Nyheter om Vaage


Her er Suldal Ap sitt program

Folka Kari Vaage Gjuvsland, som i dag er varaordførar, er partiets ordførarkandidat, som for fire år sidan, men under henne, er det endringar.

Solceller, suldalssitat, lønspolitikk og dekning

Formannskapets tid saman syng på siste verset, og det var ikkje mange kontroversar då dei folkevalde før helga samla seg på Mo laksegard for å sjå på fjoråret og å staka kursen ut vidare. Her er det formannnskapet blei samde om å gå for, og neste veke har kommunestyret siste ordet. Ut av kommunikasjonsskuggen Suldal går økonomisk så det grin, heile 13 millionar overskotskroner står til fri disposisjon for dei folkevalde.

Suldal del av kvinnerekord i Ap

– Sjølvsagt skal det vera både kvinner og menn i politikken, som i arbeidslivet elles, uttaler ho i ei pressemelding til avisa i samband Ap sitt landsmøte i Oslo. Rekordmange damer Vaage Gjuvsland meiner utviklinga viser at me er likestilte, og at det er viktig å leggja til rette slik at det å vera både småbarnsmor og politikar lar seg gjera. – Til andre kvinner vil eg seia: Engasjer deg, det er både spennande og utfordrande! Til haustens kommuneval stiller rekordmange kvinnelege Ap-ordførarkandidatar til val, 4
Les mer om:

- Dette er et stort og viktig løft for mer likestilling i politikken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi er altså samlet på landsmøtet til Arbeiderpartiet i Oslo. Der er det uvanlig mange kvinner, sier ordførerkandidat i Sola Ap og leder av kvinnenettverket i Rogaland Ap, Siv-Len Strandskog.Det er rekordmange kvinnelige ordførerkandidater i Ap før valget i høst. 42 prosent av ordførerkandidatene er kvinner, noe som er en økning på ti prosent siden valget i 2015.- I Rogaland er tallet enda høyere.

Vil digitalisera postkassen din

Suldølen er ikkje overivrige etter å få seg digitale postkassar.

Tørk tårene

Ein gong blir det nok ferdigstilling og etterlengta bading, men så langt har Suldal Bad framkalt meir salthaldig væske enn klorvatn. Rådmann Øyvind Valen var i kommunestyrets budsjettmøte før jul heilt openhjartig på at forseinka og budsjettoverskridne Suldal Bad trigga lysta til å grina. Då hadde politikarane plussa på seksten nødvendige ekstramillionar til prosjektet som ein gong skulle opna til haustferien i fjor. Nå skriv me snart februar, og det er for lengst klart at håpet om vinterferie-opning av badet også er køyrt.

Ryfylke-ordførarar hjå statsråden

Saman med fylkesordførar Solveig Ege Tengesdal og leiar i samferdselsutvalet, Arne Bergsvåg, lytta ministeren i Kommunal- og moderniseringsdepartementet til dei tilreisande der den nye fordelingsnøkkelen for tilskot til hurtigbåt og ferjer var på agendaen. Mæland lytta, men kunne ikkje lova Varaordførar Kari Vaage Gjuvsland (Ap) fortel at det var eit såkalla lyttemøte, der dei folkevalde frå Rogaland og Ryfylke la fram si bekymring for korleis den nye fordelingsnøkkelen for statlege tilskot vil slå ut for reisande i Ryfylke. – Statsråden viste forståing og såg utfordingane, men kva dei nå gjer

Lurer du på kven som tener mest i Suldal?

I dag blei skattelistene for 2017 lagt fram. Mest i inntekt På inntekts-toppen tronar Lasse Eide heilt øvst. Han står oppført med 3 638 327 kroner i inntekt, 3 694 405 kroner i formue og 1 271 589 kroner i skatt. Rett bak Eide finn ein Martin Nygård Haug som tente 3 329 525 kroner i fjor. Nygård Haug har 2 190 689 i formue og betalte 817 640 kroner i skatt.

Stemte for eitt sentralkjøkken og fusjon av Suldal Elverk

Etter ein lang diskusjon om Framtidas omsorg, der det meste også i går kveld dreidde seg om valet mellom eitt eller to kjøkken, enda fleirtalet for å gå for rådmannens innstilling om vidare arbeid med oppretting av eitt sentralkjøkken på Sand. Fleirtalet ønskte eitt kjøkken Fleirtalet stemte for levekårets innstilling, med unntak av kjøkkenspørsmålet. Tone Mari Sand (SV) sitt forslag om å gå for rådmannens innstilling om sentralkjøkken på Sand fekk 13 stemmer.

Fylkespolitikararen vil ha spleiselag for Rødsliane og hurtigbåtrutene ut på høyring

Per Kåre Foss (KrF) sette fram eit fellesforslag, på vegner av Ap, H, Sp, SV, V og KrF, som vart samrøystes vedtatt. I det vedtatt forslaget er fylkestinget positive til å bidra til ei forskottering og ber fylkesrådmannen, i lag med Suldal kommune, gå i forhandlingar med Statens vegvesen om å få ein mogleg forskotteringsavtale. Meir press på fylket Ordførar Gerd Helen Bø informerte formannskapet om vedtaket. Medlem i ut- valet, Svanhild Løge Skålheim (KrF), for- talde at eit samla utval var overgidde over fylkesrådmannens forslag.

