blei laga midt i november, la opp til å begynna å tappa i bassenga 17.

Trudde han drakk vatn – døde etter stutt tid

Ein trelastarbeidar i 60-åra døde stutt tid etter å ha drukke gift frå ei Farris-flaske. Han trudde flaska inneheldt vatn.
Les mer om:

Vatn truga hus

Måtte ha hjelp til vatnet på Lystad.
Les mer om:

Vatn trugar hus

Les mer om:

Australier returnerte flaskepost til Trondheim etter tolv år

Første nyttårsdag fikk Petter Vatn fra Kolstad i Trondheim tilbake et slitent brev han skrev i kjedsomhet i 2007 og kastet i havet. Det ble funnet i Australia.

Australier returnerte flaskepost til Trondheim etter tolv år

Første nyttårsdag fikk Petter Vatn fra Kolstad i Trondheim tilbake et slitent brev han skrev i kjedsomhet i 2007 og kastet i havet. Det ble funnet i Australia.

Oppgitt over svart drikkevatn(pluss)

Bonde Olav Gunnar Einmo fra Steinsdalen i Osen fortviler over dårlig vatn fra det kommunale anlegget. – Ny vassforsyning skal være klar til sommers, sier rådmann Roar Leirset.
Les mer om:

Ho gir av sitt eige

Forfattaren tek imot oss i Bråtveit, i huset ho budde sine første leveår. Utanfor spring dottera Ågot (5) på vegane og bøane mora kjenner så godt. Eit nytt kikhol – Å bli mor gav meg eit nytt blikk på verda. Det er fint å få følgja nokon. Dotter mi gir meg eit blikk tilbake på eigen barndom, erkjenner Inger der ho kikkar ut mellom to raude prinsar i kjøkkenglaset. Sola heng høgt i nutane, men Bråtveit-grenda ligg i skugge. Inger byr på frukt og te i kjøkkenet med 70-tals mønstra golvbelegg og tapet. Ho er berre ein snartur vestanføre.

Ein israelar på norsk jord

– EG ER, SÅ VIDT EG VEIT, den einaste jøden som bur i Suldal, og det kan somme tider vera litt einsamt. Det næraste jødiske fellesskapet må eg heilt til Stavanger for å finna. Me sit i ei lys stove på Suldalsosen, og framfor meg i sofaen sit ein smilande og roleg israelar. Ved sidan av sit kona Marianne, og rundt oss leikar sonen Aron. Han er fire år og spent på korleis besøket frå avisa vil bli.

Glade jul, hellige jul! Engler daler ned i skjul

Det er ikkje nytt at førjulstida kan vera stressande. Dei som i dag blir fortørna over tidleg julehandel og julestress, skal vita at alt var ikkje betre før i tida. Den tida då økonomien for dei fleste var skral, med minne om ein krig i nær fortid, og med tanken på den kalde krigen som byrja og bygga seg opp, så kunne livet av og til bli tyngande for folk. Men jul skulle feirast av høg og låg som budde på Ropeidhalvøya, dette året som alle føregåande år.

Magne mistet datteren i kreft – onsdag skapte han juleglede på Ahus

Det ble mildt sagt et meget rørende øyeblikk da Magne Helander og Trude Vatn fra Stiftelsen Sykehusbarn delte ut julegaver på barne- og ungdomsklinikken til Ahus onsdag formiddag.
Les mer om:

Røyset skal få tilskotsordning for vatn og avløp(pluss)

Vil unngå at den økonomiske belastninga vert for stor for kvar einskild
Les mer om:

Tidleg snø har gjort isen utrygg: – Kan bli ein skummel sesong

Løypesjefen i Skiforeningen er ikkje sikker på om dei kan køyre skiløyper over vatn i det heile tatt i vinter. Denne veka gjekk to skiløparar gjennom isen i Nordmarka.
Les mer om:

Blåfjell-prosjektet utvidar frå ei til to pumper

Statkraft søkte om konsesjon for rundt ti år sidan, men etter at staten gav grønt lys har det gått trått med å landa på ei løysing som både er lønnsam og miljømessig rett. Det fortel kraftverksjef Bjørn Sandvik i Statkraft til avisa. Han forklarer at det nå er søkt om endringar i den først gitte konsesjonen. Denne planendringa gjer at ein nå går vekk frå den først planlagde løysinga med ei pumpe, Blåfjell pumpe, til heller å gå for to mindre pumper. Ei pumpe som pumpar vatn frå Stora Blåfjellvatnet til Litla Gilavatnet og ei pumpe som pumpar vatnet vidare frå Litla Gilavatnet til Blåsjø.

Bil i vatnet ved fylkesveg 501

Ein bil kjørte ut av vegen og ut i eit vatn torsdag morgon.
Les mer om:

Suldal Bad badeklart i februar

Morgonbadarane kan boltra seg frå klokka 6.30 til 8.30 tre av kvardagane. Publikumsbadinga føregår tysdag til og med fredag på ettermiddagstid. I helgane kan publikum bada både laurdagar og søndagar. Folkehelsebadet er ope på dagtid i vekedagane.

Ina Wroldsen vant P3-prisen

Ina Wroldsen vatn P3-prisen under lørdagens P3 Gull. Hun var også nominert for årets låt, men den prisen gikk til Sigrid for «Strangers».
Les mer om:

Ina Wroldsen vant P3-prisen

Ina Wroldsen vatn P3-prisen under lørdagens P3 Gull. Hun var også nominert for årets låt, men den prisen gikk til Sigrid for «Strangers».
Les mer om:

Kulturprisen til Inger Bråtveit

Forfattar Inger Bråtveit, som er oppvaksen i grenda Bråtveit i øvre Suldal, er tildelt Suldal kommunes Kulturpris 2018. Bråtveit kom i haust ut med si sjette bok, Dette er også vatn. Det er levekårsutvalet som er juryen og bestemmer kven prisen går til. I grunngjevinga skriv juryen: Inger Bråtveit debuterte med romanen Munn mot ein frosen fjord i 2002. Etter det har det komme både skjønnlitteratur, lyrikk og barnebok frå hennar hand.
Les mer om:

Diktdryss fra Kvien

Anne Marie Kvien er ute med ny diktsamling som har fått navnet "Stille vatn".
Les mer om:

– Opnar vi vindauga, må vaktmeister kome med hammar for å lukke dei

STAVANGER: Ved barneskulen Nylund skole kjem det store mengder vatn inn vindauga. Samtidig er skulen så overfull at foreldre og skuleleiing ikkje forstår korleis dei skal klare seg med mindre uteareale under oppussinga.
Les mer om:

Trump med kraftige angrep på Macron

Dei to statsleiarane forsøkte å bli vener då dei møttest i helga, men etter Macrons tale på 100-årsmarkeringa av første verdskrig har Trump på ny fått vatn på Twitter-mølla.
Les mer om:

Dyrare vatn i Ulstein(pluss)

Rådmannen foreslår å auke gebyra for vatn og avløp neste år.
Les mer om: