Nyheter om Valget


Vinskolen: Portvin er det klassiske valget til sjokolade

Klart du kan drikke vin til sjokolade! Du må bare forstå ett viktig prinsipp for å få frem all deilighet.
Les mer om:

Barn eller ikke barn – det er spørsmålet

BOK: Engasjert, men kvernende om valget mellom barn og skriving.
Les mer om:

Høie setter bioteknologi-utnevnelser på vent

Helseminister Bent Høie (H) utsetter valget av nye medlemmer til Bioteknologirådet. Bakgrunnen er KrFs mulige inntreden i Erna Solbergs regjering, skriver VG.

Tron Løvås er Sokndal Aps ordførerkandidat

Sokndal Arbeiderparti har valgt Tron Løvås som ordførerkandidat. Det blir et nytt møte 7. januar der partiet nominerer resten av kandidatene på lista til valget neste høst.
Les mer om:

Høie setter bioteknologi-utnevnelser på vent

Helseminister Bent Høie (H) utsetter valget av nye medlemmer til Bioteknologirådet. Bakgrunnen er KrFs mulige inntreden i Erna Solbergs regjering, skriver VG.

Har stor tro på 19 år gammel midtbanespiller

Sandnes Ulf ser nå fremover igjen etter å havnet på en skuffende 10.plass i OBOS-Ligaen.  Mandag ettermiddag signerte Adrian Berntsen under en 2-årskontrakt med de lyseblå. Den 19 år gamle midtbanespilleren har tidligere spilt for Bryne og Brodd. Berntsen har trent jevnlig med Sandnes Ulf siden i sommer, og det var en av hovedårsakene til at valget falt på Sandnes Ulf for jærbuen. Les: Danmark bedømmer Hareide fra kamp til kamp – Først og fremst valgte jeg Sandnes Ulf ettersom jeg har vært en del av miljøet, og blitt tatt godt i mot av alle i klubben.

12 dager etter valget kan republikanerne feire dobbelt i Florida

Håndtellingen av stemmer i Florida gir republikanerne en hårfin, men dobbelt seier: Lørdag ble Ron DeSantis guvernør. Søndag ble Rick Scott senator.
Les mer om:

I dag skal VM-avgjørelsen falle: Miljøorganisasjon krever utsettelse

På mandag skal styret i Norges Skiforbund avgjøre hvem som blir kandidat til alpin-VM i 2027. Miljøorganisasjonen «Framtiden i våre hender» mener valget må utsettes.

Miljøorganisasjon krever at Skistyret utsetter beslutning

På mandag skal styret i Norges Skiforbund avgjøre hvem som blir kandidat til alpin-VM i 2027. Miljøorganisasjonen «Framtiden i våre hender» mener valget må utsettes.

12 dager etter valget og tre tellerunder: Republikaner ble guvernør i Florida

Demokraten Andrew Gillum måtte se seg slått på målstreken i guvernørvalget i Florida. Republikaneren Ron DeSantis er valgt til delstatens nye guvernør.
Les mer om:

Anne Marit Godal (45) vil gjerne bli lokalpolitiker: – Jeg blir veldig glad hvis folk velger meg, jeg har et akutt behov for å bidra

Anne Marit Godal (45) har bodd i byen i ett år. Valget sto mellom en liten hytte uten nettverk i skogen, Tibet eller Fredrikstad. – Jeg ble så glad da jeg skjønte at denne byen er perfekt for meg, sier hun. For få uker siden ga hun ut bok med arbeiderdikt – «Alt skal bli forandra. Snart».

Hver fjerde fotballsupporter arver favorittlaget sitt: Arsenal går mest i arv

Mer enn en av fire norske fotballsupportere oppgir at de har arvet sitt engelske favorittlag fra en av foreldrene. Arsenal er klubben som flest fører videre gjennom generasjonene. Det kommer frem i en landsomfattende spørreundersøkelse analysefirmaet Opinion har gjennomført om nordmenns fotballvaner og –favoritter, på vegne av spillselskapet Unibet. Les: En av verdens største klubber tilbyr Ramsey kontrakt De mest populære engelske klubbene blant nordmenn er ikke overraskende Manchester United og Liverpool, etterfulgt av Arsenal og Chelsea.

Tomme lokaler… døde steder… eller lys i vinduene, unike steder og møter mellom mennesker?

Valget er ditt, kjære kunde! I hvert fall hvis du ønsker å handle i regionens nisjebutikker i fremtiden!
Les mer om:

Enveisbillett til Norge - en serie om adopsjon fra Sør-Korea

De fikk nye hjem og nye foreldre. I Norge skulle livet bli bedre. Men noen adopterte har aldri slått seg til ro med valget andre tok for dem.
Les mer om:

- Akkurat nå sitter hun på hele makta

Det er to måneder siden valget i Sverige. Fortsatt er situasjonen fullstendig fastlåst. Annie Lööf sitter på nøkkelen, mener ekspert.
Les mer om:

Dropper omstridt aldersgrense

Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president. Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

Gamleordføreren få dager før sitt mulige comeback: – Jeg ligger på ryggen og leser budsjettet

Innen en uke vil Harald Espelund fortelle om han stiller som Ullensaker Frps ordførerkandidat ved valget høsten 2019.

– Dette er oppskriften på å tape valget

Øyvind Hilmarsen frykter konsekvensene i etterkant av soloutspillet fra Jens Johan Hjort.
Les mer om:

Vil ha Anita og Atle som partiets topper

Nominasjonskomiteen står på valget av Atle Strand som Ringsaker Aps toppkandidat sammen med ubestridte Anita Ihle Steen.

Disse stiller til valg for Ap

Fire er forhåndskumulert på Haugesund Arbeiderpartis liste foran valget neste år. Ytterligere seks er flyttet opp på listen og prioritert.
Les mer om:

Her er KrF-lista til valget neste høst

Hedmarkens første representant på forslaget til valgliste for KrF Innlandet er en ung Hamar-kvinne på fjerdeplass.
Les mer om:

KrF-framgang i Agder etter blått veivalg

KrF øker sin oppslutning med 2,5 prosent poeng til 12,8 prosent i Agder-fylkene etter at valget om å gå i forhandlinger med dagens regjering er tatt.
Les mer om:

Støre: – Vi må bruke hver dag på å bygge et regjeringsalternativ

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre er ivrig på å komme i gang med å samle det rødgrønne laget fram mot valget i 2021. – Vi må begynne nå, sier han.

BBC: Real Madrid har bestemt seg for fast trener

Zinedine Zidane, Julen Lopetegui, Santiago Solari. Det er ikke mange månedene som har gått med de to skiftene. Nå har Real Madrid bestemt seg for veien videre. Og veien videre blir den midlertidige treneren Solari. Ifølge BBC har Real Madrid sendt papirene som kreves til det Spanske Fotballforbundet for å legge inn Solari som permanent hovedtrener. Les: Mourinho tviler på nøkkelspilleren sin 42-åringen har hatt en fin seiersrekke på 4 kamper etter at han ble kastet inn i manesjen.

Kvitfjell/Hafjell vrakes: Narvik innstilt som norsk VM-søknad

Arbeidsgruppa mener Narvik bør få søke om å arrangere alpin-VM i 2027. Valget sto mellom Kvitfjell/Hafjell og Narvik. Den endelige avgjørelsen blir tatt av styret i Norges skiforbund mandag 19. november.