Nyheter om Valget


Venstre legger fram ny skattepolitikk og vil beholde elbil-fordelen

Når Venstres programkomité legger fram forslaget som skal logge velgerne i valget neste år, vil partiet gjeninnføre arveavgiften og øke skattene for de rikeste.
Les mer om:

Delvis åpning for bredden: Spar oss for sutring

Norsk idrett kan juble over at rundt 23.000 kommer i kontakttrening igjen, eller sutre over at alle ikke får slippe til på likt. Det valget bør være enkelt.
Les mer om:

– Fryktelig mye står på spill

CLEVELAND/OSLO (NRK): I natt barker Joe Biden og Donald Trump sammen i den første presidentdebatten før valget. I rustbeltestaten Ohio er velgerne spente. Det dreier seg om USAs sjel og fremtid, mener ekspert.

Her er vippestatene som kan avgjøre valget i USA

FORSTÅ: Ved presidentvalget i USA 3. november er det velgerne i de såkalte vippestatene som i praksis bestemmer om Donald Trump (R) får fortsette, eller om Joe Biden (D) tar over.

Kelli Haugen har forhåndsstemt på valget i USA: – Det er så trist, det som skjer i landet mitt nå!

Kelli Haugen synes det er vondt å se på det som skjer i heimlandet USA, særlig inn mot presidentvalget 3. november. Hun håper på et skifte.
Les mer om:

TV-anmeldelse «The Comey Rule»: E-postmannen ringer alltid to ganger

Den litt kjedelige historien om da FBI vant valget for Donald Trump.

Nordlys har talt opp: En av disse to har sikret seg nok stemmer til å komme på Stortinget

Høyres Erlend Svardal Bøe har på papiret allerede sikret seg nok mandater til å komme på den trygge stortingsplassen foran valget neste høst. Det ser mørkere ut for Kent Gudmundsen.

Avis: Trump betalte 7000 kroner i inntektsskatt året han vant valget

New York Times har fått tilgang til Donald Trumps skattepapirer. Der kommer det fram at presidenten betalte drøyt 7000 kroner i inntektsskatt i året han ble valgt som president, og det samme beløpet i sitt første år i jobben.

De har tatt valget om å være frivillig barnløse: – Jeg føler ikke at livet mitt mangler noe

TELEMARK: Statistikk viser at flere kvinner enn før velger å leve livet som barnløse. Vi har snakket med to kvinner som har tatt det valget.
Les mer om:

– Dette kan være det mest skadelige han noen gang har gjort

President Donald Trump har advart mot at det kommende valget blir det mest korrupte i USAs historie. Historiker frykter for konsekvensene.

Dette må skje før hun blir utnevnt som ny høyesterettsdommer

USAs president Donald Trump ønsker å få Amy Coney Barrett godkjent før valget i november, langt kortere tid enn prosessen vanligvis tar.

Biden ber senatet vente med å godkjenne Barrett til etter valget

Presidentkandidat Joe Biden ønsker ikke at Amy Coney Barrett skal godkjennes som ny høyesterettsdommer før valget i november.
Les mer om:

Biden ber senatet vente med å godkjenne Barrett til etter valget

Presidentkandidat Joe Biden ønsker ikke at Amy Coney Barrett skal godkjennes som ny høyesterettsdommer før valget i november.
Les mer om:

Syvbarnsmoren Kris er abortmotstander: – Et voldelig inngrep som tar liv

DALLAS, PENNSYLVANIA (VG) Kris Ciaccua har hjemmeundervist alle barna sine. Hun ønsker ikke at de skal ta vaksiner, eller ha sex før ekteskapet. Hun er troende katolikk, skal stemme på Trump ved valget og kaller seg selv feminist.
Les mer om:

Kan Donald Trump bare bli sittende?

Han har sagt det, han har truet med det og mange tror på det, men kan Donald Trump fortsette som USAs president selv om han taper valget 3. november?

Duell om distriktene

Med utkastet til nytt partiprogram mener Ap å ha blankpusset den sosialdemokratiske profilen som skal fronte den borgerlige regjeringen foran valget neste år. Men målinger viser stadig at frontlinjen mot høyresiden ikke er den eneste.
Les mer om:

Togos regjering går av

Togos statsminister Komi Selom Klassou og resten av regjeringen går av. Avgangen følger valget i februar, men er blitt forsinket på grunn av koronapandemien.

Skei Grande om valget av Melby: Hun har ikke fløyer mot seg

Trine Skei Grande sier hun merket at det ble en ro i partiet med en gang Guri Melby ble innstilt som leder.

Amerikanske medier: Trump vil velge Barrett som ny høyesterettsdommer

Donald Trump har varslet at han vil nominere en ny høyesterettsdommer lørdag. Ifølge flere amerikanske medier har valget falt på den katolske jusprofessoren Amy Coney Barrett.
Les mer om:

Opplever at de er kastet ut: – Uten oss blir det vanskelig å vinne valget

Fellesforbundet med tydelig advarsel til Arbeiderpartiet.
Les mer om:

Skei Grande om valget av Melby foran Raja og Rotevatn: – Hun har ikke fløyer mot seg

Trine Skei Grande legger ikke skjul på sin begeistring for Guri Melby: – Vi merket roen som kom i partiet. Hun vil gjerne gi Melby råd om hvordan hun skal klare å samle den nye ledertrioen.

Fritt behandlingsvalg er bygget på samarbeid i helsevesenet

Høyre lover deg som velger og som pasient at fritt behandlingsvalg består dersom vi vinner valget neste år.
Les mer om:

Ronaldo-scoringen ble årets vinner

UEFA har nettopp kunngjort at Cristiano Ronaldos mål mot Lyon er kåret til det beste i sitt slag i Champions League forrige sesong. Juventus måtte se seg slått av Lyon i Champions League over to kamper, det til tross for en pærlescoring av Cristiano Ronaldo. Spesielt var et av portugisernes mål ganske enkelt formidabelt, og nå mottar superstjernen utmerkelsen som årets mål i Champions League. LES: Seier for Bayern i prøveprosjektet til UEFAUEFA kunngjorde at valget falt på scoringen til Ronaldo, etter at hans mål fikk fleste stemmer i konkurransen om årets mål i Champiopns League.

- Kan bli vold etter valget

USAs president Donald Trump vil ikke selv garantere at han gir fra seg makta fredelig, om han taper valget. USA-forsker Hilmar Mjelde mener at vold er et helt realistisk scenario.

Republikanere sier imot Trump: Lover ordnet overgang hvis Trump taper valget

Republikanske partitopper støtter ikke president Trumps utsagn om at han ikke vil forplikte seg en fredelig maktoverdragelse dersom han taper valget.
Les mer om: