Nyheter om Valget


Republikansk eksrådgiver hevder Trump snart vil kunngjøre at han stiller til presidentvalget i 2024: – Impulskontrollen til et småbarn

En tidligere rådgiver for Republikanerne hevder Trump sannsynligvis vil kunngjøre sitt kandidatur til valget i 2024 snart. Det kan skade partiet.
Les mer om:

Everton klar med sommerens første signering

Sist sesong var det ikke så mye som minnet om en storklubb på Goodison Park. Everton er enda ikke helt over mistet av Carlo Ancelotti i fjor sommer til Real Madrid. En annen managerlegende forsøkte å være plaster, men Rafael Benitez fikk det rett og slett ikke til og fikk sparken halvveis i sesongen. Med Frank Lampard ved roret kunne man se tegn til bedring på slutten av sesongen og Everton, som definerer seg som en av de store, klarte med et nødskrik å unngå nedrykk. – Nå som deres største stjerne forlater klubben blir det ekstra trykk på sommerens overgangsmarked.

Erna Solberg fosser frem på TV 2s meningsmåling for juli

...mens Sp har mistet halvparten av velgernde siden valget i fjor.

Everton signerte Tarkowski

James Tarkowski er klar for Everton og har signert en fireårsavtale med Premier League-klubben. Han blir dermed i toppdivisjonen etter at Burnley rykket ned. Tarkowski har spilt for Burnley siden overgangen fra Brentford i februar 2016, men etter at nedrykket var et faktum, forlot han dem da kontrakten hans gikk ut. – Jeg er veldig glad for å være her. Manageren var en stor faktor i valget, sier Tarkowski, ifølge NTB.
Les mer om:

Ti måneder etter at Tottenham sendte Serge Aurier ut porten er det igjen tid for klubbytte

Etter fire år hos Spurs ble Aurier og klubben enige om å avslutte kontrakten ett år før utløp. Tottenham hadde hentet inn Emerson Royal i august 2021, et tydelig signal om at Auriers posisjon i klubben var endret. Valget av Villareal som neste klubb var god timing for den ivorianske landslagsspilleren. Champions League-semifinale var neppe forventet da han meldte overgang til La Liga i oktober, men det bragte dessverre ingen langsiktig fotball-lykke for 29-åringen. Tidligere Arsenal-manager Unai Emery hentet høyrebacken til kontrakt ut sesongen med opsjon på ytterligere to år.

Anders (30) takker for seg, men erstatter er snart plass? – Jeg skjønner valget hans

– Regnestykket går rett og slett ikke opp, sier Anders Gustavsen (30).
Les mer om:

Har sagt ja til å være Høyres ordførerkandidat: – Hvis man er opptatt av å gjøre verden bedre, kan man likeså godt bidra selv

Etter mye påtrykk sier Odd Emil Ingebrigtsen (57) ja til å være Bodø Høyres ordførerkandidat til valget i 2023. – Det gjør noe med meg når mange har tro på meg.

Tok uvanlig valg etter brorens utspill

Anna Jøsendal var den store overraskelsen i EM-troppen. Hun forteller om den overraskende telefonen fra landslagssjefen, at hun kunne endt opp som skiskytter og det uvanlige valget hun tok som ung spiller.
Les mer om:

Svenske langrennsstjerner gjør som Klæbo – reiser på egenfinansierte høydeopphold

De svenske langrennsløperne Jonna Sundling og Emma Ribom finansierer egne høydesamlinger etter at det svenske landslaget ikke prioriterer høydetrening, skriver den svenske avisen Expressen. Sundling og Ribom investerer egne penger i høydetreningen i stedet for å være en del av landslaget sin treningsplan. Landslagsledelsen har valgt å ikke ha høydeleir fordi de kommende mesterskapene avgjøres i lavlandet. I Norge har Johannes Høsflot Klæbo allerede valgt å satse på sitt eget høydeopplegg utenfor landslagets egne samlinger. Langrennsutøverne Maja Dahlqvist, Frida Karlsson og Linn Svahn har valg
Les mer om:

Streng koronaregel fjernes foran Tour de France

Tour de France-arrangøren har fjernet regelen som gjør at lag kan bli kastet ut av rittet dersom minst to ryttere avgir positive koronatester innen sju dager. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) publiserte en oppdatert versjon av koronareglene tirsdag. Det har vært svært mye smitte i diverse lag foran det prestisjetunge rittet, og UCI har tatt valget om å lempe på reglene slik at flest mulig skal få delta. Feltet skal likevel testes tett under rittet, som skal starte med at alle ryttere og støtteapparat skal levere en negativ hurtigtest to dager før løpet starter. Det vil si onsdag.

Gareth Bale kickstarter karrieren

Det har gått rykter som at Gareth Bale ville legge opp etter utløp av hans kontrakt med Real Madrid. – Han har tjent nok penger så dette ville ikke være utenkelig at han ville hvile på laurbærene. Det mange glemmer er at Waliseren faktisk elsker å spille fotball og at han bare er 32 år gammel. Wales er kvalifisert til fotball VM i Qatar og med det kom det konsensus at Gareth Bale ville holde formen med like til etter VM. – Mannen som har hele 19.titler med Real Madrid er ikke ferdig med å vinne. Nå går han i følge The Athletic til serieleder i MLS Los Angeles FC.

Kapteinen forlenger: – Jeg har visst lenge at LSK er det riktige valget for meg

LSK Kvinners kaptein Emilie Woldvik ventet lenge, men fredag ble det kjent at 23-åringen skal spille i gult og svart også neste sesong.
Les mer om:

Skulle hentes til Manchester United – Bundesligas beste har skjønt dette løpet er kjørt

I januar var Ralf Rangnick fortsatt sjefen for det som skulle skje i kulissene hos Manchester United fremover. I tillegg til å være supervikaren som skulle «rette opp alle feile» etter Ole Gunnar Solskjær til suksess i Premier League og Champions League, hadde tyskeren forhandlet seg til en rådgiverrolle som ville gi ham myndighet til å påvirke valget av permanent manager og spillerkjøp/salg. Christpher Nkunku var ikke overraskende sterkt linket til Old Trafford. Den franske angrepsspilleren ble hentet til RB Leipzig av sportsdirektør Ralf Rangnick i 2019.

Sarah (22) hadde panikk og visste ikke hva hun skulle velge: – Det var egentlig ganske spontant

En sen kveld dagen før fristen for valg av linje på videregående, tok Sarah Emilie Biseth valget som hun ikke har angret på siden.
Les mer om:

Folkeavstemning kan bli byttet ut med ringerunde og folkemøter

Ivar Bergundhaugen (V) mener bystyret må ignorere regjeringens ønske om folkeavstemning. Resultatet kan bli at statsforvalteren må ta flere tusen telefoner eller gjennomføre valget digitalt.
Les mer om:

Marcelo Bielsa vil ha med seg Griezmann

De trenger ikke like typen Bielsa for å anerkjenne jobben han gjør på treningsfeltet og langs sidelinjen. Pep Guardiolas merkelapp «verdens beste trener» for en del år siden har ikke falmet helt bort. Det argentineren fikk til på Elland Road var også stort, den hastige exiten ble alt annet enn som fortjent. Nå er Bielsa klar for neste oppgave. De siste ukene har den tidligere Leeds-manageren vært sterkt linket til en retur til Athletic Bilbao, klubben han ledet 2011-13. Nå er det ingen tvil om at han er klar for å stille opp som manager før avspark i La Liga.
Les mer om:

Polens mektigste mann trekker seg fra regjeringen

Jaroslaw Kaczynski, lederen av det polske regjeringspartiet PiS, trekker seg som visestatsminister for å bygge partiet foran det kommende valget.
Les mer om:

Polens mektigste mann trekker seg fra regjeringen

Jaroslaw Kaczynski, lederen av det polske regjeringspartiet PiS, trekker seg som visestatsminister for å bygge partiet foran det kommende valget.
Les mer om:

Høyresiden vant regionalvalg i Andalucia

Spanias borgerlige opposisjonsparti Partido Popular (PP) har vunnet valget i Andalucia, der Sosialistpartiet var det dominerende partiet i flere tiår.
Les mer om:

Mandag 20. juni: Dette skjedde i natt

President Emmanuel Macron tapte flertallet i nasjonalforsamlingen, viser resultatene fra det franske valget.
Les mer om:

Venstreorienterte Petro vinner i Colombia

Venstresiden vinner for første gang valget i Colombia. - Håpet er tilbake, sier norsk fredsaktivist.
Les mer om:

Axel Witsel kunne velge og vrake – signerer for toppklubb i La Liga

Da Dortmund valgte å ikke forlenge kontraktene til Axsel Witzel i sommer, spaserte en 33-åring ut på markedet etter fire år hos die Schwartzgelben på jakt etter klubben som vil gi de beste arbeidsforholdene før VM om noen måneder. Han trengte ikke å lete lenge. Flere Bundesliga-klubber skal ha vært på midtbanspilleren og Marseille har gitt belgieren et fristende tilbud.

TikTok-stjerne (77) kan bli president

Valget står mellom en 77 år gammel TikTok-stjerne og et tidligere geriljamedlem. Det er dødt løp før den avgjørende runden i presidentvalget i Colombia.
Les mer om:

Det snakkes om ukultur. Valget er vanskelig å forstå

KOMMENTAR: Kun Johannes Høsflot Klæbo følger norsk langrenns gamle suksessoppskrift. Det er ikke bare Petter Northug som lurer på hvorfor.

Kongresskomité: Trump satte Pence i fare fordi han ikke ville omgjøre valget

President Donald Trump forsøkte å presse visepresident Mike Pence til å omgjøre presidentvalget og oppildnet deretter mobben som ville skade ham da han nektet.