Torborg Fossan Steine tilsett som ny diakon

Fossan Steine har takka ja til stillinga som diakon i Suldal kyrkjeleg fellesråd. Ho tar til i stillinga ved årsskiftet. Det opplyser kyrkjeverje i Suldal, Anne Marit Øvstebø. I dag er Fossan Steine tilsett som helsesøster i Suldal kommune. Ho er utdanna diakon, og har tidlegare arbeidd som diakon i Vardeneset menighet på Tasta og som trusopplæringsmedarbeidar i Suldal kyrkjelege fellesråd. Stillingsstorleiken vil vera 80 prosent. Etter at diakon Anna Vaage slutta i diakonstillinga og pensjonerte seg sist sommar, har stillinga vore utlyst fleire gonger.

Fylkeslegen om responstider: - Ikke ubekymret (pluss)

At fylkeslege Jan Vaage ikke har hatt tilsyns saker knyttet til responstid i det siste, mener han taler for at beredskapen «for det meste er forsvarlig».
Les mer om:

Har bestemt seg

Varaordførar Kari Vaage Gjuvsland har vore i tenkeboksen og har nå konkludert. Ho er klar for ny innsats for Suldal Ap ved kommunevalet neste år. Vaage Gjuvsland, som dermed går inn i sin fjerde periode som folkevalt, legg ikkje skjul på at også ho har voge for og imot å gå på ein ny runde. Er ikkje ferdig – Det handlar om at politikken tar mykje tid. Men så har eg tenkt at når eg er usikker, er det også eit teikn på at eg ikkje er ferdig. Og så er det jo veldig interessant og givande, seier ho. Les meir om Kari Vaage Gjuvsland sine tankar om politikar-rolla i neste avis.
Les mer om:

Tilbake etter oljekrisa(pluss)

Etter tre tøffe år vart det solid opptur for Vertikal Service i fjor. – No riggar vi for framtida, seier dagleg leiar Åsmund Vaage.
Les mer om:

Suldal Bad på budsjett-smell

Suldals nye badestorstove blei av eit splitta kommunestyre vedtatt med ei totalramme på 130 millionar.

Tullebukk har stanga ned rundt 40 juletre på Sunde

Juletreprodusenten i Våge på Sunde ønskjer livet av ein hjortebukk som herjar med juletrea. – Me trur det må vera ein hjortebukk eller ein rådyrbukk, seier Ivar Vaage.
Les mer om:

Best i vest

Framfor 750 Joker-kollegaer kunne Anbjørn Vaage ta imot prisen for beste Joker-butikk i region Vest, og Gro Erfjord for årets Joker-medarbeidar i same region. Erfjordbutikken vann prisane i konkurranse med 120 andre butikkar i regionen. Femte generasjon – Eg er kjempenøgd, seier ein glad Anbjørn Vaage, på telefon frå årets kjøpmanns-samling på Gardermoen. Juryen meiner at Joker Erfjord har hatt ei god utvikling heilt sidan Vaage tok over i 1980.

Foreldre fryktar pris-hopp med nye ordning

Maria Klungtveit og Maren Landsnes fryktar at det SFO-behovet majoriteten av suldalsforeldra i dag brukar, i praksis vil bli dyrare etter levekårets vedtak. Tidlegare kunne suldalsforeldre shoppa SFO-timar og skreddarsy barnas opphald til sitt behov.

Ørsta-alpinistar i noregstoppen(pluss)

I konkurranse med dei beste alpinistane i si årsklasse leverte Mathea Stranden og Anny Vaage Molvær sterke resultat i helga. No ventar internasjonal konkurranse og nasjonal samling for dei dyktige jentene.
Les mer om:

- Ser helt til fjorden

Anne Berit Andreasen, Sylvi Vaage og Inger Rath har fulgt med på byggingen av Stovnertårnet siden starten. Og de ble ikke noe mindre imponert da de vandret oppover i strålende sol.
Les mer om:

- Ser helt til fjorden

Anne Berit Andreasen, Sylvi Vaage og Inger Rath har fulgt med på byggingen av Stovnertårnet siden starten. Og de ble ikke noe mindre imponert da de vandret oppover i strålende sol.
Les mer om:

Boknatt og poesikonsert

Boknatta i november med forfattarane Unn Conradi Andersen, Marit Tusvik og Lars Amund Vaage, er eitt av fleire høgdepunkt i Ivar Aasen-tunet denne hausten.
Les mer om:

Stilsikre novellar om språk, ord og liv

Lars Amund Vaage har ei særmerkt men sterk stemme i norsk litteratur, også denne gongen.
Les mer om:

Bortføringsekspert om Kypros-kidnapping: Cowboymetode

Torsdag kveld har politiet fortsatt ikke pågrepet nordmannen som er mistenkt for å ha kidnappet datteren på Kypros. Jenta ble hentet av to menn i barnehagen i morges. – Det er helt uhørt, sier Martin Vaage, ekspert på barnebortføringssaker.
Les mer om:

Norsk lege roper varsku om nordmenns medisinering i utlandet

Norske pasienter kan sette seg i livsfare når de handler medisiner i utlandet, forteller Kjell Vaage, norsk praktiserende lege på Kanariøyene.
Les mer om: