Nyheter om Vang


MDG gjør et byks og Sp holder stand på topp: – Hvordan skal det bli, med så mye urealistisk politikk?

En fersk meningsmåling for Vang viser at Senterpartiet, i likhet med valget i 2015, ligger an til å få rett i underkant av 42 prosent av stemmene. Senterpartiet ligger dermed an til å gå til topps i samtilge seks valdreskommuner.
Les mer om:

Fyrst gjekk rådmannen av med pensjon, no sluttar økonomisjefen

Øko­no­mi­sjef Ole Martin Alf­stad (54) slut­tar i Øyst­re Slidre kom­mu­ne et­ter 22 år. Han går over i same stil­ling i Vang kom­mu­ne. – Eg fekk eit godt til­bod frå Vang kommune og tida var moden for det, sei­er Alf­stad.
Les mer om:

- Nav har blitt min motstander!

- Nav som skulle hjelpe med, har blitt min motstander, sier kreftsyke Marianne Lied i Vang. For tre uker siden møtte hun på Stortinget og håper nå på hjelp til å få endret regelverket.
Les mer om:

Vil ha bedre veg ved Kvamskleiva

På tross av striregn møtte over 100 personer fram for å markere sin redsel for det å kjøre gjennom Kvamskleiva i Vang. De krever bedre veg nå!
Les mer om:

Ny rådmann på plass: – Eg har fått ei varm mottaking

Den nye rådmannen i Vang, Erlend Haaverstad, hadde sin fyrste dag på jobb i kommunen måndag 12. august.
Les mer om:

Garanterer het valgdebatt i Vang

Listetopper og andre kandidater fra Vang Arbeiderparti, Vang Senterparti, Miljøpartiet De Grønne Vang og Bygdelista i Vang møtes til debatt før årets kommunevalg.
Les mer om:

Mobina (10) har lest 20 bøker i sommer

Halvparten av 1.-7. klassingene i Vang deltar i den nasjonale lesekampanjen Sommerles som pågår ut august. Også i Sør-Aurdal er deltakelsen høy.
Les mer om:

Fredagskos på ein laurdag

Fire fredagar i året arrangerer Innovangsjon fredagskos på ulike plassar i Vang. Her møtest bygdefolk, hyttefolk og nytilflytte til ein prat med god mat, kviss og underhalding. Fast post på programmet er også presentasjon av nye vangsgjeldingar.
Les mer om:

Valdres og Innlandet fram i kommune-NM

NHO Inn­lan­det sine 48 kom­mu­ner går i gjen­nom­snitt fram seks plas­ser i årets kom­mu­ne-NM. Også de seks Vald­res-kom­mu­ne­ne går fram, der Øyst­re Slidre og Nord-Aurdal kom­mer best ut på hen­holds­vis 150. og 151. plass. Vang gjør et byks med hele 58 plas­ser.
Les mer om:

Ber om asfalt på den travle grusveien(pluss)

– Veien over skogen er uholdbar for de som pendler. Vi må få asfaltert den, sier Knut Ola Vang (Ap).
Les mer om:

Vang frivilligsentral søker leksehjelp og øvingskøyrarar

Parwez, Emran og Kabid er ungdommar frå Afghanistan, busett i Vang og elevar ved Valdres videregåande. Saman med fleire andre busette flyktningar står dei i kø for å øvingskøyre.
Les mer om:

NAF mobiliserer for tryggere veg lørdag

NAF avdeling Valdres har stand for tunnel gjennom Kvamskleiva og tryggere E16 i Vang førstekommende lørdag.
Les mer om:

Kritiserer manglende løypekjøring

Grunneier Vang allmenning må også svare hyttefolket på hvorfor skiløypene på Brumund brøytes sjeldnere enn resten av Vangsåsa.
Les mer om:

Får besøk fra hele verden

Airbnb er et alternativ til hotell hvor privatpersoner kan legge ut hus, hytte og annen type bopel for kortsiktig leie. Fenomenet har spredd seg raskt, I Valdres er Nord-Aurdal og Vang størst, og kan skilte med henholdsvis 69 og 51 boliger til leie.

850 kvadratmeter med nybygg hos Vang Auto-Service AS

Vang Auto-Service AS, med brødrene Arve, Ståle og Rune i spissen driver stort innen berging, verksted, bensinstasjon, og salg av bergingsbiler, ATV og scooter. De utvider stadig, og har hatt en enormt utvikling de siste 20 årene. Til dags dato er det 36 ansatte på stedet. Med flere prosjekter, salg og oppdrag har de gradvis vokst ut av døra, og er nå i gang med å bygge et tilbygg på 850 kvadratmeter. Dette skal fungere som et utstilling- og salgshall for ATV og scooter, pluss at de skal ha to bergingsbiler innendørs.
Les mer om:

Moderne vikinger fra Vang

Jon Ødegård og Ola B. Wangensteen har i samarbeid laga to fine trebåter som er kopier av de gamle vikingeskipene i litt mindre skala.
Les mer om:

Bygde to fritidsbustader utan løyve: Fekk 50.000 kroner i bot – men hyttene får stå

Tiltakshavar fekk byggjestans og bot, og vart nøydd til å gjere opp at heile søknadsprosessen, men no har dei aktuelle hyttene fått godkjenning av Vang kommune. Det meiner fleire naboar bryt med loven. Dei har klaga inn saka.
Les mer om:

Mads André "Makken" Haugen setter Vang på kartet i ny storslagen film om downhill-sykling

Mads André Haugen (31) går under kallenavnet Makken, og er en av Norges råeste downhillsyklister. Han er en pionér for sykkelmiljøet her til lands, og har jobba hardt og målretta for å endre folks holdning til idrett, og er opptatt av hva idretten gir, ikke konkurranse og "typisk norsk å være god"-mentalitet. Redbull og Produksjonsselskapet Moment Pictures med tyske Tillmann Brothers er nå i gang med en storslagen film med de beste utøverne innen downhill, freeride, og terrengskling, og har et budsjett på 50 millioner kroner.
Les mer om:

Samferdselsministeren må ta grep! 

Enda ein gong har Kvamskleiva i Vang - denne farefulle delen av riksveg 16 - skapt overskrifter i media. Ein velmeinande, men heller tafatt stortingspolitikar frå samferdselsministerens eige parti har nettopp avlagt dalen ein visitt, utan at saka flutte seg ein millimeter. 
Les mer om:

Søker sangere til Vang prosjektkor

Vil du synge «Pilegrimsmesse» av Egil Hovland med Vang prosjektkor?
Les mer om:

Mann fra Vang ble lotto-millionær lørdag

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Coop Prix Fjellvang, og lørdag kveld fikk han den etterlengtede telefonen fra Hamar.
Les mer om:

Boligmarkedet i Vang er i utvikling

Det skjer mye på boligmarkedet i kommunen, og det er ikke bare i Ryfoss det er tomter under utvikling.
Les mer om:

Utvider boligfelt i Ryfoss med over 20 tomter og bygger nytt vannverk: Tomtekjøpere har alt satt seg på venteliste

Vang kommune er i ferd med å utvide det eksisterende boligfeltet i Ryfoss. Det skal også bygges nytt vannverk som styrker vannleveransen til nye og eksisterende boliger.
Les mer om:

– Det vart eit vendepunkt i livet då eg fekk hjernesvulst

Ivar Eiler Thune Hagerup, Vang, fødd 1962
Les mer om: