Nyheter om Vatn


Havørna i Suldal

DET HAR BLITT eit vanleg syn å sjå havørn i Suldal dei siste åra. Nå om vinteren er ho ofte å sjå langs både Suldalslågen og Ullaelva. Dei store laksane er ferdig å gyte, og hann-laksane er fulle av sår og sopp etter alle slåsskampane dei har vore gjennom. Kjem dei då inn på grunt vatn, vil dei vere eit lett bytte for havørna. AV OG TIL kan ein sjå fleire ørner som et fisk langs elvebredda. For det er fisk som er hovudnæringa til den største rov-fuglen me har i landet.

Siv sin HotPot

Maks tillagingstid 60 minutt. 4-5 kyllingfiletar. Del dei i passelege bitar, brun og surr dei til gjennom- steikt i olivenolje med litt salt og pepar. Legg dei deretter til side 4-5 stangselleri.
Les mer om:

Gammal suldalskjærleik rustar ikkje

Organistparet kom frå Nederland til Suldal i 1994 og blei verande i seksten år før dei flytta vestover til Torvastad. Det musikalske fotavtrykket etter åra i Suldal er stort. Goos som organist, med mange prosjekt i elden og Alie, som både distriktsmusikar og organist. Kven hugsar ikkje Johannespasjonen i Hylen kraftstasjon med 650 tilhøyrarar, der Goos var primus motor. Årlege romjulskonsertar i Kulturhuset og Syng elvestraum, som han komponerte musikken til.

Fergene må bli mer effektive

– Tenk hvor glade folk vil være når de førstkommende 17. mai kommer til fergen og finner ut at køen bare er halvparten så lang som den var i fjor, skriver Jan A. Vatn. Hans ønske om raskere ferger handler ikke bare om de store trafikktoppene.
Les mer om:

Mykje vatn og snø i fjellet gir låge straumprisar i lang tid framover

Straumen kan kome til å bli uvanleg billeg heilt fram til hausten. Det milde vêret og mykje vatn og snø i kraftmagasina gjer at vi kan spare pengar på straumen framover.
Les mer om:

Mykje vatn og snø i fjellet gir låge straumprisar i lang tid framover

Straumen kan kome til å bli uvanleg billeg heilt fram til hausten. Det milde vêret og mykje vatn og snø i kraftmagasina gjer at vi kan spare pengar på straumen framover.
Les mer om:

Mykje vatn og snø i fjellet gir låge straumprisar i lang tid framover

Straumen kan kome til å bli uvanleg billeg heilt fram til hausten. Det milde vêret og mykje vatn og snø i kraftmagasina gjer at vi kan spare pengar på straumen framover.
Les mer om:

Også i vinter sliter Valdres Storhall med vannlekkasje

Vatn som trenger gjennom taket i Valdres Storhall skaper utfordringer for dem som bruker hallen, og som lagrer utstyr der.
Les mer om:

Nå kjem Elsa

Ein knapp månad etter at sjønære område og folk rusta seg for ekstremvêret Didrik og ekstremhøg vass-stand, er det nå Elsa som er på banen og utløyser nye raude varsel frå meterologane. – Ta førehandsreglar! Haugaland Brann-og redning konstaterer i si pressemelding at ekstremvêret har ei namnesøster i filmen Frost som også kan visa ekstremvêr-takter når den Elsa blir sint. – Lite tyder på at kjærleik åleine kan stoppa vass-standen, skriv kommunikasjonsansvarleg med ein god porsjon glimt i auge og ber innbyggjarar ta
Les mer om:

Lyst til å se passionspillet i Oberammergau?

Fra mandag 21. til mandag 28. september er det mulig for å melde seg på en lesertur med avisa Valdres til Tyrol & Pasjonsspillet i tyske Oberammergau med reiselederne Eli Vatn og Carl Philip Weisser.
Les mer om:

Mormors potetkaker

Eg lagar potetkaker slik mormor Hjørdis i Tulipangata gjorde, då eg vaks opp.
Les mer om:

Geolog: Potensiale for svært store steinras som vil øydeleggja heile vegen

Det var i september i fjor at rundt 1500 kubikkmeter stein raste ned over vegen ved Lauvik. Ingen kom til skade i raset, som stengde vegen til ettermiddagstid dagen etter. Rasstaden blir vurdert som ein kjent rasstad, og sist det gjekk eit stort ras her, var i 2012. Då kom fleire tusen kubikkmeter stein ned. Svære heng Suldalsposten har fått innsyn i geolograpportane som blei laga etter rasa.

Didrik gjekk over i likaste laget, men vass-standen blir høg også i ettermiddag

– Dette gjekk veldig bra, rapporterer Morten Aarhus i Suldal kommune, etter nattas besøk av ekstrem-vêret Didrik og raude varsel om vass-stand heilt opp i pluss 80-90 centimeter. Ny topp i ettermiddag Vass-standen stod høgt, men på langt nær så høgt som i rekordåret 1994, då vatnet stod opp i Gata. Aarhus fortel om ein nesten blikkstille fjord i natt, og han har i føremiddag ikkje fått inn meldingar om trøbbel med vatn i hus eller bygg.

Her var to personar like før taket raste

Truleg var det mykje vatn som gjorde at taket hos ein bedrift i Hillevåg kollapsa laurdag. To personar kom seg ut før det skjedde.
Les mer om:

Bånn gass for Suldal Bad

Parkeringsplassen utanfor badet har mange av dagane blitt for liten. Også grytidleg på dagane med morgonbading, har plassane blitt fylte fort opp av folk som vil starta dagen i bassenget. Bratt læringskurve, men kjekt – Det har vore bånn gass frå dag ein, men nå har me landa litt. Men utruleg kjekt, seier dagleg leiar Bonolo Ramphomane-Aandahl, som kallar det ein pangstart sidan opninga første laurdagen i desember. Av dei litt over 5000 gjestane, utgjer 600 av desse skuleelevar.

Her leitar dei etter lekkasjen på taket av sjukehuset (pluss)

Det renn framleis vatn ned i fleire av fødestuene i åttande etasje på Ålesund sjukehus.
Les mer om:

Kjellar stod under vatn og nedbørdsmengder truga hus på Voss

Brannvesenet i Hordaland har hatt ei rolegare natt enn frykta, men det kraftige uvêret i Sør-Noreg er ikkje over.

Med julesongen inni seg

– EG HØYRER DU er komen, sa ein ferienabo på Stord midt i sommaren, -– det kan ikkje vera andre enn du som beisar huset til høglydt synging av «Sæle jolekveld» midt i juli. Men julasongen er slik. Har du ein gong fått han skikkeleg inni deg, styrer du ikkje heilt når han smyg ut att. Han er der heile tida og bed om å få lufta seg i blant, og god er han både å beisa og støvsuga til.

Bruker mest på vatn på Tyinkrysset og nytt bustadfelt i Ryfoss: – Eit ambisiøst budsjett

Høgt investeringsnivå vil også i 2020 prege økonomien i Vang. Det blir brukt mest på vassanlegget på Tyinkrysset og til det nye bustadfeltet i Ryfoss.
Les mer om:

Kommunestyrets budsjettvedtak: Handlingsrom for gode intensjonar

Suldal kommune går så det grin. Og sjølv om kraftskattutvalets innstilling er ei potensiell svært mørk sky, er den endå så langt ute i horisonten, at den på ingen måte legg nokon dempar på gleda over å kunna setja av pengar til gode føremål og intensjonar.

Ordføraren opna Suldal Bad med eit plask

I går kveld var det offisiell opning med sushi, politikarar, talar og bademoro. God plass I dag var det folket sin tur, og det var svært blide og nøgde badegjester Suldalsposten møtte i og rundt bassenga. Kø var det ingen stader, då ordføraren midt i dagen føretok den høgtidlege og sporty opninga, var det ei ganske sparsom forsamling som stilte seg opp ved hovudbassenget.
Les mer om:

Millionsatsing med titalls arbeidsplasser trigger flytting av sjøledning(pluss)

Kommunen har søkt Kystverket og fått tillatelse til omlegging vassledninga som forsyner Stokkøya med vatn. – Det er etableringa til Frydenbø som trigger dette, sier rådmann Per O. Johansen.
Les mer om:

Kokepåbod frå Brekke til Bondalseidet

Det er ureint vatn i Åmdalen.
Les mer om:

Samler inn 150.000 kroner til Barnekreftforeningen med ny julebok

I samarbeid med Lions Club Fredrikstad har Hilde Vatn Sørlie og Jørn Enger satt sammen en helt spesiell julebok. Inntektene fra boken skal gå til Barnekreftforeningen i Østfold.