Nyheter om Valget


Siv og Sylvi går til bompenge-angrep

Frp-leder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug lover bompenge-avklaring fra regjeringen før valget. De mener det er feigt av bompengepartiet ikke å fortelle velgerne hvordan de skal finansiere løftene sine.

Eiendomsskatten i Stavanger har økt med Frp

Eiendomsskatten i Stavanger har økt siden Frp ble innlemmet i sentrum-høyre-flertallet etter valget i 2015.
Les mer om:

Takk for meg

For meg er valget mellom retninger i politikken egentlig nokså enkelt: Skal vi bygge gode fellesskap der alle er med, eller er det viktigst å legge til rette for at individene lykkes?
Les mer om:

Kroppen var hennes største fiende

Selv om barndomsdrømmen gikk i vasken, angrer ikke Carina Olset på valget hun tok.
Les mer om:

Har helt klar avtale om hvem av disse som skal bli ordfører – hvis de vinner

Når Hvaler Høyre og Hvaler Frp nå har inngått en felles samarbeidsavtale, har de en helt klar avtale om hvem av disse to som skal bli ordfører om de vinner valget.
Les mer om:

Det er ni uker igjen til valget: Marit Hougsrud kan bli Sør-Aurdals første kvinnelige ordfører

Ma­rit Hougs­rud går laus på sin tredje periode i kommunestyret i Sør-Aurdal, og hun synes fortsatt at politikk er både morosamt og interessant.

Menighetsrådleder Oddvar Kiærbech gir seg etter ti år (pluss)

Leder for Kvænangen menighetsråd trekker seg etter ti år. Forteller det har vært en utfordring å finne kandidater til valget.
Les mer om:

Håper du velger den lista jeg til slutt endte på i kirkevalget

KRIKEVALGET: Nominasjonskomiteens liste til valget av nytt bispedømmeråd er representativt satt sammen, valgt av menighetene og ikke opprettet av en liten interessegruppe eller på grunn av en enkeltsak.
Les mer om:

Fortell oss hva valget bør handle om der du bor

Det er ikke lenge til høstens kommune og fylkestingsvalg. Men er politikerne og media opptatt av de samme sakene som det du som velger er. Ved å svare på denne undersøkelsen så håper vi i TA at det skal være mulig å kunne lage saker gjennom valgkampen som treffer det du som velger er opptatt av.
Les mer om:

CNN: Assange påvirket det amerikanske valget fra den ecuadorianske ambassaden

CNN har fått tilgang på nye dokumenter som avslører at WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange jobbet med å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016.
Les mer om:

CNN: Assange manipulere valget

CNN skriver at WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange jobbet for å manipulere presidentvalget i USA i 2016, mens han var i dekning i Ecuadors ambassade i London.

CNN: Assange manipulerte det amerikanske valget

Brukte ambassaden som en «kommandosentral».
Les mer om:

FNB-topp vil ikke besvare spørsmål om kutt før valget

Bompengepartiet FNB vil fjerne alle bomstasjoner, men partitopp Frode Myrhol vil først etter valget svare på hvor de vil kutte for å hente inn inntektstapet.
Les mer om:

Rop ikke «Ulv, ulv!» i utide, likekjønnet vigsel ikke hovedsaken

KIRKEVALGET: Helge Kristoffersen i Åpen folkekirke (ÅF) presenterer et konspirasjonslignende scenario av det forestående valget til nytt bispedømmeråd i Stavanger bispedømme.

Vil ha park, ikke fotohus

SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Les mer om:

FNB-topp vil ikke besvare spørsmål om kutt før valget

Bompengepartiet FNB vil fjerne alle bomstasjoner, men partitopp Frode Myrhol vil først etter valget svare på hvor de vil kutte for å hente inn inntektstapet.
Les mer om:

Plutselig sa han stopp: - De ble overrasket over valget mitt

SKIEN/TØNSBERG: Mats Andersen har gått gradene i svømming. Han har trent mye, tatt steg for steg og vært i norgestoppen i flere år. I fjor høst ble 18-åringen belønnet med plass på seniorlandslaget, men nå er det stopp.

- Skadelig for Frp at Wedler trekker seg bare uker før valget

– At Christian Wedler nå trekker seg er både overraskende og veldig spesielt. Og ekstremt dårlig timing, mener statsviter Svein Tuastad.
Les mer om:

– Skadelig for Frp at Wedler trekker seg bare uker før valget

– At Christian Wedler nå trekker seg er både overraskende og veldig spesielt. Og ekstremt dårlig timing, mener statsviter Svein Tuastad ved UiS.
Les mer om:

Arvtakerne

Han måtte føle Hongkongs klamme klima og gatenes trengsel for å ta valget. Hun fikk en åpenbaring i fjæresteinene. De så seg aldri tilbake.
Les mer om:

Næringsforeningen vil ha parkering som valgkampsak

I forbindelse med valget oppfordrer næringsforeningens leder Bente Christensen politikerne til å ha en politikk på parkering i sentrum.
Les mer om:

Husam (31) hadde valget om å drepe eller bli drept. Nå hjelper han flyktninger som kommer til Norge: - Jeg er stolt over å ha fått jobben

For fire år siden kom Husam Abou Fayad (31) til Norge som flyktning fra Syria. Nå er han ansatt som flyktningveileder i Nav Steigen.

Droppet livet som kontorrotte for å bli fiskere: - Lever det gode liv

Fra å være godt betalte kontorrotter, har Sveinung (39) og Stig Werner (42) tatt valget om bytte til frihet, egen sjark og et nytt yrke som fisker på havet.
Les mer om:

Arrangerer ny bompengeaksjon: – Får konsekvenser for hele samfunnet

Kirsti Nelvik fortsetter kampen mot bompenger med ny storaksjon dagen før valget.
Les mer om: