Nyheter om Valget


Marte (26) var skeptisk til alle religioner. Så ble hun nysgjerrig på islam: - Jeg tok valget om å konvertere selv - for meg selv

At Marte Nøren fra Ørsnes i Lofoten skulle bli muslim, hadde ingen sett for seg. Aller minst hun selv.
Les mer om:

Rapport om kirkevalget forteller at felles valglokaler er viktig

KIFOs rapport om kirkevalget 2019 viser at valgoppslutningen i gjennomsnitt er fem prosentpoeng høyere der valglokalene er sammen med det offentlige valget.
Les mer om:

Björn Ulvaeus vil arbeide for rettighetene til neste generasjons opphavere

Den svenske artisten og komponisten overtar vervet som president for CISAC etter synthpioneren Jean-Michel Jarre. – Jeg har vært heldig nok til å kunne leve godt av mitt virke som låtskriver og artist. Som CISAC-president ser jeg nå frem til å arbeide for neste generasjon med skapere, sier Björn Ulvaeus i en uttalelse, der han også uttrykker «en lidenskapelig tro» på CISACs mål om å sikre bedre, mer rettferdige vilkår for skapere. Sammen med makker Benny Andersson har han vært en av tidenes mest suksessfulle låtskriverduoer i tillegg til artistvirket i ABBA.

Mona Juul presenterte Norges FN-kandidatur

Tre uker før valget av medlemmer til FNs sikkerhetsråd la FN-ambassadør Mona Juul fram Norges posisjon i New York.
Les mer om:

Frafjord må utsette comebacket

Marit Malm Frafjord trekker seg fra landslagssamlingen neste uke, og hun må dermed utsette landslagscomebacket. Frafjord og ektemannen driver et firma i Danmark, og permitteringer fører til at de må gjøre mer selv. Dermed kan hun ikke ta seg tid til å sitte ti dager i karantene. Landslagssjef Thorir Hergeirsson har forståelse for valget. – Det er ingen dramatikk bak dette. Marit er fortsatt veldig motivert for comeback. Vi har forståelse for at hun ikke kan gå glipp av ti arbeidsdager i en vanskelig tid, sier Hergeirsson til NRK.

Kallevågs nye «Heimebane»: – Da jeg hørte LSK var interessert, var valget enkelt

Han ble kjent som statist i NRK-serien «Heimebane». Nå blir Åråsen Torbjørn Kallevågs nye hjemmebane.
Les mer om:

Manchester United blir ikke kvitt Paul Pogba

Juventus gir opp forsøkene på å hente tilbake Paul Pogba, ifølge Corriere dello Sport. Serie A laget sies å ha gitt opp enhver potensiell avtale for å bringe den franske midtbanespilleren tilbake til Torino, noe som etterlater Manchester United med en spiller som Teddy Sheringham mener er for «cocky» og må gå. Les: Lukaku med den beste beskrivelsen av Haalands opplevelse mot Bayern Manchester United ville i det miste ha tilgjengelig valget om å selge.

Aurora Mikalsen vurderer United-fremtiden: – Viktig med spilletid

Norske Aurora Mikalsens (24) kontrakt med Manchester United løper ut i juni. Kristiansunderen håper på mer spilletid når hun tar valget om fotballfremtiden.

Hedvig Montgomery: «Noen forhold skal ta slutt»

Tre ting du må tenke gjennom før du tar valget: Skal jeg bli eller skal jeg gå?
Les mer om:

Arbeidsledigheten i USA ventes å forbli høy fram mot valget

Når amerikanerne går til valgurnene i høst vil det trolig fortsatt være et tosifret prosenttall arbeidsledige, anslår en økonomisk rådgiver i Det hvite hus.
Les mer om:

Han har aldri eid andre biler enn Ferrari: – Kona fikk valget om å forlate meg eller å finne seg i det

Terje Fykse hadde i grunnen bare ett krav til sin første bil: At den var en Ferrari.
Les mer om:

Han har aldri eid andre biler enn Ferrari: – Kona fikk valget om å forlate meg eller å finne seg i det

Terje Fykse hadde i grunnen bare ett krav til sin første bil: At den var en Ferrari.
Les mer om:

Sportsdirektør Michael Zorc sender sjokkbeskjed til United om Sancho

Å tro at sportsdirektør Michael Zorc lar seg presse til å selge noen med rabatt på grunn av corina-pandemien er omtrent som å tro på julenissen. Borussia Dortmund har vist de er dyktigst i klassen på overgangsmarkedet under Zorc sin ledelse. The Telegraph skriver at Borussia Dortmund bestemt seg for å vente til markedet stabiliserer seg før de selger Jadon Sancho.

Zuckerberg mener Facebook kan stanse innblanding i det amerikanske valget

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg sier han føler seg ganske trygg på at selskapet kan klare å hindre forsøk utenfra på å påvirke presidentvalget i USA.

Zuckerberg mener Facebook kan stanse innblanding i det amerikanske valget

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg sier han føler seg ganske trygg på at selskapet kan klare å hindre forsøk utenfra på å påvirke presidentvalget i USA.

Å hente asylsøkere er å hjelpe

Når valget står mellom å stole på informasjon fra Leger Uten Grenser som har arbeidet i Hellas og Moria siden 2015, og en stortingspolitiker som 2019 besøkte en helt annen flyktningleir i et helt annet land, stoler jeg på førstnevnte.
Les mer om:

Eric Trump: – Etter valget vil viruset forsvinne på magisk vis!

Sønnen til USAs president anklager Demokratene for å bruke koronaviruset politisk. Han sier de vil hindre at Donald Trump skal få holde massemøter fram mot valget 3. november.

Glem United, Haaland er perfekt for Liverpool

Det er fortsatt flere United-supportere som sliter med å akseptere at Solskjær ikke klarte å overtale sin fotballdisippel til å spille for «den største klubben i verden». Skal vi tro Fabio Capello, var det uansett ikke perfect match. Vi vet nå at det er flere forhold som hindret en Haaland-overgang til United, ikke minst at spilleren selv har drømt om å spille i Bundesliga. Les: Lewandowski sikter seg inn mot rekorden til det største angrepsikonet Det ble Dortmund, og ingen tviler på at valget var riktig for 19-åringen.

Juventus-stjerne i streik vil spille for Ole Gunnar

Ifjor da den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot forlot Paris Saint-Germain var Manchester United et alternativ, men usikkerhet om manager Ole Gunnar Solskjær skulle lykkes med sitt prosjekt gjorde at valget falt på den italienske storklubben Juventus. Helt ut av det blå har det dukket opp en mulighet som trolig har satt sjefene på Old Trafford i høytberedskap.

Gerrard mister unik sjanse hos Liverpool

Steven Gerrard har tidligere trent Liverpool-spilleren på ungdomslaget. Nå slipper klubben 22-åringen på free transfer og Rangers-manageren er klar for å ta ham imot. Done deal, sier du? Det var før viruskaoset, det. Pedro Chirivellas kontrakt med Liverpool løper ut denne sommeren uten at Jürgen Klopp har gjort tegn til at klubben skal anstrenge seg for å beholde midtbanespilleren.

Ramsalte kystopplevelser aller lengst vest

Vi kunne brukt ukesvis på å utforske kysten mellom Bergen og Stadlandet. Med én uke til disposisjon, falt valget på Florø, Kinn og Kalvåg.
Les mer om:

Liverpool raider RB Salzburg igjen

Tuttosport melder at Liverpool har kastet seg inn i racet sammen med flere europeiske giganter for Red Bull Salzburgs 19 år gamle midtbanespiller Dominik Szoboszlai. Jurgen Klopp planlegger et nytt raid på Salzburg bare fire måneder etter å ha hentet Takumi Minamino til Anfield for meget hyggelige 7,5 millioner pund. Men nå er Liverpool ikke alene i jakten på jager det ungarske stortalentet så langt er det registret interesse fra Arsenal, Borussia Dortmund og RB Leipzig.

Stiller til presidentvalg i 2021 – akter å hente Pep Guardiola

Maktkampen hos Barcelona har pågått gjennom alle år og har resultert i hyppige skifter i president- og managerstolen. Nå satser en tidligere Barcelona-president å vinne valget i 2021. Da blir den første telefonen til Pep Guardiola. Joan Laporte ledet Barcelona i perioden 2003 – 2010, og har bekreftet at han stiller til valg igjen i 2021.