Nyheter om Valget


Nå er det Brann Øygarden bruker som «rekrutteringsklubb»

Som en fugl føniks stiger Øygarden opp fra det som er restene av Nest-Sotra. Vel det er ikke så dramatisk, men likevel. Det som skjer ute i havgapet om dagen er likefullt imponerende. Klubben satser hardt og kommer uten tvil å bli en faktor å regne med i årets OBOS-Liga. – Men om de allerede i år klarer skrittet opp i Eliteserien er tvilsomt, til det har de til tross for sammenslåing for små resurser.

Fram til valget var han ordfører i Lenvik. Nå er Geir-Inge fiskeriminister: – Så ikke den komme

1. november ble han utnevnt som statssekretær. Under tre måneder senere er Geir-Inge Sivertsen (H) Norges ny fiskeriminister.

Grunnleieskatt-debatten preges av feil fakta

DEBATT: Valget står mellom superskatt på lakseoppdrett eller å bygge en sterk, kystbasert eksportnæring som kan tilføre tusenvis av nye arbeidsplasser til distriktene.
Les mer om:

Spiller skyggespill i USA

LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.

Stein Erik Hagen taler varmt for Hareide og Raja som statsråder

Stein Erik Hagen tror Frp-exiten kan gi borgerlig seier ved valget neste år. Han håper Abid Raja og Knut Arild Hareide blir en del av regjeringen.

Prestbakmo (Sp) forventer svar: – Vil Frp sikre flertall på Stortinget for oppløsning av Troms og Finnmark før valget?

– Det er nå opp til Frp i opposisjon på Stortinget å vise om de mener noe annet enn sine regjeringskollegaer, eller om de fortsatt bare er en del av Solbergs sentraliseringsflertall på Stortinget, skriver fylkesordføreren i en pressemelding.

Skei Grande har det vanskeligste valget

Trine Skei Grande kan komme til å utnevne en statsråd som tar fra henne partilederjobben.

Håper AI og etikk blir sexy

Leonora Onarheim Bergsjø, PhD, er forfatter og forsker på digital etikk. Hun jobber på Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo, og leder også Dataforeningens nettverk NORDE – Norsk råd for digital etikk. I februar skal hun dele sine tanker om dette hyperaktuelle området med deltakerne på Software 2020. Starter med den enkelte Etikk starter med den enkelte, ifølge henne. — Etikk er ikke noe som skal være forbeholdt en yrkesgruppe av etikere, det er noe alle skal drive med, sier hun.

Nyopprykkede Grorud signerer Stabæk spisstalent

Det startet som en leieavtale mens Grorud var i PostNord ligaen og det var en suksess både for laget som nå er oppe i OBOS-Ligaen og for 19 år gamle Oscar Aga. Oscar Aga er blitt enig med Grorud IL om en treårskontrakt med den nyopprykkede Obos-ligaklubben. – Det offensive talentet kommer fra Stabæk, men var på lån i Grorud høsten 2019.
Les mer om:

Trump og Biden på kollisjonskurs

Visepresident Joe Biden ser ut til å bli demokratenes presidentkandidat. Da vil nok personstriden med Trump tilspisse seg frem mot valget.
Les mer om:

Kåfjord Frp: – Det eneste riktige vi kunne gjøre(pluss)

Kommunestyrerepresentant for Kåfjord Fremskrittsparti, Liv Vigdis Solvang, mener at regjeringspartiet tok det riktige valget.
Les mer om:

Sp-ordførere valgte andre enn Ap – bryter med partiledelsens linje

Etter valget i fjor har Senterpartiet skaffet seg ordføreren i mange kommuner gjennom et samarbeid som bryter med den nasjonale politikken. Det viser en kartlegging NRK har gjort.
Les mer om:

Baneheia-saken blir utsatt

Etter valget i fjor har Senterpartiet skaffet seg ordføreren i mange kommuner gjennom et samarbeid som bryter med den nasjonale politikken. Det viser en kartlegging NRK har gjort.
Les mer om:

Israel i krise

I mars holdes det tredje valget i Israel på under ett år. Målingene tyder på at heller ikke dette valget vil bringe noen avklaring.
Les mer om:

Marcelo Bielsa kaster seg over telefonen for å hente Manchester City talent

Det har vært litt mer ujevnt i det siste for Leeds United, men de befinner seg fortsatt på andreplass og direkte opprykk til Premier League. – Manager Marcelo Bielsa har selv tatt til telefonen til et stortalent for å lokke han til Elland Road. Manchester City talent Ian Poveda er den aktuelle spilleren, 19-åringen som har en heftig bakgrunn med opphold som veldig liten i klubber som Barcelona, Arsenal og Brentford.

Juryen har talt: Nå står valget mellom disse to prosjektene

SKIEN: Juryen har kåret "Trekrone" i Kulturkvartalet og "Forunderlige perspektiver" i Meierikvartalet til vinnere av arkitektkonkurransen for Ibsenbiblioteket. 5. mars skal bystyret ta den endelige avgjørelsen om tomt.
Les mer om:

Henrik Gjesdal på plass for ny klubb

Det har ligget i kortene en god stund at Start var neste stoppested for forsvarsspiller Henrik Gjesdal. -Hans kontrakt med Kristiansund gikk ut på dato etter sesongslutt og med bare 10 kamper i 2019 var det ingen som forsøkte å forlenge. 26-åringen har signert en avtale med Start som er tilbake i Eliteserien etter de slo Lillestrøm i kvalifiseringen.

Kai vant valget overlegent, men tapte ledervervet likevel: - De har stemt mot folkets vilje

Mener biskopen og konservative krefter har vippet Åpen Folkekirke av pinnen.
Les mer om:

Solskjær gamblet – fikk den rett tilbake i trynet

Det er Marcus Rashford som er The Man hos United. 19 scoringer denne sesongen taler om at forskjellen på et United-lag med og uten 22-åringen er skikkelig stor. Solskjær ledet sine spillere til avansement i cupen etter seieren mot Wolverhampton i returkampen – med Rashford fra start. Men United-manageren vet at dette var å gamble. @JuanMata8#MUFC pic.twitter.com/ADui5rhGfc — Manchester United (@ManUtd) January 15, 2020 Les: Alexander Sørloth med ny plan Og deler av den høye innsatsen kan nå ende hos «Liverpool-banken».

Barcelona har sikret seg – Setién kan få fyken før tiden

På mandag kunngjorde Barcelona sitt mildt sagt overraskende valg av manager. Da hadde de hatt møter en uke tidligere med legenden Xavi. Nå viser det seg at det ikke var ment at Xavi-kontakten skulle lekke ut, men det skjedde, og Quicue Setién starter dermed med et handicap. «Fotballguden» sa nei, vi fikk den tidligere Real Betis-manageren. Les: Jürgen Klopp mister Salah og Mané i én måned Barcelonas president Josep Bartemeu måtte samtidig ut med uttalelsen om at han er sikker på at Xavi en dag blir manager i klubben.

Watford vurderte den nye Barcelona manageren

I desember ansatte Watford Nigel Pearson som ny manager etter å ha arbeidet seg igjennom en liste av flere sterke kandidater. – Det valget har så langt vist seg å være meget godt, Watford har etter Pearson tok over vært ubeseiret i fem kamper på rad i Premier League.

Nye fylker, gamle valgdistrikt og litt lokalhistorie

Vestfold og Telemark har blitt til ett fylke, men ved stortingsvalget neste år er det fortsatt de gamle valgdistriktene som gjelder. Det kan virke rotete, men Norge er et godt organisert land, så selve valget kommer til å gå lekende lett.
Les mer om:

Shawty Mane gjør comeback: Justin Bieber tilbake som rapper, slipper Need More med Quavo fra Migos

Rappende J-Biebz er tilbake. Husker du at Justin Bieber i høst teaset en låt hvor han flipper en 50 Cent-klassiker? 25-åringens kommende, første album siden Purpose fra 2015 skal ifølge ham selv ikke være pop, men urban. Hvisdeterlovåsi. R&B-singelen «Yummy» har kun vært ute i en uke, men JB er nå klar med oppfølgeren. Valget har falt på «Need More» med Quavo fra Migos – med Murda Beatz på beaten. Quavo fra Migos gjester Justin Biebers nye slipp.

Sp støtter få rødgrønne klimasaker på Stortinget

I 60 av 69 klimasaker som Stortinget har behandlet siden valget i 2017, støttet ikke Senterpartiet rødgrønne forslag.
Les mer om: