Nyheter om Valen


1.109 andre ville ha sommerjobben til Hallvard

Over tusen studenter søkte på den samme sommerjobben som Hallvard Valen (22) gjorde. Bare 30 kom gjennom nåløyet.
Les mer om:

Magny (63) var uvitande om kreftdiagnose – først etter fire år tok sjukehuset kontakt

63 år gamle Magny Serina Huseth frå Valen gjekk uvitande rundt med lungekreft i nesten fire år. Like lenge hadde sjukehuset på Stord vore klar over diagnosen, men Huseth blei gløymt.
Les mer om:

Arne Valen fikk sine første bistikk som 17-åring. Nå jobber han for at humlene og biene skal overleve

– Klipp ikke plenen mer enn to ganger i måneden. Det er bra for insektene, lover Arne Valen
Les mer om:

Ørjan (32) endeleg kvitt bustadmarerittet i Porsvik

Ørjan Schnelle Bjørnevik er omsider ferdig med den rastruga firemannsbustaden i Porsvik på Valen. Kommunen har kjøpt firemannsbustaden for 4,871.000 kroner og overdraginga skjedde 19. juni.
Les mer om:

Her doblet de salget, men fikk nytt millionunderskudd

PORSGRUNN: På tross av dobling av inntektene endte det med millionunderskudd for Porsche Center i fjor. Men i år ligger de an til sitt første overskudd. Ifølge Gisle Valen selges det nå flere Porscher i Porsgrunn enn i Stavanger, Trondheim og Kristiansand.

– Han kalte meg jævla n**** og sa Henrik Ibsen ville snudd seg i graven om han så meg

SKIEN: Daniella Valen fra Skien er halvt tanzaniansk og halvt norsk. Som liten var hun sint fordi hun ikke hadde fått mer av farens hvite gener. -I dag er jeg stolt av mine afrikanske gener, men følelsen jeg hadde da er en konsekvens av vonde opplevelser.

Valen gir seg som rådmann i Suldal

Etter åtte år som rådmann i Suldal, har Øyvind Valen bestemt seg for å seia opp, og som 62-åring vel han nå å pensjonera seg. – God kommune å vera rådmann i Det fortalde han i dag i kommunestyret, og det var tydeleg at det kom som noko av ei overrasking på dei folkevalde. – Eg er ikkje lei av av kritikk eller sleivspark, smilte Valen, som sa Suldal har vore ein god kommune å vera rådmann i. Valen sluttar etter planen til jul, og han lova at han på ingen måte aktar å gå i avslutningsmodus før han gå
Les mer om:

Planla samlivs­bruddet i ett år

Anita Valen om dating, dansen med Koss, sexklubben, ulykken, det mislykkede ekteskapet, da hun var «mann», helvetesløpet og netthetsen.
Les mer om:

– Heilt utruleg at det er Husbanken som skal bestemma!

Det var ikkje akkurat god stemning i kommunetyresalen då formannskapet gjekk laus på saka der rådmannen ber politikarane om å auka den opphavlege løyvinga på 2 millionar for neste år med 4,7 millionar kroner.

Trøbbel i Suldal Bad igjen

Berre månader etter opninga av Suldal Bad, er nå alt vatnet tappa ut. Flise-problem Grunnen er det byggherren frykta før badet opna, at flisearbeidet ikkje held den ønskte kvaliteten. Og på toppen av det, er også utbyggingssjef Lauritz Lauritzen uroa for kvaliteten på utbetringa, som skulle gjerast mens badet uansett er korona-stengd. For hardhendt – Me opplever at det heile føregår for handhendt.

Ap kritiserer ordføraren for åleinegang og krev at den politiske sirkelen blir utvida

Suldal Næringsforening var sist veke på banen med sterk kritikk av Suldals innspel, som altså lyder på sju millionar kroner, mens ein nabokommune som Sauda, har spelt inn gryteklare prosjekt for over 100 millionar kroner. Næringsforeninga er ikkje åleine om å reagera. Suldal Ap er også undrande.

Eksklusivt og luftig på toppen av Valen: Bli med inn i draumehuset til Maren og Jarle

Maren Helland og Jarle Larsen har nyleg flytta inn i draumehuset på Eikelandshaugen på Valen. Kvinnheringen fekk komma på besøk i det nydelege funkishuset, og vi ville ikkje gå derifrå.
Les mer om:

Sjå bildeserie: Denne utsikta gav oss hakeslepp

Sjå bilde frå Maren Helland og Jarle Larsen sitt nye hus på Eikelandshaugen på Valen.
Les mer om:

Ap krev svar om Suldals krisekrone-innspel

Suldals innspel til KS si oversikt over kva kommunane kan bruka statlege krise-kroner til, skaper bølger. Etterspør politisk medverknad I går var Suldal Næringsforening på banen med sterk kritikk av Suldals innspel, som altså lyder på sju millionar kroner, mens ein nabokommune som Sauda har spelt inn gryteklare prosjekt for over 100 millionar kroner. Men næringsforeninga er ikkje åleine om å reagera. Suldal Ap med Kari Vaage Gjuvsland og Mads Drange er også undrande.

Se flere bilder fra togulykken

Alle foto: Theo Aasland Valen
Les mer om:

Steile frontar om krise-kroner

Det er Kommunenes sentralforbund (KS) som har bede kommunane om å synleggjera prosjekt som kan setjast i gang raskt for å halda lokale hjul i gang i ei vanskeleg tid for næringslivet rundt om. Sauda med 105 millionar, Suldal med sju Totalt har kommunane i Rogaland og Rogaland fylkeskommune spelt inn prosjekt for vel 4, 5 milliardar kroner, men mellom kommunane er det stor forskjell på summane. Sauda har spelt inn prosjekt tilsvarande vel 105 millionar kroner, Hjelmeland for vel 55 millionar kroner, mens Vindafjord

MÅNDAG: Framleis ikkje påvist Korona-smitte i Suldal

Tre nye er testa sidan sist statusoppdatering, og dermed er totalt førti testa i Suldal, alle med negativt resultat. Vil testa fleire frå neste veke Det fortel rådmann Øyvind Valen til avisa i ettermiddag. Han kan også fortelja at signala kommunen nå får er at helsestyresmaktene legg opp meir testing frå og med neste veke. Per i dag er det hovudsakleg helsepersonell og pasientar som kvalifiserer til innlegging, som blir testa.
Les mer om:

Therese og Jørgen byta ut storbryllaupet sitt med eit spontant, koronavennleg bryllaup: – Å avlysa var ikkje eit alternativ

Paret frå Valen skulle eigentleg gifta seg til sommaren, men i påskehelga bestemte dei seg for å planlegga ei heilt ny, koronavennleg feiring.
Les mer om:

Begynner planlegginga av eit opnare Suldal i morgon

Nå, klokka 16 tysdag, har regjeringa kunngjort at ein gradvis vil letta på ein del restriksjonar og tiltak. Skal planleggja i morgon Barnehagane opnar 20.april, mens 1.-4.steget i barneskulen skal i gang igjen 27.april.
Les mer om:

Fleire folkevalde føler seg sette på sidelinja

I Suldal er vedtak heimla i smittervernlova delegert til formannskapet. Dermed er det det politiske organet som har vore involvert i dei mest inngripande restriksjonane som har rådd lokalt i nyare tid. I digital form Kommunestyrets planlagde møte i mars blei stryke fra møtekalenderen, og etter planen skulle det ikkje vore noko møte før i mai. Men då formannskapet sist møttest, meinte både Kari Vaage Gjuvsland (Ap) og Nils Bjarne Vold (V) at det nå var på tide å samla kommunestyret.

Samlar kommunestyret digitalt i ettermiddag

Møtet går klokka 17 i dag og blir sendt på kommunens heimeside som vanleg. Ap-etterlysing Det var i formannskapets møte sist at Kari Vaage Gjuvsland (Ap) ville vita om ikkje det også nå var på tide å samla alle dei folkevalde.

Håpar på 2-3 millionar i krisepakke-pengar til Suldal

Krisepakkeforliket fra sentralt hald gir fem miliardar til kommunane, og rådmann Øyvind Valen reknar med at Suldal av denne potten får 2-3 millionar kroner. Køyrer fram mindre vedlikehaldsprosjekt Han og staben hans jobbar med å få fram ei liste på mindre vedlikehaldsprosjekt som eigentleg er planlagde dei neste par åra, men som nå kan bli kjærkomne arbeid for lokale bedrifter. – Me vil køyra prosjekt i størrelsesorden 100 000- 1 million kroner, så dei kan setjast i gang nå, seier Valen til avisa tysdag føremiddag.

Uroa etter fleire ubehagelege episodar på Sand

Etter fleire episodar med nasking, tjuveri og det dei tilsette i butikkar har opplevd som trugande åtferd frå personar tilhøyrande rusmiljøet tidlegare denne månaden, eskalerte dette endå meir sist veke. Aksjonerte sist veke Tidlegare denne månaden aksjonerte også politiet mot fleire bustadadresser på Sand der både tjuvegods og mindre mengder hasj blei funne, og politileiar Siri Fisketjøn Indrebø oppfordra i sist avis både næringsdrivande og privatpersonar om å melda frå om slike episodar. Måtte få råd per brev Etter epis

LEIAR: Meiningsbryting må til, også i krisetider

Krise og unntakstilstandar har mange sider ved seg. Ei av dei gode, er at me søkjer nærare kvarandre. Mange spelar på paradokset i at me nå treng samhald på avstand, og det er ein kunst som folk nok er i ferd med å finna stadig nye uttrykk for.

Slik jobbar kommunens krisestab nå

– Me er sjølvsagt kjempeforsiktige når me er saman. Det seier rådmann Øyvind Valen om korleis krisestab-kvardagen på kommunehuset artar seg. Totalt består staben av sju, men fleire av leiarane er karantene grunna lettare forkjølelsesymptom. – Gysla god jobb Men sjefen sjølv, kan rapportera om ein kommune som har fått mange tiltak opp å gå, og ein organisasjon som jobbar godt. – Helsepersonellet gjer ein gysla god jobb.