Nyheter om Vanylven


Fleire vil lokke slik som Vanylven

Vanylven kommune i Møre og Romsdal lokkar tilsette til seg ved å betale ned studielånet. No snusar fleire kommunar på den same lokkemetoden.

Åheims store valg: Sørover eller nordover?

Også bygdesamfunnene innad i kommunene må ta et valg om hvor de vil høre til. For lille Åheim i Vanylven kommune står valget mellom en ny storkommune i Sogn og Fjordane, eller å forbli en del av Vanylven og Møre og Romsdal.

Bygdefolket i Åheim snuser på Selje og Eid

Engasjementet var stort og meningene delte under folkemøtet i Åheim torsdag kveld. Spørsmålet er om Åheim skal fortsette som en del av Vanylven eller slå seg sammen med Eid og Selje på andre siden av fylkesgrensa
Les mer om:

Dei drog på friarferd til Sunnmøre

Engasjementet var stort og meningene delte under folkemøtet i Åheim torsdag kveld. Spørsmålet er om Åheim skal fortsette som en del av Vanylven eller slå seg sammen med Eid og Selje på andre siden av fylkesgrensa
Les mer om:

– God dialog reduserer sjukefråveret

Bedriftsleiar Øystein Giske i Vanylven kritiserer det lokale legesenteret og seier at arbeidstakarar blir sjukmelde for bagatellar. NAV oppmodar til god dialog om helsa til tilsette alt før nokon blir sjuke.
Les mer om:

– Folk blir sjukmelde for berre litt snufsing

SYVDE (NRK): Bedriftsleiar Øystein Giske i Vanylven hevdar det er alt for lett å bli sjukmeld. Tilsette opplever å bli sjukmelde i tre veker for berre litt snufsing, skriv han i eit brev til Fylkeslegen.
Les mer om:

Vanylvsordførar: – Dette er det beste som kunne skje oss

Det er full jubel over at regjeringa fullfinansierer Stad Skipstunnel. Ordførar i Vanylven, Lena Landsverk, seier at det er ein draum som har gått i oppfylling.
Les mer om:

Svane mørkla Sande

Rundt klokka 22.30 laurdag vart det mørkt i store deler av Sande, pluss nordre deler av Vanylven.
Les mer om:

– Har redusert CO₂-utslippene med 70 millioner tonn

ÅHEIM (NRK): Hjørnestensbedriften på Åheim i Vanylven leter hele tiden etter nye markeder for industrimineralet olivin. – Mineralet har stor miljøeffekt, sier ordføreren.
Les mer om:

Startar opp AUF-lag

Torsdagskvelden startar Aurora Dimmen Bratli opp eit felles AUF-lag for Hareid, Ulstein, Herøy, Sande og Vanylven.

Flom skapte problemer

Vannet skaper store problemer. Flere veger er stengt, og elver har gått over sine bredder. Brannvesenet hjelper folk med å pumpe ut vann fra boligene i Ørskog, Vanylven, Molde, Nesset og Ålesund.

Presten måtte hjelpes ned fra prekestolen

Foran en fullsatt Vanylven kirke juleaften, fikk sogneprest Ivar Austrheim et illebefinnende og måtte avbryte gudstjenesten.

Får ein halv million til satsing på fritidsaktivitetar

Vanylven kommune får 500 000 kroner frå Kulturdepartementet til å satse på fritidsaktivitetar for barn og unge i kommunen.
Les mer om:

Erlend (24) bygger kjendisbilar

Erlend Kragset (24) frå Hakallestranda i Vanylven har tidlegare laga ein kopi av Pelle Politibil. I februar i år starta han på eit nytt prosjekt, som han no endeleg har fått avslutta.
Les mer om:

Snart er ein tredel av dei som bur her gamle

Vanylven har i ei årrekkje kjempa for å stanse nedgangen i folketalet. Ingenting tyder på at kampen er over.
Les mer om:

Vanylven ber inn til kystsamarbeid

Drøymer om ein stor og sterk kystkommune.
Les mer om:

Vanylving skal lede Julemorgen

Karin Eckhoff Holsvik fra Syvde i Vanylven skal ha det musikalske ansvaret for årets Julemorgen på NRK.
Les mer om:

Vil ha berre elleve lensmannskontor

Politimeister Ingar Bøen vil halvere talet på lensmannsdistrikt. Han vil ha kontor berre i Vanylven, Ulstein/Herøy, Volda/Ørsta, Haram, Sykkylven, Vestnes, Rauma, Eide/Fræna, Sunndal, Aure og Surnadal.

Bed om at støtta til Globalskolen held fram

Ordførarane i Sande, Sykkylven, Vanylven og Volda bed Kyrkje,- utdannings- og forskingskomiteen på Stortinget om at løyvinga til Globalskolen vert vidareført.

– Vi driv ikkje ulovleg

– Vi gjer ikkje noko ulovleg når vi køyrer greinavfall til Vanylven.
Les mer om:

Stor ambulansestasjon på Åheim ?

Ordfører Lena Landsverk Sande (V) i Vanlyven synes forslaget om å slå sammen ambulansestasjonene i Selje, Vågsøy og Vanylven til en stasjon på Åheim er spenstig,

Håper på 50-60 nye arbeidsplassar

–På sikt kan vi få 50-60 nye arbeidsplassar her på Fiskåholmen i Vanylven. Det seier styreleiar i Stryvo Group AS, Oddvar Strand til NRK. Etter at Ulstein la ned verksemda og kommunen kjøpte anlegget, er det no ny drift på det ganle verftsområdet.
Les mer om:

Store grupper gir nye mulegheiter

150 elevar frå Sunnmøre Folkehøgskule har denne veka leigd Hakallegarden i Vanylven og hatt Hakallefestival. No trur Aina Moldskred Krakset, som driv besøksgarden, at dette kan opne for nye brukargrupper.

Slik enda folkerøystingane

Mange nei på Nordmøre og i Romsdal, ja i Vanylven.
Les mer om:

Tommelen ned for Stad kommune

SELJE (NRK): Ordføraren stemde ja, men fleirtalet blant folket i Selje seier nei til ein storkommune saman med Vågsøy og Vanylven.
Les mer om:

Mest lest siste uke