Nyheter om Valget


– Hadde vi fortsatt så hadde hun kommet gjennom

Gestaltterapeut Erik Bisgaard hevder at han flere ganger har stått i valget mellom å gi kvinnen terapi eller å risikere at hun tar livet sitt.
Les mer om:

Leder: Beslutningsvegring i steinbrudd-saken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politikerne i Saltdal valgte nok en gang å utsette avgjørelsen om de skal gå inn for å åpne for et steinbrudd på Drageid. Noe som åpenbart er et utslag av beslutningsvegring.I tirsdagens formannskap var det bare Ronny Sortland i Fremskrittspartiet som var klar til å fatte en avgjørelse. Han ville stemme for steinbruddet.De andre partiene fant en unnskyldning for å slippe å bestemme seg.

Morrison fortsetter etter uventet seier i Australia

Australias statsminister Scott Morrison vant en uventet seier ved valget i Australia etter at alle meningsmålinger spådde seier for opposisjonspartiet Labor.

Morrison fortsetter etter uventet seier i Australia

Australias statsminister Scott Morrison vant en uventet seier ved valget i Australia etter at alle meningsmålinger spådde seier for opposisjonspartiet Labor.

Labor erkjenner nederlag ved valget i Australia

Labor-leder Bill Shorten erkjenner nederlag i et valg der han lenge var spådd som vinner. Nå fortsetter trolig Scott Morrison som statsminister.

Jevnere enn ventet i Australia

Regjeringen og opposisjonen ligger nesten likt i de første resultatene av valget i Australia.

Valgdagsmåling: Opposisjonen ligger an til å vinne valget i Australia

Opposisjonspartiet Labor ligger an til å vinne valget i Australia, ifølge den første valgdagsmålingen etter lørdagens valg.
Les mer om:

Synspunkt: Det finnes ingen utvei fra Robek-lista

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Valgdagsmåling: Opposisjonen ligger an til å vinne valget i Australia

Opposisjonspartiet Labor ligger an til å vinne valget i Australia, ifølge den første valgdagsmålingen etter lørdagens valg.
Les mer om:

Ap på Nord-Jæren enige om å skrote rushtidsavgiften

Sandnesordfører Stanley Wirak har omsider fått samlet parti-troppene i sitt felttog mot rushtidsavgiften som partiet vil fjerne helt. Er det tilfeldig at utspillet kommer noen måneder før valget?
Les mer om:

Klimabekymring og Equinor-skepsis preger valget i Australia

Økende klimabekymring kan avgjøre valget i Australia. Labor-leder Bill Shorten lover å granske faren for oljesøl i Australbukta, der Equinor har letelisens.
Les mer om:

Klimabekymring og Equinor-skepsis preger valget i Australia

Økende klimabekymring kan avgjøre valget i Australia. Labor-leder Bill Shorten lover å granske faren for oljesøl i Australbukta, der Equinor har letelisens.
Les mer om:

Partiene ruster seg til lokal kamp om din stemme

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag denne uken var aller siste frist for lokalpartiene til å levere lister til høstens lokalvalg. I Longyearbyen stiller fem partier med lister. Fremskrittspartiet har ikke hatt representanter i foregående periode, og de stilte heller ikke med liste til siste valg. Det gjør de denne gangen.

David de Gea og Paul Pogba blir hos Manchester United

Når det er tid for lansering av nye klubb-drakter før neste sesong er det alltid noe spenning rundt valg av fotomodeller. Denne gangen spesielt hos Manchester United. Vi tillater oss å tolke resultatet dithen at to usikre spillere velger United. I tråd med at United skal tilbake til røttene, lanserer nå klubben en drakt til ære for det legendariske 1998/99-laget, 20 år etter. Drakten skal bæres i 2019/20-sesongen som en slags lykkebringende amulett.

Raymond Johansen jubler: Oslo tilslutter seg oppropet om atomvåpen-forbud

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag ble forslaget vedtatt i bystyret, og feiret med kake av ordfører Marianne Borgen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (AP).- Vi mener byer kan utgjøre en forskjell og bidra til en verden fri for atomvåpen, på samme måte som byer går foran i arbeidet med å redusere klimautslipp. Enhver bruk av atomvåpen vil være katastrofalt både for mennesker og miljø.

Klimabekymring og Equinor-skepsis preger valget i Australia

Økende klimabekymring kan avgjøre valget i Australia. Labor-leder Bill Shorten lover å granske faren for oljesøl i Australbukta, der Equinor har letelisens.
Les mer om:

Seniordag, språkkafé, stranddag for ungdommer, cruise for eldre og ny Ole Brum-skog får støtte fra kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FOLKEHELSEMIDLER: Sola kommune deler nå ut totalt 312.000 kroner til folkehelsetiltak i kommunen. Målet med disse tiltakene er å få mer aktive og trygge lokalsamfunn, å skape støttende miljø for psykisk helse og ha sunnere levevaner. I tillegg er det et mål at det skal utjevne sosiale helseforskjeller, blant dem sosial tilhørighet og frafall i videregående skole.

Demokratene vil aldri gi opp kampen mot bompenger

Demokratene frykter at bilistene i Nye Kristiansand etter kommune og fylkestingsvalget den 9. september vil få seg en stor overraskelse da den bebudede Bymiljøavtalen som nå av politiske taktiske grunner er lagt på vent til etter valget - blir tatt frem igjen av Høyre, Arbeiderpartiet , KrF, Venstre og alle de andre partiene i Nye Kristiansand som elsker bompenger.

Høyre snur på flisa

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En del blir nok overrasket over Høyres toppkandidat. I mai i fjor, halvannet år før valget, gikk nemlig Kjetil Figenschou ut og erklærte seg som partiets kandidat til lokalstyreledervervet.- Ting har endret seg siden den gang. Jeg skal begynne å studere på Teknisk fagskole, og blir pendler. Det lar seg ikke forene med å være lokalstyreleder, sier Figenschou.Samlende kandidat - Å, det var hyggelig å høre.

En ekstra politiker i byggekomiteen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette er en stor og viktig utbygging. Da vi bygde Spira foreslo vi noen ekstra politikere til byggekomiteen. Jeg menr vi bør ha to politikere i tillegg til ordføreren i byggekomiteen og styringsgruppen for idrettshallarenaen på Uenes. Jeg foreslår Jan Kåre Hansen (H) og Nina Danielsen (Sp), sa Ivar Larsen Fidje (Frp).Jeg synes innstillingen til prosjektplan er bra nå som idrettshall skal inn i en gjennomføringsfase.

- Tanangersjelen lever i beste velgående

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TANANGERBUEN: - Det har jo vært ganske voldsomt. Jeg vokste opp i en liten bygd med noen hundre mennesker, der man kjente stort sett de fleste. Og i dag er det flere tusen og hus alle veier. Det begynte jo med oljevirksomheten sier Hilmar Rommetvedt til Solabladet.Rommetvedt er ektefødt tanangerbu. Så det er naturlig at vi treffes på Hummeren. Et sted bestemoren startet opp i sin tid. Det er lenge siden nå.

Datteren gjorde valget enklere for Solbakken

Mer tid med familien var en forutsetning for at Ståle Solbakken skulle takke ja til fire nye år i FC København. Nå flytter kona og datteren til Danmark.

Duterte befester sin stilling etter valgseier

Filippinenes president Rodrigo Dutertes allierte ligger an til å vinne de fleste plassene i senatet, ifølge foreløpige resultater fra valget.
Les mer om:

- Vi bør tilrettelegge for mer båtturisme i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var ikke tilfeldig at Bjarte Kristiansen ble en viktig - og synlig - del av Tanangerlisten. Hjembygda betyr mye for ham, og å verne om og styrke Tananger ville han jobbe ivrig for.For snart tre år siden bestemte Tanangerlisten kommunestyrerepresentant å melde overgang til et parti med en større landsdekkende organisasjon bak seg.

Bruker 18 mill på bom-nedlegging før det virkelig blir mye bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tre bomstasjoner i Listerregionen skal avvikles, etter det NRK erfarer. Opplysningen kommer i forbindelse med at revidert budsjett legges frem i morgen. Regjeringen vil bruke 18 millioner kroner på å legge ned bomstasjonene.Frps ordførerkandidat i Farsund, Ingrid Williamsen, håper at nedleggingen av de tre bomstasjonene i Listerregionen kan skje i løpet august. Opprinnelig lå det an til at det skulle skje i november.