Nyheter om Valget


Ap-kilder: Kan ofre SV for å få med KrF i regjering

Sentrale politikere i Ap sier at de kan være villig til å holde SV utenfor et regjeringssamarbeid etter valget, dersom det må til for å få KrF med i en eventuell Støre-regjering.
Les mer om:

K-en i KrF står for kaos

Knut Arild Hareide og KrF-erne vil helst snakke om verdier, sorteringssamfunn og kamp mot fattigdom. Men på grunn av deres egen uklarhet blir det mest fokus på hvem partiet vil samarbeide med etter valget.

KrF-Hareide: Norge trenger en ny regjering

Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide listet opp sak etter sak for å forklare hvorfor Høyre/Frp-regjeringen ikke kan få fortsette etter valget.

Hareide dropper tanken om Vedum som statsminister

KrF-leder Knut Arild Hareide legger bort forslaget om Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum som en mulig statsminister etter valget i 2017.

K’en i KRLE

Ved valget i 1918 gikk Mandal Arbeiderpartiet tilbake med 40 %.

KrF-Hareide åpner for Sp-Vedum som statsminister

KrF-leder Knut Arild Hareide er ikke fremmed for at Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum kan lede en sentrum-høyre-regjering etter valget. 

Hareide åpner for Vedum som statsminister: - Han når nye, store høyder

KrF-leder Knut Arild Hareide er ikke fremmed for at Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum kan lede en sentrum-høyre-regjering etter valget.

Åpner for Sp-statsminister

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han ikke er fremmed for at Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum kan lede en sentrum-høyre-regjering etter valget.

Valget viser et todelt Frankrike

Til tross for at første runde av det franske presidentvalget endte med noenlunde samme oppslutning til fire kandidater, viser en analyse av tallene et Frankrike som er tydelig delt mellom by og land og mellom øst og vest.

KrF-leder Knut Arild Hareide: Super-Trygve gjør Ap mer attraktivt

Et stort Senterparti kan gjøre det enklere for KrF å samarbeide med Arbeiderpartiet etter valget, sier partileder Knut Arild Hareide (44).

Ap i motvind retter blikket mot valget

Bare fire måneder før valget faller Ap som en stein. Men at Jonas Gahr Støre får skryt for å ha forlatt tåkeheimen, styrker håpet om valgseier.

Vellykkede pusteøvelser

Arbeiderpartiet har fått en klarere strategi etter landsmøtet, men en rekke saker vil sette Støre på prøvelser fram mot valget.
Les mer om:

Ap i motvind retter blikket mot valget

Bare fire måneder før valget faller Ap som en stein. Men at Jonas Gahr Støre får skryt for å ha forlatt tåkeheimen, styrker håpet om valgseier.

Franske medier: Frykt for voldelige demonstrasjoner etter valget

Franske beredskapsmyndigheter frykter bråk etter presidentvalget, spesielt dersom Marine Le Pen eller Jean-Luc Mélenchon går videre, ifølge medier.
Les mer om:

Belgisk-TV: Macron og Le Pen leder

Emmanuel Macron og Marine Le Pen ser ut til å få størst oppslutning i første runde i det franske valget, ifølge uoffisielle tall presentert på belgisk TV.
Les mer om:

Innspurt i fransk valgthriller

PARIS (VG) Franskmenn avgir i dag sine stemmer i første runde av det som mange betegner som det mest uventede og uforutsigbare valget noensinne.
Les mer om:

De kristne kan avgjøre valget i Frankrike

VERSAILLES (VG) Etter Paris-terroren kan det være kandidatene som profilerer seg som kristne, som vinner presidentvalget.
Les mer om:

Disse to kandidatene skremmer Tyskland

EU-motstanderne Marine Le Pen og Jean-Luc Mélenchon blant favorittene til å vinne det franske valget.
Les mer om:

Le Pen i hælene på Macron. Klokka 12 starter det franske valget

Sentrumskandidaten med knapp ledelse på målingene når det velgere i Frankrikes oversjøiske territorier skal stemme.
Les mer om:

Macron fortsatt i tet på siste målinger før valget

Sentrumskandidaten Emmanuel Macron beholder en knapp ledelse over Marine Le Pen på de siste meningsmålingene før første runde av presidentvalget.
Les mer om:

Tre scenarier etter det franske valget søndag

I et «radikalt apokalyptisk scenario» får franske velgeres vrede uante proporsjoner ved at de to radikale kandidater fra motsatt politisk fløy møtes i et endelig oppgjør som handler om hvordan Frankrike kan tørre å si nei til eliten, kapitalister, multikulturalister og EU.
Les mer om:

Presidentkandidat: – Feil å gi etter for frykt

PARIS/OSLO (NRK): Den franske presidentkandidaten Benoît Hamon fortsetter kampanjen sin fredag på tross av skytingen på Champs-Élysées. Han mener frykt ikke må få avgjøre valget.
Les mer om:

Åheims store valg: Sørover eller nordover?

Også bygdesamfunnene innad i kommunene må ta et valg om hvor de vil høre til. For lille Åheim i Vanylven kommune står valget mellom en ny storkommune i Sogn og Fjordane, eller å forbli en del av Vanylven og Møre og Romsdal.

Tidenes franske valgthriller: Disse fire kan vinne

Aldri før har et fransk presidentvalg vært så uforutsigbart. To dager før valget, kniver fire kandidater om to plasser.
Les mer om: