Nyheter om Vatn


Ordføraren opna Suldal Bad med eit plask

I går kveld var det offisiell opning med sushi, politikarar, talar og bademoro. God plass I dag var det folket sin tur, og det var svært blide og nøgde badegjester Suldalsposten møtte i og rundt bassenga. Kø var det ingen stader, då ordføraren midt i dagen føretok den høgtidlege og sporty opninga, var det ei ganske sparsom forsamling som stilte seg opp ved hovudbassenget.
Les mer om:

Millionsatsing med titalls arbeidsplasser trigger flytting av sjøledning(pluss)

Kommunen har søkt Kystverket og fått tillatelse til omlegging vassledninga som forsyner Stokkøya med vatn. – Det er etableringa til Frydenbø som trigger dette, sier rådmann Per O. Johansen.
Les mer om:

Kokepåbod frå Brekke til Bondalseidet

Det er ureint vatn i Åmdalen.
Les mer om:

Samler inn 150.000 kroner til Barnekreftforeningen med ny julebok

I samarbeid med Lions Club Fredrikstad har Hilde Vatn Sørlie og Jørn Enger satt sammen en helt spesiell julebok. Inntektene fra boken skal gå til Barnekreftforeningen i Østfold.

Nye kostar på snøbrøyting

Bedrifta i Sandsbygda har fått kontrakt på to rodar, brøyteruter, dei neste fire åra. Det er to kalde i lufta denne morgonen, og på nutane ligg snøen og lurer. Dei tre karane utanfor garasjen på Kløv er klare, ikkje berre til å brøyta snø, men til å kosta vekk det kvite som legg seg på vegane. Frå gras til grus og snø Selskapet til Eide har dei siste åra slått seg opp på tenester innan landbruket, som mellom anna slått og balling. Men nå treng ikkje traktorane gå i hi.

Radarpar I utakt

Eigentleg skulle turneen dei nå er ute på vore ein rein jubileumsturné, men nå blir det også bålferda for radioprogrammet I Utakt. Stussleg å seia farvel Dei to som dagleg har 420 000 lyttarar til sine skråblikk om alt mellom himmel og jord og litt til, legg ikkje skjul på at dei har meir på lager.

Dette kan bli eit av dei siste nye store kraftverka i Noreg

JØLSTER (NRK): Her blir det gjort klart for å ta i mot fossande vatn som skal bli rein energi. Men kraftverket kan bli blant dei siste i sitt slag her til lands, fryktar bransjen.
Les mer om:

– Ska det vara elgbæsj, ein flogosmekk med høl i hell valdresluft på boks?

I forbindelse med Rakfiskfestivalen i helga slår Carl Lund til med Rakashåppen. Her kan du få kjøpt elgbæsj, fluesmekk som gir flua ei sjanse, frisk luft fra Valdres på boks, reint vatn fra Lo eller et bilde av deg sjøl, der du holder en rakfisk.
Les mer om:

Kasta av seg kleda og symde fleire kilometer då båt gjekk ned

Ein mann i slutten av 20-åra måtte kaste seg i sjøen og symje til land då båten byrja å ta inn vatn utanfor Florø søndag kveld.
Les mer om:

Kunsten å laga lam

Sæden kjem frå Staur Gård på Hedemarken og blir levert i ein dunk med flytande nitrogen som held minus 196 grader. I seminkatalogen kan produsentene velja mellom omlag 75 vêrar av ulike rasar. Eigenskapane som er vektlagt er blant anna ull-kvalitet, tal på lam, og slaktevekt. Teori og praksis Kurset hjå vertskap Sveinung Skjerahaug i Erfjord startar med teori. Etter lunsj er det på tide for kursdeltakarane å få prøva seg i praksis.

– Det er ein ny og livsfarleg innsjø på Digernes(pluss)

Kommunen gir varsel om pålegg om sikring av Klubben, etter at grendelaget har varsla om ei djup grop som har fylt seg med vatn.
Les mer om:

Torer ikkje lova bade-opning før jul

Suldal Bad er nå inne i test-perioden, men håpet om opning den første helga i november, er ute. Kaldt vatn i forventingane I dag viste rådmann Øyvind Valen det ferske formannskapet bilde frå badeanlegget der dei tilsette nå testar ut alle system og fasilitetar.

Norge sløsar enorme mengder vatn – vi kan hjelpe litt med å tisse i dusjen

I Noreg forsvinn mange tusen liter vatn på grunn av eldgamle vassrøyr. Men vi sjølv kan også spare, og Oslo kommune råder folk til å tisse i dusjen.
Les mer om:

Bil i vatn i Suleskar

En bil har havnet i et vatn i Suleskar, og ligger med hjulene opp.
Les mer om:

Bil i vatn ved Kjerag

En bil har havnet i vatn og ligger med hjulene opp.
Les mer om:

Mykje vatn på vegane – politiet ber bilistar køyre forsiktig

Oversvømde vegar og vanninntrenging i bustadar. Nedbørsmengdene skapar utfordringar i Hordaland.
Les mer om:

Frisk eplesatsing på Fuglestein

Garden ligg fint til, sørvendt med utsikt til Ombo og Ombofjorden. Fuglestein ligg perfekt til når det gjeld å nytta naturens goder til å dyrka frukt, der Jelsafjorden går over til Erfjorden. Sjølv om Fuglestein ligg lagleg til, har det vore mykje arbeid før dei 17 000 trea kunne plantast på felta dei ulike stadene på garden. I dag har han 53 dekar med frukt, det vil seia 40 dekar med ulike eplesortar og resten pære. Rundt rekna fire millionar kroner har han investert.

Fekk vatn inn i huset

Mykje nedbør i helga, og meir i vente
Les mer om:

Barn måtte evakuerast etter flaumen i Olden

Augevitne i Olden: – Det rann vatn over alt.
Les mer om:

Vatn i p-kjellar i Volda

Møre og Romsdal melde like før kl. 19.00 at vatn er i ferd med å fylle ein parkeringskjellar i Volda.

Mykje regn og vanskelege køyreforhold på Austlandet

Kraftige regnbyer i morgontimane fører til vanskelege køyreforhold med mykje vatn på vegen. Politiet oppmodar folk til å tilpasse farta og køyre forsiktig.
Les mer om:

Kva meiner listetoppane?

1. Tre eigenskapar som gjer deg til ein god ordførar? 2. Kva er dei tre viktigaste sakene for suldals- samfunnet nå? 3. Konkret; korleis skal Suldal få fleire innbyggjarar? 4. Konkret; korleis skal Suldal få fleire arbeidsplassar? 5. Vindmøller i Suldal; ja eller nei? 6. Kva er det viktigaste Suldal kan gjera for barn og unge? 7. Bør ungdomsskulen på Nesflaten innlemmast i den felles ungdomsskulen, og kva meiner du om dagens barneskulestruktur? 8. Ulla-Førre næringsfond; korleis meiner du det best kan brukast? 9.

Store nedbørsmengder stengjer Saudavegen

Flaum stengjer Sauda-vegen, både ved Åsjuvet og inne ved Svandalsfossen. Store mengder vatn Det melder Statens vegvesen, som seier nedbøren og vassmengdane må roa seg før dei kan gå i gang med å rydda vegbanen. Det var like før klokka 09 at politiets operasjonssentral fekk melding frå ein vegfarande om store mengder vatn og gjørme i vegen ved Åsjuvet. Vedkommande kom seg sjølv forbi rasstaden på fylkesvegen, men observerte ein trailer bak seg som sleit.