Nyheter om Vang


Studenter tilbringer to uker på bedriftsbesøk i Vang: Hadde ikke sett for seg å finne teknologibedriften på bygda

To vernepleierstudenter, Daniel Fagerdal og Sander Rød, to sosionomstudenter, Jørgen Dommerby og Vilde R. Jørgensen og barnevernsstudenten Camilla B. Kobbeltvedt, er på bedriftsbesøk hos teknologibedriften WeissTech.

Vil satse på Filefjell

Ei lokal gruppering frå næringslivet i Vang er klare for å kjøpe Tyinkrysset fjellstogo med tilhøyrande bygningar og grunn, og vil starte utbygging. Den nye kommuneplanen hindrar dei.
Les mer om:

Begeistra politikarar

Mange av kommunestyrepolitikarane i Vang tala varmt til fordel for planane til interessentgrupperinga som vil kjøpe Tyinkrysset fjellstogo.
Les mer om:

Generalsekretæren i DNT og vandrarpresten i Vang var trekkplaster då DNT Valdres inviterte medlemsmøte måndag kveld

Generalsekretæren i DNT og vandrarpresten i Vang var trekkplaster då DNT Valdres inviterte medlemsmøte måndag kveld, skriv DNT Valdres på sine nettsider.
Les mer om:

Vang kom­mu­ne har minst tre av alle vald­res­kom­mu­na­ne Men kom­mu­nen val­de li­ke­vel å byggje hal­len sin i tre

Ord­fø­rar i Vang, Vi­dar El­tun, re­a­ge­rer på opp­sla­get i avi­sa om at det ik­kje blir bygd i tre i Vald­res. 
Les mer om:

Når ordføreren er 98 prosent fornøyd er det vel bra?

Ryfoss-Vang tannklinikk er pusset opp, og har samtidig skiftet navn til Tannklinikken Vang, etter seks uker med oppussing, der klinikken har vært stengt. Onsdag var fylkesrådmann og fylkestannlegen blant gjestene på gjenåpningen.
Les mer om:

Listhaug skuffet over at få norske kommuner har svart Mattilsynet om drikkevann: Kun to av valdreskommunene har svart

Kun Nord-Aurdal og Sør-Aurdal er blant de 149 av landets 422 kommuner som har besvart Mattilsynet spørreundersøkelse om drikkevann. Vang, Øystre Slidre, Vestre Slidre og Etnedal har ikke gitt Mattilsynet opplysninger om kommunenes drikkevann.

Årets første utforkjøring på Hausåkersletta, berging pågår

Arve Wangensteen i Vang Auto-Service har en hektisk tirsdagskveld. Mannskapene har jobbet i flere timer med en trailer på Hausåkersletta på E16 i Vestre Slidre. Samtidig jobber selskapet med en komplisert bergingsaksjon i Gol.

Vedlikehald på straumnettet i Vang: Straumstans fleire stader i morgon

Vang Energiverk melder på sine nettsider at det grunna vedlikehald av nettet ved Eidsbugarden blir ein straumstans frå klokka 08:30 til 15:00 onsdag.
Les mer om:

– Heftig pokerturnering i Vang

Med ekstra spelebord på plass var det folksamt på Mjøsvang kafé under «koseleg fredagspoker med VM i poker». Odd Egil Skeie stakk av med fyrsteplassen og eit gåvekort på kr 6000,- hjå Intersport Filefjell.
Les mer om:

En ladestasjon per elbil i Vang

I Valdres er det 71 allment tilgjengelige ladestasjoner for elbiler. Fordelt på antall elbiler, så er dette relativt mye.
Les mer om:

Informerte dei folkevalde om framtidig E16-trasé – om kort tid blir det ope folkemøte om europavegen i Slidre og Vang

Torsdag var Statens vegvesens Jon Rabben Lundby inne om informerte kommunestyret i Vestre Slidre om arbeidet med reguleringsplanar og utbetringar på E16. I desember blir det informasjonsmøte i Slidre, og dagen etter i Vang.

Slik er makta fordelt i Vang

Hovudsak i kommunestyret i Vang torsdag var val til råd og utval. Vang har to politiske hovudutval, hovudutval for utvikling og hovudutval for levekår.
Les mer om:

Kvinnene tok makta i Vang...

Vang har igjen fått ei kvinne som varaordførar, Marta Bjørnøy Lalim. I kommunestyremøtet torsdag fekk ho svinge klubba for fyrste gong.
Les mer om:

Politiet i Innlandet: Meldt om røykutvikling ved Vang Mottakssenter. Nødetatene er på stedet

Politiet Innlandet kl. 13.35: Meldt om røykutvikling i bygning på Vang Mottakssenter. Nødetatene til stedet.
Les mer om:

Ti-års jubileum for Førjulsmarknaden i Øye

Helga 23. og 24. november er det tradisjon tru duka for Førjulsmarknad i Øye i Vang i Valdres, og marknadsvertane Elisabeth Sparstad og ordførar Vidar Eltun ynskjer deg velkomen.
Les mer om:

10 søkjarar til etatsjefstillinga

Etter fyrste gongs utlysing meldte det seg seks søkjarar til den ledige stillinga som etatsjef for teknisk, plan, miljø og landbruk i Vang. Ved andre gongs utlysing vart det 10 søkjarar. Berre ein av søkjarane i fyrste runde er borte frå lista og det er Ellen Petrine Fretheim.
Les mer om:

Tjukk ordrebok for i3 Element. Vurderer to skift for å møte etterspurnaden

Det er full produksjon og fleire store leveringar på gang for i3 Element i Vang.
Les mer om:

Oddbjørn fra Vang vant 100.000 i radiobingo

Oddbjørn Løberg fra Vang plottet inn lykketallet som det siste under SolørRadioen og ElverumsRadioens radiobingo tirsdag, og vant 100.400 kroner! Han er stadig på spillejobber i Solør, og ble kjent med radiobingoen på den måten.
Les mer om:

17 vangsgjeldingar tente over millionen

Det er mange gjengangarar på skattelistene i Vang. 17 personar hadde inntekter på over ein million i fjor. To personar betalte meir enn ein million i skatt. Seks personar har over 20 millionar i formue.
Les mer om:

Åtte lam og ni deltakarar på parteringskurs i Vang

Ni deltakarar lærte seg å forvandle eit lam til fornuftige delar for både kvardagsmiddag og fest under parteringskurs i Vang onsdag.
Les mer om:

Vang folkebibliotek er på 4. plass blant landets 20 beste folkebibliotek

Vang folkebibliotek ligger på 4. plass blant landets 20 beste folkebibliotek, forteller Tone Nyseter, leder for Oppland fylkesbibliotek.
Les mer om:

Åtte lam og ni del­ta­ka­rar på par­te­rings­kurs i Vang

Ni del­ta­ka­rar lær­te seg å for­vand­le eit lam til for­nuf­ti­ge de­lar for både kvar­dags­mid­dag og fest un­der par­te­rings­kurs i Vang ons­dag.
Les mer om:

– Eg har spelt bratsj i Royal Albert Hall

Alistair G. Peters, Vang, fødd 1946
Les mer om:

«Makkens» kritikk av Red Bull har nådd ut til millioner

Medier fra inn- og utland har kontaktet downhill-syklist Mads André Haugen (31) fra Vang, etter at han mandag publiserte massiv kritikk av sin tidligere sponsor Red Bull på sosiale medier.
Les mer om: