Nyheter om Valget


KrF sliter med å stille lister valget

KrF sliter med å stille lister i en rekke kommuner etter at den nye regjeringsplattformen ble lagt fram torsdag.
Les mer om:

Flere utmeldelser i KrF

Etter at ble klart at KrF går inn i regjering med Venstre, Høyre og Frp tar nå flere politikere valget om å melde seg ut av KrF, inkludert Knut Arild Hareides tidligere rådgiver.
Les mer om:

SV vil kopiere rød Oslo-politikk

Stavanger SV øyner et håp om å komme i posisjon i Stavanger-politikken etter valget til høsten. I så fall vil partiet kopiere «røde» Oslo på flere punkter.
Les mer om:

131 dager etter valget: Löfven valgt til statsminister

Riksdagen stemte ja for Stefan Löfven som statsminister i Sverige, og med det er mer enn fire måneder med politisk kaos over.

Stefan Löfven er Sveriges nye statsminister

131 dager etter valget ble det endelig avgjort. Stefan Löfven bli svenskenes neste statsminister etter en avstemning i Riksdagen.
Les mer om:

I dag kan Stefan Löfven bli statsminister

131 dager etter det valget i september, kan Sverige omsider få en ny regjering. Fredag kan Stefan Löfven bli statsminister etter avstemning i Riksdagen.

I dag kan Stefan Löfven bli statsminister

131 dager etter det valget i september, kan Sverige omsider få en ny regjering. Fredag kan Stefan Löfven bli statsminister etter avstemning i Riksdagen.

Sier 17. mai-komiteen må svare på kritikken

Sidsel Wold ønsker ikke å kommentere kritikken av valget av henne som 17. mai-taler i Haugesund.
Les mer om:

Stjal flasker fra barnekorps

Dager etter at barn fra alderen 7-16 år hadde samlet panteflasker fra nabolaget i en dugnad, har noen frekke tyver tatt valget om å stjele flere sekker med pant fra barna.
Les mer om:

Leier lokale for å vinne valget i Fredrikstad: – Kall det gjerne en kommandosentral

Et lite lokale i Sjømannsgata 1, vegg i vegg med Synsam, blir de rødgrønnes hovedkvarter under valgkampen senere i år.
Les mer om:

Flere hundre drept i Kongo

Minst 890 mennesker ble drept i etniske sammenstøt vest i Kongo i midten av desember, ifølge FN. Volden skal angivelig ikke ha sammenheng med valget som ble gjennomført i desember.
Les mer om:

Svensk regjeringskaos trolig over med Löfven som statsminister

Vänsterpartiet vil stemme blankt. Dermed er trolig siste hindring ryddet av veien for at Sverige får ny regjering med Stefan Löfven, fem måneder etter valget.

Löfven klar til å fortsette som statsminister

Vänsterpartiet vil stemme blankt og dermed sikre støtte til Stefan Löfvens blokkoverskridende regjeringsprosjekt fem måneder etter valget i Sverige.

Gir seg som Løten-politiker etter valget

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) trekker seg som listekandidat til 2019-valget.
Les mer om:

Her er åtte ting du må vite om det svenske valget

Fredag skal den svenske Riksdagen stemme over regjeringsspørsmålet for tredje gang - men først må Stefan Löfven (S) smøre Vänsterpartiet.
Les mer om:

Han topper listen til valget for KrF

Etter fem perioder i kommunestyret velger varaordfører Jan Sigve Tjelta ikke å stille til gjenvalg.
Les mer om:

Unge i Rauma om yrkesfag: – Beste valget jeg noen gang har tatt(pluss)

Det blir flere og flere lærlingplasser i Rauma og Vestnes. Adrian Schulz, som valgte yrkesfag og barne- og ungdomsarbeid, har én av dem. – Det er så lærerikt, sier han, som ikke har angret en eneste dag.
Les mer om:

Får mer tid til å komme til enighet i regjeringskaoset i Sverige

Vänsterpartiets partileder Jonas Sjöstedt gjorde det mandag klart at partiet ikke vil stemme for Stefan Löfven som statsminister. Dermed er regjeringsspørsmålet i Sverige fortsatt ikke avklart – 127 dager etter valget i Sverige. Nå utsettes fristen for å komme til enighet.

Stortalentet Odin Thiago Holm har valgt sin nye klubb

Det er ytterst få 15.åringer som kan ta en titt på Eliteserieklubbene og velge den han helst vil spille for. – Kaptein på G15 landslaget og Ranheim spiller Odin Thiago Holm er i den unike posisjonen.  Valget falt på Vålerenga. «Vi er naturligvis veldig stolte og glade for at Odin valgte Vålerenga, og gleder oss til å være med å utvikle talentet hans videre.

Trump sier valgløftet om muren må oppfylles

President Donald Trump sier han er forpliktet til å oppfylle løftet han ga velgerne under valget om å bygge grensemur mot Mexico.

Har kalt inn aktuelle ordførerkandidater til «jobbintervju»(pluss)

Ørland-ordfører Tom Myrvold er blant kandidatene som er aktuelle til å bli Høyres ordførerkandidat til valget 2019.
Les mer om:

Magne Hoseth blir trener i Eliteserien

Det er liten tvil om at den tidligere midtbanespilleren Magne Hoseth med sin erfaring fra en rekke klubber i Norge, blant annet Molde, Vålerenga, Stabæk, landslaget og proff i utlandet i FC København har mye å bidra med i klubben som ble hans siste som spiller, Kristiansund.  Den meritterte fotballspilleren la opp som spiller på samme tid i fjor, nå skal han bidra i trenerteamet til Kristiansund sitt  A-lag og få frem nye talenter Etter fjorårssesongen ble det klart at Ole Olsen ga seg som assistenttrener og nå har valget falt på en som har lang erfaring, men ikke som trener til tross for at h

Tapte konkurransen og klager på vinnerkonseptet: - Tilfredstiller ikke kravene som ble satt

BAMBLE: HENT AS klager til Bamble kommune på valget av vinnerkonsept for ny ungdomsskole. På en rekke punkter mener de konseptet strider med kravene satt fra kommunen.
Les mer om:

Robert Medik er ordførerkandidat for Bygdelista

Bygdelista stiller til valg i Vestre Slidre med sterke navn, både nye og gamle, skriver listeansvarlig Eivind Brenna i en pressemelding. Lista er et samarbeid mellom Venstre, Kristelig Folkeparti, Høyre og enkeltpersoner, og har vært størst i kommunestyret siden 1999. Det er opprettet en programkomite som vil utarbeide et lokalt program som vil bli lagt fram i god tid før valget.